Vítejte na Elektro Bastlírn?
Nuke - Elektro Bastlirna
  Vytvořit účet Hlavní · Fórum · DDump · Profil · Zprávy · Hledat na fóru · Příspěvky na provoz EB

Vlákno na téma KORONAVIRUS - nutná registrace


Nuke - Elektro Bastlirna: Diskuzní fórum

 FAQFAQ   HledatHledat   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   ProfilProfil   Soukromé zprávySoukromé zprávy   PřihlášeníPřihlášení 

Bude to patřit do Občanské nauky ?

 
Přidat nové téma   Zaslat odpověď       Obsah fóra Diskuzní fórum Elektro Bastlírny -> Nezařaditelné
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
BOBOBO



Založen: Feb 25, 2008
Příspěvky: 18672
Bydliště: Rychnovsko

PříspěvekZaslal: po květen 14 2012, 6:45    Předmět: Bude to patřit do Občanské nauky ? Citovat

Takové sesypání myšlenek , dopadnoucích v praxi třeba již na naše děti .
http://www.dfens-cz.com/view.php?cisloclanku=2012051307
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
helios



Založen: Aug 08, 2007
Příspěvky: 2914
Bydliště: Tryskáčovo na Záhorí.

PříspěvekZaslal: po květen 14 2012, 7:30    Předmět: Citovat

Smutné, ale bohužiaľ pravdivé.
_________________
Keď Vám hodia pod nohy polená, zakúrte s nimi.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
jura80



Založen: Nov 05, 2011
Příspěvky: 908
Bydliště: Boskovice

PříspěvekZaslal: po květen 14 2012, 10:51    Předmět: Citovat

Já, když se někdy nudím, tak taky jen tak mlátím do klávesnice. Čék si vylije srdíčko, trochu si třeba i namlouvá, že snad dělá něco užitečnýho, a že svou úvahou něco vyřešil, a vono kulový. Jó, všichni nadáváme, jaká je to tady hrůza, a že jinde už teď chcípají hlady, na to si leckdo nevzpomene. A jinak, sem tam se mrknu, co píšou na Britských Listech. S mnohým tam psaným souhlasím, a když už se nemám k žádné užitečné práci, tak se teda začtu do předlouhých, únavných, ale jen pár zajímavých myšlenek a postřehů obsahujících článků. Kéž by byli tací, co by těch pár triviálních (a votravně zdlouhavě napsaných) myšlenek převedli do pár politických hesel místo zdlouhavých keců vo ničem a chopili se práce... Problémů je jak sraček, řešení jsou překvapivě jednoduchá (a ne složitá, jak se nám snaží nakecat), jen to chce trochu vůle a hlavně zájmu i o jiný, ne jen o svoje koryto. To platí taky pro nesmyslnou vizu nárůstu populace v geometrické řadě- geometricky se množí tak možná cikáni, muslimové a další verbež. Možná se toho dožiju i já, že budu jedním z těch, který budou vyvražďovat. Nebojím se toho, s blbým zítřkem, zhruba tak za 30 až 40 let, s tím počítám (zlo je zlem proto, protože je skrytý, a/nebo protože proti němu není obrany). Howgh.
_________________
Nejsu žádným fóristem, ale když něco negómu, tož, přindu se zeptat. A když se nesnesitelně nudím, nebo když jsu na plech, někdy se může stát, že se i pokusím poradit. Zdraví Jura!
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
Hydrawerk



