Vítejte na Elektro Bastlírn?
Nuke - Elektro Bastlirna
  Vytvořit účet Hlavní · Fórum · DDump · Profil · Zprávy · Hledat na fóru · Příspěvky na provoz EB

Vlákno na téma KORONAVIRUS - nutná registrace


Nuke - Elektro Bastlirna: Diskuzní fórum

 FAQFAQ   HledatHledat   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   ProfilProfil   Soukromé zprávySoukromé zprávy   PřihlášeníPřihlášení 

HP Pavilion dv6500 zdrojový problem ide len ak BATT

 
Přidat nové téma   Zaslat odpověď       Obsah fóra Diskuzní fórum Elektro Bastlírny -> Výpočetní technika
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
jano101



Založen: Jun 27, 2007
Příspěvky: 160

PříspěvekZaslal: po leden 11 2021, 14:14    Předmět: HP Pavilion dv6500 zdrojový problem ide len ak BATT Citovat

Zdravím ak je tu nejaký skúsený " opravár"
čo sa vyzná v pc problematike

opis problému:

je starý notebook HP Pavilion dv6500 jeho chyba je že po pripojení 19.5V zdroja notebook nenaštartuje.

na lab zdroji jasne vidím že v sekundovom intervale ide ako keby do skratu.

merám všetky vetvy a jasne vidím 3,3V aj 5V aj 1,2V že pulzujú v sekundovom intervale.

teda logicky nemôže notebook naštartovať.

Ale ak odpojím zdroj a dám batériu notebok nepulzuje všetky napätia sú OK a notebook sa dá naštartovať.

PS
ak nechám zdroj DC IN 19,5V zapojený a pripojím batériu čo len na 1sec. a vytiahnem preč aj v tedy môžem notebook bez baterie naštartovať.!!!!

schému mám board view nie

DAOAT1MB8F1 REV:F

kondíky fety som čo sa dalo pomeral

akákoľvek rada vítaná
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Zaky



Založen: Oct 30, 2010
Příspěvky: 4910
Bydliště: Praha

PříspěvekZaslal: po leden 11 2021, 14:33    Předmět: Citovat

Zkoušel jsi start s jiným zdrojem? Po zapnutí lze očekávat proudový náraz a pokud ho zdroj nedá (například kvůli vadným kondíkům filtrace výstupu) , rozběh se nemusí podařit. Při pokusu o zapnutí cykluje i napájecí zdroj, nebo ten napětí drží a cyklují jen zdroje v notebooku?
_________________
Krátce před tím, než se to rozbilo, tak to ještě fungovalo...
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
jano101



Založen: Jun 27, 2007
Příspěvky: 160

PříspěvekZaslal: po leden 11 2021, 15:05    Předmět: Citovat

no neviem... to asi nebude dobrý smer...
ja si nastavím na prúdovom obmedzení aj 4A aj 5A toľko nemôže brat
pri štarte
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
rnbw



Založen: Mar 21, 2006
Příspěvky: 27415
Bydliště: Bratislava

PříspěvekZaslal: po leden 11 2021, 15:13    Předmět: Citovat

Zjavne nejaky problem s prepinanim AC/BAT. Treba stiahnut schemu a vysledovat podla nej, ako to ma fungovat.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
jano101



Založen: Jun 27, 2007
Příspěvky: 160

PříspěvekZaslal: po leden 11 2021, 15:16    Předmět: Citovat

schemu mam
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
rnbw



Založen: Mar 21, 2006
Příspěvky: 27415
Bydliště: Bratislava

PříspěvekZaslal: po leden 11 2021, 15:21    Předmět: Citovat

Tak pozeraj okolo IO nabijania baterie, ten vacsinou ovlada aj prepinacie FETy.

Skrat by mohol byt v nejakom keramickom kondenzatore. Ale ten by nezmizol pripojenim baterie.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
jano101



Založen: Jun 27, 2007
Příspěvky: 160

PříspěvekZaslal: po leden 11 2021, 15:57    Předmět: Citovat

to bude cesta keby si bol ochotný vedel by si si sa pozriet do schemy ? a presne mi povedať čo pomerat ? ja potrebujem to miesto pred fetom z čoho sa napajaju ďalšie zdroje

lebo už aj ten hlavny FET na gate pulzuje


schému mám pravú čo sedí
HP_Pavilion_DV9000_AMD_-Quanta_AT1-_schematics.pdf
tato board view nie je dobra
HP DV6500 DV9000 QUANTA AT3 AT5 Boardview_brd
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
vasekpetr1



