Vítejte na Elektro Bastlírně
Nuke - Elektro Bastlirna
  Vytvořit účet Hlavní · Fórum · DDump · Upload · Profil · Zprávy · Hledat na fóru · Hledat v článcích

Dobrovolné příspěvky na provoz EB

Nuke - Elektro Bastlirna: Diskuzní fórum

 FAQFAQ   HledatHledat   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   ProfilProfil   Soukromé zprávySoukromé zprávy   PřihlášeníPřihlášení 

přechod na W10
Jdi na stránku 1, 2  Další
 
Přidat nové téma   Zaslat odpověď       Obsah fóra Diskuzní fórum Elektro Bastlírny -> Výpočetní technika
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Olchor



Založen: Nov 18, 2009
Příspěvky: 929
Bydliště: Blansko

PříspěvekZaslal: pá únor 14 2020, 10:44    Předmět: přechod na W10 Citovat

Hoj,
tak jsem konečně přešel z XP na W10 a nový počítač. Už to celkem jede, ale mám tu dva problémy:
- nejde psát zavináč pomocí ctrl+alt+V, jak jsem byl zvyklý. Nefunguje ani alt+V ( pravý ani levý), jde to jen přes alt+64, opruz.
- nedaří se mi vypnout nucené řazení ikon souborů ve složce. Byl jsem zvyklý uspořádat ikony podle sebe, ne podle názvu nebo data.
Dík za rady, co s tím.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
MetalGod



Založen: May 30, 2006
Příspěvky: 6260
Bydliště: Seč

PříspěvekZaslal: pá únor 14 2020, 10:51    Předmět: Citovat

R-Alt + 2 (nad Q, W) jde? Tam by se správně měl zavináč nacházet (když už je tam namalovanej).
_________________
forum.debian-linux.cz * Bůček je základ! Právník
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
forbidden



Založen: Feb 14, 2005
Příspěvky: 8054
Bydliště: Brno (JN89GE)

PříspěvekZaslal: pá únor 14 2020, 10:55    Předmět: Citovat

A máš českou klávesnici? Myslím nainstalovanou ve W10, nesetkal jsem se nikdy s tím, že by nefungoval pravej Alt+V.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
MetalGod



Založen: May 30, 2006
Příspěvky: 6260
Bydliště: Seč

PříspěvekZaslal: pá únor 14 2020, 11:05    Předmět: Citovat

V případě nečeský klábosnice by měla fungovat zkratka Shift + 2 (opět nad Q a W).
_________________
forum.debian-linux.cz * Bůček je základ! Právník
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
masar



Založen: Dec 03, 2005
Příspěvky: 11694

PříspěvekZaslal: pá únor 14 2020, 11:22    Předmět: Citovat

Ano. SHIFT+2 v EN-rozložení. Při instalaci W10 vždy instaluji české i anglické rozložení klávesnice a přepínám je klasickým ALT+SHIFT.
Wink
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Olchor



Založen: Nov 18, 2009
Příspěvky: 929
Bydliště: Blansko

PříspěvekZaslal: pá únor 14 2020, 13:07    Předmět: Citovat

R-Alt+2 píše háček. Problém asi bude v absenci EN klávesnice. Ale W10 mi instaloval kámoš, CD nemám.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Achab



Založen: Nov 05, 2010
Příspěvky: 5583
Bydliště: okr. Vyškov

PříspěvekZaslal: pá únor 14 2020, 13:22    Předmět: Citovat

Olchor napsal(a):
...nedaří se mi vypnout nucené řazení ikon souborů ve složce...

Je to vlastnost - aspoň jsem nikde nenašel možnost změny. Ale mě to docela vyhovuje. Nově vložené soubory se řadí na konec, po přejmenování některého souboru, nebo zavření složky skočí na výchozí řazení.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
xsc



Založen: Sep 25, 2014
Příspěvky: 4367

PříspěvekZaslal: pá únor 14 2020, 13:32    Předmět: Citovat

Olchor napsal(a):
R-Alt+2 píše háček. Problém asi bude v absenci EN klávesnice. Ale W10 mi instaloval kámoš, CD nemám.
K přiinstalování funkcí není DVD potřeba. Celá instalačka je zkopírovaná na disku.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Olchor