Založen: Dec 13, 2011
Příspěvky: 7895
Bydliště: Earth

PříspěvekZaslal: po květen 14 2012, 11:52    Předmět: Citovat

Najděte si v tamní diskuzi příspěvek uživatele Urza.
citace:
Wow. Takovou kravinu už jsem hodně dlouho nečetl. Ještě lepší je na tom ale ten hedvábný papír, ve kterém je to zabalené xD. Dotyčný si přečetl pár desítek knih (no, možná spíše pár desítek článků) o náhodných "pěkně hustých" tématech. Žádnému z témat autor nejen nerozumí (ač se tváří, že ano), ale navíc upřednostnil kvantitu před kvalitou, takže zjevně neměl moc času se ani pořádně zamyslet nad těmi věcmi, o kterých někde něco zaslechl. Když mi bylo asi patnáct, měl jsem kamaráda, který tímto způsobem okouzloval dívky - načetl si nějaká "hustá témata" a pak oslňoval povrchními znalostmi o něčem, o kterém dotyčné neměly znalosti vůbec žádné, takže se on jevil jako moudrý xD

1/ Bezcitná obrazek_cenzura matematika: 1,1% růst populace potrvá dalších 900 let. WOW, to je ale obrazek_cenzura, ta matematika xD. Ale je to přesně slovní úloha pro základní školy: veličina roste tempem X% ročně, kolik jí bude za deset let? Hm, tak proč to neprotáhnout na 900? A proč se zabývat nějakými okolnostmi, správnými aplikacemi modelu, nebo vůbec používáním mozku? (...)
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
BOBOBO



Založen: Feb 25, 2008
Příspěvky: 18672
Bydliště: Rychnovsko

PříspěvekZaslal: po květen 14 2012, 12:19    Předmět: Citovat

Dejmež tomu , hydrawerku , že budeš ještě 60 let žít . Plácněme , že dnes kolem tebe běhá tmavší menšina 150.000 členů . Řekněmež , že pár má běžně 5 potomků . Rodiče nechám pro jistotu ve 30zemřít . Řekněmež , že plemenitých je 50% , takže za 60 let to máme půl melounu a za dalších 60 alespoň tři melouny . A to si myslím jsem hodně při zemi jen pro naši kotlinu . Zde nejde o přesné číslo , ale ty šílené přírůstky prostě jsou . A oponovat nesprávným matematickým postupem-názvem ten hrozivý nárůst nezastaví . To jen k početní otázce .
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Hill
Administrátor


Založen: Sep 10, 2004
Příspěvky: 19523
Bydliště: Jičín, Český ráj

PříspěvekZaslal: po květen 14 2012, 13:48    Předmět: Citovat

Když jsme měli restituentovi odevzdat prázdnou fabriku, stěhování skladů do nového nešlo tak rychle, na vyklízení nepotřebného nám vůbec nezbyli lidi.
I najal si nový šéf na vyklízení partu MD-boys (příjmení a jméno vajdy jsem zkrátil na iniciály).
Těch ráno nastoupilo do práce sedm, odpoledne jich odcházelo 15. Každý den. Jak se dokázali tak rychle namnožit, když to byli jen samí chlapi, a za těch pár hodin, jsem dlouho nemohl pochopit.
Od té doby se ale dívám na jakékoli modely růstu populace v různých komunitách s jistou (a, uznejte, empiricky podloženou) nedůvěrou...
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Crifodo



Založen: Oct 11, 2005
Příspěvky: 15005

PříspěvekZaslal: po květen 14 2012, 13:52    Předmět: Citovat

BOBOBO napsal(a):
Řekněmež , že pár má běžně 5 potomků .
Zde nejde o přesné číslo , ale ty šílené přírůstky prostě jsou . A oponovat nesprávným matematickým postupem-názvem ten hrozivý nárůst nezastaví .

Ten obrdlouhý článek je vskutku sbírka nesmyslů a chybných interpretací a jako každý článek na D-F skončí v ichtylské nekonečné diskuzi.
Kikáni budou mít tak dlouho 12 dětí, dokud bude mít většina ochotu nebo prostředky jim je platit. Až to odpadne, což může být brzo, vrátí se zase k přírodnímu výběru, což taky může znamenat, že celý kmen v zimě pomře.
V Občanské nauce pro osmé ročníky se mimochodem řeší mezinárodní smlouvy k právům dítěte nebo historie územního plánování a urbanismus, k čemuž si musí vytisknout z pdf padesátistránkový barevný test s koláčovými grafy a doplňovačkama. Protože se toho nikdo nenažere, tak si myslím, že naše schopnost uživit pět mega kikánů skončí tím dřív.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Bernard



Založen: May 27, 2005
Příspěvky: 3647

PříspěvekZaslal: po květen 14 2012, 14:07    Předmět: Citovat

BOBOBO napsal(a):
... To jen k početní otázce .

