Vítejte na Elektro Bastlírn?
Nuke - Elektro Bastlirna
  Vytvořit účet Hlavní · Fórum · DDump · Profil · Zprávy · Hledat na fóru · Příspěvky na provoz EB

Vlákno na téma KORONAVIRUS - nutná registrace


Nuke - Elektro Bastlirna: Diskuzní fórum

 FAQFAQ   HledatHledat   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   ProfilProfil   Soukromé zprávySoukromé zprávy   PřihlášeníPřihlášení 

Instalece win10 na 64GB
Jdi na stránku 1, 2  Další
 
Přidat nové téma   Zaslat odpověď       Obsah fóra Diskuzní fórum Elektro Bastlírny -> Výpočetní technika
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
kulikus



Založen: Dec 10, 2009
Příspěvky: 2235

PříspěvekZaslal: st prosinec 07 2022, 15:26    Předmět: Instalece win10 na 64GB Citovat

Lze naklonovat čerstvá instalace Win10 z 1TB disku na 64GB SSD? Čím?
_________________
pro mládež - Hamíkův koutek
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
Mikras



Založen: Sep 04, 2019
Příspěvky: 423
Bydliště: Praha

PříspěvekZaslal: st prosinec 07 2022, 15:40    Předmět: Citovat

Ahoj. Pokud je to čerstvá instalace, neřešil bych to a udělal novou i na ten SSD disk. Jinak existují programy na klonování disků, používali jsme to v práci, kde jsme měli malý HDD a vyměňovali jsme ho za větší. Byly tam korporátní W2000 a bylo nutno to převést 1:1 včetně sektorů a já nevím čeho ještě.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
serviceman



Založen: Jul 09, 2013
Příspěvky: 3977

PříspěvekZaslal: st prosinec 07 2022, 15:42    Předmět: Citovat

Kolik teď zabírá místa? Nejspíš se tam vejde jen tak tak, ale nelze toho moc nainstalovat a už vůbec ne provozovat. Jenom updaty vyžadují vždy dost volného místa.
Naklonovat umí Acronis, Paragon migrate to SSD atd.

_________________
Nebojte se skloňovat (i cizí slova).
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
xsc



Založen: Sep 25, 2014
Příspěvky: 6397

PříspěvekZaslal: st prosinec 07 2022, 15:45    Předmět: Citovat

Oficiálně od MS:
Windows 10 21H2 system requirements
Processor: 1GHz or faster CPU or System on a Chip (SoC)
Memory: 1GB for 32-bit or 2GB for 64-bit.
Hard drive space: 32GB clean install or new PC (16 GB for 32-bit or 20 GB for 64-bit existing installation).
Graphics: DirectX 9 or later with WDDM 1.0 driver.
Display: 800×600.
Reálně minimálně 64GB, aby Windows nespáchaly při updatu sebevraždu.

Pro Windows 11 už je 64GB jako minimum, s tím, že do budoucna nezaručují funkční update. 200GB je ale pro čistou instalaci dost úlet, zcela běžně jsem je instaloval na 128GB SSD a neřvaly.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
workhard



Založen: Jul 07, 2006
Příspěvky: 4775
Bydliště: Plzeň

PříspěvekZaslal: st prosinec 07 2022, 18:18    Předmět: Citovat

To tam je tolik novinek proti w XP co se vešly na CDčko? Laughing Laughing Laughing
_________________
Věci,které fungují,se ZÁSADNĚ neopravují...
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
xsc



Založen: Sep 25, 2014
Příspěvky: 6397

PříspěvekZaslal: st prosinec 07 2022, 18:40    Předmět: Citovat

Na CD se vešla instalačka, ne instalace. Jinak samozřejmě, wokna bobtnají. Navíc jsou na tom disku pak fakticky 3x.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
jardafiala



Založen: Jun 20, 2010
Příspěvky: 1277
Bydliště: Česká Lípa

PříspěvekZaslal: st prosinec 07 2022, 21:41    Předmět: Citovat

Používám Macrio reflect. Ale mám win7 a zabírají, červíproč 50Gb...
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
kulikus



Založen: Dec 10, 2009
Příspěvky: 2235

PříspěvekZaslal: st prosinec 07 2022, 23:32    Předmět: Citovat

Čerstvá instalace Win11 má 32G. Win10 by se mohly na 64GB vejít...

Installační proces W10 si v průběhu instalace řekne o 200GB, které mám k dispozici na HDD. A výsledek bych pak chtěl přesunout/naklonovat na 64GB SSD, aby wokna jely rychle. Aplikace můžou na tom HDD později zůstat.

A zajímá mně, zda to jde takhle dodatečně přestěhovat.
Našel jsem ve Win nabídku 'Vytvořit bitimage zálohy' a 'Vytvořit Rescue disk'.
Bitimage záloha má 22GB, rescue disk se mi nepovedl bo RW ROM nefunguje.

Ale ta bitimage záloha by možná šla s pomocí Rescue disku vysypat na SSD.
Nemáte někdo zkušenost?

