Založen: Jul 27, 2004 Příspěvky: 4496 Bydliště: 25km na západ od Prahy
Zaslal: čt prosinec 05 2013, 19:45 Předmět:
Hněte to stejně jako robot. Výhoda je v tom, že některé pekárny lehce přitápí a to kynutí svědčí. A i když nepřitápí, těsto je uzavřené a je tak líp než někde venku v míse.
K používání robota jí zkus přesvědčit, já si neumím představit zadělávat těsto na cokoliv ručně. Nádobí potřebuje stejně a místo ručního zadělávání si může třeba číst.
ohryzek36
Pekárna mezi kynutím těsto několikrát tak zvaně shodí. Je to jen pár otočení hákem a těsto lehce spadne a začíná znovu kynout. Běžná doba pečení je necelé 3 hodiny. Čím delší, tím lepší výsledek je, právě kvůli několikanásobnému kynutí.
kejki
S bledostí jsme zápasili taky. Vyřešilo se to nastavením většího chleba než by podle váhy mělo být.
Některé pekárny mají ventilátor, který rozhání horký vzduch uvnitř. Je to obdoba horkovzdušné trouby a kůrka je z nich o něco lepší. _________________ Kdyby Edison nevynalezl elektřinu, do teď se díváme na televizi při svíčkách.
Založen: Jan 13, 2007 Příspěvky: 15536 Bydliště: Olomouc
Zaslal: čt prosinec 05 2013, 20:06 Předmět:
ohryzek36 napsal(a):
Hnětení těsta probíhá tak, že se do pekárny nasype chlebová směs (mouka, kmín, kvasnice, sůl, a co já vím ještě) a pekárna tak 10-30 minut míchá a potom za mírně zvýšené teploty nechá těsto nakynout - to může trvat i dvě hodiny. Nakonec se peče.
Takhle to u žádné pekárny nefunguje.
Důležité je dodržet postup přidávání a sypání. Hlavně nesmíš zapomínat na bod č.1 jinak z toho vyleze jen spálená mouka.
Bod č.1 je "nalejeme odpovídající množství vody" (např. 600 ml), bez vody nebo mléka to prostě nejede.
Založen: Dec 07, 2007 Příspěvky: 1878 Bydliště: Kroměřížsko
Zaslal: čt prosinec 05 2013, 21:03 Předmět:
Nevim jak na to mati bude reagovat co se tyce "frekvence" peceni chleba.. Treba si to oblibi anebo ne.. Kuchyn jiz vybavenou ma.. Uz mne nenapadlo co ji koupit a kdysi jsme se spolu bavili o te pekarne. Mrknu na heureku... _________________ Audaces fortuna iuvat
Založen: Dec 18, 2004 Příspěvky: 1890 Bydliště: Košice
Zaslal: čt prosinec 05 2013, 23:28 Předmět:
presne tak je jedno akú značku si autor vlákna vyberie, všetky renomované firmy si nechávajú vyrábať svoje produkty v číne prípadne kupujú čínske výrobky a v materskej krajine vykonajú len "re-brand" čo viem tak eta si nechala v ČR len okruh technickej kontroly takže tovar ktorý im dovezú z číny tak prechádza výstupnou kontrolou a následne sa dáva razítko do záručného listu s dátumom TK a tuším aj kódom TK. ale koniec koncov je to jedno táto biela technika má svoju dobu života predurčenú a tú rozhodne nepresiahne... (a ked presiahne tak potom z dôvodu len občasného využívania výrobku..)
Založen: Dec 13, 2011 Příspěvky: 7914 Bydliště: Earth
Zaslal: pá prosinec 06 2013, 0:18 Předmět:
ohryzek36 napsal(a):
Hnětení těsta probíhá tak, že se do pekárny nasype chlebová směs (mouka, kmín, kvasnice, sůl, a co já vím ještě) a pekárna tak 10-30 minut míchá a potom za mírně zvýšené teploty nechá těsto nakynout - to může trvat i dvě hodiny. Nakonec se peče.
