Vítejte na Elektro Bastlírn?
Nuke - Elektro Bastlirna
  Vytvořit účet Hlavní · Fórum · DDump · Profil · Zprávy · Hledat na fóru · Příspěvky na provoz EB

Vlákno na téma KORONAVIRUS - nutná registrace


Nuke - Elektro Bastlirna: Diskuzní fórum

 FAQFAQ   HledatHledat   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   ProfilProfil   Soukromé zprávySoukromé zprávy   PřihlášeníPřihlášení 

Kde je chyba u ntb

 
Přidat nové téma   Zaslat odpověď       Obsah fóra Diskuzní fórum Elektro Bastlírny -> Výpočetní technika
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
robo



Založen: Apr 08, 2004
Příspěvky: 2842
Bydliště: Brno

PříspěvekZaslal: čt květen 21 2020, 15:57    Předmět: Kde je chyba u ntb Citovat

Lenovo Z580, os win 7 v ruštině, měl jsem nahodit češtinu, Dělal jsem to přes nějakou app, ne poprvé ale teď mě vypadl název. Instalace jazyka nechtěla projít že chybí nějaké aktualizace systému. K tomu ta ruština, hrůza. Můj nápad byl vyměnit plotnu disk za ssd a instalace čistého systému. Za asi tří dny jsem dorazil. Disk byl už vyměněn. V této fázi jsem ho dostal abych nainstaloval win 7 64b. Během instalace os se ntb sekl. Restart a formát a opět instalace os který se seknul někde u konce. po restartu dojela instalace do finále. Pak instalace chromu, ten se taky sekl, opět restart. Pak další zásek a další. A už nešel zapnout. Jen led kontrolky a ventilátor a po pár vteřinách se vypnul. Zapnout šel až za nějaký čas. Když se rozjel fungoval tak 15-20 minut, zamrznul a po vyp- zap jen kontrolky a ventilátor. Grafika je tam jak intel tak nvidia. Zkontroloval jsem paměti, sehnal jiné a stejný. Dokonce zamrzl i v biosu. Když zamrznul tak se obraz nikdy nerozpadl. Žádné artefakty v obraze. Rozdělal jsem ho, odstranil fest ztuhlou pastu, dal novou ale žádná změna. Asi nvidia GPU. S tím jsem to vracel. Dostalo se to do ruky někomu jinému. A teď jen z druhé ruky, prý vytáhl nějaký soubor ze starého disku, zkopíroval na ssd disk a prý ntb jede. Neviděl jsem to a nezdá se mě to. Pokusím se funkčnost ověřit ale jsou tam napjaté rodinné vztahy.
Vrtá mě hlavou jestli jsem někde neudělal nějakou chybu, něco zapomněl ověřit. Chtěl jsem testnout live linux ale když se to seklo i v biosu tak jsem to považoval za zbytečnost. Co jsem udělal špatně, měl ještě zkontrolovat? Celé se mě to nezdá ale červíček v hlavě vrtá. Díky
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
petrfilipi



Založen: Sep 13, 2005
Příspěvky: 1954

PříspěvekZaslal: čt květen 21 2020, 18:07    Předmět: Citovat

No když se to seklo i v Biosu, tak je to úplně mimo OS. Snad jedině novější BIOS, pokud existuje. Pokud jsi testoval paměti, tak toho na opravu/výměnu/otestování moc nezbývá.
A taky to může být vítězství Pyrrhy (dříve Pyrrhovo vítězství). Občas se stane, že se s něčím mořím a pak se to rozjede skoro samo. Ale když nevím co s tím bylo, tak ani nevím, kdy se to zase pokaká.

Petr
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
geograf



Založen: Jun 15, 2004
Příspěvky: 116
Bydliště: tade na Hané

PříspěvekZaslal: čt květen 21 2020, 18:28    Předmět: Citovat

Leninovo Z580 mám taky. Originální HDD s W8 jsem vyndal asi po 1 měsíci a dal tam svůj HDD, instalace a provoz W7 proběhla naprosto v pořádku. Po 5ti letech (loni na podzim) jsem dal novou baterii a 500GB SSD disk a taktéž instalace a provoz W7 naprosto bez problémů. Fakt netuším jaký soubor by temu mohl chybět, ale nikdy se mě to nesekalo.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
keemo



Založen: Sep 10, 2007
Příspěvky: 4207
Bydliště: Ostrava, Bratislava

PříspěvekZaslal: čt květen 21 2020, 19:01    Předmět: Citovat

Mi to prijde jako pekny kec Very Happy
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
p32



Založen: Jan 13, 2007
Příspěvky: 12489
Bydliště: Olomoucko

PříspěvekZaslal: čt květen 21 2020, 19:08    Předmět: Citovat

Vykašli se na to. Chyba byla určitě v nastavení v BIOSu. Podívej se do svého a sleduj způsob volby nastavení bootování a pochopíš.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
PotPalo



Založen: May 13, 2009
Příspěvky: 3096
Bydliště: BA-Králikárne

PříspěvekZaslal: čt květen 21 2020, 19:16    Předmět: Citovat

Môže byť aj studený spoj pod BGA. Potom záleží, či notebook položia na úplne rovný stôl, alebo je na jednej strane alebo v rohu vyššie (dečka) a už to ide/nejde.
_________________
Pozor, kritické myslenie!
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
pocitujlasku



