Vítejte na Elektro Bastlírn?
Nuke - Elektro Bastlirna
  Vytvořit účet Hlavní · Fórum · DDump · Profil · Zprávy · Hledat na fóru · Příspěvky na provoz EB

Vlákno na téma KORONAVIRUS - nutná registrace


Nuke - Elektro Bastlirna: Diskuzní fórum

 FAQFAQ   HledatHledat   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   ProfilProfil   Soukromé zprávySoukromé zprávy   PřihlášeníPřihlášení 

Sháním servismana na mgf. Tesla B115,B116 (Brno a okolí)

 
Přidat nové téma   Zaslat odpověď       Obsah fóra Diskuzní fórum Elektro Bastlírny -> Poptávka služeb, nabídky zaměstnání
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
majpa



Založen: Nov 11, 2011
Příspěvky: 19

PříspěvekZaslal: út únor 28 2012, 21:56    Předmět: Sháním servismana na mgf. Tesla B115,B116 (Brno a okolí) Citovat

Zdravím,
mám doma 2 sbírkové hifi kotoučáky - Tesla B115 a Tesla B116 a sháním kontakt na nějakého fandu, který by mi na ně mrknul zkušeným okem a hlavně seřídil hlavy - hlavně pro záznam. Na to si už netroufám. Oba magneťáky jsem amatérsky zrenovoval téměř do top stavu, takže vše ostatní je funkční.

Díky za kontakt/nabídku. Nejlépe někdo v okolí Brna (do cca 150km), abych to mohl dovézt osobně, jinak klidně i z jiných koutů ČR, ale tam už by se to muselo asi poslat poštou.

Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
mi-ro



Založen: Feb 08, 2005
Příspěvky: 7939
Bydliště: rovina u Kolína

PříspěvekZaslal: út únor 28 2012, 22:12    Předmět: Citovat

V jakém stavu jsou dva otočné přepínače?
_________________
..to bude jen ňákej odpůrek
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
majpa



Založen: Nov 11, 2011
Příspěvky: 19

PříspěvekZaslal: út únor 28 2012, 22:25    Předmět: Citovat

jestli myslíte přepínač stop a přepínač source/tape, tak v dobrém.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
mi-ro



Založen: Feb 08, 2005
Příspěvky: 7939
Bydliště: rovina u Kolína

PříspěvekZaslal: út únor 28 2012, 22:45    Předmět: Citovat

Ano, mám na mysli tyto dva. Jejich stav je totiž pro další život klíčový. Nastavení záznamové hlavy se provádělo stejně jako nastavení snímací hlavy (nejlépe pomocí měřícího pásku), jen se přepojily vývody ze snímací hlavy. Druhý způsob je spusti REC a monitorovat zaznamenaný signál na kolmost (v tuto chvíli souběžnost již kolmé snímací hlavy) a výšku kontrolou stejného signálu 1-3/2-4 stopy. Pochopitelně předpokládám již vyčištěné hlavy a p. dráhu!! a správný tah přivíjecího trnu. Předmagnetizace a úrovně zesilovačů už je o třídu vyšší dívčí.
_________________
..to bude jen ňákej odpůrek
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
mtajovsky



Založen: Sep 19, 2007
Příspěvky: 3697
Bydliště: Praha

PříspěvekZaslal: st únor 29 2012, 0:55    Předmět: Citovat

Pokud máte dobře seřízenou snímací hlavu, lze záznamovou seřídit, když máte k dispozici tónový generátor a milivoltmetr. Mgf se ponechá ve stereo režimu, ale na výstupu se oba kanály smísí - například propojí přes odpory. Na výstup připojíme milivoltmetr nebo jiný indikátor maxima. Pak se spustí do obou kanálů záznam se stejnou úrovní například na 10 kHz. Výstupní signál je snímán v režimu "za páskem". Pozor, signál na indikátorech záznamu musí být vzhledem ke kmitočtové charakteristice záznamového zesilovače tak 10x slabší, než je nominální vybuzení pásku, jinak by došlo k přebuzení pásku. Výstupní úroveň na spojených kanálech je velmi citlivá na to, aby byl mezi oběma kanály nulový fázový rozdíl. Není-li záznamová štěrbina rovnoběžná se snímací stěrbinou, projeví se to rychlým poklesem výstupní úrovně. Pokud bychom velmi vykláněli záznamovou hlavu, dostáváme několik maxim v závislosti na použitém kmitočtu. Správné je samozřejmě nejsilnější maximum.

