Vítejte na Elektro Bastlírn?
Nuke - Elektro Bastlirna
  Vytvořit účet Hlavní · Fórum · DDump · Profil · Zprávy · Hledat na fóru · Příspěvky na provoz EB

Vlákno na téma KORONAVIRUS - nutná registrace


Nuke - Elektro Bastlirna: Diskuzní fórum

 FAQFAQ   HledatHledat   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   ProfilProfil   Soukromé zprávySoukromé zprávy   PřihlášeníPřihlášení 

KOdak EasyShare C330 a spojení s PC

 
Přidat nové téma   Zaslat odpověď       Obsah fóra Diskuzní fórum Elektro Bastlírny -> Fotoaparáty, kamery a jiné optické přístroje
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
badoch



Založen: Feb 23, 2005
Příspěvky: 592
Bydliště: SM

PříspěvekZaslal: út březen 07 2006, 12:30    Předmět: KOdak EasyShare C330 a spojení s PC Citovat

Dobrý den, vždy jsem na těchto stránkách dostal dobrou radu a nikdo se zde nepovyšuje a proto prosím vás potřeboval bych poradit.

Koupil jsem si KODAK Easyshare C330 a nejsem schopen ho spojit s PC přes dodaný SW. (WIN98SE) Přičemž podle údajů by měl fungovat .Moje pokusy to nějakým zázrakem rozchodit vedly k totální havariji PC přišel jsem o data....musel jsem instalovat vše znovzu. Anglicky moc neumím a nikde jsem nenašel možnost řešení. na www.kodak.com je to pro mě strašně nepřehledné a nešla mi ani verze SW stáhlá z netu. A v tomto foto odvětví jsem laik.Navíc mám nestabilní připojení přes mobil s GPRS takže nejsem schopen stahovat velké soubory ani provádět on-line instalaci. Stejně mě nejde SW dodané na CD, ani stáhlé s www.

Nesetkal se někdo s podobným problémem? Instaloval jsem to dobře , první SW-potom připojení, navíc několikrát , Win ho najde a pojmenuje , ale chce ovladač a ten nikde není. V ovl. panelech spoluse skenerem je, ale píše "stav-není k dispozici" Nepotřebuji ten SW s kodaku na úpravy fotek....., potřebuji jen dostat data s Foto na PC. Něco podobného se řešilo:

http://forum.fotografovani.cz/read.php?41,360360

Zatím vidím řešení jak dostat fotky do PC přes čtečku, ale nerad bych dopadl jak s tím foťákem. Nevím jestli všechny "čtečky" umí i zapsat data na kartu?Můžete mi doporučit nějakou čtečku pro SD kartu. Mám ale dotazy:

1,umí každá čtečka i zapisovat?
2,bude určitě fungovat ve WIN98SE a USB1.1?
3,Nebo nějaké jiné řešení jak spojit Kodak s PC?

Uvítám všechny rozumné rady a moc děkuji
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Nagant



Založen: Nov 11, 2005
Příspěvky: 1064
Bydliště: Hradec Králové

PříspěvekZaslal: út březen 07 2006, 13:25    Předmět: Citovat

Napadají mne následující tipy:
Fungují na USB jiná zařízení (myš, skener,modem, Flash Drive...)?
U USB zařízení je často nařízeno nainstalovat nejprve ovladače a pak teprve připojovat zařízení (je to třeba případ skeneru Epson Photo Express, co mám doma).
Lze vyzkoušet funkčnost propojení na jíném PC?

Co se týče dotazů, tak dle mě:
1. každá čtečka umí i zapisovat
2. měla by fungovat na USB 1.1 ve Windows98SE
3. jiné jednoduché řešení než USB kabel nebo čtečku nevidím.

Taky mám zkušenost, že rozchodit USB zařízení nemusí být vždy triviální, různé porty (třeba i na stejném přídavném řadiči) se často chovají různě, něco má radši připojení přes USB na základní desce s USB 1.1, něco přes přídavný řadič USB 2.0 a zas jen přes některé porty.

Windows 98 SE nemusí být pro USB to pravé, lepší je Windows 2000 či XP. Ale asi ještě více záleží na hadwarovém řešení USB portů, třeba já měl velké problémy s USB na desce FIC VA-503+, a to jak s vestavěnými porty (s přídavnou kabeláží k základní desce) tak s přídavným PCI USB 2.0 VIA OEM řadičem, problém s tím byl i ve Windows 2000 (často se nějaké USB zařízení odpojovalo, PC se dokola restartovalo při startu OS apod.)

Navíc přídavné USB porty vyžadují většinou porty PCI standardu 2.2 a hodně staré desky mají jen PCI 2.1.

