Vítejte na Elektro Bastlírně
Nuke - Elektro Bastlirna
  Vytvořit účet Hlavní · Fórum · DDump · Upload · Profil · Zprávy · Hledat na fóru · Hledat v článcích

Dobrovolné příspěvky na provoz EB

Nuke - Elektro Bastlirna: Diskuzní fórum

 FAQFAQ   HledatHledat   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   ProfilProfil   Soukromé zprávySoukromé zprávy   PřihlášeníPřihlášení 

Připlácnutí W10 k starým W7/32 Home
Jdi na stránku 1, 2  Další
 
Přidat nové téma   Zaslat odpověď       Obsah fóra Diskuzní fórum Elektro Bastlírny -> Software
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Celeron



Založen: Apr 02, 2011
Příspěvky: 10415
Bydliště: Nový Bydžov

PříspěvekZaslal: po leden 13 2020, 19:50    Předmět: Připlácnutí W10 k starým W7/32 Home Citovat

Chci zachovat na PC starej systém abych nemusel horu věcí přeinstalovávat. Tak chci k stávajícímu SSD s W7 přidat další SSD s W10.
Mašina je celkem slušná, Haswel s I5 12GB, W10 mám jen flastr s code.
Předpokládám stáhnout W10 z Mrkvosoftu a spustit instalaci W10. Doufám, že si W10 najdou, že tam jsou taky W7 a vygeneruje to seznam systémů, z kterýho si pak při Boot vyberu.
Je to tak, nebo můžu narazit na nějaký překvápko? Jde mi o to, abych něco v původních W7 nezazdil.
Díky

_________________
Jirka

Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
rnbw



Založen: Mar 21, 2006
Příspěvky: 24783
Bydliště: Bratislava

PříspěvekZaslal: po leden 13 2020, 20:28    Předmět: Citovat

Nemusis preinstalovat nic - upgraduj. Ked nemas licenciu na 10, tak ju ziskas prave upgradom z aktivovanej 7.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
xsc



Založen: Sep 25, 2014
Příspěvky: 4296

PříspěvekZaslal: po leden 13 2020, 20:54    Předmět: Citovat

Původní W7 to nazazdí, pokud se zvolí instalace jinam, ne upgrade Ale jsou dvě možnosti instalace. Pokud se jen přidá disk a zůstane ten s Win7 bootovací, nainstalují Win10 bootloader na ten disk s Win7 a přidají je i do menu. Taky se dá nainstalovat Win10 na ten nový disk, když je tam sám, nebo je z něj aspoň nastavený boot. Pak si na něm udělají bootmanager, na ten s Win7 vůbec nehrábnou a Win7 je potřeba přidat přes EasyBCD dodatečně. Taky jde pak změnit boot a přidat naopak Win10 do bootmenu Win7. Takhle jsem to měl na dvou HDD, výhoda je, že jde každý OS smazat/přeinstalovat a ten druhý to neovlivní. Dneska to mám na jednom SSD a Win7 bootojí přes Win10 bootmenu přes EFI. Na NVMe to jinak moc nejde.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Celeron



Založen: Apr 02, 2011
Příspěvky: 10415
Bydliště: Nový Bydžov

PříspěvekZaslal: út leden 14 2020, 0:30    Předmět: Citovat

rnbw napsal(a):
Nemusis preinstalovat nic - upgraduj. Ked nemas licenciu na 10, tak ju ziskas prave upgradom z aktivovanej 7.

Vím o minimálně 3 prográmkách, (Office 2007, účetnictví....) který potřebuju a na W10 nechodí. Taky mě bylo tvrzeno, že Minolta Magicolor 2500 nemá pro W10 driver a kvůli tomu nebudu novou barvu kupovat, tisknu na ní asi tak 10 x mín než na B/W laseru.
No a nakonec jsem psal, že mám samolepku s code na W10 takže proč bych nemohl mít v mašině obojí.

