Vítejte na Elektro Bastlírn?
Nuke - Elektro Bastlirna
  Vytvořit účet Hlavní · Fórum · DDump · Profil · Zprávy · Hledat na fóru · Příspěvky na provoz EB

Vlákno na téma KORONAVIRUS - nutná registrace


Nuke - Elektro Bastlirna: Diskuzní fórum

 FAQFAQ   HledatHledat   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   ProfilProfil   Soukromé zprávySoukromé zprávy   PřihlášeníPřihlášení 

Vybíráme pekárnu chleba, jakou?
Jdi na stránku Předchozí  1, 2
 
Přidat nové téma   Zaslat odpověď       Obsah fóra Diskuzní fórum Elektro Bastlírny -> Bílá technika
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
hafca



Založen: Jul 27, 2004
Příspěvky: 4496
Bydliště: 25km na západ od Prahy

PříspěvekZaslal: čt prosinec 05 2013, 19:45    Předmět: Citovat

Hněte to stejně jako robot. Výhoda je v tom, že některé pekárny lehce přitápí a to kynutí svědčí. A i když nepřitápí, těsto je uzavřené a je tak líp než někde venku v míse.
K používání robota jí zkus přesvědčit, já si neumím představit zadělávat těsto na cokoliv ručně. Nádobí potřebuje stejně a místo ručního zadělávání si může třeba číst. Wink

ohryzek36
Pekárna mezi kynutím těsto několikrát tak zvaně shodí. Je to jen pár otočení hákem a těsto lehce spadne a začíná znovu kynout. Běžná doba pečení je necelé 3 hodiny. Čím delší, tím lepší výsledek je, právě kvůli několikanásobnému kynutí.

kejki
S bledostí jsme zápasili taky. Vyřešilo se to nastavením většího chleba než by podle váhy mělo být.
Některé pekárny mají ventilátor, který rozhání horký vzduch uvnitř. Je to obdoba horkovzdušné trouby a kůrka je z nich o něco lepší.

_________________
Kdyby Edison nevynalezl elektřinu, do teď se díváme na televizi při svíčkách.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
p32



Založen: Jan 13, 2007
Příspěvky: 15536
Bydliště: Olomouc

PříspěvekZaslal: čt prosinec 05 2013, 20:06    Předmět: Citovat

ohryzek36 napsal(a):
Hnětení těsta probíhá tak, že se do pekárny nasype chlebová směs (mouka, kmín, kvasnice, sůl, a co já vím ještě) a pekárna tak 10-30 minut míchá a potom za mírně zvýšené teploty nechá těsto nakynout - to může trvat i dvě hodiny. Nakonec se peče.

Takhle to u žádné pekárny nefunguje. Laughing
Důležité je dodržet postup přidávání a sypání. Hlavně nesmíš zapomínat na bod č.1 jinak z toho vyleze jen spálená mouka.
Bod č.1 je "nalejeme odpovídající množství vody" (např. 600 ml), bez vody nebo mléka to prostě nejede.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
MiraSt



Založen: Apr 19, 2008
Příspěvky: 1474
Bydliště: Fryčovice

PříspěvekZaslal: čt prosinec 05 2013, 20:38    Předmět: Citovat

Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
tatramacek



Založen: Dec 07, 2007
Příspěvky: 1878
Bydliště: Kroměřížsko

PříspěvekZaslal: čt prosinec 05 2013, 21:03    Předmět: Citovat

Nevim jak na to mati bude reagovat co se tyce "frekvence" peceni chleba.. Treba si to oblibi anebo ne.. Kuchyn jiz vybavenou ma.. Uz mne nenapadlo co ji koupit a kdysi jsme se spolu bavili o te pekarne. Mrknu na heureku...
_________________
Audaces fortuna iuvat
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
durkovic



Založen: Dec 18, 2004
Příspěvky: 1890
Bydliště: Košice

PříspěvekZaslal: čt prosinec 05 2013, 23:28    Předmět: Citovat

presne tak je jedno akú značku si autor vlákna vyberie, všetky renomované firmy si nechávajú vyrábať svoje produkty v číne prípadne kupujú čínske výrobky a v materskej krajine vykonajú len "re-brand" čo viem tak eta si nechala v ČR len okruh technickej kontroly takže tovar ktorý im dovezú z číny tak prechádza výstupnou kontrolou a následne sa dáva razítko do záručného listu s dátumom TK a tuším aj kódom TK. ale koniec koncov je to jedno táto biela technika má svoju dobu života predurčenú a tú rozhodne nepresiahne... (a ked presiahne tak potom z dôvodu len občasného využívania výrobku..)
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Hydrawerk



Založen: Dec 13, 2011
Příspěvky: 7914
Bydliště: Earth

PříspěvekZaslal: pá prosinec 06 2013, 0:18    Předmět: Citovat

ohryzek36 napsal(a):
Hnětení těsta probíhá tak, že se do pekárny nasype chlebová směs (mouka, kmín, kvasnice, sůl, a co já vím ještě) a pekárna tak 10-30 minut míchá a potom za mírně zvýšené teploty nechá těsto nakynout - to může trvat i dvě hodiny. Nakonec se peče.

