Vítejte na Elektro Bastlírn?
Nuke - Elektro Bastlirna
  Vytvořit účet Hlavní · Fórum · DDump · Profil · Zprávy · Hledat na fóru · Příspěvky na provoz EB

Vlákno na téma KORONAVIRUS - nutná registrace


Nuke - Elektro Bastlirna: Diskuzní fórum

 FAQFAQ   HledatHledat   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   ProfilProfil   Soukromé zprávySoukromé zprávy   PřihlášeníPřihlášení 

SONY BRAVIA KD-55XF70xx připojení flešky.

 
Přidat nové téma   Zaslat odpověď       Obsah fóra Diskuzní fórum Elektro Bastlírny -> Televizory, monitory a projektory - PORADNA pro amatéry a začátečníky
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Yarda1



Založen: Feb 11, 2009
Příspěvky: 2032

PříspěvekZaslal: čt únor 13 2020, 9:55    Předmět: SONY BRAVIA KD-55XF70xx připojení flešky. Citovat

K televizoru SONY BRAVIA KD-55XF70xx jsem zkoušel připojit flešku a nahrát si pořad. Nastavit nahrávání pořadu lze, ale na obrazovce je hlášení, že zařízení USB nebylo rozpoznáno. Na televizoru jsou tři konektory USB, zkoušel jsem dvě flešku a externí disk, se stejným výsledkem. V návodu nejsou žádné podrobnosti, zkoušel jsem, jestli na televizoru není nějaké nastavení, třeba volba jednoho z USB konektorů, formátování flešky nebo něco, ale na nic jsem se nedoklikal.
Není potřeba například nějaký speciální typ flešky co by ten televizor rozpoznal nebo něco takového?
Flešky i externí disk jsem zkoušel připojit k počítači a tam fungují.

Tenhle dotaz jsem dal i jinam, první odpovědi co to snad částečně řeší:
EDIT: Je to tady:
https://pc.poradna.net/questions/2977626-sony-bravia-kd-55xf70xx-pripojeni-flesky


citace:
Že by souborový systém...?

(já)
Možná. Teď jsem vyndal flešku z televizoru, v počítači se nepřipojila, ale v televizoru se na ní našel a dal se spustit film co jsem na ní měl stažený ve formátu .avi.
Kdybych na té flešce měl uložená nějaká důležitá data, tak teď bych si rval šediny.
Вот техника большая.
IMHO o tom mělo být v návodu něco napsaného.

Tak si to ta TV asi přeformátovala bez ptaní,když už to teď funguje a v PC ne.To je běžné i u externích disků,že pak v PC nemusí fungovat...

Bylo by k tomu někde něco bližšího? Kdysi jsem zkoušel nahrávat na flešky z jiných televizorů a settopboxů, někde to šlo, někde ne.
Ale že by to bez dovolení přeformátovalo flešku ...

_________________
Svět je divadlo, které se jen proto tak špatně hraje, abych já se měl čemu smát. Ladislav Stroupežnický


Naposledy upravil Yarda1 dne pá únor 14 2020, 13:03, celkově upraveno 1 krát.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Syron



Založen: Oct 20, 2016
Příspěvky: 711
Bydliště: Olomoucko

PříspěvekZaslal: čt únor 13 2020, 12:19    Předmět: Citovat

Nedají si říct a nedají si říct.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
TomasX



Založen: Aug 12, 2005
Příspěvky: 585

PříspěvekZaslal: čt únor 13 2020, 14:41    Předmět: Citovat

Mám XG81xx a řešil jsem stejný problém.

1. U mé TV lze nahrávat pouze v jednom USB.
2. Musíš flešku v TV naformátovat.
3. Při formátování 16GB flešky mě TV napsala "Málo místa na disku".
Další pokus s 64GB fleškou byl úspěšný.
Všechno jsem dohledal v int.akt. menu v TV.

P.S. Bláhově jsem si myslel, že TV s duálním kanál. voličem dovolí nahrávat a současně sledovat jiný program - velký omyl.
To se týká také PIP - ten je také na ),(... NIC

_________________
Machr jsme každý, ovšem vždy v oboru někoho druhého ...
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
decmen



Založen: Sep 25, 2013
Příspěvky: 492
Bydliště: Chlumec n.C.

PříspěvekZaslal: čt únor 13 2020, 16:42    Předmět: Citovat

Nevím co myslíš pod pojmem "duální kanálový volič", ale ve specifikaci výrobku je uvedeno "počet tunerů pozemní - 1", takže nahrávat lze pouze to, na co se díváš , viz. zde
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
TomasX



Založen: Aug 12, 2005
Příspěvky: 585

PříspěvekZaslal: čt únor 13 2020, 17:12    Předmět: Citovat

Jo jo
nesouvisí to s dotazem YARDy, proto jsem to psal jako P.S.
To je moje chyba, čtu nesprávné technické popisy. Oba největší prodejci v mém okolí udávají v popisu k mé TV "Duální kanálový volič" a funkci PIP.
Poslední TV s duálním KV a PIP jsem měl analogovou TESLU, která umožňovala sledovat dva různé programy TV/TV nebo TV/AV (jeden v PIP a druhý na obrazovce). To mě "svedlo" k nesprávnému výběru mé nové TV.

