Vítejte na Elektro Bastlírn?
Nuke - Elektro Bastlirna
  Vytvořit účet Hlavní · Fórum · DDump · Profil · Zprávy · Hledat na fóru · Příspěvky na provoz EB

Vlákno na téma KORONAVIRUS - nutná registrace


Nuke - Elektro Bastlirna: Diskuzní fórum

 FAQFAQ   HledatHledat   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   ProfilProfil   Soukromé zprávySoukromé zprávy   PřihlášeníPřihlášení 

Sluchátka KZ ZS5 (špunty se čtyřmi měniči) (přesunuto)
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3
 
Přidat nové téma   Zaslat odpověď       Obsah fóra Diskuzní fórum Elektro Bastlírny -> Audiotechnika
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
TAKJAN



Založen: Nov 17, 2011
Příspěvky: 6509
Bydliště: U Litomyšle.

PříspěvekZaslal: st listopad 01 2017, 16:27    Předmět: Citovat

To už je úplně zamotaný, ještě softvéry, který by měli dělat věci v tom dělají bordel. Format factory je snad ucházející?
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
sinclair



Založen: Feb 02, 2005
Příspěvky: 9923
Bydliště: Luhačovice

PříspěvekZaslal: st listopad 01 2017, 19:03    Předmět: Citovat

No já měl na mysli úplně jiné úpravy a rozhodně ne digitální.
Průchodem přes dalších X převodníků můžete původní nahrávku tak leda ještě víc dokurvit. To, že se nahrávka po průchodu nějakým primitivním enhancerem zdá subjektivně "líbivější", nemá s HiFi nic společného.
Může se podařit částečně napravit - mírně zpět vytáhnout "utopené" kytary, kdy vlivem fázových posuvů došlo k takovému dojebání frekvenčního spektra, že se opravdu středové pásmo propadne někam do prdele a jsou slyšet jen nějaké náznaky a zbytky, jakoby zdálky, nekonkrétní a bez lokalizace.
Totéž platí v případě sborů - dalších hlasů, které komprese "nepovažovala za důležitou informaci" a prostě buď zmizí, nebo se střídavě z kanálů ozývají "zdálky" jejich zbytky. Děsný humus.
Co je ale nejdůležitější - žádným dalším digitálním dojebátkem totiž nevrátíte i jen mírně kmitočtově deformované nahrávce původní dynamiku, přesněji řečeno dynamický rozsah.
Na vysvětlenou - pojmy "dynamika" a "dynamický rozsah" mohou v analogové technice znamenat a také znamenají každý něco jiného.
Je k tomu zapotřebí opravdu kvalitní, nejlépe SACD support /je přesnější/, jeden opravdu dobrý, klidně jen 16-bitový externí D/A převodník a zbytek se odehrává analogově.
Průser pro obyčejného, vzdělaného, slovanského bílého heterosexuála je v tom, že jsou k tomu nezbytně, až limitně zapotřebí analogové přístroje v profesionální kvalitě a tím určitě nemyslím přístroje pro PA, i když i některé z nich mohou být opravdu vynikající /Urei, Alesis/. Jsou nutné zcela minimální až žádné fázové chyby, dostatečné odstupy s minimem někde u -100dB při 0dB a možnost zcela přesného krokového nastavení. To se netýká např. pěti potřebných, přesných zpožďovacích linek, které jsou využívány jen k řízení pětice rozdílně nastavených expanderů s overeasy /měkkou/ křivkou. Celý proces se odehrává v čtyřech až pěti nezávislých úsecích celého akustického spektra.
Zásadní otázka je - proč to dělat.
Muselo by jít o vzácnou nahrávku, kterou už zásadně nejde opatřit jinak, v jiném formátu a nedeformovanou, anebo by dotyčný úpravce mít opravdu velkou motivaci a musel by všechno nutné přístrojové vybavení /a zkušenosti/ už mít ze své předešlé či současné praxe.
To, co třeba popisuje Jirka - nevěřím, že by kompletní alba legendárních kapel, která se běžně prodávají v otřesných zvukových verzích, nešly sehnat po různých burzách a aukcích v původním vydání, nepokurveném dalšími zásahy "remasterů".
Mně se povedlo zkušebně provést dynamickou úpravu jednoho, dle mě pirátsky a nelegálně vylisovaného CD. Šlo o podivnou bestofku Kiss, která v oficiální DG nikde nefiguruje. Jeho zdrojovým materiálem nabeton musely být porůznu postahované mp3 a tak to i hraje.
Neboť k oficiální reedici oficiálního alba či k výrobě kompilátu z několika alb se dostane jen velká firma s kapitálem, co je schopna zaplatit nemalé autorské poplatky a za to dostane originální, neupravovaný zdrojový materiál.
Cédéčka, která popisuje Jirka, pocházejí právě z těchto nelegálních, pohříchu trafikových či hypáčových edicí a za kterými nestojí žádná velká gramofirma s právy pro vydání.
Jedinou cestou pro takové pajcíře je postahovat to, co potřebují z internetu /a určitě ne ve FLAC, neboť tento formát prakticky neobsahuje nebo jen výjimečně mainsteamový pop/. Pak možná v nějakém programu srovnají střední úrovně, možná i rozdíly v šíři pásma a pak hurá s fleškou do lisovny.
Tam je to dnes náš zákazník, náš pán - on platí a my lisujeme.
Co lisujeme, to není naše věc, může to být stejně tak na DVD porno s holčičkami, nebo takto nelegálně šířená muzika, je jim to jedno - oni jen lisují pity.
Pokud se příliš nepletu, tak ještě nedávno stálo v Loděnicích lisované CD /v množství 5000+/ nějakých 8,-Kč bez potisku a balení, s potiskem disku + klasickou, 8mm krabičkou pak 11,-Kč s DPH.
To se pak prodávají v hypáči cédéčka za 99,-Kč...
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
TAKJAN



