Vítejte na Elektro Bastlírn?
Nuke - Elektro Bastlirna
  Vytvořit účet Hlavní · Fórum · DDump · Profil · Zprávy · Hledat na fóru · Příspěvky na provoz EB

Vlákno na téma KORONAVIRUS - nutná registrace


Nuke - Elektro Bastlirna: Diskuzní fórum

 FAQFAQ   HledatHledat   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   ProfilProfil   Soukromé zprávySoukromé zprávy   PřihlášeníPřihlášení 

Poradte mi prosim

 
Přidat nové téma   Zaslat odpověď       Obsah fóra Diskuzní fórum Elektro Bastlírny -> Poradna
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
skratas



Založen: Nov 25, 2004
Příspěvky: 15
Bydliště: Morava

PříspěvekZaslal: út leden 11 2005, 8:49    Předmět: Poradte mi prosim Citovat

Dobry den mel bych jeden dotaz ktery se nevztahuje k zadnemu problemu s nejakym zarizenim. Delam jiz delsi dobu ve firme jenz se zabyva elektrem. Delam tedy v oboru. Opravy a ruzne bastleni cinim jen ve volnem case. Tudiz je to jen mala forma privydelku. Uz jsem zacal i premyslet o tom ze bych se tim zkusil zivit a proto se vas ptam. Z povidani jsem totiz usoudil ze se opravou,odblokovanim ci jinymi servisnimi pracemi zivite (Na zivnostak ci na cerno to je jedno). Jelikoz mam informace o tom ze ceny bezne elektroniky v dnesni dobe nejsou uz tak horentni ale diky danim a spouste jinych veci sluzby v opravnach docela rostou. Znam opravare co si stezuji na nedostatek zakazniku prave z techto dvou duvodu. Chtel bych se Vas tedy zpetat zda-li je tento zpusob sebe ziveni jeste dost lukrativni na to abych se nim uzivil. Nezadam po Vas zadna konkretni cisla ani presne postupy toho jak videlat a neprodelat ale jen par vet o tom jestli se to v dnesni dobe jeste vyplati. Jak uz to u vetsiny firem byva dobrym zvykem tak ani ta ma se pri vyplatach prilis nepreda. Tudiz vazne uvazuji o jinem zpusobu vydelku. Predem Vam vsem ochotnym mi neco zdelit velmi dekuji Vase informace pro mne budou velmi cenne.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Hill
Administrátor


Založen: Sep 10, 2004
Příspěvky: 19545
Bydliště: Jičín, Český ráj

PříspěvekZaslal: út leden 11 2005, 14:21    Předmět: to není tak složité; cituji, ale nevím, koho: Citovat

1. Osvědčení o vykonání zkoušky z vyhl.50/78, §8.1 - řízení činnosti dodavatelským způsobem

2. pohovor na ITI a za poplatek (teď tuším 3500 peněz) získání Oprávnění, bez kterého se s tebou živnostenský úřad nebude bavit.

3. vyřízení ŽL (opět za poplatek)

4. zjisti si, jak dlouho ti trvá oprava čehokoli a vynásob to svou hodinovou mzdou.

5. vynásob to koeficientem 1,2 - to zahrnuje m.j. případné zvýšení sazby zdravotního pojištění (platí se zálohově) a čas strávený navíc s poťouchlými poruchami, t.j. těmi, co se projevují jedině v tvé nepřítomnosti. Podle vlastní zkušenosti právě na tyto závady by měl být koeficient poněkud vyšší.

6. zjisti si, kolik budeš platit za připojištění věcí svěřených do opravy (krádež, požár, záplavové pásmo) a pojištění proti blbosti (upadlý šroubovák lze u některých společností také pojistit) a vezmi z toho, kolik připadá na hodinu.

7. pokud máš z čeho, zhodnoť, za kolik už jsi upražil součástek zbytečně (neopatrnost, odstranění závady, ale ne její příčiny apod.) v poměru k ceně součástek úspěšně aplikovaných. Přepočti to na hodinu a tuto částku si přičti jako rezervu.

