Vítejte na Elektro Bastlírn?
Nuke - Elektro Bastlirna
  Vytvořit účet Hlavní · Fórum · DDump · Profil · Zprávy · Hledat na fóru · Příspěvky na provoz EB

Vlákno na téma KORONAVIRUS - nutná registrace


Nuke - Elektro Bastlirna: Diskuzní fórum

 FAQFAQ   HledatHledat   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   ProfilProfil   Soukromé zprávySoukromé zprávy   PřihlášeníPřihlášení 

rozvod v Emirátech

 
Přidat nové téma   Zaslat odpověď       Obsah fóra Diskuzní fórum Elektro Bastlírny -> Silnoproudá technika
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
kyori



Založen: Mar 26, 2011
Příspěvky: 211

PříspěvekZaslal: čt únor 09 2012, 16:41    Předmět: rozvod v Emirátech Citovat

ještě jeden rozvod, tentokrát z Emirátů. Vedení 400kV od pobřežní elektrárny tam křižuje silnici proklatě nízko a tak před křížením varuje tabule v arabštině a anglličtině. Jen nechápu, proč na tabuli není uvedeno, jak nízko nad zemí to 400kV vedení mají, aby se dalo odhadnout, zda auto projede bez úhony, anebo zda má mít na korbě hromosvod.

http://static.panoramio.com/photos/original/28311442.jpg
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
workhard



Založen: Jul 07, 2006
Příspěvky: 5130
Bydliště: Plzeň

PříspěvekZaslal: čt únor 09 2012, 17:38    Předmět: Citovat

Řekl bych, že u nás to výš nebude. Ten obrázek trochu zkresluje, vedení je 200m daleko.
_________________
Věci,které fungují,se ZÁSADNĚ neopravují...
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Eleman



Založen: Feb 21, 2011
Příspěvky: 3502
Bydliště: Český Středozápad (JO70AD)

PříspěvekZaslal: čt únor 09 2012, 18:03    Předmět: Citovat

Podívej se vzadu na tu modrou značku, bude vysoká odhadem 2m. Když to přepočteš na to vedení, je ve výšce více jak 20m (spíše ještě víc). To vedení je ještě dál než ta značka. Takže žádné drama, spíše optiický klam.
V těchto krajinách je asi zvykem upozorňovat na takováto křížení, ale ne v souvislosti s malou výškou, to by na té tabuli byla uvedena.

_________________
Člověk se celý život učí jenom proto, aby ve stáří všechno zapomněl.
„Když už člověk jednou je, tak má koukat aby byl. A když kouká, aby byl, a je, tak má být to, co je, a nemá být to, co není, jak tomu v mnoha případech je.“ J. Werich
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
kyori



Založen: Mar 26, 2011
Příspěvky: 211

PříspěvekZaslal: čt únor 09 2012, 19:02    Předmět: Citovat

termín 200 m ahead neznamená, že křížení je až za 200metrů, nýbrž znamená, že na této tabuli začíná nebezpečný úsek křížení a ten úsek od tabule je dlouhý 200m, kde nebezpečná zóna končí. To vedení vede právě nad křižovatkou. Na můj vkus proklatě nízko.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Hill
Administrátor


Založen: Sep 10, 2004
Příspěvky: 19523
Bydliště: Jičín, Český ráj

PříspěvekZaslal: čt únor 09 2012, 20:26    Předmět: Citovat

Nemáš pravdu: "ahead" neznamená jen "odtud a tak daleko", ale skutečně se v tomto případě používá ve významu "před tebou, po 200 metrech". "Overhead line crossing" zde znamená "křížení vrchního vedení (linky vn)" se silnicí, nikoli silniční křižovatku, i když tam zjevně nějaká je. Takoví šílenci, aby vedli linku vysokého napětí pod tak malým úhlem k silnici, že by souběh trval 200m, ani Arabi nejsou.
Schválně si to porovnej s textem v arabštině: بعد ٢٠٠ متر skutečně znamená "za 200 metrů" (až na číslo se čte zprava doleva, nezapomeň! Nejde mi ale ten text vložit celý, pořád se mi ty znaky navzájem přepisují...).
V podstatě jde o to, aby kamioňáci s extra dlouhou anténou na CB si tu anténu radši sklopili, protože by se koncem antény mohli nebezpečně přiblížit k hranici bezpečné vzdálenosti. A že tam jsou dlouhé antény i vysoké náklady v oblibě, protože pokrytí mobilních sítí v neobydlených oblastech prostě nejsou a satelitní telefony s sebou každý nevozí.

A ještě něco: u tabule nikdo nestojí, ani pod vedením, aby šlo aspoň odhadnout skutečnou výšku drátů nad vozovkou.
Ve filmu "Ať žijí duchové" se přece také vyskytovali trpaslíci jen proto, že normálně vysoké herce někdo uměl šikovně nasnímat...
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma   Zaslat odpověď       Obsah fóra Diskuzní fórum Elektro Bastlírny -> Silnoproudá technika Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 1

 
Přejdi na:  
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra.
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.
Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům
Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory

Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Forums ©
Nuke - Elektro Bastlirna

Informace na portálu Elektro bastlírny jsou prezentovány za účelem vzdělání čtenářů a rozšíření zájmu o elektroniku. Autoři článků na serveru neberou žádnou zodpovědnost za škody vzniklé těmito zapojeními. Rovněž neberou žádnou odpovědnost za případnou újmu na zdraví vzniklou úrazem elektrickým proudem. Autoři a správci těchto stránek nepřejímají záruku za správnost zveřejněných materiálů. Předkládané informace a zapojení jsou zveřejněny bez ohledu na případné patenty třetích osob. Nároky na odškodnění na základě změn, chyb nebo vynechání jsou zásadně vyloučeny. Všechny registrované nebo jiné obchodní známky zde použité jsou majetkem jejich vlastníků. Uvedením nejsou zpochybněna z toho vyplývající vlastnická práva. Použití konstrukcí v rozporu se zákonem je přísně zakázáno. Vzhledem k tomu, že původ předkládaných materiálů nelze žádným způsobem dohledat, nelze je použít pro komerční účely! Tento nekomerční server nemá z uvedených zapojení či konstrukcí žádný zisk. Nezodpovídáme za pravost předkládaných materiálů třetími osobami a jejich původ. V případě, že zjistíte porušení autorského práva či jiné nesrovnalosti, kontaktujte administrátory na diskuzním fóru EB.


PHP-Nuke Copyright © 2005 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Čas potřebný ke zpracování stránky 0.12 sekund