Vybírat podle značek už není potřeba - všechno se vyrábí v jedné čínské fabrice, tak je jedno, jestli si člověk vybere Etu, Gorenje, Zelmer, Quigg, Bravo, Domo, Sana, Bielmeier, Davo, nebo původní BM1403 zn. Donlim (Gungdong Xinbao Electrical Appliances)
To teda čumím.... Jediná Eta si na přední stěnu nechala vylisovat svoji značku. Proto asi její pekárna stojí nejvíce ze všech.
Naposledy upravil Hydrawerk dne pá prosinec 06 2013, 0:21, celkově upraveno 1 krát.
„Tady jsem se zaměřili hlavně na nové ovládání. Je přehledné jako ještě nikdy.“
MgA. Zdeněk Veverka,
Designer ETA
To jako až tak moc lžou???
Pod touto větou se dá schovat i to, že mají v procesoru nahrátý trochu jiný program, český display a české popisky na panelu - takže je to tak půl na půl. - U robota také jenom popisují barvu a nápisy, ne to, kdo ho vyrábí...
Jo, a na tu vodu při hnětení těsta jsem tak trochu zapemněl, to je pravda .
Založen: Aug 30, 2008 Příspěvky: 3747 Bydliště: Čierne pri Čadci
Zaslal: pá prosinec 06 2013, 6:16 Předmět:
I já přispěji se svojí troškou do mlýna . Před 2 léty nám syn koupil na vánoce domácí pekárnu ETA Delicca typ:7149, je to táto.
Nikdo se v ní neodvažoval péci, proto jsem se toho ujal já. Prostudoval jsem si manuál, následně recepty a jako první si vybral sendvičový chléb. Musím dodat, že můj 1.pokus o upečení chleba dopadl prachbídně, chleb nešel z nádoby ven byl přilepený, celkově bledý, nenakynutý no prostě děs. Já se však nenechal odradit, "prolistoval" jsem stránky na internetu co se týká pečení chleba v domácí pekárně a pustil se opatrně do druhého pečení, tentokrát jsem zvolil jednoduchý recept tradičního kmínového chleba opsaného z internetu jako osvědčený recept. Tentokrát byl výsledek výborný a chléb všem náramně chutnal.
Postupně jsem začal zkoušet nové recepty, kombinovat a upravovat podle sebe no a výsledky už byly výborné.
Nyní leží pekárna asi 3/4 roku ladem, budu jí muset oprášit a "prohnat" hnětací háky .
Časy uváděny v GMT + 1 hodina Jdi na stránku Předchozí1, 2
Strana 2 z 2
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru. Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory
Informace na portálu Elektro bastlírny jsou prezentovány za účelem vzdělání čtenářů a rozšíření zájmu o elektroniku. Autoři článků na serveru neberou žádnou zodpovědnost za škody vzniklé těmito zapojeními. Rovněž neberou žádnou odpovědnost za případnou újmu na zdraví vzniklou úrazem elektrickým proudem. Autoři a správci těchto stránek nepřejímají záruku za správnost zveřejněných materiálů. Předkládané informace a zapojení jsou zveřejněny bez ohledu na případné patenty třetích osob. Nároky na odškodnění na základě změn, chyb nebo vynechání jsou zásadně vyloučeny. Všechny registrované nebo jiné obchodní známky zde použité jsou majetkem jejich vlastníků. Uvedením nejsou zpochybněna z toho vyplývající vlastnická práva. Použití konstrukcí v rozporu se zákonem je přísně zakázáno. Vzhledem k tomu, že původ předkládaných materiálů nelze žádným způsobem dohledat, nelze je použít pro komerční účely! Tento nekomerční server nemá z uvedených zapojení či konstrukcí žádný zisk. Nezodpovídáme za pravost předkládaných materiálů třetími osobami a jejich původ. V případě, že zjistíte porušení autorského práva či jiné nesrovnalosti, kontaktujte administrátory na diskuzním fóru EB.