Vítejte na Elektro Bastlírn?
Nuke - Elektro Bastlirna
  Vytvořit účet Hlavní · Fórum · DDump · Profil · Zprávy · Hledat na fóru · Příspěvky na provoz EB

Vlákno na téma KORONAVIRUS - nutná registrace


Nuke - Elektro Bastlirna: Diskuzní fórum

 FAQFAQ   HledatHledat   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   ProfilProfil   Soukromé zprávySoukromé zprávy   PřihlášeníPřihlášení 

Rušička PMR

 
Přidat nové téma   Zaslat odpověď       Obsah fóra Diskuzní fórum Elektro Bastlírny -> Řešení problémů s různými konstrukcemi
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Slayer
Neregistrovaný





PříspěvekZaslal: ne leden 09 2005, 11:42    Předmět: Rušička PMR Citovat

Nevíte někdo jak postavit rušičku PMR stanic/jejich vysílání, učinnou tak do 2 km?

BTW: PMR (personal mobile radio) stanice = normální civilní vysílačky do ruky, co se dají koupit od 600 - 5000 a mají dosah tak kolem 3 km. PMR je název pro pásmo na frekvenci FM 446 MHz, pro veřejnost (zmiňovavaný civil) je vyhrazeno 8 kanálů, u lepších vysílaček je možno těchto 8 kanálů rozdělit na několik dalších desítek subkanálů.
Návrat nahoru
eljaro



Založen: Dec 03, 2004
Příspěvky: 441
Bydliště: Krnov

PříspěvekZaslal: po leden 10 2005, 8:26    Předmět: rušička a proč ? Citovat

V principu je to hračka fm visílač s rozmítáním přes těch 8 kanálů.Z kus něco najít v "dx-zone" .Nevím proč to chceš ,ale chytrý to moc není ! Pokud na to rušení nepoužiješ 8 ruček v zaklíčovaném stavu tak si koleduješ akorát o trable. Když totiž budeš vysílat na 8 stanicích najednou tak podle GP je to tvoje věc a vrámci radio provozu si to uživatelé musí vyřešit sami . Ale ta rušička je naprd stačí někoho nasrat a pokud budeš rušit 2 min v kuse tak tě maj !!! To rušení není pak rušení ale nedovolený rad.provoz! Leda by ta rušička zvládla mezery mezi kanály ?? Razz
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky AOL Instant Messenger MSN Messenger
Slayer
Neregistrovaný





PříspěvekZaslal: út leden 11 2005, 16:36    Předmět: ... Citovat

no jestli nekdy si slysel o airsoftu tak tam se to hodi dost, ale jelikoz airsoft nebyl uznan jako sport ,napr jako paintball, ale airsoft se proste neda definovat jako sport podle nejakych pravidel, ale dokonala simulace moderniho vojenskeho boje strelnymi zbranemi + militairy zaměření, survival atd. a ne ychtilni kropeni po sobe barvicimi kulickami a s ufo maskami na urcenym prostoru, nebo jeste hur hristi jako paintballisti. A ver ze z airsoftu jsme zvykli na problemy se statnimi organy ktery radsi rejpou do nas nez aby se starali o paka co rosekavaj ve meste vse co jim pride pod ruku a mlatej bezbrany lidi. Takovy hovada potkat nas tak skoncej se speciálně zlamanejma vsema kostma. Mno to sem trochu odbocil. Jinak hrajeme v oblastech kde se stejne civil na kilometry nevyskytuje, nebo nejaky typove co by potrebovali vysilacku a mi ji jim ji rusili. A rusicka se musi pouzivat takticky a ne rusit vsechno vzdy vsude a porad. Takze ty dve minuty by byly prijatelny.