_________________
Jirka

Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
p32



Založen: Jan 13, 2007
Příspěvky: 11511
Bydliště: Olomoucko

PříspěvekZaslal: út leden 14 2020, 7:25    Předmět: Citovat

Nevím, jak velký je ten SSD, ale určitě bych udělal tu věc, že bych ho rozdělil na dvě části tak, aby tam bylo dost místa pro stávající W7 a zároveň pro budoucí W10 na tom druhém dílu.
Napřed bych ale dal jiné (vyšší) písmeno DVD mechanice. Potom rozděl SSD na ty dvě části a použij tu druhou část pro instalaci W10 (tak jak radil xsc). Zbytek je snad už jasný, při startu budeš volit, co chceš spustit, ale můžeš tam dát nějaký čas, po kterém se např. W7 spustí samy.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
forbidden



Založen: Feb 14, 2005
Příspěvky: 7998
Bydliště: Brno (JN89GE)

PříspěvekZaslal: út leden 14 2020, 9:19    Předmět: Citovat

Ještě je tu furt možnost hodit W7 do virtuálu.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
p32



Založen: Jan 13, 2007
Příspěvky: 11511
Bydliště: Olomoucko

PříspěvekZaslal: út leden 14 2020, 10:12    Předmět: Citovat

Ale ty už tam přece má.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
forbidden



Založen: Feb 14, 2005
Příspěvky: 7998
Bydliště: Brno (JN89GE)

PříspěvekZaslal: út leden 14 2020, 10:20    Předmět: Citovat

No já myslel W10 jako základ a W7 do virtuálu. Když psal, že tam chce ty W10 instalovat stejně. Pokud nechce a che si jen ošahat W10, tak klidně obráceně, tak to mám třeba teď já.
Jediný, co by se muselo vyzkoušet je jak udělat ze stávající instalace virtuál. Mělo by stačit udělat image disku a ten pak připojit jako disk v tom virtuálu. Vyzkoušený to ale nemám.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
FHonza



Založen: Nov 20, 2012
Příspěvky: 1335
Bydliště: Praha

PříspěvekZaslal: út leden 14 2020, 11:28    Předmět: Citovat

Minimálně je nutné pak znovu ty Win přesunuté do virtuálu aktivovat, protože dojde k velké změně HW, kterou "neskousnou".

Provozuji W7 a W10 na jednom počítači stejně jak píše xsc. Žádná záludnost tam není, jenom je nutné nedat upgrade ale instalaci do samostatného oddílu. A případně je nutné zachovat pořadí instalace, nejprve W7 a až potom W10. Jde to i obráceně, ale je to o dost komplikovanější.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Celeron



Založen: Apr 02, 2011
Příspěvky: 10415
Bydliště: Nový Bydžov

PříspěvekZaslal: út leden 14 2020, 13:49    Předmět: Citovat

p32 napsal(a):
Nevím, jak velký je ten SSD, ale určitě bych udělal tu věc, že bych ho rozdělil na dvě části tak, aby tam bylo dost místa pro stávající W7 a zároveň pro budoucí W10 na tom druhém dílu.

W7 tam jsou na SSD 256GB a tak tam dám druhej SSD 256GB na W10. Proč to plácat na jeden?

_________________
Jirka

Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Achab



Založen: Nov 05, 2010
Příspěvky: 5522
Bydliště: okr. Vyškov

PříspěvekZaslal: út leden 14 2020, 14:30    Předmět: Citovat

Celeron napsal(a):
Office 2007 na W10 nechodí... ...Minolta Magicolor 2500 nemá pro W10 driver...

