Vítejte na Elektro Bastlírn?
Nuke - Elektro Bastlirna
  Vytvořit účet Hlavní · Fórum · DDump · Profil · Zprávy · Hledat na fóru · Příspěvky na provoz EB

Vlákno na téma KORONAVIRUS - nutná registrace


Nuke - Elektro Bastlirna: Diskuzní fórum

 FAQFAQ   HledatHledat   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   ProfilProfil   Soukromé zprávySoukromé zprávy   PřihlášeníPřihlášení 

D-Link DI-624 ver.H1 - reset AR2313A?
Jdi na stránku 1, 2  Další
 
Přidat nové téma   Zaslat odpověď       Obsah fóra Diskuzní fórum Elektro Bastlírny -> Výpočetní technika
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
rnbw



Založen: Mar 21, 2006
Příspěvky: 26968
Bydliště: Bratislava

PříspěvekZaslal: čt listopad 19 2020, 22:22    Předmět: D-Link DI-624 ver.H1 - reset AR2313A? Citovat

Vala sa mi tu dlho wifi router D-Link DI-624 ver.H1, ktory ma zahadny problem pravdepodobne s resetom CPU. Zapnem ho a nejde - svietia LED POWER, WAN a vsetky LAN. Vypnem a zapnem, o zlomok sekundy sa rozsvieti aj STATUS (predpokladam, ze ju rozsvieti bootloader beziaci v CPU) a o par sekund LED zhasnu a zacne bootovat.

Procesor je Atheros AR2313A. Dokumentacia nedostupna, takze neviem, kde ma RESET.

Wifi je AR2112A - ten ma RESET_L (aktivny v nule) na pine 2. Nenasiel som, kam je pripojeny - pravdepodobne na nejaky vystup z AR2313A. V stave, ked nebezi CPU, je tam nula.

Nevidim tam ziadny resetovaci IO, jediny maly IO je MSOP-8 s oznacenim C34R - pravdepodobne SN74LVC3G34.
Hladal som teda RC clanok a nasiel - R1 (10K) ako pull-up na 3,3V a 100nF na zem. Ked to nebezalo, tak uzemnenim cez 1K5 sa to rozbehlo - takze to urcite je RESET.

Dal som paralelne k 100n elyt 1uF a nic sa nezmenilo Shocked Co s tym?
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
forbidden



Založen: Feb 14, 2005
Příspěvky: 8474
Bydliště: Brno (JN89GE)

PříspěvekZaslal: čt listopad 19 2020, 23:26    Předmět: Citovat

A co napájení, nemůže po zapnutí zakolísat a nechat cpu v nějakým nedefinovaným stavu? Prověřil bych zdroj na desce.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
rnbw



Založen: Mar 21, 2006
Příspěvky: 26968
Bydliště: Bratislava

PříspěvekZaslal: čt listopad 19 2020, 23:58    Předmět: Citovat

Napajanie je riesene dost zvlastne - je tam len par elytov a len 100uF. Skusim zvysit, ci to nepomoze.

Hlavny menic je spinany s MP1410ES (5V -> 3,3V) a este su tam 3 linearne - 2x AME8807AEHA (1,8V a nejakych 4,6V pre wifi) a 1x AME8805DEGT (2,5V).
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Zmije



Založen: Jun 30, 2005
Příspěvky: 1451
Bydliště: Pardubický kraj

PříspěvekZaslal: pá listopad 20 2020, 13:22    Předmět: Citovat

Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
rnbw



Založen: Mar 21, 2006
Příspěvky: 26968
Bydliště: Bratislava

PříspěvekZaslal: pá listopad 20 2020, 13:37    Předmět: Citovat

Rev. C je podla fotky rovnaka ako moja H1. Ma to len 1 MB flash, takze ziadne *WRT sa tam nezmesti. Nema to ani normalny boot loader - na konzolu vypise len par znakov.

