Vítejte na Elektro Bastlírn?
Nuke - Elektro Bastlirna
  Vytvořit účet Hlavní · Fórum · DDump · Profil · Zprávy · Hledat na fóru · Příspěvky na provoz EB

Vlákno na téma KORONAVIRUS - nutná registrace


Nuke - Elektro Bastlirna: Diskuzní fórum

 FAQFAQ   HledatHledat   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   ProfilProfil   Soukromé zprávySoukromé zprávy   PřihlášeníPřihlášení 

Kodovanie MMDS

 
Přidat nové téma   Zaslat odpověď       Obsah fóra Diskuzní fórum Elektro Bastlírny -> Satelitní technika a dekódování
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
anonym






PříspěvekZaslal: so červen 04 2005, 18:32    Předmět: Kodovanie MMDS Citovat

Prechod z analogu na digital a co dalej.......?
Návrat nahoru
Hill
Administrátor


Založen: Sep 10, 2004
Příspěvky: 19537
Bydliště: Jičín, Český ráj

PříspěvekZaslal: so červen 04 2005, 19:30    Předmět: jablka a hrušky Citovat

Mícháš jablka s hruškami:

MMDS je analogový systém, jednoduše zakódovaný patentovaným principem, protože se v tomto pásmu přenáší i některé placené programy.

Digitální vysílání je něco úplně jiného, ale nemyslím si, že by jen kvůli jeho zavedení najednou skončilo pozemní analogové vysílání. Určitou dobu budou muset tyto systémy existovat souběžně, alespoň pokud jde o veřejnoprávní televizi. Jakkoli je už dnes adaptér pro příjem pozemního digitálního vysílání běžným televizorem relativně levnou záležitostí, ještě dlouho si ho nepořídí každý.
Fakt je ale, že dekódování zakódovaných programů v digitálním vysílání bude zase prubířským kamenem mezinárodního bastlířského umění, ovšem už ne jen zkoumáním, jak nahradit uřezané synchronizační impulsy u MMDS, ale vývojem kryptologického software.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
mi-ro



Založen: Feb 08, 2005
Příspěvky: 7942
Bydliště: rovina u Kolína

PříspěvekZaslal: so červen 04 2005, 20:02    Předmět: Citovat

a ještě na doplnění, v praxi to bude fungovat tak že si dáš JEDNU malou yagi anténku např na 46 kanál a celý si to rozvedeš po baráku. Malou anténku proto že digi příjem je daleko méně náročný na signál. No a buď si pořídíš externí D/A převodník (obdoba dnešního sat receiveru i s tím že lze připojit pouze 1 TV, nebo více se stejným programem) a nebo se zřejmě budou montovat moduly přímo do TV jako kdysi dekodéry PAL (už aby to bylo Very Happy ) protože i když jak píše HILL bude běžet současně analog min 4 roky, oni ti do digitálu jinak zdarma šoupnou jeden program navíc a tím tě donutí přejít na DIG.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Woofe



Založen: Mar 31, 2005
Příspěvky: 120
Bydliště: Czech Republic

PříspěvekZaslal: ne červen 05 2005, 0:23    Předmět: Citovat

To -> mi-ro. Nevím co chtěl básník říci tím "digi příjem je daleko méně náročný na signál". Jedna čtvrtina antén v ČR se bude muset překopat. A namontovat antény s daleko vědším ziskem. Analog není tak náročný na kvalitu signálu ale na jeho sílu, což u terestrického digitálního jsou důležité oba tyto aspekty. Tak že chaloupka za kopečky kde analog byl na hranici "dobrého" obrazu s občasným duchem, může mít při přechodu na DVB-T docela problém. Pokud už někdo viděl digitál bez dostatečného signálu, ví očem mluvím. Sekaný obraz, hromada kostiček, škytání ve zvuku. Příslušné úřady vydali prohlášení že, k šíření digitálního signálu se využijí stávající převaděče beze změn vysílacích výkonů, digitální a analogové vysílání bude pokračovat v souběhu minimálně 12 let. Tak že bych se tím asi moc nevzrušoval. DVB-T je dobré ve městech a přilehlých částí. Na dědině kde jde TV na štýru je to zajíc v pytli. Řešení je potom DVB-S, příjem je naprosto bez problémů a kdekoli, teda jen ty co vidí na jižní oblohu Very Happy. Na parabola.cz je o této problematice dost článků. viz. [url] http://www.parabola.cz/r-art.php?id=1099962903 [/url] , [url] http://www.parabola.cz/r-art.php?id=1099358025 [/url]
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
mi-ro



Založen: Feb 08, 2005
Příspěvky: 7942
Bydliště: rovina u Kolína

PříspěvekZaslal: ne červen 05 2005, 15:21    Předmět: Citovat

To že pojede paralelně ne 4 ale 12 let je možný i když 12 let se mi zdá příliš. Ty čtyři co jsem napsal je můj typ a není ničím podložený ale že ke stejně kvalitnímu příjmu stačí daleko menší úroveń signálu, na tom si trvám a možná nebudou mít problémy ani ti co mají dneska příjem "s duchama". Jak vypadají výpadky digitálu vím dobře. To všechno ale ukáže až čas protože zkušeností máme málo a "kovaný" v tom budeme až se to rozjede. (jen pro info, v mojí lokalitě se dá chytat ditál ze Žižkova který má tuším 2kW a analog 10kW je nepoužitelnej)
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma   Zaslat odpověď       Obsah fóra Diskuzní fórum Elektro Bastlírny -> Satelitní technika a dekódování Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 1

 
Přejdi na:  
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra.
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.
Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům
Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory

Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Forums ©
Nuke - Elektro Bastlirna

Informace na portálu Elektro bastlírny jsou prezentovány za účelem vzdělání čtenářů a rozšíření zájmu o elektroniku. Autoři článků na serveru neberou žádnou zodpovědnost za škody vzniklé těmito zapojeními. Rovněž neberou žádnou odpovědnost za případnou újmu na zdraví vzniklou úrazem elektrickým proudem. Autoři a správci těchto stránek nepřejímají záruku za správnost zveřejněných materiálů. Předkládané informace a zapojení jsou zveřejněny bez ohledu na případné patenty třetích osob. Nároky na odškodnění na základě změn, chyb nebo vynechání jsou zásadně vyloučeny. Všechny registrované nebo jiné obchodní známky zde použité jsou majetkem jejich vlastníků. Uvedením nejsou zpochybněna z toho vyplývající vlastnická práva. Použití konstrukcí v rozporu se zákonem je přísně zakázáno. Vzhledem k tomu, že původ předkládaných materiálů nelze žádným způsobem dohledat, nelze je použít pro komerční účely! Tento nekomerční server nemá z uvedených zapojení či konstrukcí žádný zisk. Nezodpovídáme za pravost předkládaných materiálů třetími osobami a jejich původ. V případě, že zjistíte porušení autorského práva či jiné nesrovnalosti, kontaktujte administrátory na diskuzním fóru EB.


PHP-Nuke Copyright © 2005 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Čas potřebný ke zpracování stránky 0.14 sekund