Vítejte na Elektro Bastlírn?
Nuke - Elektro Bastlirna
  Vytvořit účet Hlavní · Fórum · DDump · Profil · Zprávy · Hledat na fóru · Příspěvky na provoz EB

Vlákno na téma KORONAVIRUS - nutná registrace


Nuke - Elektro Bastlirna: Diskuzní fórum

 FAQFAQ   HledatHledat   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   ProfilProfil   Soukromé zprávySoukromé zprávy   PřihlášeníPřihlášení 

Výběr elektrického sporáku

 
Přidat nové téma   Zaslat odpověď       Obsah fóra Diskuzní fórum Elektro Bastlírny -> Bílá technika
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
agnus



Založen: Jul 08, 2005
Příspěvky: 63

PříspěvekZaslal: út listopad 22 2011, 22:24    Předmět: Výběr elektrického sporáku Citovat

Chystáme se ke koupi nového elektrického sporáku. Po dlouhém hledání jsme dospěli ke dvěma typům - Fagor 5CF-56VDPX a AEG 41056VH-MN. Oba dva mají sklokeramickou desku, téměř shodnou výbavu (fagor má navíc otočný rožeň), fungují na trojfázový proud a cenově jsou téměř totožné. Liší se sice šířkou (50 a 60 cm), ale to pro nás není rozhodující faktor.
Máte zkušenosti s uvedenými typy sporáku? Kterému typu byste dali přednost? Díky za názor.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Hurvo



Založen: May 09, 2006
Příspěvky: 156
Bydliště: Pod Javorinou

PříspěvekZaslal: út listopad 22 2011, 22:35    Předmět: Citovat

Ja by som bral určite ten 60cm, aby sa Ti tam vliezli hrnky a kastróle Very Happy Je to určite praktickejšie, hlavne podľa toho by si mal vyberať sporák. Taktiež podľa priemeru a výkonu sklokeramickej ohrevnej zóny.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Oldradio



Založen: Oct 12, 2005
Příspěvky: 995
Bydliště: Praha

PříspěvekZaslal: út listopad 22 2011, 22:43    Předmět: Citovat

Taky je důležitá velikost trouby, aby se tam vešly u nás běžné pekáče a plechy.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
BOBOBO



Založen: Feb 25, 2008
Příspěvky: 18675
Bydliště: Rychnovsko

PříspěvekZaslal: st listopad 23 2011, 7:17    Předmět: Citovat

Hlavně délka záruky , pokud je u jednoho značně delší v ceně , tak určitě ten .
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Habesan



Založen: Jan 12, 2009
Příspěvky: 7093
Bydliště: Plzeňsko

PříspěvekZaslal: čt listopad 24 2011, 17:01    Předmět: Citovat

O Indukci neuvažujete???
_________________
Sháním hasičák s CO2 "sněhový", raději funkční.
(Nemusí mít platnou revizi.)
(Celkově budu raději, když se to obejde bez papírů.)
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
ZdenekHQ
Administrátor


Založen: Jul 21, 2006
Příspěvky: 25741
Bydliště: skoro Brno

PříspěvekZaslal: čt listopad 24 2011, 17:07    Předmět: Citovat

Ta úvaha indukce/sklokeramika bývá často o penězích. Já jsem se držel hesla než "blbou (myšleno levnou) indukci, to raději dobrou sklokeramiku".

Takže proto a s ohledem na našeho potomka jsem nakonec koupil MEC67322FW s trojitým sklem u trouby.

_________________
Pro moje oslovení klidně použijte jméno Zdeněk
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?
]
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
ZdenekHQ
Administrátor


Založen: Jul 21, 2006
Příspěvky: 25741
Bydliště: skoro Brno

PříspěvekZaslal: čt listopad 24 2011, 18:49    Předmět: Citovat

Ještě jeden dodatek - při přechodu ze starého na nový sporák jsem zjistil, že trouba je "líná" a je asi potřeba posunout termostat. Jednoduše z pečeného kuřete bylo dušené.

Jenže pak jsem narazil na stejný názor hospodyněk na webu a došlo mě, že to je daň za energetickou třídu. Staré sporáky měly tendenci spíš překmitnout s teplotou a pak se "usadit". Konkrétně nové sporáky MORA ale dosahují teploty nastavené na termostatu podle jejich předpisu až po pátém sepnutí termostatu, v praxi s bídou v polovině celkové doby přípravy pokrmu. Obecně je teplota o cca 30-40° níž než u starého sporáku (měřeno termočlánkem opět v souladu s předpisy MORA) a náběh je mnohem pomalejší, i když termostat vypíná dřív. Takže kuřátko původně pečené kolem 180° nyní konfitujete kolem 120-140°C. Trouba je nahřátá hned, ale je v ní prostě zima. Řešení je buď automaticky přidávat 40° , nebo posunout termostat.

Ovšem s tím, jak se bude v EU pokračovat s blbnutím s třídama AAAA++++ , tak budou výrobci NUCENI provádět podobné opičárny v mnohem větším měřítku.

_________________
Pro moje oslovení klidně použijte jméno Zdeněk
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?
]
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
kevin_mitnick



Založen: May 20, 2007
Příspěvky: 1778

PříspěvekZaslal: čt listopad 24 2011, 19:35    Předmět: Citovat

Zdenku, podepisuju, stejna zkusenost.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma   Zaslat odpověď       Obsah fóra Diskuzní fórum Elektro Bastlírny -> Bílá technika Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 1

 
Přejdi na:  
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra.
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.
Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům
Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory

Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Forums ©
Nuke - Elektro Bastlirna

Informace na portálu Elektro bastlírny jsou prezentovány za účelem vzdělání čtenářů a rozšíření zájmu o elektroniku. Autoři článků na serveru neberou žádnou zodpovědnost za škody vzniklé těmito zapojeními. Rovněž neberou žádnou odpovědnost za případnou újmu na zdraví vzniklou úrazem elektrickým proudem. Autoři a správci těchto stránek nepřejímají záruku za správnost zveřejněných materiálů. Předkládané informace a zapojení jsou zveřejněny bez ohledu na případné patenty třetích osob. Nároky na odškodnění na základě změn, chyb nebo vynechání jsou zásadně vyloučeny. Všechny registrované nebo jiné obchodní známky zde použité jsou majetkem jejich vlastníků. Uvedením nejsou zpochybněna z toho vyplývající vlastnická práva. Použití konstrukcí v rozporu se zákonem je přísně zakázáno. Vzhledem k tomu, že původ předkládaných materiálů nelze žádným způsobem dohledat, nelze je použít pro komerční účely! Tento nekomerční server nemá z uvedených zapojení či konstrukcí žádný zisk. Nezodpovídáme za pravost předkládaných materiálů třetími osobami a jejich původ. V případě, že zjistíte porušení autorského práva či jiné nesrovnalosti, kontaktujte administrátory na diskuzním fóru EB.


PHP-Nuke Copyright © 2005 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Čas potřebný ke zpracování stránky 0.14 sekund