Vítejte na Elektro Bastlírn?
Nuke - Elektro Bastlirna
  Vytvořit účet Hlavní · Fórum · DDump · Profil · Zprávy · Hledat na fóru · Příspěvky na provoz EB

Vlákno na téma KORONAVIRUS - nutná registrace


Nuke - Elektro Bastlirna: Diskuzní fórum

 FAQFAQ   HledatHledat   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   ProfilProfil   Soukromé zprávySoukromé zprávy   PřihlášeníPřihlášení 

Jak se dostat do nastavení routeru ?

 
Přidat nové téma   Zaslat odpověď       Obsah fóra Diskuzní fórum Elektro Bastlírny -> Výpočetní technika
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
ferro0



Založen: May 31, 2011
Příspěvky: 591
Bydliště: Jablonecko

PříspěvekZaslal: út srpen 09 2022, 9:52    Předmět: Jak se dostat do nastavení routeru ? Citovat

Zdravím,
Mám router tp-link TL-WA801ND a nemůže se dostat do web configurace. Je resetován přes uspínač.

IP: 192.168.1.254 uvedená na routeru nefunguje. Mám win10.
Default Gateway ?
Příkaz netsh int ip reset nepomohl. Celkový reset sítě ve win také ne.
Diagnostika ve win nejde spustit s chybou 0x80004005 – omezená oprávnění.
Nastaveno na získání ip automaticky.
Ipconfig/all
Ethernet adapter Ethernet:

Connection-specific DNS Suffix . :
Description . . . . . . . . . . . : Broadcom NetLink (TM) Gigabit Ethernet
Physical Address. . . . . . . . . : 1C-75-08-07-30-9C
DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : Yes
Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes
Link-local IPv6 Address . . . . . : fe80::6d86:6b8b:2856:c885%14(Preferred)
Autoconfiguration IPv4 Address. . : 169.254.200.133(Preferred)
Subnet Mask . . . . . . . . . . . : 255.255.0.0
Default Gateway . . . . . . . . . :
DHCPv6 IAID . . . . . . . . . . . : 236745992
DHCPv6 Client DUID. . . . . . . . : 00-01-00-01-27-2D-99-43-1C-75-08-07-30-9C
DNS Servers . . . . . . . . . . . : fec0:0:0:ffff::1%1
fec0:0:0:ffff::2%1
fec0:0:0:ffff::3%1
NetBIOS over Tcpip. . . . . . . . : Enabled
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Hubert_79



Založen: Dec 24, 2017
Příspěvky: 5745
Bydliště: Praha 6 - Petřiny

PříspěvekZaslal: út srpen 09 2022, 9:56    Předmět: Citovat

Info z netu:
citace:
Accessing the Access Point Configuration Menu

Steps below describe the way to access the configuration menu to setup and deploy TL-WA801ND in the network.

Power up the access point (TL-WA801ND).
Manually assign a static IP address to the computer in 192.168.1.x range with subnet mask of 255.255.255.0
Connect the computer to the LAN port of the access point
In the browser URL type http://192.168.1.254
User name and password both are admin
This will launch the wireless access point status screen.

Píšou, že máš na PC nastavit IP manuálně.

_________________
Frýba a láska zvítězí nad Hemalou a nenávistí!
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
ferro0



Založen: May 31, 2011
Příspěvky: 591
Bydliště: Jablonecko

PříspěvekZaslal: út srpen 09 2022, 10:05    Předmět: Citovat

Povedlo se. Díky!
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Hubert_79



Založen: Dec 24, 2017
Příspěvky: 5745
Bydliště: Praha 6 - Petřiny

PříspěvekZaslal: út srpen 09 2022, 10:34    Předmět: Citovat

Super Razz
_________________
Frýba a láska zvítězí nad Hemalou a nenávistí!
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
rnbw



Založen: Mar 21, 2006
Příspěvky: 30446
Bydliště: Bratislava

PříspěvekZaslal: út srpen 09 2022, 11:28    Předmět: Citovat

To vsetko preto, ze je to AP a nie router - takze nema DHCP server.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
ferro0