Založen: Nov 17, 2011
Příspěvky: 6509
Bydliště: U Litomyšle.

PříspěvekZaslal: st listopad 01 2017, 19:15    Předmět: Citovat

Třeba Floydy jsem stáhnul ve flacu celou discografii, včetně různých bonusů a blbin. I jiné kapely.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
starecd



Založen: Aug 17, 2010
Příspěvky: 2726
Bydliště: kousek od Zlína

PříspěvekZaslal: st listopad 01 2017, 19:45    Předmět: Citovat

Leoši, neřekl bych, že zrovna Axxis-Kingdom Of The Night byl nějaký pirát, digitalizováno z analogu, vydáno u Enigma records, přesto nic moc. Další čuňárna Judas Priest-Turbo-Hot For Love remastr už z původní, hnusné nahrávky a tak by se dalo pokračovat. Bohužel lepší kvalitu jsem nesehnal, základ všude stejný.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
sinclair



Založen: Feb 02, 2005
Příspěvky: 9923
Bydliště: Luhačovice

PříspěvekZaslal: st listopad 01 2017, 20:53    Předmět: Citovat

Jirko, ale dyť JP-Turbo stojí za hovno zvukově a hlavně obsahově už na vinylu, šak ho mám. Poslouchal jsem ho naposledy ani nevím kdy. Je mizerný.
Vedle alba British Steeel je to nebe a dudy, ta podladěná kytarová palba v Breaking The Law je z vinylu úžasná. Nevím, jaký formát měl master do lisovny, ale tipl bych si, že to bylo něco podobného, jako na fotce Smile Protože je tam z toho vinylu nádherně slyšet úplný zakuckávání Downingovýho aparátu, ještě lepší to je na DJským 12" singlu, co mi dovezli v 81. Kromě Radio 7" version je tam i /zřejmě střihnutá/ 12" Version s timingem 5:15 Smile Když je k dispozici 45 otáček a tři drážky na milimetr, tak na to dostaneš dynamiku, co na LP ani prinipiálně být nemůže - přesto sle LP hraje skvěle. 7" singl, co jsem sehnal o cosi později, už byl horší. Už ani nevím, co bylo na jeho druhý straně.
Ale ten 12" maxáč je fakt krutá střelba, normálně V15-IV. s tím měla doma při 1,5g problém, tak jsem to pak i doma přehrával Concordem, mám k 1200 dokoupených několik shellů.