Založen: Dec 12, 2005
Příspěvky: 1225

PříspěvekZaslal: čt květen 21 2020, 19:57    Předmět: Citovat

odchadzajuca grafika. nema to nic so systemom.
zalezi v akej polohe je notas, teplota..
My sme napr. mali notas, ktory po zapnuti musel padnut do bsod (modra obrazovka). ak sa tak stalo, tak potom bezal aj 2 dni bez problemov. ak nie, tak sa v nahodnych intervaloch restartoval. Dalsi notas musel mat jednu nozicku podlozenu, inak sa nezapol...
Keby som tie notasy nemal pri sebe tak by som neveril.
ja mam notas ktory odisiel presne tyzden po zaruke. nesiel zapnut, len blikal caps lock. pol roka lezal v skrini, potom som ho zapol a funguje uz treti rok.
Proste su veci, ktore sa nedaju rozumne vysvetlit

_________________
No vidis, a tak si sa bal
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
p32



Založen: Jan 13, 2007
Příspěvky: 12489
Bydliště: Olomoucko

PříspěvekZaslal: čt květen 21 2020, 20:13    Předmět: Citovat

Ano, dělává to i BGA. Z toho, co psal, tak jsem pochopil, že jinému to po nastavení jede, takže asi nespravoval grafiku a něco podobného.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
robo



Založen: Apr 08, 2004
Příspěvky: 2842
Bydliště: Brno

PříspěvekZaslal: pá květen 22 2020, 8:02    Předmět: Citovat

Když tam byl plotnový disk tak jel vkuse bez potíží než jsem ho vypnul nebo sám restartoval. Drbal jsem se s přechodem na cz jazyk. Pak si majitel ntb koupil ssd a říkal že větrák byl plný prachu. Ten jsem taky kontroloval a byl ok. No a od výměny hdd začal blbnout takže jsem si prvně myslel že se hdd nepovedl při výrobě. Disk označení HD PATRIOT P200 SSD 512GB, hledal v eshopu jen skladem. Do biosu nikdo nelezl až já, změnil jsem boot a na pozici 1 jsem místo dvd dal hdd. Dal save and reboot. A další vlez do biosu byl při testu a po seknutí zas nešel zapnout, pár sekund svítily led a ventilátor, až za nějaký čas. Musím se k tomu ntb dostat a zjistit jestli opravdu funguje tak jak má. Nějaký soubor, jak mě bylo řečeno je z mého pohledu blbost a co se s tím ntb doopravdy dělo nemám, bohužel, šanci zjistit.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
p32



Založen: Jan 13, 2007
Příspěvky: 12489
Bydliště: Olomoucko

PříspěvekZaslal: pá květen 22 2020, 14:53    Předmět: Citovat

Zkus něco pŕečíst o UEFI. Proto tam možná byl ten soubor. Někde v tom režimu musí být.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
xsc



Založen: Sep 25, 2014
Příspěvky: 4965

PříspěvekZaslal: pá květen 22 2020, 18:34    Předmět: Citovat

Ani špatně zkonfigurované UEFI nezpůsobí zásek uvnitř BIOSu. Jinak si myslím, ža tady UEFI nutné není. SSD bylo SATA a menší než 2TB.
Jinak je to divné. Rozuměl bych tomu, kdyby to tuhlo ve Win7. To se stává s SSD bez SP1.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
pocitujlasku



Založen: Dec 12, 2005
Příspěvky: 1225

PříspěvekZaslal: pá květen 22 2020, 20:14    Předmět: Citovat

pri tych notasoch, kde je intel grafika priamo v procaku sa da system rozbehat tak, ze ignoruje tu druhu (ked sa poskodi) a na kancelarske veci staci. ktovie ci nieco podobne neurobil aj on
_________________
No vidis, a tak si sa bal
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma   Zaslat odpověď       Obsah fóra Diskuzní fórum Elektro Bastlírny -> Výpočetní technika Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 1

 
Přejdi na:  
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra.
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.
Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům
Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory

Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Forums ©
Nuke - Elektro Bastlirna

Informace na portálu Elektro bastlírny jsou prezentovány za účelem vzdělání čtenářů a rozšíření zájmu o elektroniku. Autoři článků na serveru neberou žádnou zodpovědnost za škody vzniklé těmito zapojeními. Rovněž neberou žádnou odpovědnost za případnou újmu na zdraví vzniklou úrazem elektrickým proudem. Autoři a správci těchto stránek nepřejímají záruku za správnost zveřejněných materiálů. Předkládané informace a zapojení jsou zveřejněny bez ohledu na případné patenty třetích osob. Nároky na odškodnění na základě změn, chyb nebo vynechání jsou zásadně vyloučeny. Všechny registrované nebo jiné obchodní známky zde použité jsou majetkem jejich vlastníků. Uvedením nejsou zpochybněna z toho vyplývající vlastnická práva. Použití konstrukcí v rozporu se zákonem je přísně zakázáno. Vzhledem k tomu, že původ předkládaných materiálů nelze žádným způsobem dohledat, nelze je použít pro komerční účely! Tento nekomerční server nemá z uvedených zapojení či konstrukcí žádný zisk. Nezodpovídáme za pravost předkládaných materiálů třetími osobami a jejich původ. V případě, že zjistíte porušení autorského práva či jiné nesrovnalosti, kontaktujte administrátory na adrese admin (zavináč) ebastlirna.cz


PHP-Nuke Copyright © 2005 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Čas potřebný ke zpracování stránky 0.12 sekund