_________________
pro mládež - Hamíkův koutek
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
xsc



Založen: Sep 25, 2014
Příspěvky: 6397

PříspěvekZaslal: čt prosinec 08 2022, 0:04    Předmět: Citovat

A proč to radši rovnou nenainstaluješ na to SSD, podmínky instalace to splňuje? Těch 200GB fakt není podmínka, z flashky nebo DVD jsem wokna instaloval na 128GB SSD běžně.
Bitovou kopii přes Windows na to přímo nedostaneš, protože ona obsahuje i partition a její velikost. Takže i když data zabíraj 20GB, bude chtít stejnou velikost jako originál na HDD - obecně je ten Win backup blbý. Přesuneš to tam ale klonovacím softem. Ve Win7 mi fungovalo i přesunout to i s právy běžným kopírováním a pak opravit zavaděč přes příkazy v command promptu opravného módu. Ve Win10 jsem to nezkoušel.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
DukeNuke



Založen: Apr 02, 2018
Příspěvky: 144

PříspěvekZaslal: čt prosinec 08 2022, 0:37    Předmět: Citovat

Dělal jsem to pomocí nějakého Aomei, tam je i přímo volba pro SSD.
Ale jde to taky pomocí windows backup.
Jen jsem to dával na 128GB SSD.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
rnbw



Založen: Mar 21, 2006
Příspěvky: 31280
Bydliště: Bratislava

PříspěvekZaslal: čt prosinec 08 2022, 8:22    Předmět: Citovat

Programom Windows Server Backup som sa parkrat pokusal ulozit instalaciu na zalozny disk a vratit ju naspat po rekonfiguracii RAIDu. Nikdy to nefungovalo Very Happy
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
matahari



Založen: Oct 29, 2017
Příspěvky: 335

PříspěvekZaslal: čt prosinec 08 2022, 13:54    Předmět: Citovat

Ono mi několikrát nefungovalo ani obnovení bitové kopie, která je přímo ve Windows a vracel jsem ji na stejný partition. Kolabovalo to na nějakou chybu, tu už si nepamatuji.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
xsc



Založen: Sep 25, 2014
Příspěvky: 6397

PříspěvekZaslal: čt prosinec 08 2022, 14:20    Předmět: Citovat

To ses aspoň někam dostal. Mně to po vytvoření bitové kopie, když jsem chtěl ověřit, že to půjde, onen obraz vůbec nepoznalo. A to ne jednou. Zoůsob identifikace je u toho backupu strašný. Přitom XP backup sice bitovou kopii neuměl, ale kombinace klasického backupu + záohy registrů fungovala dobře.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
DukeNuke



Založen: Apr 02, 2018
Příspěvky: 144

PříspěvekZaslal: pá prosinec 09 2022, 13:22    Předmět: Citovat

rnbw napsal(a):
Programom Windows Server Backup som sa parkrat pokusal ulozit instalaciu na zalozny disk a vratit ju naspat po rekonfiguracii RAIDu. Nikdy to nefungovalo Very Happy

Zřejmě proto, že wokna neumí raid. Stačí nabootovat a přes F6 nakopírovat ovladač.
Jinak to funguje bez problémů. Klonoval jsem přes Backup 30 technologických serverů, všechny stejný HW, 2xSSD v raidu.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
matahari



Založen: Oct 29, 2017
Příspěvky: 335

PříspěvekZaslal: pá prosinec 09 2022, 13:52    Předmět: Citovat

Proto místo bitové kopie z Windows používám Acronis https://download.acronis.com/AcronisCyberProtectHomeOffice.iso , který se přejmenoval na Acronis Cyber Protect Home Office, ale stále je stejný jako předchozí Acronis True Image Home.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma   Zaslat odpověď       Obsah fóra Diskuzní fórum Elektro Bastlírny -> Výpočetní technika Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Jdi na stránku 1, 2  Další
Strana 1 z 2

 
Přejdi na:  
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra.
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.
Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům
Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory

Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Forums ©
Nuke - Elektro Bastlirna

Informace na portálu Elektro bastlírny jsou prezentovány za účelem vzdělání čtenářů a rozšíření zájmu o elektroniku. Autoři článků na serveru neberou žádnou zodpovědnost za škody vzniklé těmito zapojeními. Rovněž neberou žádnou odpovědnost za případnou újmu na zdraví vzniklou úrazem elektrickým proudem. Autoři a správci těchto stránek nepřejímají záruku za správnost zveřejněných materiálů. Předkládané informace a zapojení jsou zveřejněny bez ohledu na případné patenty třetích osob. Nároky na odškodnění na základě změn, chyb nebo vynechání jsou zásadně vyloučeny. Všechny registrované nebo jiné obchodní známky zde použité jsou majetkem jejich vlastníků. Uvedením nejsou zpochybněna z toho vyplývající vlastnická práva. Použití konstrukcí v rozporu se zákonem je přísně zakázáno. Vzhledem k tomu, že původ předkládaných materiálů nelze žádným způsobem dohledat, nelze je použít pro komerční účely! Tento nekomerční server nemá z uvedených zapojení či konstrukcí žádný zisk. Nezodpovídáme za pravost předkládaných materiálů třetími osobami a jejich původ. V případě, že zjistíte porušení autorského práva či jiné nesrovnalosti, kontaktujte administrátory na diskuzním fóru EB.


PHP-Nuke Copyright © 2005 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Čas potřebný ke zpracování stránky 0.17 sekund