Založen: Nov 18, 2009
Příspěvky: 929
Bydliště: Blansko

PříspěvekZaslal: pá únor 14 2020, 15:54    Předmět: Citovat

Nu což - alt64 funguje, zvyknu si.
Ale to nucené řazení ikon mě hooooodně štve. Teď je musím přejmenovávat a číslovat, abych je měl aspoň zhruba tam, co potřebuju. Fakt s tím nejde nic dělat?
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Achab



Založen: Nov 05, 2010
Příspěvky: 5583
Bydliště: okr. Vyškov

PříspěvekZaslal: pá únor 14 2020, 16:07    Předmět: Citovat

Na netu jsem žádné řešení nenašel a pak jsem si zvykl. Alt+V u mě funguje a nastavenou mám pouze češtinu. Zkus se podívat na jazykové nastavení (preferovaný jazyk) a případně češtinu přidat.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
xsc



Založen: Sep 25, 2014
Příspěvky: 4367

PříspěvekZaslal: pá únor 14 2020, 16:10    Předmět: Citovat

Mně na Win10 funguje Ctrl-Alt-V i AltGr-V. Klávesnice česká, nastavení čeština.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Achab



Založen: Nov 05, 2010
Příspěvky: 5583
Bydliště: okr. Vyškov

PříspěvekZaslal: pá únor 14 2020, 16:22    Předmět: Citovat

V nastavení jazyka jsou další možnosti - volba "Zvolit metodu zadávání znaků...." > "Upřesnit nastavení klávesnice." Zde jsou další volby - "Možnosti panelu jazyků" a "Klávesové zkratky."
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
monterjirka



Založen: Jun 14, 2003
Příspěvky: 2573
Bydliště: Blížejov

PříspěvekZaslal: pá únor 14 2020, 18:20    Předmět: Citovat

Ctrl+Alt+2 píše zavináč pokud mám zapnutou CS klávesnici, rozložení QWERTY
U XP. WIN7 i Win10 úplně stejně
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
passion



Založen: Jul 22, 2005
Příspěvky: 376
Bydliště: Žilina

PříspěvekZaslal: pá únor 14 2020, 20:28    Předmět: Citovat

Pravý ALT + V. Hádam na všetkých windows ktoré som mal vždy fungovalo ako @.

Naposledy upravil passion dne pá únor 14 2020, 20:32, celkově upraveno 1 krát.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
rnbw



Založen: Mar 21, 2006
Příspěvky: 24975
Bydliště: Bratislava

PříspěvekZaslal: pá únor 14 2020, 20:31    Předmět: Citovat

Len musi byt nastavena slovenska alebo ceska klavesnica. Na americkej to nefunguje, kedze tam je zavinac shift+2.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma   Zaslat odpověď       Obsah fóra Diskuzní fórum Elektro Bastlírny -> Výpočetní technika Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Jdi na stránku 1, 2  Další
Strana 1 z 2

 
Přejdi na:  
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra.
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.
Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům
Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory

Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Forums ©
Nuke - Elektro Bastlirna

Informace na portálu Elektro bastlírny jsou prezentovány za účelem vzdělání čtenářů a rozšíření zájmu o elektroniku. Autoři článků na serveru neberou žádnou zodpovědnost za škody vzniklé těmito zapojeními. Rovněž neberou žádnou odpovědnost za případnou újmu na zdraví vzniklou úrazem elektrickým proudem. Autoři a správci těchto stránek nepřejímají záruku za správnost zveřejněných materiálů. Předkládané informace a zapojení jsou zveřejněny bez ohledu na případné patenty třetích osob. Nároky na odškodnění na základě změn, chyb nebo vynechání jsou zásadně vyloučeny. Všechny registrované nebo jiné obchodní známky zde použité jsou majetkem jejich vlastníků. Uvedením nejsou zpochybněna z toho vyplývající vlastnická práva. Použití konstrukcí v rozporu se zákonem je přísně zakázáno. Vzhledem k tomu, že původ předkládaných materiálů nelze žádným způsobem dohledat, nelze je použít pro komerční účely! Tento nekomerční server nemá z uvedených zapojení či konstrukcí žádný zisk. Nezodpovídáme za pravost předkládaných materiálů třetími osobami a jejich původ. V případě, že zjistíte porušení autorského práva či jiné nesrovnalosti, kontaktujte administrátory na adrese admin (zavináč) ebastlirna.cz


PHP-Nuke Copyright © 2005 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Čas potřebný ke zpracování stránky 0.12 sekund