Takže vše posčítej a hodnoť: pokud ti vyjde částka běžné opravy do 30% ceny nového přístroje, máš šanci být úspěšným opravářem. Ale nepočítej s osmihodinovou pracovní dobou - ty hodiny se počítají jen pro účel výpočtu nahoře uvedených bodů. Zákazníkovi nějaké přesčasy účtovat nelze (stejně jako zbytečně odpálené součástky).
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Artaban001



Založen: Apr 01, 2004
Příspěvky: 9772
Bydliště: Pendrov

PříspěvekZaslal: út leden 11 2005, 17:42    Předmět: Citovat

kdysi dávno jsem dělal v jedné firmě, která se zabývala opravama elektrospotřebičů, která svážela vybírané zakázky asi z 4 provozoven v Brně, aby se aspoň slušně uživila. Takže k tomu, co napsal Hill ještě připočítej nějaké provize, které ty provozovny musí dostat a občas musíš počítat z naštvanými zákazníky, kteří třeba nepochopí, jak je obtížné sehnat třeba řídící procesor a tím musí měsíc čekat...Osobně opravuju zásadně jen známým a na "hubu". často se mi stává, že mi donesou nějakou věc, kterou opravny odmítnou, protože by oprava překročila normočas, kterej na to mají udán.. V dnešní době je to všechno tak levný, že se většinou ani oprava v servisu nevyplatí.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
kybl



Založen: Nov 20, 2004
Příspěvky: 736
Bydliště: Freudenthal

PříspěvekZaslal: út leden 11 2005, 18:49    Předmět: podnikani Citovat

A hlavně,když je tam třeba procesor,o kterém nic nevíš,nikdo ti nedá informace a on stojí skoro 3000kč.Pek to riskni to objednat.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
skratas



Založen: Nov 25, 2004
Příspěvky: 15
Bydliště: Morava

PříspěvekZaslal: čt leden 13 2005, 12:39    Předmět: Citovat

Dekuji vam za informace. Maji pro mne velkou cenu. Jiste jste v tomto velmi zkuseni a tudiz vase informace o tomto zpusobu vydelavani penez povazuji za dulezite. Dekuji tedy ze jste mi pomohly dostinit mou chybejici predstavu o legislativnich a zakonnych postupech v tomto druhu zivnosti. Zatim jsem delal jen prilezitostne opravy a na cerno. Mozna se na me budete divat zle ale myslim si ze na cerno to nese o neco vice. Preci jen odpadne spousta plateb uradum a ruznym organizacim a hlavne dane. Jenze bohuzel toto neni presne ta cesta kterou bych se chtel vydat. Diky
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Hill
Administrátor


Založen: Sep 10, 2004
Příspěvky: 19545
Bydliště: Jičín, Český ráj

PříspěvekZaslal: pá leden 14 2005, 18:05    Předmět: a na závěr: Citovat

Prostě jde to poctivě, ale budeš se muset hodně otáčet, abys vyhověl jak zákazníkům, tak legislativě.
Existuje ještě jedno všeobecně platné pravidlo: když už vyděláš tolik, že ti zbývá na něco, co nutně nepotřebuješ, počkej s nákupem: brzy totiž najdeš ve schránce složenku na zaplacení právě takového obnosu a už by ti mohl chybět (viz též Murphy).
Vždycky se najde zákonná cesta, jak tě o přebytky připravit. Tak buď nejlepší aspoň v okruhu několika kilometrů a nenech se otrávit.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma   Zaslat odpověď       Obsah fóra Diskuzní fórum Elektro Bastlírny -> Poradna Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 1

 
Přejdi na:  
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra.
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.
Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům
Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory

Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Forums ©
Nuke - Elektro Bastlirna

Informace na portálu Elektro bastlírny jsou prezentovány za účelem vzdělání čtenářů a rozšíření zájmu o elektroniku. Autoři článků na serveru neberou žádnou zodpovědnost za škody vzniklé těmito zapojeními. Rovněž neberou žádnou odpovědnost za případnou újmu na zdraví vzniklou úrazem elektrickým proudem. Autoři a správci těchto stránek nepřejímají záruku za správnost zveřejněných materiálů. Předkládané informace a zapojení jsou zveřejněny bez ohledu na případné patenty třetích osob. Nároky na odškodnění na základě změn, chyb nebo vynechání jsou zásadně vyloučeny. Všechny registrované nebo jiné obchodní známky zde použité jsou majetkem jejich vlastníků. Uvedením nejsou zpochybněna z toho vyplývající vlastnická práva. Použití konstrukcí v rozporu se zákonem je přísně zakázáno. Vzhledem k tomu, že původ předkládaných materiálů nelze žádným způsobem dohledat, nelze je použít pro komerční účely! Tento nekomerční server nemá z uvedených zapojení či konstrukcí žádný zisk. Nezodpovídáme za pravost předkládaných materiálů třetími osobami a jejich původ. V případě, že zjistíte porušení autorského práva či jiné nesrovnalosti, kontaktujte administrátory na diskuzním fóru EB.


PHP-Nuke Copyright © 2005 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Čas potřebný ke zpracování stránky 0.13 sekund