Vítejte na Elektro Bastlírn?
Nuke - Elektro Bastlirna
  Vytvořit účet Hlavní · Fórum · DDump · Profil · Zprávy · Hledat na fóru · Příspěvky na provoz EB

Vlákno na téma KORONAVIRUS - nutná registrace


Nuke - Elektro Bastlirna: Diskuzní fórum

 FAQFAQ   HledatHledat   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   ProfilProfil   Soukromé zprávySoukromé zprávy   PřihlášeníPřihlášení 

Varná deska Electrolux chyba E62?

 
Přidat nové téma   Zaslat odpověď       Obsah fóra Diskuzní fórum Elektro Bastlírny -> Bílá technika
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
wivern



Založen: Aug 09, 2009
Příspěvky: 73

PříspěvekZaslal: út prosinec 20 2011, 20:19    Předmět: Varná deska Electrolux chyba E62? Citovat

Při přepětí v síti klekka sklokeramická deska, kterou vyrabí Electrolux a prodava kde kdo , například http://www.ikea.com/cz/cs/catalog/products/80159741/

Desku jsem rozebral a zjistil odprasklý spínaný zdroj řízeny TNY274, zdroj jsem opravil, ale deska teď hlasi chybu E62.

Neporadíte kde sehnat servisni manual nebo alespoň chybové kody?

Veškeré řízení řeší dvě desky, na první je zdroj +5V +12V ( v realu 17V) + relátka pro spínání plotynek.
Druha deska řeši senzorova tlacitka, zobrazovaní a řízení. S prvni komunukuje po nejake jednodratove sběrnici a je osazena MCU od renesas R5F21257.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
ohryzek36



Založen: Dec 24, 2008
Příspěvky: 2379
Bydliště: Zlínsko

PříspěvekZaslal: út prosinec 20 2011, 21:22    Předmět: Citovat

Nebylo by nějaké přesnější označení? Našel jsem jenom nižší řady (HGC5T, HGC4T), nějaká dokumentace by tedy byla, ale chybové kódy nikde nebyly Confused .

Mimochodem - pamatuju si u něčeho podobného (indukční deska to nebyla, ale je to všechno na jedno brdo) byly chyby E6x (E60 - E64) - což byla špatná komikace mezi deskami (výkonovou a řídící - bylo tam myslím SPI rozhraní) - což může být jenom blbě zastrčený kabel, popřípadě zalomený drát v konektoru, ale také ještě následek přepětí - že by to neodnesl jenom zdroj.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Rostav



Založen: May 06, 2006
Příspěvky: 469
Bydliště: Otovice u Karlových Varů

PříspěvekZaslal: út prosinec 20 2011, 22:39    Předmět: Citovat

Chybový kód HGCT má jen : E0 závada software, E1 chyba konfigurace, E8 chyba komunikace a E9 chyba tlačítka. Dostupné jsou jen drátové
propojení mezi plotýnkami a elektronikou. Nikde neni přímo schema zapojiní desek. Pro zjištění závady je možno spustit demo režim nebo
servisní režim pomocí kombinace tlačítek. V demo režimu je vše funkční mimo napájení ohřevu ploten. V servisním režimu je možno zjistit č software a 5 posledních chyb. Nechci dělat ze sebe chytráka ale podle
mne došlo k přepsání řídíci paměti. Proto ta vysoká neznámá chyba E62.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
wivern



Založen: Aug 09, 2009
Příspěvky: 73

PříspěvekZaslal: út prosinec 20 2011, 22:46    Předmět: Citovat

Toho jsem se bal, asi to bude chyba komunikace, protože pokud "ovladaci" desku zapojim pouze na napajeni +5V hodi deska také chybu E62 a to je komunikační sběrnice odpojena.
Sběrnice je určitě jednodrátova bud něco proprietálního nebo něco jako 1Wire Dallas, desky jsou spojeny třemi dráty +5V, GND a Bus.

Procesor na ovládací desce bude asi OK, zvladne na desce rozsvítit vše a následně vypsat chybu. Na desce zdroje a relatek je pak další procesor , tentokráte pro změnu Renesas R5F2127. Zdrojová deska má označení ELUX HOC2010.