Jako početní otázka to může být ještě horší. Přírůstek 1,1% za rok znamená 0,55% za půl roku. A tím, že se ten přírůstek podílí na dalším přírůstku, znamená to vlastně za rok 1,055*1,055=1,113, tedy 1,13%! A když to budem dělit na kratší a kratší intervaly, kdoví, kam to naroste!

Ono se to tedy už ví, Jacob Bernoulli řešil obdobný problém v 17. století, ale s penězi. Když se roční vklad zdvojnásobí, při stejném složeném úroku dají dva půlroční vklady víc, a nejvíc dají lhůty nekonečně krátké, nekonečněkrát opakované. A došel od čísla 2 k číslu 2,718..., tedy k číslu e.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
piitr



Založen: Oct 19, 2007
Příspěvky: 1003

PříspěvekZaslal: po květen 14 2012, 14:34    Předmět: Citovat

Takže by to místo 1,1% vyšlo 1,10607224%?
(Jinak po těch půlrocích to možná má být 1,0055*1,0055=1,01103025, tj. 1,103% a ne 1,13%, takže to není tak hrozné.)
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
Bernard



Založen: May 27, 2005
Příspěvky: 3647

PříspěvekZaslal: po květen 14 2012, 14:45    Předmět: Citovat

Omlouvám se všem, které jsem snad vystrašil, pan piitr to uvedl na správnou míru. On to byl nesmysl od začátku, ale plně v duchu toho článku to mělo ilustrovat, že na základě chybné premisy lze i absurdní výsledek prezentovat se vší vážností jako správný. Ale až tak jsem to našponovat nechtěl. Wink
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
bu2520



Založen: Jul 16, 2007
Příspěvky: 4246
Bydliště: u HK

PříspěvekZaslal: po květen 14 2012, 15:06    Předmět: Citovat

řekl bych, že planeta má dostatek omezujících prostředků ať už zvyšující se životní úroveň kdy lidé nechtějí¨přijít o blahobyt a nechtějí děti vychovávat v bídě pokud už poznali chuť majetku, tak na druhé straně nejchudší kteří za nemají na lékaře a potraviny a nepřežívají existenčně. Tak že je to přirozená regulace.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
BOBOBO



Založen: Feb 25, 2008
Příspěvky: 18672
Bydliště: Rychnovsko

PříspěvekZaslal: po květen 14 2012, 15:09    Předmět: Citovat

Ano , dostáváme se do pravdoláskové diskuze . Zase se tím rádoby vznešeně upozaďuje jasný fakt , že nás v historicky krátké době multikulti přerostou . Zde vůbec nejde o to , jestli o deset dříve nebo později . A vůbec nesmyslem to nazvou ti , kteří se mohou sebrat a obrátit se životně jinam . Příklady jsou už jen pár km na východ , kde si již tito i vládnou . Koukni se někdy na realitu . Ukažte mi i ten nejmenší reálný pohyb v řešení tohoto většině jasného a silně a rychle rostoucího problému . Ke mně se realita již přiblížila . Sousedovi minulý týden vybílili komplet slepičárnu . Tedy i s výrobními prostředky .
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
mtajovsky



Založen: Sep 19, 2007
Příspěvky: 3697
Bydliště: Praha

PříspěvekZaslal: po květen 14 2012, 16:11    Předmět: Citovat

Bernard napsal(a):
... on to byl nesmysl od začátku ...