Jestliže jsou v pořádku korekce záznamového i snímacího zesilovače, lze předmagnetizaci nastavit podle přenosu na vyšším kmitočtu a kontrolovat, jestli nemá charakteristika překmit. Co si pamatuju moje měření na B116, tak tam byl pokles na -3dB na pásku Maxell při rychlosti 19 až na 26 kHz!
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
BOBOBO



Založen: Feb 25, 2008
Příspěvky: 18673
Bydliště: Rychnovsko

PříspěvekZaslal: st únor 29 2012, 6:05    Předmět: Citovat

Mne by jen zajímalo , kde jsi sehnal nové přivíjecí spojky . Bez nich nemá cenu na stroje šahat . A těsně před štelováním nahrej nejméně 20hodin , ať už jsi dal nové hlavy či ne . Nepoužité přepínače mám ještě skladem . Elektronika zse není žádným problémem , i ty MDA fungují dobře .
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
keemo



Založen: Sep 10, 2007
Příspěvky: 5214
Bydliště: Ostrava, Bratislava

PříspěvekZaslal: st únor 29 2012, 7:32    Předmět: Citovat

Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
EL34



Založen: Sep 21, 2009
Příspěvky: 619
Bydliště: Chrast u Chrudimi

PříspěvekZaslal: st únor 29 2012, 8:56    Předmět: Citovat

BOBOBO
Přivíjecí spojka se nemusí schánět nová, ale stačí ji rozebrat, trošku zdrsnit povrch plast. talíře (zubní pastou), popř. vyměnit filc, dostavit přítlak bronzového pera a pohrát si s přítlakem samotné spojky na okraj navíjecího unašeše pásku.
Nedávno jsem opravoval B73, kde byla spojka v háji a prokluzovalo to gumový kolečko. Po seřízení a rozebrání je spojka funkční. Bohužel na to doplatil pásek, při malám tahu se najednou přestal točit unašecí kotouč a polovina pásku v kotouči byla po pokoji.... B115 už má pojistku která by v tomto případě vypla posuv.
Jinak tento typ spojky nepovažuji oproti spojce v řadě B9 o nic lepší.
Pozor také na příliš velký tah, který ničí pásek a může i způsobovat kolísání rychlosti posuvu popřípadě španý styk c čely hlav..
Very Happy
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
BOBOBO



Založen: Feb 25, 2008
Příspěvky: 18673
Bydliště: Rychnovsko

PříspěvekZaslal: st únor 29 2012, 9:42    Předmět: Citovat

Tuhle pohádku vyprávěj komu chceš , ne mně . Mně prošlo vlastnickýma , nejen opravnýma , rukama od B4 do B113 (ještě mám) skoro vše . Kdysi jsem nahrával němce i rakušáky a stříhal , potom poláky , magič se točil každý den celé odpoledne . Vše jsem si servisoval a z U.Brodu běžně kupoval , i osobně jsem v té prodejně byl , o čem mne chceš přesvědčovat . Very Happy
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
majpa



Založen: Nov 11, 2011
Příspěvky: 19

PříspěvekZaslal: st únor 29 2012, 10:03    Předmět: Citovat

Nemám k dispozici potřebné vybavení na seřízení hlav a záznamových úrovní. Nemusíte mi vysvětlovat, jak se to seřizuje, to už jsem si také přečetl a nechci to zvrtat. Už tak mi to zabralo dnů a dnů, než jsem to uvedl do provozuschopného stavu.

Ta B115 nenahrává moc výšky, u B116 je to docela v pohodě, jen trochu brumí a z jednoho kanálu slyším slabě jakoby záznam z protilehlé stopy (jakoby pozpátku). Úplná brnkačka pro fandu, kterému už pod rukama prošlo pár kousků. Na netu jsem našel pár specializovaných servisů, ale platit 5-10tisíc za nastavení se mi fakt nechce.

>BOBOBO
měl jsem pár totálních vraků jiných modelů, naštěstí je v podstatě od Tesly skoro vše vzájemně kompatibilní a tak jsem použil, co bylo nejlepší, abych složil tyhle kousky. Nejlepší je, když jsou k dispozici 2 a více kotoučáků, můžete porovnat/proměřit, jak to má fungovat a podle toho spravit ten druhý a naopak. Ani jsem nemusel číst servisní manuál.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma   Zaslat odpověď       Obsah fóra Diskuzní fórum Elektro Bastlírny -> Poptávka služeb, nabídky zaměstnání Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 1

 
Přejdi na:  
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra.
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.
Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům
Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory

Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Forums ©
Nuke - Elektro Bastlirna

Informace na portálu Elektro bastlírny jsou prezentovány za účelem vzdělání čtenářů a rozšíření zájmu o elektroniku. Autoři článků na serveru neberou žádnou zodpovědnost za škody vzniklé těmito zapojeními. Rovněž neberou žádnou odpovědnost za případnou újmu na zdraví vzniklou úrazem elektrickým proudem. Autoři a správci těchto stránek nepřejímají záruku za správnost zveřejněných materiálů. Předkládané informace a zapojení jsou zveřejněny bez ohledu na případné patenty třetích osob. Nároky na odškodnění na základě změn, chyb nebo vynechání jsou zásadně vyloučeny. Všechny registrované nebo jiné obchodní známky zde použité jsou majetkem jejich vlastníků. Uvedením nejsou zpochybněna z toho vyplývající vlastnická práva. Použití konstrukcí v rozporu se zákonem je přísně zakázáno. Vzhledem k tomu, že původ předkládaných materiálů nelze žádným způsobem dohledat, nelze je použít pro komerční účely! Tento nekomerční server nemá z uvedených zapojení či konstrukcí žádný zisk. Nezodpovídáme za pravost předkládaných materiálů třetími osobami a jejich původ. V případě, že zjistíte porušení autorského práva či jiné nesrovnalosti, kontaktujte administrátory na diskuzním fóru EB.


PHP-Nuke Copyright © 2005 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Čas potřebný ke zpracování stránky 0.15 sekund