Vítejte na Elektro Bastlírn?
Nuke - Elektro Bastlirna
  Vytvořit účet Hlavní · Fórum · DDump · Profil · Zprávy · Hledat na fóru · Příspěvky na provoz EB

Vlákno na téma KORONAVIRUS - nutná registrace


Nuke - Elektro Bastlirna: Diskuzní fórum

 FAQFAQ   HledatHledat   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   ProfilProfil   Soukromé zprávySoukromé zprávy   PřihlášeníPřihlášení 

rozprodám byt plný elektroniky -Praha
Jdi na stránku Předchozí  1, 2
 
Přidat nové téma   Zaslat odpověď       Obsah fóra Diskuzní fórum Elektro Bastlírny -> Nabídka přístrojů, součástek a náhradních dílů
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Kremik



Založen: Mar 30, 2012
Příspěvky: 3571
Bydliště: Havířov

PříspěvekZaslal: so duben 07 2018, 11:38    Předmět: Citovat

To nic není, vždyť se tam dá chodit Laughing
Vida, tak Syron je další dárce. Olmík je blíž jak Praha Very Happy
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
RayeR



Založen: Aug 02, 2009
Příspěvky: 1321
Bydliště: Praha

PříspěvekZaslal: so duben 07 2018, 13:48    Předmět: Citovat

Zavidim vam ty velky pokoje, ja muzu zatim hromadit jen v mensim meritku Smile
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
Syron



Založen: Oct 20, 2016
Příspěvky: 662
Bydliště: Olomoucko

PříspěvekZaslal: so duben 07 2018, 21:27    Předmět: Citovat

Zdravím. Kremik, pokud mi odlehčíš, budu rád. Než chytnu nerva a začnu vyhazovat.

Rayer, buď rád, jednou bys byl na našem místě. Čím víc toho nahospodaříš, tím větší budou jednou problémy, co s tím. Já když jsem se stěhoval před 21 lety z paneláku, vozil jsem to asi měsíc každý den v Š 120, když jsme jezdili do domečku chystat a malovat, atd. Škodivka byla vždy plná až po střechu. Pak pomohl kamarád taky se škodovkou s přívěsem, otočil se několikrát. Když stěhování skončilo, byl celý barák totálně "zasviněný" nejen těmi "hračkami", ale i nábytkem tak, že se nedalo téměř bydlet. Jen uličky s bídou na projití, stůl na jídlo a postele na vyspání. A k tomu si připočti těch 21 let další "sběratelské" činnosti.

V tom paneláku jsem měl opravnu, všichni to věděli, včetně úřadů, a nikomu to nevadilo. Nepotřeboval jsem žádnou provozovnu, vyjmutí z bytového fondu a podobné zbytečnosti. Já jsem jen čekal, kdy se propadneme do druhého patra k sousedům. Bylo by jich škoda, kdyby je to zasypalo. Žili jsme v míru a pokoji. Pak že ty paneláky jsou prý špatné. Hlavně ale nemají sousedi zbytečné starosti jako tady. Každý byl rád, že měl opraváře v "dědině".

Když jsme se přestěhovali, měl jsem víc práce v okolních vesnicích nebo třeba v Prostějově, než v naší obci. Závist je "sviňa". Přitom nebylo co. Baba Ježibaba sousedka to prožívala tak těžce, že jsem nakonec musel kolaudovat v podstatě nejen celý barák a stavby, které dělal předchozí majitel, a neměl s nimi na rozdíl ode mne žádné problémy. Dodatečné povolání staveb, změna užívání bytu, zřízení provozovny, různé partyzánské kontroly iniciované starostou na popud této milé paní, která věděla víc než já, hlavně ty obrovské neexistující příjmy jí nedaly spát.

Když se u mne jednou zastavil můj známý, který jel kolem půlnoci z Německa, pobíhala v noční košili po ulici. Pak při schvalování provozovny tvrdila, že každou noc do 2 hodin dělám hrozný hluk, a ona nemůže spát. Nakonec jsem musel na nějakou dobu zastavit činnost. Jako nezaměstnaný jsem dostával "vysokou" podporu, téměř 900! Kč. Až jsem ty hrůzy všechny absolvoval a vysolil nemalé peníze, šla celá opravářská činnost celostátně do kytek. Já naštěstí našel zaměstnání na údržbě v nepřetržitém provozu, za na tu dobu pěkné peníze. Ale za tři roky firma zkrachovala a všechny propustila.

No, nevím, proč to vlastně píšu, jak jsem se od sběratelství dostal až sem. František.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
RayeR



Založen: Aug 02, 2009
Příspěvky: 1321
Bydliště: Praha

PříspěvekZaslal: ne duben 08 2018, 22:03    Předmět: Citovat

>Syron

Vsak ja sem to nemyslel zas tak vazne, dovedu si plne predstavit, jaky to stehovani muselo bejt peklo, nekde se rikalo lepsi x-krat vyhoret nez se stehovat. Je to tezky najit a udrzovat nakou rovnovahu, tak aby clovek nezarovnal vsechno bordelem, ale zaroven mel to dulezite/cenne po ruce a nemusel to zachcili, kdyz to potrebuje, zas slozite shanet. Jo o co jednodusi maji zivot lidi, kteri nejsou tim bastlenim postizeni, znam takove co si zklapnou notas, sbali batoh a jedou treba na rok pracovat do ciziny, to ja bych nemohl...

A sousedi, to je kapitola sama o sobe, svine muzou bejt i v panelaku, i kdyz vecinou ve velkych mestech je to vice anonymni a lidi se vzajemne tolik neresi.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
Syron



Založen: Oct 20, 2016
Příspěvky: 662
Bydliště: Olomoucko

PříspěvekZaslal: po duben 09 2018, 9:48    Předmět: Citovat

RayeR, samozřejmě jsem to pochopil. František.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma   Zaslat odpověď       Obsah fóra Diskuzní fórum Elektro Bastlírny -> Nabídka přístrojů, součástek a náhradních dílů Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Jdi na stránku Předchozí  1, 2
Strana 2 z 2

 
Přejdi na:  
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra.
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.
Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům
Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory

Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Forums ©
Nuke - Elektro Bastlirna

Informace na portálu Elektro bastlírny jsou prezentovány za účelem vzdělání čtenářů a rozšíření zájmu o elektroniku. Autoři článků na serveru neberou žádnou zodpovědnost za škody vzniklé těmito zapojeními. Rovněž neberou žádnou odpovědnost za případnou újmu na zdraví vzniklou úrazem elektrickým proudem. Autoři a správci těchto stránek nepřejímají záruku za správnost zveřejněných materiálů. Předkládané informace a zapojení jsou zveřejněny bez ohledu na případné patenty třetích osob. Nároky na odškodnění na základě změn, chyb nebo vynechání jsou zásadně vyloučeny. Všechny registrované nebo jiné obchodní známky zde použité jsou majetkem jejich vlastníků. Uvedením nejsou zpochybněna z toho vyplývající vlastnická práva. Použití konstrukcí v rozporu se zákonem je přísně zakázáno. Vzhledem k tomu, že původ předkládaných materiálů nelze žádným způsobem dohledat, nelze je použít pro komerční účely! Tento nekomerční server nemá z uvedených zapojení či konstrukcí žádný zisk. Nezodpovídáme za pravost předkládaných materiálů třetími osobami a jejich původ. V případě, že zjistíte porušení autorského práva či jiné nesrovnalosti, kontaktujte administrátory na diskuzním fóru EB.


PHP-Nuke Copyright © 2005 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Čas potřebný ke zpracování stránky 0.13 sekund