Zitra zkusim mrknout na bus zda tam běha nejak komunikace a odkud kam, ale pokud je v pánu některý z procesoru bude veškerá snaha marná. Oba procerosy jedou přímo z +5V tak je možné, že tam pří přepětí šleho vyšší napětí, ale tak bych čekal, že odejdou oba.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Rostav



Založen: May 06, 2006
Příspěvky: 469
Bydliště: Otovice u Karlových Varů

PříspěvekZaslal: út prosinec 20 2011, 23:13    Předmět: Citovat

Začal jsem vám fandit. Zkuste ten demorežim. Tlač zap/vyp držet až se
zapnou a vypnou všechny ukazatele. Pak stisk min 3 sek. současně
tlač. + - předních plotýnek. V ukazateli času se má objevit ,,d" demorežim. Když to pujde
až sem, tak můžeme pokračovat. Pokud se vzepře, tak budu potřebovat
Kód PNC ze štítku. Ta vaše deská má už 2 modifikace a tak je potřeba ten
pnc kód.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
wivern



Založen: Aug 09, 2009
Příspěvky: 73

PříspěvekZaslal: st prosinec 21 2011, 10:12    Předmět: Citovat

Trvalo mi to asi 5minut, ale podařilo se mi desku dostat do demo modu.
Nemám po ruce sklo od varné desky tak jsem ovladací desku připojil na laboratorni zdroj a sklo simuloval pravítkem ležícím na snímačích.
Po te co jsem si uvědomil, že je na desce vice tlačítek než je nakreslené na samotné desce a správně odpočítal, které jsou +- předních plotýnek podařilo se mi rozsvítit d na displeji hodin.
Vyvozuji z toho, že procesor a nejspiše i celá ovládací deska bude OK.
Na štítku ovládací desky je Electrolux 387958436 MK13 Data 387542315-N Data 387512536-_G a datum vyroby, rok 2011
Deska zdroje je ELUX-HOC2010 230V Rev.C 12.01.2009 na štítku Assy ANC: 387572615F a pak T85
Ted jsem ještě znovu řídící desku zapojil a osciloskopem se podival na Bus, tak nějak jsem čekal, že procesor na řídící desce pošle dotaz procesoru na zdrojové desce a když nedostane odpovět hodí E62, realita je ale jina. První aktivní výsílání z řídící desky je až po zobrazení chyby E62, tedy při vypínání desky. Kdy deska odesle pár bite, komunikace zacina tremi stejnymi pulsy.
Tak buď komunikaci začíná procesor na desce zdroje a když se procesor na řídící desce nedočka hodi chybu nebo se stav sběrnice vyhodnocuje nějak jinat, třeba podle urovně napětí na sběrnici v klidu nebo je problém v něčem jiném. V každem případě procesor na ovládací desce vysílá

Podobně jsem desku zdroje připojil na +5V a osahal piny procesoru na teto desce. Na Bus jsem zadnou komunikaci generovanou procesorem na teto desce nazaznamenal. Pokud jde přimo o procesor, krystal jede, na noze 19 se objevuji jakesi pulzy, ktere hejbou tranzistorem s označením A6A což by měl být "digitalní" PNP MMUN2111LT1 z čehož vyvozuji, že minimálně část procesoru žije.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Rostav



Založen: May 06, 2006
Příspěvky: 469
Bydliště: Otovice u Karlových Varů

PříspěvekZaslal: st prosinec 21 2011, 15:05    Předmět: Citovat

Podle manuálu je elektronika programovatelná. Nevím ale zda je možno
ji přeprogramovávat to lze zjistit z kódu na výrobku označeno jako
produkt nambr PN nebo produkt nambr code PNC. toto číslo mi umožní
dále pátrat po hartvare k desce. Součástky na modulech se servisům
nedodávají. Komunikace je možná přerušena na základě chyby paměti.
Tak mi zjistěte ten PNC abych mohl dále pátrat.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
wivern