Neviděls někde, že by někdo prodával Technics SL-P1200? Chtěl bych ho do páru k mojí památeční SL-1200. Vypadaly by vedle sebe skvěle.



master tapes01.jpg
 Komentář:

Stáhnout
 Soubor:  master tapes01.jpg
 Velikost:  163.66 kB
 Staženo:  113 krát


master tapes02.jpg
 Komentář:

Stáhnout
 Soubor:  master tapes02.jpg
 Velikost:  197.64 kB
 Staženo:  117 krát

Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
starecd



Založen: Aug 17, 2010
Příspěvky: 2726
Bydliště: kousek od Zlína

PříspěvekZaslal: čt listopad 02 2017, 8:08    Předmět: Citovat

Leoši:Máš SZ.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Standa99



Založen: Jun 29, 2004
Příspěvky: 3478

PříspěvekZaslal: ne červen 10 2018, 13:48    Předmět: Citovat

Dcerka (kromě jednoho zničeného kabelu) ztratila jedno sluchátko (prej v trávě při dobíhání autobusu), tak jsem ji dal svoje ZS5 a objednal ZS6. Jsou o trochu dražší, mají hliníkové tělo, ale hrají taky velmi dobře. V recenzích sice brblají na sykavky a výšky, ale tohle nepozoruji, nebo mi to nevadí. Poslouchám je pouze za pochodu.
Akorát je jedno sluchátko přepólované. Jdou sice jednoduše rozebrat, ale jde to řešit i otočením konektoru, sice to úplně nedolehne, ale stačí to Smile Až se mi někdy bude chtít, tak to přepájím.

_________________
.
..
...
Ať žije zdejší FOSILOVNA Very Happy
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma   Zaslat odpověď       Obsah fóra Diskuzní fórum Elektro Bastlírny -> Audiotechnika Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3
Strana 3 z 3

 
Přejdi na:  
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra.
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.
Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům
Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory

Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Forums ©
Nuke - Elektro Bastlirna

Informace na portálu Elektro bastlírny jsou prezentovány za účelem vzdělání čtenářů a rozšíření zájmu o elektroniku. Autoři článků na serveru neberou žádnou zodpovědnost za škody vzniklé těmito zapojeními. Rovněž neberou žádnou odpovědnost za případnou újmu na zdraví vzniklou úrazem elektrickým proudem. Autoři a správci těchto stránek nepřejímají záruku za správnost zveřejněných materiálů. Předkládané informace a zapojení jsou zveřejněny bez ohledu na případné patenty třetích osob. Nároky na odškodnění na základě změn, chyb nebo vynechání jsou zásadně vyloučeny. Všechny registrované nebo jiné obchodní známky zde použité jsou majetkem jejich vlastníků. Uvedením nejsou zpochybněna z toho vyplývající vlastnická práva. Použití konstrukcí v rozporu se zákonem je přísně zakázáno. Vzhledem k tomu, že původ předkládaných materiálů nelze žádným způsobem dohledat, nelze je použít pro komerční účely! Tento nekomerční server nemá z uvedených zapojení či konstrukcí žádný zisk. Nezodpovídáme za pravost předkládaných materiálů třetími osobami a jejich původ. V případě, že zjistíte porušení autorského práva či jiné nesrovnalosti, kontaktujte administrátory na diskuzním fóru EB.


PHP-Nuke Copyright © 2005 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Čas potřebný ke zpracování stránky 0.14 sekund