Vítejte na Elektro Bastlírn?
Nuke - Elektro Bastlirna
  Vytvořit účet Hlavní · Fórum · DDump · Profil · Zprávy · Hledat na fóru · Příspěvky na provoz EB

Vlákno na téma KORONAVIRUS - nutná registrace


Nuke - Elektro Bastlirna: Diskuzní fórum

 FAQFAQ   HledatHledat   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   ProfilProfil   Soukromé zprávySoukromé zprávy   PřihlášeníPřihlášení 

Panem et circenses

 
Přidat nové téma   Zaslat odpověď       Obsah fóra Diskuzní fórum Elektro Bastlírny -> Nezařaditelné
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Crifodo



Založen: Oct 11, 2005
Příspěvky: 15005

PříspěvekZaslal: ne červenec 18 2010, 6:15    Předmět: Panem et circenses Citovat

http://www.novinky.cz/krimi/206214-spartansti-chuligani-v-hradci-radili-policie-s-nimi-udelala-kratky-proces.html
Člověk, biol. organismus na nejvyšším stupni přirozeného vývoje živé hmoty na Zemi; nejvýše organizovaná forma života, disponovaná schopností sebereflexe a určovaná psychosociálními faktory evoluce; subjekt hist. utvářených spol. vztahů, nadaný rozumem, vědomím a článkovanou řečí; plně socializovaná bytost, schopná vyrábět a užívat nástroje k přetváření svých životních podmínek; tvůrce hodnot, sebe samého a svého spol. bytí, dějin a kult., podílející se akt. na veškerých ekol. a mezilidských interakcích.
Č. jako nejvyšší a nejsložitější soustava v nám známé části vesmíru reprezentuje nejvyšší úroveň organizace vyvíjející se hmoty; syntetizuje v sobě její různé stupně a krystalizuje vše, co bylo lidstvem vytvořeno v průběhu věků. Stává se předmětem intenzívního výzkumu celého komplexu věd, zejm. sociol. psychol., fyziologie, pedag., lék. věd, antropologie a dalších.
Biol. náleží č. k samostatnému rodu Homo, druhu Homo sapiens s jediným žíjícím poddruhem Homo sapiens sapiens z čeledi Hominidae.
Vývoj č. (antropogeneze) probíhající od konce třetihor prošel stadiem hominizace a sapientace; vlivem biol. a civilizačních faktorů bude pokračovat i v budoucnu.

Horní končetina č. je všesměrně pohyblivá a dosáhne na kterékoliv místo těla. Ve srovnání s primáty prošlo značnou přestavbou i zápěstí a ruka: palec se prodloužil, přesunem svalových úponů se stal schopný opozice a umožnil dokonalé uchopování, takže ruka se schopností používat nástroje stala produktem a orgánem práce.
Lebka č. je typická nepoměrem mezi velikostí mozkové a obličejové části, který je důsledkem větší hmotnosti (objemu) mozku č. proti mozku primátů. Morfologické a funkční zdokonalení mozku č. je jednou z výrazných antropogenetických charakteristik č.

Psychol. je č. charakterizován rozvinutou psychikou, vázanou prostřednictvím centrálního nervového systému (CNS) na složitý vztah činnosti organismu a charakteru situace, v níž se organismus nachází. Psychická činnost č. je vysoce organizovaným a funkčnim pohybem, realizovaným v jednotě objektivního a subjektivního na bázi materiálního substrátu (CNS) v procesu nepřetržitých interakcí č. se světem.
V tomto smyslu jsou psychické potence ve své jedinečnosti hl. dělítkem mezi č. a ostatními biol. druhy: souvislá řeč se stala nástrojem dorozumívání a sdělování zkušeností a spolu s abstraktním myšlením i výsadou č.
Souhrn psychických procesů a obsahů vytvořil fenomén duševního života charakterizovaný nezastupitelnými atributy lidství (cítění, imaginace, fantazie a tvořivost, svědomí, hierarchie hodnot, humor), jež ve svých důsledcích umožnily vznik světonázorových orientací. Zákl. psychické dimenze (prožíváníchování, vědomí-nevědomí), formy (procesy-dispozice) a funkce (informace -regulace) vymezují č. nejen jako vysoce citlivý autoregulační systém, ale zejm. jako neopakovatelnou individuální jednotku (osobnost) formovanou vlivy prostředí a reprodukovatelnou s větší či menší mírou variability v procesu genetického přenosu (typ). Vzájemné vztahy mezi prožíváním a chováním č. ovlivňují psychofyziologickou rovnováhu, která je nejzákladnějším ukazatelem optimální funkce lidského organismu.
Lidé se sdružují ve společné práci, aby přeměňovali v souladu se svými stále se vyvíjejícími potřebami své životní podmínky a tak tvořili svět materiální a duchovní kultury. Ve stejné míře, v níž č. tvoří svou kulturu, je opět kulturou formován.
Č. představuje jednotu fyzického a duchovního, přír. a spol., zděděného a získaného. Jako živý organismus je včleněn do řady přír. souvislostí, je podřízen biol., fyz.chem., psychol. a jiným zákonitostem; jako myslící, cítící a jednající osobnost náleží však č. především světu společnosti, spol. bytí a jeho specifickým zákonitostem. Přír. a spol. svět si č. osvojuje prostřednictvím mechanismů biol. dědičnosti a kult. tradic.
V procesu osvojování kult. si č. vypracovává též mechanismy sebeovládání a sebeřízení, učí se regulovat pomocí volního úsilí celou soustavu svých sklonů, tendencí, instinktů ap. Tato sebekontrola a sebeřízení jsou svou podstatou kontrolou sociální. Čím je spol. a její kult. složitější, tím náročnější jsou i problémy a zákonitosti formování č. jako osobnosti. - Č. náleží mezi živé a oduševnělé bytosti, je však na Zemi jediným tvorem, který si sebe sama uvědomuje, sebe poznává, řídí a hodnotí.

Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Hill
Administrátor


Založen: Sep 10, 2004
Příspěvky: 19534
Bydliště: Jičín, Český ráj

PříspěvekZaslal: ne červenec 18 2010, 8:03    Předmět: Citovat

Díky, Ivo, žes to připomněl. Jak je vidět, zřejmě někde došlo k předčasné kulminaci a teď nastává návrat k nižším stupňům vývoje. A je to individuální jen potud, než se do toho vloží syndrom davu....
Nějak jsem si nikdy nevšiml, že by kvůli zklamaným fandům někdo změnil výsledek utkání. Tím méně, když to dají najevo takovým způsobem.
Taky jsem kdysi jednomu řekl, že místo toho držkování měl naběhnout na hřiště a ukázat všem, jak se to má hrát. Ten moncl se mi dávno vstřebal.

autor reportáže podle slov jednoho z autobusáků napsal(a):
Nevím, proč je vozíme. Když normálního člověka chytí bez jízdenky, málem ho honíme po soudech. Takovouhle verbež převážíme zadarmo a takhle se nám odvděčí...
To je přímo hlavičkou o hřebíček!

Takže tleskám policajtům, co měli v Hradci službu. Aspoň něco, když už podle našich zákonů určovaných psychosociálními faktory evoluce a historicky utvářených vztahů nebo čím to vlastně, je nemohli na místě pořádně proplesknout a rovnou jim uvedení do původního stavu dát zaplatit. Místo toho se teď bude muset prokazovat míra zavinění a podobné hovadiny, bude tím popsán balík papíru a výsledek vyšumí do prostoru


Naposledy upravil Hill dne ne červenec 18 2010, 11:37, celkově upraveno 1 krát.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Maskot



Založen: Nov 19, 2004
Příspěvky: 1772
Bydliště: Wien

PříspěvekZaslal: ne červenec 18 2010, 8:30    Předmět: Citovat

Souhlas s Hillem,jen misto toho prokazovani a popisovani papiru by se melo postupovat rovnou ve spolupraci s exekutorem.A k tomu popisu vyvoje co Crifodo dodal je sice pekny,ovsem treba v mem pripade az tak neplati Very Happy
(Pro priklad ...Horní končetina č. je všesměrně pohyblivá a dosáhne na kterékoliv místo těla.
Very Happy Tech mist na ktere dosahne valem ubyva Very Happy )
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
EKKAR



Založen: Mar 16, 2005
Příspěvky: 31875
Bydliště: Česká Třebová, JN89FW21

PříspěvekZaslal: ne červenec 18 2010, 11:00    Předmět: Citovat

Ještě malé doplnění - ty chuligány nechali cajti válet před nádražím na "čiči-stouns" asi hodinu i v dešti, než je vystříhali z pout - a vsadím se, že to některej z těch hajzlů bude zkoušet a s advokátem typu Kolji Kubíčka bude žalovat PČR za újmu na zdraví utrpěnou při "téhle do nebe volající šikaně"... Že oni šikanovali svým řáděním celý město jaxi-taxi opomenou zmínit...
_________________
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...