Založen: Aug 09, 2009
Příspěvky: 73

PříspěvekZaslal: st prosinec 21 2011, 15:19    Předmět: Citovat

PNC 94959339400
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Rostav



Založen: May 06, 2006
Příspěvky: 469
Bydliště: Otovice u Karlových Varů

PříspěvekZaslal: st prosinec 21 2011, 17:11    Předmět: Citovat

Podle všech indicií je vadný procesor výkonové elektroniky.
Podle pnc nelze přesně určit chybu, protože neni v dokumentaci uveden
chybový kód. Elektroniku nelze přeprogramovávat. Pátral jsem zda nemám některý modul ale nenašel jsem. Moc se nekazí.
Objednací číslo ovládací elektroniky je 330 03 61-29/6
a číslo silové je 387 96 80-05/0. To vám posílán pro případ,že budete
u Elektroluxu některou objednávat. Víc už nejsem schopen pomoci.Přeji pěkné a klidné Vánoce.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
wivern



Založen: Aug 09, 2009
Příspěvky: 73

PříspěvekZaslal: st prosinec 21 2011, 17:21    Předmět: Citovat

Jaká je cena těch desek?
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Rostav



Založen: May 06, 2006
Příspěvky: 469
Bydliště: Otovice u Karlových Varů

PříspěvekZaslal: st prosinec 21 2011, 17:29    Předmět: Citovat

Ovládací je 1094,84 bez DPH a silová je za 1376,95. Ostatn pak záleží
na servisákovi jak má rád lidi.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
wivern



Založen: Aug 09, 2009
Příspěvky: 73

PříspěvekZaslal: čt prosinec 22 2011, 17:53    Předmět: Citovat

Tak mi nakonec nezbylo nic jineho než rozkreslit zapojení desky relé. Závada byĺa v odporu, který při přepětí odešel tak, že jeho odpor stoupl o řád a jak to tak bývá nešlo ho změřit v zapojení. Po výměně deska jede jak nová.
V každém případě díky za pomoc.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Josef83



Založen: Jul 19, 2017
Příspěvky: 1

PříspěvekZaslal: st červenec 19 2017, 6:22    Předmět: Citovat

Ahoj,

mám podobný problém po přepětí mi deska hlásí E62, předpokládám, že ten odpor co wivernovi odešel je SMD na spodní straně. Nechce se mi všechny odletovávat a tak bych se rád zeptal, jestli by sis nevzpoměl, který to cca byl.

Díky Josef
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma   Zaslat odpověď       Obsah fóra Diskuzní fórum Elektro Bastlírny -> Bílá technika Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 1

 
Přejdi na:  
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra.
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.
Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům
Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory

Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Forums ©
Nuke - Elektro Bastlirna

Informace na portálu Elektro bastlírny jsou prezentovány za účelem vzdělání čtenářů a rozšíření zájmu o elektroniku. Autoři článků na serveru neberou žádnou zodpovědnost za škody vzniklé těmito zapojeními. Rovněž neberou žádnou odpovědnost za případnou újmu na zdraví vzniklou úrazem elektrickým proudem. Autoři a správci těchto stránek nepřejímají záruku za správnost zveřejněných materiálů. Předkládané informace a zapojení jsou zveřejněny bez ohledu na případné patenty třetích osob. Nároky na odškodnění na základě změn, chyb nebo vynechání jsou zásadně vyloučeny. Všechny registrované nebo jiné obchodní známky zde použité jsou majetkem jejich vlastníků. Uvedením nejsou zpochybněna z toho vyplývající vlastnická práva. Použití konstrukcí v rozporu se zákonem je přísně zakázáno. Vzhledem k tomu, že původ předkládaných materiálů nelze žádným způsobem dohledat, nelze je použít pro komerční účely! Tento nekomerční server nemá z uvedených zapojení či konstrukcí žádný zisk. Nezodpovídáme za pravost předkládaných materiálů třetími osobami a jejich původ. V případě, že zjistíte porušení autorského práva či jiné nesrovnalosti, kontaktujte administrátory na diskuzním fóru EB.


PHP-Nuke Copyright © 2005 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Čas potřebný ke zpracování stránky 0.28 sekund