Office 2007 mě na Win 10 chodí bez problémů, stejně jako ostatní programy dřív používané pod XP. Pro Minoltu Magicolor 2500W je driver Win10 ve 32 i 64-bitové verzi.
K mé tiskárně HP lze sice zvolit driver podle OS, ale verze pro Win 7 a Win 10 jsou stejné...
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
p32



Založen: Jan 13, 2007
Příspěvky: 11511
Bydliště: Olomoucko

PříspěvekZaslal: út leden 14 2020, 15:17    Předmět: Citovat

Celeron napsal(a):
W7 tam jsou na SSD 256GB a tak tam dám druhej SSD 256GB na W10. Proč to plácat na jeden?
Proč? To se musíš rozhodnout ty, co tam chceš a můžeš dát. Já jsem to zadání moc nestudoval, ale když tam chceš něco přidat, tak je to jen na tobě. Já bych se nestyděl na to využít jen jeden SSD - vyjde to nastejno. Když tam dáš ještě jeden SSD, tak se budeš plácat na dvou SSD = stejně.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
trubka



Založen: May 29, 2006
Příspěvky: 91
Bydliště: na západ od Plzně

PříspěvekZaslal: út leden 14 2020, 15:34    Předmět: Citovat

nesmělý dotaz: Office 2003 pod W10 půjdou?
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Celeron



Založen: Apr 02, 2011
Příspěvky: 10415
Bydliště: Nový Bydžov

PříspěvekZaslal: út leden 14 2020, 17:05    Předmět: Citovat

p32 napsal(a):
Já bych se nestyděl na to využít jen jeden SSD - vyjde to nastejno.

Vím proč to dělám, nyní má SSD s W7 obsazeno 160GB. To by zbytek do 256GB moc na W10 perspektivní nebyl. Wink

_________________
Jirka

Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Celeron



Založen: Apr 02, 2011
Příspěvky: 10415
Bydliště: Nový Bydžov

PříspěvekZaslal: út leden 14 2020, 17:08    Předmět: Citovat

[quote="Achab"]
Celeron napsal(a):

Office 2007 mě na Win 10 chodí bez problémů, Pro Minoltu Magicolor 2500W je driver Win10 ve 32 i 64-bitové verzi.

S těma Officema jsi mě potěšil ale s Magicolorem 2500W nemáš pravdu, nechodí už ani pod W8/64. Odzkoušeno. Tak bych se dost divil, kdyby na W10/64 šla. Ale možná jsem měl špatnej driver.

_________________
Jirka

Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma   Zaslat odpověď       Obsah fóra Diskuzní fórum Elektro Bastlírny -> Software Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Jdi na stránku 1, 2  Další
Strana 1 z 2

 
Přejdi na:  
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra.
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.
Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům
Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory

Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Forums ©
Nuke - Elektro Bastlirna

Informace na portálu Elektro bastlírny jsou prezentovány za účelem vzdělání čtenářů a rozšíření zájmu o elektroniku. Autoři článků na serveru neberou žádnou zodpovědnost za škody vzniklé těmito zapojeními. Rovněž neberou žádnou odpovědnost za případnou újmu na zdraví vzniklou úrazem elektrickým proudem. Autoři a správci těchto stránek nepřejímají záruku za správnost zveřejněných materiálů. Předkládané informace a zapojení jsou zveřejněny bez ohledu na případné patenty třetích osob. Nároky na odškodnění na základě změn, chyb nebo vynechání jsou zásadně vyloučeny. Všechny registrované nebo jiné obchodní známky zde použité jsou majetkem jejich vlastníků. Uvedením nejsou zpochybněna z toho vyplývající vlastnická práva. Použití konstrukcí v rozporu se zákonem je přísně zakázáno. Vzhledem k tomu, že původ předkládaných materiálů nelze žádným způsobem dohledat, nelze je použít pro komerční účely! Tento nekomerční server nemá z uvedených zapojení či konstrukcí žádný zisk. Nezodpovídáme za pravost předkládaných materiálů třetími osobami a jejich původ. V případě, že zjistíte porušení autorského práva či jiné nesrovnalosti, kontaktujte administrátory na adrese admin (zavináč) ebastlirna.cz


PHP-Nuke Copyright © 2005 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Čas potřebný ke zpracování stránky 0.13 sekund