Založen: Jun 20, 2005
Příspěvky: 658
Bydliště: Hospoda u Třebíče

PříspěvekZaslal: po leden 11 2021, 16:14    Předmět: Citovat

Mám ten samý problém na Aceru Aspire 5110 a vyřešil jsem to jednoduchým kolébkovým vypínačem na napájecím kabelu. Před spuštěním vypnu síťové napájení, po startu PC zapnu a dál neřeším. NTB je patnáct let starý, tak už do něj nezasahuji.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
jano101



Založen: Jun 27, 2007
Příspěvky: 160

PříspěvekZaslal: po leden 11 2021, 17:04    Předmět: Citovat

jasne i "tak še da " Smile

ale ja tento notebook mám na tzv študijné účely čiže hrajkám sa na nom a rád by som našiel to miesto kde je to

aj keď ho nikdy v žitote používať nebbudem ved je to stará haraburda a teraz v čase Corony sa aspoň nenudím
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Zaky



Založen: Oct 30, 2010
Příspěvky: 4910
Bydliště: Praha

PříspěvekZaslal: po leden 11 2021, 17:27    Předmět: Citovat

Hledej ve schématu napětí "VA1" a následně "ADV" a měř přítomnost dobrých PN přechodů v diodách a tranzistorech po cestě (v pdf naštěstí funguje vyhledávání). Dost možná by pomohlo se podívat na desku infrakamerou, kde se co při pokusech o start hřeje, jestli do toho teče velký proud, tak by to bylo k nalezení a asi by to mohlo pak napovědět dál. Co dioda PD6, je v pořádku?
_________________
Krátce před tím, než se to rozbilo, tak to ještě fungovalo...
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
jano101



Založen: Jun 27, 2007
Příspěvky: 160

PříspěvekZaslal: po leden 11 2021, 17:44    Předmět: Citovat

Zaky
výborne radíš!!!

presne to je to ako by som aj ja postupoval ale nedarí sa mi
aby sa otvorili hlavne master FETy PQ30 musia byť ostatné zdroje OK lenže tie pulzujú a to miesto ako si napísal VA1 alebo VA2 ADV

diodu som menil jednu čo bola prerazená len ju nedokážem pomenovať
teda index neviem dohľadať - board view nemám
ale je vedľa PU6 sú také 4 diody vedľa seba a
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
jano101



Založen: Jun 27, 2007
Příspěvky: 160

PříspěvekZaslal: po leden 11 2021, 22:38    Předmět: Citovat

takže je to tak ta dióda čo bola prerazena bola PD6 z vetvy VA1
a aj na gate FETu PQ24 to už kmitá !!!

ja sa budem musieť pozrieť na body kde sa vyrába 3,3 a 5V rep 5VPCU a vetvu SI power
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma   Zaslat odpověď       Obsah fóra Diskuzní fórum Elektro Bastlírny -> Výpočetní technika Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 1

 
Přejdi na:  
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra.
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.
Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům
Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory

Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Forums ©
Nuke - Elektro Bastlirna

Informace na portálu Elektro bastlírny jsou prezentovány za účelem vzdělání čtenářů a rozšíření zájmu o elektroniku. Autoři článků na serveru neberou žádnou zodpovědnost za škody vzniklé těmito zapojeními. Rovněž neberou žádnou odpovědnost za případnou újmu na zdraví vzniklou úrazem elektrickým proudem. Autoři a správci těchto stránek nepřejímají záruku za správnost zveřejněných materiálů. Předkládané informace a zapojení jsou zveřejněny bez ohledu na případné patenty třetích osob. Nároky na odškodnění na základě změn, chyb nebo vynechání jsou zásadně vyloučeny. Všechny registrované nebo jiné obchodní známky zde použité jsou majetkem jejich vlastníků. Uvedením nejsou zpochybněna z toho vyplývající vlastnická práva. Použití konstrukcí v rozporu se zákonem je přísně zakázáno. Vzhledem k tomu, že původ předkládaných materiálů nelze žádným způsobem dohledat, nelze je použít pro komerční účely! Tento nekomerční server nemá z uvedených zapojení či konstrukcí žádný zisk. Nezodpovídáme za pravost předkládaných materiálů třetími osobami a jejich původ. V případě, že zjistíte porušení autorského práva či jiné nesrovnalosti, kontaktujte administrátory na adrese admin (zavináč) ebastlirna.cz


PHP-Nuke Copyright © 2005 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Čas potřebný ke zpracování stránky 0.12 sekund