Vybírat podle značek už není potřeba - všechno se vyrábí v jedné čínské fabrice, tak je jedno, jestli si člověk vybere Etu, Gorenje, Zelmer, Quigg, Bravo, Domo, Sana, Bielmeier, Davo, nebo původní BM1403 zn. Donlim (Gungdong Xinbao Electrical Appliances) Very Happy

To teda čumím.... Jediná Eta si na přední stěnu nechala vylisovat svoji značku. Proto asi její pekárna stojí nejvíce ze všech.


Naposledy upravil Hydrawerk dne pá prosinec 06 2013, 0:21, celkově upraveno 1 krát.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Hydrawerk



Založen: Dec 13, 2011
Příspěvky: 7914
Bydliště: Earth

PříspěvekZaslal: pá prosinec 06 2013, 0:21    Předmět: Citovat

http://eshop.eta.cz/domaci-pekarna-duplica-vital-eta-214790010
citace:


„Tady jsem se zaměřili hlavně na nové ovládání. Je přehledné jako ještě nikdy.“

MgA. Zdeněk Veverka,
Designer ETA

To jako až tak moc lžou???
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
kejki



Založen: Nov 10, 2009
Příspěvky: 2468
Bydliště: u Velvar, mezi D8 a R7

PříspěvekZaslal: pá prosinec 06 2013, 0:24    Předmět: Citovat

Eta má změnu programu, umí ještě jogurt a kvásek. A nevím, jestli všichni mají v ceně tu dvojitou nádobu.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
ohryzek36



Založen: Dec 24, 2008
Příspěvky: 2376
Bydliště: Zlínsko

PříspěvekZaslal: pá prosinec 06 2013, 4:23    Předmět: Citovat

Hydrawerk napsal(a):
http://eshop.eta.cz/domaci-pekarna-duplica-vital-eta-214790010
citace:


„Tady jsem se zaměřili hlavně na nové ovládání. Je přehledné jako ještě nikdy.“

MgA. Zdeněk Veverka,
Designer ETA

To jako až tak moc lžou???


Pod touto větou se dá schovat i to, že mají v procesoru nahrátý trochu jiný program, český display a české popisky na panelu - takže je to tak půl na půl. - U robota také jenom popisují barvu a nápisy, ne to, kdo ho vyrábí... Evil or Very Mad

Jo, a na tu vodu při hnětení těsta jsem tak trochu zapemněl, to je pravda Embarassed .
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
otakarv



Založen: Aug 30, 2008
Příspěvky: 3747
Bydliště: Čierne pri Čadci

PříspěvekZaslal: pá prosinec 06 2013, 6:16    Předmět: Citovat

I já přispěji se svojí troškou do mlýna Wink . Před 2 léty nám syn koupil na vánoce domácí pekárnu ETA Delicca typ:7149, je to táto.
Nikdo se v ní neodvažoval péci, proto jsem se toho ujal já. Prostudoval jsem si manuál, následně recepty a jako první si vybral sendvičový chléb. Musím dodat, že můj 1.pokus o upečení chleba dopadl prachbídně, chleb nešel z nádoby ven byl přilepený, celkově bledý, nenakynutý no prostě děs. Já se však nenechal odradit, "prolistoval" jsem stránky na internetu co se týká pečení chleba v domácí pekárně a pustil se opatrně do druhého pečení, tentokrát jsem zvolil jednoduchý recept tradičního kmínového chleba opsaného z internetu jako osvědčený recept. Tentokrát byl výsledek výborný a chléb všem náramně chutnal.
Postupně jsem začal zkoušet nové recepty, kombinovat a upravovat podle sebe no a výsledky už byly výborné.
Nyní leží pekárna asi 3/4 roku ladem, budu jí muset oprášit a "prohnat" hnětací háky Laughing .
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma   Zaslat odpověď       Obsah fóra Diskuzní fórum Elektro Bastlírny -> Bílá technika Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Jdi na stránku Předchozí  1, 2
Strana 2 z 2

 
Přejdi na:  
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra.
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.
Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům
Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory

Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Forums ©
Nuke - Elektro Bastlirna

Informace na portálu Elektro bastlírny jsou prezentovány za účelem vzdělání čtenářů a rozšíření zájmu o elektroniku. Autoři článků na serveru neberou žádnou zodpovědnost za škody vzniklé těmito zapojeními. Rovněž neberou žádnou odpovědnost za případnou újmu na zdraví vzniklou úrazem elektrickým proudem. Autoři a správci těchto stránek nepřejímají záruku za správnost zveřejněných materiálů. Předkládané informace a zapojení jsou zveřejněny bez ohledu na případné patenty třetích osob. Nároky na odškodnění na základě změn, chyb nebo vynechání jsou zásadně vyloučeny. Všechny registrované nebo jiné obchodní známky zde použité jsou majetkem jejich vlastníků. Uvedením nejsou zpochybněna z toho vyplývající vlastnická práva. Použití konstrukcí v rozporu se zákonem je přísně zakázáno. Vzhledem k tomu, že původ předkládaných materiálů nelze žádným způsobem dohledat, nelze je použít pro komerční účely! Tento nekomerční server nemá z uvedených zapojení či konstrukcí žádný zisk. Nezodpovídáme za pravost předkládaných materiálů třetími osobami a jejich původ. V případě, že zjistíte porušení autorského práva či jiné nesrovnalosti, kontaktujte administrátory na diskuzním fóru EB.


PHP-Nuke Copyright © 2005 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Čas potřebný ke zpracování stránky 0.27 sekund