Vítejte na Elektro Bastlírn?
Nuke - Elektro Bastlirna
  Vytvořit účet Hlavní · Fórum · DDump · Profil · Zprávy · Hledat na fóru · Příspěvky na provoz EB

Vlákno na téma KORONAVIRUS - nutná registrace


Nuke - Elektro Bastlirna: Diskuzní fórum

 FAQFAQ   HledatHledat   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   ProfilProfil   Soukromé zprávySoukromé zprávy   PřihlášeníPřihlášení 

Grundig M82-105/9IDTV/PIP

 
Přidat nové téma   Zaslat odpověď       Obsah fóra Diskuzní fórum Elektro Bastlírny -> Servis televizorů, monitorů a projektorů - PROFI sekce
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
kovjan



Založen: Mar 23, 2005
Příspěvky: 8

PříspěvekZaslal: st březen 30 2005, 10:45    Předmět: Grundig M82-105/9IDTV/PIP Citovat

Zdravím
Dostala se mi pod ruky zajímavá TV,ale nemám schéma bez něhož se asi neobejdu.Nemá někdo nějakou radu?Vada:po zapnutí se na obrazovce objeví purpurové moaré které se mění a po zahřátí se ztratí a obraz je čistý.Po nahřátí fénem se a následným chlazením se vada dá simulovat.
Na schlazení ovšem reaguje několik různých součástek na velmi složitém modulu s měkolika procesory.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
pit



Založen: Mar 21, 2005
Příspěvky: 176

PříspěvekZaslal: st březen 30 2005, 13:11    Předmět: Citovat

Kondiky to jsou potvory,jak to popisuješ tak to je typické pro ty mršky jedny Laughing . Jak to zahřeješ tak už to hraje pořád?
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Artax



Založen: Mar 26, 2005
Příspěvky: 153
Bydliště: Praha

PříspěvekZaslal: čt březen 31 2005, 2:59    Předmět: Citovat

Chlape!!! U TV Grundig uváděj CUC ? Ten divnej blok je Feature block protože to je stohertzovka. Nejprve je třeba udělat zásah ve zdroji 5V vyměnit elyty! Tam totiž tečou pořádný proudy a všichni výrobci mají sklon použít standartní řadu a asi by to chtělo elyty na 105°C. Alespoň já tam dávám vždy kvalitnější a i vyšší kapacitu, když to jde. Potom bych se pouštěl do hledání ve FB. Většinou uvnitř FB jsou studeňáky, ale i kolem na hlavní desce a hlavně země! Pokud něco zanedbáš, tak to skončí destrukcí těch SDAáček, pokud už nejsou načaté.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
kovjan



Založen: Mar 23, 2005
Příspěvky: 8

PříspěvekZaslal: pá duben 01 2005, 6:03    Předmět: Citovat

Dopadlo to docela dobře.
Stuďáků tam bylo docela dost(asi ale hlavní příčinou vady byl opravdu elyt
200mikroF/16V na FD. Ještě zůstal jeden problém že se nepravidelně a ne moc často a ne v závislosti na teplotě mění barevný tón (ztrácí se modrá).Jak se projeví načaté SDA?
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Artax



Založen: Mar 26, 2005
Příspěvky: 153
Bydliště: Praha

PříspěvekZaslal: pá duben 01 2005, 13:36    Předmět: Citovat

Většinou se v poslední fázi chroma procesu objeví jev, zbělení obrazovky. Obraz zbělí tak, že jen nejtmavší místa jsou na stínítku stěží rozeznatelná. Po vypnutí a zapnutí to zmizí a nějakou dobu je vše OK. A pak to přijde a v SDA je kráter a to je konečná. Ještě předtím se může objevit efekt zbarvení obrazu, barevý obrázek je jakoby překryt třeba modrým závojem. Anebo zmizí jedna barva a obraz je v sytých odstínech jakoby zašuměný. Tohle je typické pro Panasonic Euro 2. Ty stovky prostě zlobí, jak jsou všechny obvody extrémně tepelně namáhané, tak úměrně s tím odcházejí elýtky a pak už jsou i polovodivé bouračky běžným jevem. Pokud někdo varovným příznakům nevěnuje pozornost, tak se to pěkně prodraží, u Grundiga to ještě jde, je to kolem pětikila, ale na Panasonic stojí chroma proces 2600,- a to už bolí.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
kovjan



Založen: Mar 23, 2005
Příspěvky: 8

PříspěvekZaslal: pá duben 08 2005, 6:36    Předmět: Citovat

Už jen okrajově, TV jsem dokončil problém s vypadáváním modré byl opět ve stu. spojích a to modulu RGB na zákl.desce přímo v konektoru modulu.Rekapitulace:Původní lokalizovaná závada vadná a slabá obrazovka byla blbost.TV už 2roky nehraje a majitel mi ji dal na rozebrání.Už mi chybí jen manuál k obsluze.[/b]
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma   Zaslat odpověď       Obsah fóra Diskuzní fórum Elektro Bastlírny -> Servis televizorů, monitorů a projektorů - PROFI sekce Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 1

 
Přejdi na:  
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra.
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.
Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům
Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory

Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Forums ©
Nuke - Elektro Bastlirna

Informace na portálu Elektro bastlírny jsou prezentovány za účelem vzdělání čtenářů a rozšíření zájmu o elektroniku. Autoři článků na serveru neberou žádnou zodpovědnost za škody vzniklé těmito zapojeními. Rovněž neberou žádnou odpovědnost za případnou újmu na zdraví vzniklou úrazem elektrickým proudem. Autoři a správci těchto stránek nepřejímají záruku za správnost zveřejněných materiálů. Předkládané informace a zapojení jsou zveřejněny bez ohledu na případné patenty třetích osob. Nároky na odškodnění na základě změn, chyb nebo vynechání jsou zásadně vyloučeny. Všechny registrované nebo jiné obchodní známky zde použité jsou majetkem jejich vlastníků. Uvedením nejsou zpochybněna z toho vyplývající vlastnická práva. Použití konstrukcí v rozporu se zákonem je přísně zakázáno. Vzhledem k tomu, že původ předkládaných materiálů nelze žádným způsobem dohledat, nelze je použít pro komerční účely! Tento nekomerční server nemá z uvedených zapojení či konstrukcí žádný zisk. Nezodpovídáme za pravost předkládaných materiálů třetími osobami a jejich původ. V případě, že zjistíte porušení autorského práva či jiné nesrovnalosti, kontaktujte administrátory na diskuzním fóru EB.


PHP-Nuke Copyright © 2005 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Čas potřebný ke zpracování stránky 0.17 sekund