Založen: May 31, 2011
Příspěvky: 591
Bydliště: Jablonecko

PříspěvekZaslal: st srpen 10 2022, 12:40    Předmět: Citovat

Dále se pokouším o nastavení režimu repeater a nedaří se. Nastaveno to mám snad správně. Zkoušel jsem režimy repeater a universal repeater. Připojení přes wifi funguje, ale nejde internet.
V nastavení jsem vybral sít, kterou chci použit a nastavil jsem správné heslo.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
ferro0



Založen: May 31, 2011
Příspěvky: 591
Bydliště: Jablonecko

PříspěvekZaslal: čt srpen 11 2022, 13:55    Předmět: Citovat

Doplním, že repeater je funkční a nastaven správně. Je možné se kněmu připojit z několika zařízení.
Jen jeden ntb s win 10 nepřipojím. Provedl jsem v něm reset sítě + spoustu dalších příkazů v cmd a nic.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Hubert_79



Založen: Dec 24, 2017
Příspěvky: 5745
Bydliště: Praha 6 - Petřiny

PříspěvekZaslal: čt srpen 11 2022, 21:22    Předmět: Citovat

No a ten "ntb" tu wifi vidí a ukazuje v seznamu sítí? Jiná wifi na něm funguje?
_________________
Frýba a láska zvítězí nad Hemalou a nenávistí!
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
ferro0



Založen: May 31, 2011
Příspěvky: 591
Bydliště: Jablonecko

PříspěvekZaslal: pá srpen 12 2022, 7:34    Předmět: Citovat

Připojení wifi je funkční, jen nejde internet. Jiná wifi ne něm jde.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
piCZus



Založen: Dec 05, 2018
Příspěvky: 533

PříspěvekZaslal: pá srpen 12 2022, 7:52    Předmět: Citovat

Na to stačí pár příkazů, např. jestli se ti překládají adresy nebo kam až ti funguje ping.
Dej do prohlížeče čtyři jedničky 1.1.1.1 nebo pingem otestuj IP adresu routeru a potom adresy za routerem, třeba 1.1.1.1
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma   Zaslat odpověď       Obsah fóra Diskuzní fórum Elektro Bastlírny -> Výpočetní technika Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 1

 
Přejdi na:  
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra.
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.
Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům
Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory

Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Forums ©
Nuke - Elektro Bastlirna

Informace na portálu Elektro bastlírny jsou prezentovány za účelem vzdělání čtenářů a rozšíření zájmu o elektroniku. Autoři článků na serveru neberou žádnou zodpovědnost za škody vzniklé těmito zapojeními. Rovněž neberou žádnou odpovědnost za případnou újmu na zdraví vzniklou úrazem elektrickým proudem. Autoři a správci těchto stránek nepřejímají záruku za správnost zveřejněných materiálů. Předkládané informace a zapojení jsou zveřejněny bez ohledu na případné patenty třetích osob. Nároky na odškodnění na základě změn, chyb nebo vynechání jsou zásadně vyloučeny. Všechny registrované nebo jiné obchodní známky zde použité jsou majetkem jejich vlastníků. Uvedením nejsou zpochybněna z toho vyplývající vlastnická práva. Použití konstrukcí v rozporu se zákonem je přísně zakázáno. Vzhledem k tomu, že původ předkládaných materiálů nelze žádným způsobem dohledat, nelze je použít pro komerční účely! Tento nekomerční server nemá z uvedených zapojení či konstrukcí žádný zisk. Nezodpovídáme za pravost předkládaných materiálů třetími osobami a jejich původ. V případě, že zjistíte porušení autorského práva či jiné nesrovnalosti, kontaktujte administrátory na adrese admin (zavináč) ebastlirna.cz


PHP-Nuke Copyright © 2005 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Čas potřebný ke zpracování stránky 0.12 sekund