A kutilmile - TY MNĚ TAKY Mr. Green Mr. Green !!!
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
rnbw



Založen: Mar 21, 2006
Příspěvky: 33945
Bydliště: Bratislava

PříspěvekZaslal: ne červenec 18 2010, 11:17    Předmět: Citovat

Za tu hodinu sa pripajam ku gratulacii policajtom za vyborne odvedenu pracu Very Happy
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
EKKAR



Založen: Mar 16, 2005
Příspěvky: 31875
Bydliště: Česká Třebová, JN89FW21

PříspěvekZaslal: ne červenec 18 2010, 11:59    Předmět: Citovat

Klidně bych je tam já osobně nechal válet celou noc, ať si nase*ou do gatí a pak po osprchování vodním dělem bych je teprve pustil - co dělají s cizím majetkem, sloužícím nota bene vší veřejnosti, by to ospravedlňovalo... Zkusili jste někdo i jen stát na nástupišti na nádraží, když "rowdies" cestují vlakem? Nikomu bez "těžkooděnecké" kombinézy, neprůstřelné vesty, štítu a helmy s maskou nedoporučuju... Co mám říct malým dětem, když čekáme na nádraží na babičku a těžkooděnci nás sice slušně, ale nekompromisně zaženou z perónu až za budovu se slovy "...je to nebezpečný, sparťani (baníkovci... - doplň dle potřeby) už u vagónů roztřískali půlku oken..." - že to zadarmo jede elita národa?
_________________
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...

A kutilmile - TY MNĚ TAKY Mr. Green Mr. Green !!!
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Split



Založen: Dec 02, 2006
Příspěvky: 762
Bydliště: Komárno

PříspěvekZaslal: ne červenec 18 2010, 16:59    Předmět: Citovat

mne len furt uchadza jedno...vedia ze tam rozmlatia veci vedia ze narobia bordel ale stejne ich tam pustia...navyse musia policajti chodit s nimi lebo su ako besni pricom tych policajtov treba aj zaplatit (a taketo akcie medzi tie najlacnejsie nepatria).ma toto vobec vyznam? Mam taky dojem ze by sa malo uplatnit pravidlo kazdy takyto ludoop osobne zaplati 10000 Kc este predtym nez vojde do mesta...ak sa nerozbije nic a nebude potrebny policajny zakrok tak sa mu to vrati...ak spravia bordel tak zaplati este raz tolko...mozno ich to potom nauci
_________________
Vsetko co sa da pokazit sa raz pokazi.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
PLV



Založen: Oct 21, 2007
Příspěvky: 400
Bydliště: Litovel

PříspěvekZaslal: ne červenec 18 2010, 20:36    Předmět: Citovat

Hoši, neprotiřečte si. Většina z vás si návrat k zákonům přírody a odklon od člověčenství a lidské sounáležitosti a solidaritě pravidelně volí v parlamentních volbách. Obyvatelstvo většiny Evropy má už několik let tendenci vracet se ke zvířecí morálce. Jasně, že v Americe je tato morálka už několik staletí. Razz
_________________
Netřep se mnou!
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma   Zaslat odpověď       Obsah fóra Diskuzní fórum Elektro Bastlírny -> Nezařaditelné Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 1

 
Přejdi na:  
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra.
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.
Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům
Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory

Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Forums ©
Nuke - Elektro Bastlirna

Informace na portálu Elektro bastlírny jsou prezentovány za účelem vzdělání čtenářů a rozšíření zájmu o elektroniku. Autoři článků na serveru neberou žádnou zodpovědnost za škody vzniklé těmito zapojeními. Rovněž neberou žádnou odpovědnost za případnou újmu na zdraví vzniklou úrazem elektrickým proudem. Autoři a správci těchto stránek nepřejímají záruku za správnost zveřejněných materiálů. Předkládané informace a zapojení jsou zveřejněny bez ohledu na případné patenty třetích osob. Nároky na odškodnění na základě změn, chyb nebo vynechání jsou zásadně vyloučeny. Všechny registrované nebo jiné obchodní známky zde použité jsou majetkem jejich vlastníků. Uvedením nejsou zpochybněna z toho vyplývající vlastnická práva. Použití konstrukcí v rozporu se zákonem je přísně zakázáno. Vzhledem k tomu, že původ předkládaných materiálů nelze žádným způsobem dohledat, nelze je použít pro komerční účely! Tento nekomerční server nemá z uvedených zapojení či konstrukcí žádný zisk. Nezodpovídáme za pravost předkládaných materiálů třetími osobami a jejich původ. V případě, že zjistíte porušení autorského práva či jiné nesrovnalosti, kontaktujte administrátory na diskuzním fóru EB.


PHP-Nuke Copyright © 2005 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Čas potřebný ke zpracování stránky 0.32 sekund