No právě, 1,1% za rok není 0,55% za půl roku, ale jen 0,49875... % za půl roku.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
jura80



Založen: Nov 05, 2011
Příspěvky: 908
Bydliště: Boskovice

PříspěvekZaslal: po květen 14 2012, 16:50    Předmět: Citovat

Crifodo napsal(a):
BOBOBO napsal(a):
Řekněmež , že pár má běžně 5 potomků .
Zde nejde o přesné číslo , ale ty šílené přírůstky prostě jsou . A oponovat nesprávným matematickým postupem-názvem ten hrozivý nárůst nezastaví .

Ten obrdlouhý článek je vskutku sbírka nesmyslů a chybných interpretací a jako každý článek na D-F skončí v ichtylské nekonečné diskuzi.
Kikáni budou mít tak dlouho 12 dětí, dokud bude mít většina ochotu nebo prostředky jim je platit. Až to odpadne, což může být brzo, vrátí se zase k přírodnímu výběru, což taky může znamenat, že celý kmen v zimě pomře...

...


Kéž by ten výběr mohl zafungovat. Ve skutečnosti fungovat nebude, spíš najdou další zdroje, kde se dá parazitovat. Podobně to přece funguje i s celým kapitalismem, už hrozně moc let, a nikdo se nediví tomu, že chudí lidi jsou dál ochotní podporovat ty bohatý, co nic užitečnýho nedělají, naopak, jen třeba cosi "vlastní" a sedí na zdrojích pro všechny jak žáby na pramenech. Asi to bude tím, že se jich ti chudí bojí (a z dalších důvodů). Podobně to funguje i u rasistické etnické skupiny, které u nás říkáme cikáni, ačkoli, nejsme, na rozdíl od nich, rasisti.

Ta vyhlídka do budoucna podle mě je vcelku pesimistická, ale asi ne taková, jak se píše v tom článku... Tam všechno příliš zjednodušil, jen si tak pustil hlavu na špacír a vzniklo z toho něco pěknýho ke krácení volné chvilky při lelkování čtenářů, toť vše.

Nic, valím dělat něco užitečnýho, páč pivo jest doglgáno, tak už se mně zase nebude chtít do plkání, jako jsem měl potřebu kolem poledne.Wink

_________________
Nejsu žádným fóristem, ale když něco negómu, tož, přindu se zeptat. A když se nesnesitelně nudím, nebo když jsu na plech, někdy se může stát, že se i pokusím poradit. Zdraví Jura!
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma   Zaslat odpověď       Obsah fóra Diskuzní fórum Elektro Bastlírny -> Nezařaditelné Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 1

 
Přejdi na:  
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra.
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.
Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům
Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory

Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Forums ©
Nuke - Elektro Bastlirna

Informace na portálu Elektro bastlírny jsou prezentovány za účelem vzdělání čtenářů a rozšíření zájmu o elektroniku. Autoři článků na serveru neberou žádnou zodpovědnost za škody vzniklé těmito zapojeními. Rovněž neberou žádnou odpovědnost za případnou újmu na zdraví vzniklou úrazem elektrickým proudem. Autoři a správci těchto stránek nepřejímají záruku za správnost zveřejněných materiálů. Předkládané informace a zapojení jsou zveřejněny bez ohledu na případné patenty třetích osob. Nároky na odškodnění na základě změn, chyb nebo vynechání jsou zásadně vyloučeny. Všechny registrované nebo jiné obchodní známky zde použité jsou majetkem jejich vlastníků. Uvedením nejsou zpochybněna z toho vyplývající vlastnická práva. Použití konstrukcí v rozporu se zákonem je přísně zakázáno. Vzhledem k tomu, že původ předkládaných materiálů nelze žádným způsobem dohledat, nelze je použít pro komerční účely! Tento nekomerční server nemá z uvedených zapojení či konstrukcí žádný zisk. Nezodpovídáme za pravost předkládaných materiálů třetími osobami a jejich původ. V případě, že zjistíte porušení autorského práva či jiné nesrovnalosti, kontaktujte administrátory na diskuzním fóru EB.


PHP-Nuke Copyright © 2005 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Čas potřebný ke zpracování stránky 0.15 sekund