_________________
Machr jsme každý, ovšem vždy v oboru někoho druhého ...
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Syron



Založen: Oct 20, 2016
Příspěvky: 711
Bydliště: Olomoucko

PříspěvekZaslal: čt únor 13 2020, 20:08    Předmět: Citovat

Moje zkušenosti s PIPem jsou takové, že ho mají daleko častěji různé srač..idní TV typu Sencor, Hyundai. Technika, GoGen a další. Ale vyznačují se tím, že PIP, POP a podobné funkce fungují, ale jenom s anténou a dalším zdrojem signálu. Nejlepší TV s dvěma tunery, z CRT byly LOEWE. Měly většinou všechny digitální funkce, tedy i mozaiku, mnohonásobný obraz apod. Téměř všechny ploché TV mají ve specifikaci uvedeny dva tunery, digitální a analogový. Někteří prodejci jim "říkají" duální, zřejmě aby je líp prodali. Pak jsem zde taky měl několik TV s dvoutunerovým PIP, POPem, třeba Oravu LCD s pěkným obrazem. Bohužel oba tunery byly analogové.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
rnbw



Založen: Mar 21, 2006
Příspěvky: 25966
Bydliště: Bratislava

PříspěvekZaslal: čt únor 13 2020, 20:25    Předmět: Citovat

Ani ten analogovy a digitalny tuner nie je pravda. Tuner je len jeden a za nim sa signal spracuje bud ako analogovy alebo ako DVB. Takze nie je mozny ani PIP (alebo ina funkcia) analog + digital.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Syron



Založen: Oct 20, 2016
Příspěvky: 711
Bydliště: Olomoucko

PříspěvekZaslal: čt únor 13 2020, 21:46    Předmět: Citovat

No, nechci zpochybňovat. Měl jsem na stole TV Mascom, na kterém jsem měl jako kulisu DVBT a jako PIP jsem měl připojený PC přes analogový RGB PC vstup notebook. Občas jsem to prohodil. Takže no comment.

Měl jsem tu několik TV LCD, které měly uvnitř dva tunery, tedy plechové krabičky, aby nebylo pochyb. Analogový měl ještě další ktabičku, Mefu, digitáí měl jinou další krabičku. Ty krabičky uvádím úmyslně, aby nevznikly dohady a pochybnosti, každý tuner měl pochopitelně anténní vstup. Dřív se někdy kanálovým voličům říkalo Tuner, resp. ladící dél, hlavně v zahraničních TV. Dnes se názvem tuner označuje celý díl mezi anténou a výstupem AV signálu Jeden v digitální formě, druhý v analogové. Tedy dva tunery, souhlasím, můžou mít společný "kanálový volič" nebo jak to nazvat. Navíc TV má další vstupy, jednak digitální, ale i analogové. Teprve výstup z analogového přepínače se digitalizuje. Možná jsem se dopustil nepřesností, ale princip je správný.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma   Zaslat odpověď       Obsah fóra Diskuzní fórum Elektro Bastlírny -> Televizory, monitory a projektory - PORADNA pro amatéry a začátečníky Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 1

 
Přejdi na:  
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra.
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.
Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům
Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory

Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Forums ©
Nuke - Elektro Bastlirna

Informace na portálu Elektro bastlírny jsou prezentovány za účelem vzdělání čtenářů a rozšíření zájmu o elektroniku. Autoři článků na serveru neberou žádnou zodpovědnost za škody vzniklé těmito zapojeními. Rovněž neberou žádnou odpovědnost za případnou újmu na zdraví vzniklou úrazem elektrickým proudem. Autoři a správci těchto stránek nepřejímají záruku za správnost zveřejněných materiálů. Předkládané informace a zapojení jsou zveřejněny bez ohledu na případné patenty třetích osob. Nároky na odškodnění na základě změn, chyb nebo vynechání jsou zásadně vyloučeny. Všechny registrované nebo jiné obchodní známky zde použité jsou majetkem jejich vlastníků. Uvedením nejsou zpochybněna z toho vyplývající vlastnická práva. Použití konstrukcí v rozporu se zákonem je přísně zakázáno. Vzhledem k tomu, že původ předkládaných materiálů nelze žádným způsobem dohledat, nelze je použít pro komerční účely! Tento nekomerční server nemá z uvedených zapojení či konstrukcí žádný zisk. Nezodpovídáme za pravost předkládaných materiálů třetími osobami a jejich původ. V případě, že zjistíte porušení autorského práva či jiné nesrovnalosti, kontaktujte administrátory na adrese admin (zavináč) ebastlirna.cz


PHP-Nuke Copyright © 2005 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Čas potřebný ke zpracování stránky 0.12 sekund