Diky za radu
Návrat nahoru
anonym






PříspěvekZaslal: út leden 11 2005, 20:02    Předmět: Citovat

tak pokud jsi si jistý že to nebude nikumo vadit můžeš to skusit postav normální fm oscilátor s větším zdvihem a jeto vraž to stíněné krabičky na výstupu tomu udělej propust kus antény a jeto . Taková hračka bude i na netu nejlépe ruské stránky (v satelitních přijímačích byly kdysi mefky na 400MHz ) skus pohledat "fm oscilator " a uvidíš .
Návrat nahoru
alovka
Zakladatel fóra/superadmin


Založen: Jul 29, 2002
Příspěvky: 286
Bydliště: Ostrava

PříspěvekZaslal: st leden 12 2005, 6:02    Předmět: Citovat

Podle zákona č.151 2000Sb. Uděluje ČTÚ pokuty až do výše 5.000.000,-Kč. A jelikož je to také zdroj jejich peněz tak tyto pokuty nejsou malé. Něco už o tom vím Smile.
Podle GL --> Něco jiného je když se uživatelé mezi sebou vzájemně ruší a něco jiného je trvale obsazena frekvence, to bys asi nerozchodil.

Uvolněný kmitočet dle GL má zdarma sloužit lidem a ne aby ho někdo rušil. V praxi je opravdu hojně používaný (mezi sportovci, lyžaři i pro řízení prací ).
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
Slayer
Neregistrovaný





PříspěvekZaslal: čt leden 13 2005, 7:25    Předmět: ... Citovat

Všem děkuji za rady i varování, dám si na to bacha. Člověka kterej měl doma návštěvu ČTU znam Smile sestavil si to podle konstrukce se kterou se tajil a vyrušilo to opravdu všechno široko daleko.
Návrat nahoru
Marinak
Neregistrovaný





PříspěvekZaslal: ne březen 13 2005, 15:25    Předmět: Rusicka PMR Citovat

Cau chlape,pokud chces rusit PMR tak zalezi kolik do toho chces vrazit penez.Jednoduchej zpusob je Radiostanice na 70cm(400-470Mhz) s volitelnym vykonem,nejlip az 5W najet si do prostred pasma PMR 5kanal(446,055Mhz) + stacionarni antena(ne pendrek)no a zaklicovat.Samozrejme zalezi na vzdalenosti tech"rusenych"stanic.Receno zhruba,proste kdyz budou mimo 5 kanal tak jim stahnes signal,protoze vetsina PMR stanicek ma vys.vykon 500mW a na tom 5 kanale se nikdo nedomluvi Twisted Evil
Návrat nahoru
mi-ro



Založen: Feb 08, 2005
Příspěvky: 7942
Bydliště: rovina u Kolína

PříspěvekZaslal: ne březen 13 2005, 15:38    Předmět: Citovat

Jenomže už držení takovéto radiostanice 400-470MHz je trestné, pokud nemáš licenci radioamatéra a legálně ji ani nekoupíš. U stanic PMR není dovolen žádný zásah do zapojení a není dovoleno použít jinou anténu než "pendrek" (tolik legislativa)
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Artaban001



Založen: Apr 01, 2004
Příspěvky: 9768
Bydliště: Pendrov

PříspěvekZaslal: pá duben 29 2005, 23:11    Předmět: Citovat

Tim bych si zas tak jisty nebyl. Staci vedet, kam jit a mit dostatek penez. Dnes Ti prodaji uplne vsechno (vim z vlastni zkusenosti..)
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
mi-ro



Založen: Feb 08, 2005
Příspěvky: 7942
Bydliště: rovina u Kolína

PříspěvekZaslal: ne květen 01 2005, 21:57    Předmět: Citovat

Vždyť píšu "tolik legislativa" a držení není trestný čin ale je to trestné. Jáká je skutečnost vím taky.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
kvetak



Založen: Mar 24, 2005
Příspěvky: 6

PříspěvekZaslal: st květen 04 2005, 15:59    Předmět: Citovat

Ale Proč rušit PMR? Když tam někdo dělá bordel, tak stačí zaklíčovat a dotyčné "vyštípat" z kanálu, popř. je pronásledovat na jiné kanály, když zarušíš všechny kanály, tak někdo nahlásí ČTU rušení a ty si změří odkud se vysílá, jinak stačí spáchat oscilátor 446MHZ+zesilovač (buď udělat-poměrně pracné, nebo sehnat telefony NMT a v nich sou koncáky od Motoroly asi od 2W do 15W), popř. předělat NMT telefon na PMR a tom rušit, nebo rozladit PMR stanici.

