Opět nastala "Rybí doba"
Dnes jsem zabíjel, kuchal a porcoval 3 kapry, následně vařil velký hrnec rybí polévky. Zabralo mi to skoro celý den (cca 10-1. Foto můžu dodat.
Kdo z Vás to taky takto dělá, nebo někdo z Vašich příbuzných ... kdyžtak poreferujeme o tom (případně založíme nové vlákno)
Založen: Apr 02, 2011 Příspěvky: 17796 Bydliště: Nový Bydžov
Zaslal: út červen 19 2018, 8:27 Předmět:
Vážení, nemáte prosím někdo nějakej odladěnej, fajnovej recept na bazalkový pesto? Nějak se jí moc urodilo a na domácí pizzu je to moc fajnová přísada. Z cizích webíků jsou pro mě některý ingredience nepřeložitelný a navíc jinej kraj, jinej mrav.
Prosím žádnou teorii, jen odzkoušené recepty.
Děkuji. _________________ Jirka
Založen: Feb 06, 2007 Příspěvky: 4509 Bydliště: vých.slovensko
Zaslal: st červen 27 2018, 12:47 Předmět:
Zdravím.
Dostal som sa do sporu s mladšou susedou, a aj net ma sklamal.
Ide vlastne o recept na frankfurtsku polievku.
Mám recepty zo 70-80 rokov, a sám už od tej doby varím podľa nej :
mrkva, karfiol, hrasok, zelená fazuľka, prípadne kel, zemiaky , no a párok.
Jej recept je kel, zemiaky a párok.
A slabá zaprazka.
Divim sa, že na nete v žiadnom recepte nefiguruje karfiol, hrások, fazulka. To, čo sa zobrazuje, sme dávnejšie volali polievka pârkova so zaprážkou.
Ako ju varíte v starších domácnostiach? _________________ Elektronické súčiastky fungujú za pomoci dymu. Ak dym unikne, prestanú fungovať.
Založen: Nov 20, 2012 Příspěvky: 1453 Bydliště: Praha
Zaslal: st červen 27 2018, 15:08 Předmět:
Zeptám se bráchy. Je kuchař a vim že ho dělá.
Edit:
Takže cituji doslova:
hromadu bazalky
olivový olej, cca třetina co bazalka
opražené piniové oříšky nebo oloupaná opražená slunečnicová semínka
parmazán, cca pětinu co bazalky
trochu česneku, na skleničku max stroužek
sůl
Aki Aki Dobrý večer. Dnes jsem zkoušela, přidala jsem ještě kmín, koriandr a mletou papriku. Jako zarputilý masožravec a člověk, který do dnešního dne neochutnal uzené tofu, musím říct, že se příště vykašlu na maso a místo karbanátků dělám jen tohle! Dekuji!
_____
Zkoušel jste si někdo udělat domácí tempeh??? Říká se téhle potravině dar tisíciletí a když se to naloží do vody s kořením a vopeče, je to nepřekonatelná pochoutka, na které teď doma s Rózičkou ujíždíme jak sviňa. První jsme dělali z cizrny, teď pro změnu z jahel...
Založen: Nov 05, 2011 Příspěvky: 908 Bydliště: Boskovice
Zaslal: po listopad 12 2018, 19:05 Předmět:
My na tohle mícháme klasiku pšeničnou a žitnou (chlebovou) půl na půl.
PS: Kdybys měl pséka, tak aji ve psím počasí budeš pěkně vzorně lítat tři hodiny denně po venku. _________________ Nejsu žádným fóristem, ale když něco negómu, tož, přindu se zeptat. A když se nesnesitelně nudím, nebo když jsu na plech, někdy se může stát, že se i pokusím poradit. Zdraví Jura!
Založen: Apr 02, 2011 Příspěvky: 17796 Bydliště: Nový Bydžov
Zaslal: po listopad 12 2018, 23:03 Předmět:
Byly časy, co jsem si míchal z chlebový mouky pšeničnožitnej do domácí pekárny. Směsi jsem nemohl, protože jsem nesměl solit. Do směsi se dávalo sušený droždí, co stávalo před 10 lety 2 kačky pytlík. Dnes stojí jen to droždí skoro stejně jako půlka chleba z Penny. Chlebová pšeničná a žitná taky už nestojej co tenkrát ale skoro jednou tolik. Pravej chlebovej kvásek nikdo kolem neměl nebo nechtěl dát a na klasický droždí kostku to nekynulo hned, muselo se rozjet předem. Pekárna už leží asi 8 let ladem, kdoví jestli ještě funguje. _________________ Jirka
Založen: Nov 05, 2011 Příspěvky: 908 Bydliště: Boskovice
Zaslal: út prosinec 25 2018, 16:14 Předmět:
Já jsem si dneska našel čas a sepsal jsem kooooonečně svoje víc než roční (a teď nevím přesně, kdy jsem s tím vlastně začal ve velkým) zkušenosti při častým vaření domácích rohlíků. Hmm, zkušeností... ...nic na tom přece není:
Nepoužil jsem tam poznámku o osprchování hotových rohlíků, jen jsem napsal, že se má mouka z povrchu dát pryč. Aby Zdeněk nemrčel. _________________ Nejsu žádným fóristem, ale když něco negómu, tož, přindu se zeptat. A když se nesnesitelně nudím, nebo když jsu na plech, někdy se může stát, že se i pokusím poradit. Zdraví Jura!
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru. Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory
Informace na portálu Elektro bastlírny jsou prezentovány za účelem vzdělání čtenářů a rozšíření zájmu o elektroniku. Autoři článků na serveru neberou žádnou zodpovědnost za škody vzniklé těmito zapojeními. Rovněž neberou žádnou odpovědnost za případnou újmu na zdraví vzniklou úrazem elektrickým proudem. Autoři a správci těchto stránek nepřejímají záruku za správnost zveřejněných materiálů. Předkládané informace a zapojení jsou zveřejněny bez ohledu na případné patenty třetích osob. Nároky na odškodnění na základě změn, chyb nebo vynechání jsou zásadně vyloučeny. Všechny registrované nebo jiné obchodní známky zde použité jsou majetkem jejich vlastníků. Uvedením nejsou zpochybněna z toho vyplývající vlastnická práva. Použití konstrukcí v rozporu se zákonem je přísně zakázáno. Vzhledem k tomu, že původ předkládaných materiálů nelze žádným způsobem dohledat, nelze je použít pro komerční účely! Tento nekomerční server nemá z uvedených zapojení či konstrukcí žádný zisk. Nezodpovídáme za pravost předkládaných materiálů třetími osobami a jejich původ. V případě, že zjistíte porušení autorského práva či jiné nesrovnalosti, kontaktujte administrátory na diskuzním fóru EB.