D-Link je znamy tym, ze pod jednym oznacenim (len s inou verziou) predava niekolko uplne odlisnych HW. Takze napriklad verzia D ma AR2316A a 2MB flash, verzia E 4MB flash a 16MB RAM.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Zmije



Založen: Jun 30, 2005
Příspěvky: 1451
Bydliště: Pardubický kraj

PříspěvekZaslal: pá listopad 20 2020, 13:39    Předmět: Citovat

Za certifikace se dá ušetřit dost peněz Smile
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
rnbw



Založen: Mar 21, 2006
Příspěvky: 26968
Bydliště: Bratislava

PříspěvekZaslal: pá listopad 20 2020, 20:18    Předmět: Citovat

Skusal som 470uF low-ESR elyt na vsetkych vetvach a vzdy sa mi to podarilo dostat do mrtveho stavu. Staci parkrat zasunut napajaci konektor a pritom konektorom triast. Asi bude nutne pridat nejaky resetovaci IO.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Kvicala_r



Založen: Jan 19, 2005
Příspěvky: 2927
Bydliště: Haná / N.J.

PříspěvekZaslal: pá listopad 20 2020, 21:09    Předmět: Citovat

Podobně obrazek_cenzuraě se choval i Asus 500, taky se mu při zacvičení napáječkou smázlo nastavení a někdy se umrtvil... Vymýšlel sem nějaké hlídání napájení, ale nakonec dřív přišly RB1xx a RB4xx s 5G pásmem.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
rnbw



Založen: Mar 21, 2006
Příspěvky: 26968
Bydliště: Bratislava

PříspěvekZaslal: pá listopad 20 2020, 22:22    Předmět: Citovat

Na vystup 3,3V menica som dal 1000uF/6,3V.

Ked teraz dam 470uF na vystup regulatora 3,3V->1,8V, tak to nenabehne nikdy. Ze by mu vadil neskory nabeh 1,8V? Skusil som teda zatazit tuto vetvu 100Ω odporom (bez pridavania kapacity). Nabieha to omnoho spolahlivejsie - ale nie je to uplne 100%.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
rnbw



Založen: Mar 21, 2006
Příspěvky: 26968
Bydliště: Bratislava

PříspěvekZaslal: so listopad 21 2020, 20:00    Předmět: Citovat

Vyzera, ze som to vyriesil, totalne primitivnym sposobom: R1 som odpojil z 3,3V a pripojil na 1,8V. Toto napatie je dostupne hned vedla - staci odpor otocit o 90 stupnov.

Pri behu je teraz na RESETe asi 2,5V, asi to ma aj interny pull-up. Kazdopadne sa to rozbieha spolahlivo. Dufam, ze sa to nebude resetovat nahodne.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
PotPalo



Založen: May 13, 2009
Příspěvky: 3416
Bydliště: BA-Králikárne

PříspěvekZaslal: ne listopad 22 2020, 2:28    Předmět: Citovat

Zmenou pull-up napätia si predĺžil dobu trvania resetu po zapnutí, dlhšie trvá kým sa nabije kondenzátor. Ja by som nechal R1 na 3,3V a na ten 100nF kondenzátor by som skúsi pridať ešte jeden menší, skrátka zvýšiť kapacitu, ale nie na 1 uF elektrolytom, ale iba trošku. Alebo zväčšiť hodnotu R1.

Tomu v prvom príspevku že premostením na GND sa to rozbehlo nerozumiem. Pri GND by sa mal držať reset, a postupným nabitím kondenzátoru sa uvoľní. Alebo je to naopak?

_________________
Pozor, kritické myslenie!
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
lesana87



Založen: Sep 20, 2014
Příspěvky: 3288

PříspěvekZaslal: ne listopad 22 2020, 9:03    Předmět: Citovat

Zapojením resetu z 1,8V jeho uvolnění zpozdil až do okamžiku, kdy je k dispozici i 1,8V napájení (odvozené z 3,3V). Asi tam těch 1,8V musí být, než se může procesor rozběhnout a takhle nemusí řešit, jak dlouho trvá, než naběhne 1,8V od náběhu 3,3V.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
rnbw



Založen: Mar 21, 2006
Příspěvky: 26968
Bydliště: Bratislava

PříspěvekZaslal: ne listopad 22 2020, 11:39    Předmět: Citovat

Presne tak. Procesor zjavne potrebuje 1,8V a toto napatie nabieha pomalsie ako 3,3V (kedze je z neho odvodene). Tuto teoriu potvrdilo pridanie kapacity na 1,8V, po ktorom to prestalo fungovat uplne.