Ohledně té pokuty 5 000 000 je to pro právnické osoby, pro zbytek lidí je to do 100 000, na poprvé by měla být pokuta "pár tisíc"

mi-ro:
vlastnit můžeš jakékoli zařízení, ale pokud je provoz na koncesi, nesmíš vysílat, přijímání ti nikdo zakázat nemůže (zvlášť ti ho nikdo nemůže dokázat)
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
mi-ro



Založen: Feb 08, 2005
Příspěvky: 7942
Bydliště: rovina u Kolína

PříspěvekZaslal: st květen 04 2005, 19:41    Předmět: Citovat

O příjmu jsme se tady někde už bavili ale pokud se nezměnil zákon (asi 5-8let starý) tak opravdu jsi vysílací zařízení praqcující jinde než na sdílených kmitočtech nesměl ani mít, mohli je mít pouze koncesiovaní radioamatéři na rozebrání a museli je evidovat v deníku. Možná že ten nesmyslný zákon už neplatí. A rušením v pásmu PMR, CB a dalších "volných knitočtů (je jich dost) se asi ČTÚ zabývat nebude, je to věcí provozovatelů se dohodnout a platí tu jakási ukázněnost a benevolence.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
EKKAR



Založen: Mar 16, 2005
Příspěvky: 31876
Bydliště: Česká Třebová, JN89FW21

PříspěvekZaslal: út červenec 05 2005, 20:28    Předmět: Citovat

Musím oponovat "KVETAKOVI" - fungující přijímací zařízení je detekovatelné, samozřejmě s patřičnou technikou - ale ta v gonio-vozech ČTÚ je, to se neboj... Jak si myslíš, že by se jinak dala dohledat zapnutá TVbedna, když se hledají "černí" neboli nekoncesovaní? Uvědom si - skoro všecky dnešní přijímače jsou superhety - což znamená minimálně jeden oscilátor, a pokud nejsi James Bond, nebo jeho technická pravá ruka "Mister Q", tak nemáš šanci ho odstínit natolik, aby nebyl aspoň trošku "slyšet". A mimochodem, zkus popřemejšlet nad otázkou, jak vlastně fungujou přístroje, s velkou tajemností označované krycími jmény RAMÓNA, TAMARA a VĚRA. A ještě Ti k tomu dodám, že RAMÓNA i TAMARA byly stavěný ještě ze součástkový základny RVHP, a vymyslel je malej českej človíček...
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma   Zaslat odpověď       Obsah fóra Diskuzní fórum Elektro Bastlírny -> Řešení problémů s různými konstrukcemi Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 1

 
Přejdi na:  
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra.
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.
Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům
Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory

Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Forums ©
Nuke - Elektro Bastlirna

Informace na portálu Elektro bastlírny jsou prezentovány za účelem vzdělání čtenářů a rozšíření zájmu o elektroniku. Autoři článků na serveru neberou žádnou zodpovědnost za škody vzniklé těmito zapojeními. Rovněž neberou žádnou odpovědnost za případnou újmu na zdraví vzniklou úrazem elektrickým proudem. Autoři a správci těchto stránek nepřejímají záruku za správnost zveřejněných materiálů. Předkládané informace a zapojení jsou zveřejněny bez ohledu na případné patenty třetích osob. Nároky na odškodnění na základě změn, chyb nebo vynechání jsou zásadně vyloučeny. Všechny registrované nebo jiné obchodní známky zde použité jsou majetkem jejich vlastníků. Uvedením nejsou zpochybněna z toho vyplývající vlastnická práva. Použití konstrukcí v rozporu se zákonem je přísně zakázáno. Vzhledem k tomu, že původ předkládaných materiálů nelze žádným způsobem dohledat, nelze je použít pro komerční účely! Tento nekomerční server nemá z uvedených zapojení či konstrukcí žádný zisk. Nezodpovídáme za pravost předkládaných materiálů třetími osobami a jejich původ. V případě, že zjistíte porušení autorského práva či jiné nesrovnalosti, kontaktujte administrátory na diskuzním fóru EB.


PHP-Nuke Copyright © 2005 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Čas potřebný ke zpracování stránky 0.14 sekund