Resetom na 3,3V sa to osetrit nijako neda - staci momentalny vypadok napajania, napatie 1,8V klesne rychlo (maly kondenzator, velky odber procesora), ale kondenzator na RESETe sa nestaci vybit.

Jednoducho sa to da sledovat na LED STATUS - ked som odpojil a okamzite pripojil napajanie, STATUS sa okamzite rozsvietila spolu s POWER, tzn. procesor bezal hned - resetovaci obvod nezareagoval. Ked som napajanie pripojil az po chvili, tak sa najprv rozsvietila POWER a az nasledne STATUS.

Po uprave resetu sa aj po okamihovom odpojeni napajania rozvsvieti STATUS s oneskorenim. Niekedy dokonca vidiet, ze sa moment rozsvieti, nasledne zhasne a rozsvieti znovu - takze nabeh 1,8V asi nie je uplne "cisty".
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
forbidden



Založen: Feb 14, 2005
Příspěvky: 8474
Bydliště: Brno (JN89GE)

PříspěvekZaslal: ne listopad 22 2020, 12:15    Předmět: Citovat

Dobrá práce s diagnostikou a opravou. Tato série byla asi povedená, nejspíš jich hodně skončilo v koši.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
Burajko



Založen: Aug 21, 2009
Příspěvky: 1741

PříspěvekZaslal: ne listopad 22 2020, 14:32    Předmět: Citovat

Sranda na xmosy je to presne opacne,najprv 3v3 a potom core 1v.Tiez bol s tym problem na starych EVB.Takze sa to potom odvadzalo od PG z 3v3 menicu na EN 1v menicu.Pravdepodobne zle urovne na flashrom pamati pri bootovani.
PS:Z akeho napatia je napajana flash?

_________________
Už druhý krát strihám a furt je to krátke
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma   Zaslat odpověď       Obsah fóra Diskuzní fórum Elektro Bastlírny -> Výpočetní technika Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Jdi na stránku 1, 2  Další
Strana 1 z 2

 
Přejdi na:  
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra.
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.
Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům
Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory

Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Forums ©
Nuke - Elektro Bastlirna

Informace na portálu Elektro bastlírny jsou prezentovány za účelem vzdělání čtenářů a rozšíření zájmu o elektroniku. Autoři článků na serveru neberou žádnou zodpovědnost za škody vzniklé těmito zapojeními. Rovněž neberou žádnou odpovědnost za případnou újmu na zdraví vzniklou úrazem elektrickým proudem. Autoři a správci těchto stránek nepřejímají záruku za správnost zveřejněných materiálů. Předkládané informace a zapojení jsou zveřejněny bez ohledu na případné patenty třetích osob. Nároky na odškodnění na základě změn, chyb nebo vynechání jsou zásadně vyloučeny. Všechny registrované nebo jiné obchodní známky zde použité jsou majetkem jejich vlastníků. Uvedením nejsou zpochybněna z toho vyplývající vlastnická práva. Použití konstrukcí v rozporu se zákonem je přísně zakázáno. Vzhledem k tomu, že původ předkládaných materiálů nelze žádným způsobem dohledat, nelze je použít pro komerční účely! Tento nekomerční server nemá z uvedených zapojení či konstrukcí žádný zisk. Nezodpovídáme za pravost předkládaných materiálů třetími osobami a jejich původ. V případě, že zjistíte porušení autorského práva či jiné nesrovnalosti, kontaktujte administrátory na adrese admin (zavináč) ebastlirna.cz


PHP-Nuke Copyright © 2005 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Čas potřebný ke zpracování stránky 0.16 sekund