Často je taky třeba instalovat správné patche pro čipset základní desky.

Pro stahování fotek slouží obvykle dodaný soft k digitálnímu fotoaparátu, paměťová karta ve fotoaparátu nefiguruje jako další disková jednotka ve Windows, to umí možná až Windows XP.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
SMITH



Založen: Jun 07, 2004
Příspěvky: 1273
Bydliště: Púchov , SLOVENSKO

PříspěvekZaslal: út březen 07 2006, 13:43    Předmět: Citovat

Já mam Kodak Z700 easyshare a inštalácia prebehla bez problémou, ale inštaloval som to na XP.

Kodak dodáva aj docking pre fotoaparaty.Pomocou tohto dokingu by sa mala zjednodušiť komunikacia t.j. mačknutim tlačitka share by sa mali preniest vopred nastavené info / obrazky, emaily atd/ do PC.
Cenu dokingu neviem ale asi malá nebude.

_________________
Smile Nikdy neříkejte, že něco nejde, protože vždy se najde blbec, který neví, že to nejde, a udělá to ! Smile
Úspěch je špatný učitel. Kvůli němu si chytří lidé myslí, že nemohou prohrát. (Bill Gates)
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
badoch



Založen: Feb 23, 2005
Příspěvky: 592
Bydliště: SM

PříspěvekZaslal: út březen 07 2006, 14:07    Předmět: Citovat

USB ve WIN98SE mi funguje dobře (bluetoth, skener, web kamerka....) Takže nějaké zkušenosti s tím mám, ale jsem ztoho jelen Sad

Při první instalaci to dokonce mělo snahu stahovat do PC, ale potom se to seklo a vyhodilo nějakou šilenou hlášku (samé čísla a xka). Když jsem potom hledal na stránkách výrobce tak něco podobného jsem našel. Ale univerzální rada-nainstalujte novější verzi SW.......

Potom se mi PC zhroutilo celé (grafika, řadiče, veškeré zařízení....no paráda musel jsem přeinstalovávat celé WIN) Teď mě to už nejde (na novou instalaci) vůbec. Po instalaci WIN +SW Kodak už to nejde vůbec, jen vyhodí nějakou hlášku a odkaz. Pojal jsem podezření, že mi chybí nějaká zapláta ve WIN. Jenže jo a která teda ? Na stránkách microsoftu jsem sice nějaké SP1 pro WIN98 našel, jenže nejde nainstalovat -hodí hlašku špatné datum na PC.

Navíc to zoufalé připojení na net přes mobil. Takže nevím. Půjdu si objednat čtečku, tam snad by ten přenos měl být bez problémů, ale to jsem si taky mysle když jsem foto. vybíral (podpora WIN98 a navíc české menu)

Jenže bez toho pitomého Kodak SW se na paměťovou kartu nedostanu.

Teď teda podle odpovědi Naganta ale nevím jak s kartou.

Jak se teda bude hlásit karta v čtečce na PC? Bude jako další disk?
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Nagant



Založen: Nov 11, 2005
Příspěvky: 1064
Bydliště: Hradec Králové

PříspěvekZaslal: út březen 07 2006, 14:41    Předmět: Citovat

Tady píšou jen o nějakém problému na digitálních videokamerách Kodak DVC300 a Kodak DVC323:
http://support.microsoft.com/kb/232757/EN-US/

Co jsem tak slyšel od kolegů o těch univerzálních čtečkách, tak to do Windows "nafrká" spoustu dalších jednotek, což může být problém třeba u počítačů zapojených do sítě. U domácího PC by to nemuselo vadit.

Taky nějaká diskuze tady:
http://forum.digineff.cz/read.php?49,1440683
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Mourek



Založen: Sep 17, 2005
Příspěvky: 1285
Bydliště: Praha

PříspěvekZaslal: út březen 07 2006, 21:14    Předmět: Citovat

Máš k tomu PC připojený USB skener?? Já mám problém s foto Canon a postarším skenerem Primax. Když chci připojit foto musím odebrat skener připojit foto a restertovat PC.A totéž když chci skenovat. Takže stahuji fotky na jiném PC. Jinak na Win98 někdy USB zlobí zkus najít na webu výrobce desky ovladač USB pro W98SE. Lepší jsou XP
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
badoch



Založen: Feb 23, 2005
Příspěvky: 592
Bydliště: SM

PříspěvekZaslal: st březen 08 2006, 19:02    Předmět: Citovat

Mourek napsal(a):
Máš k tomu PC připojený USB skener?? Já mám problém s foto Canon a postarším skenerem Primax. Když chci připojit foto musím odebrat skener připojit foto a restertovat PC.A totéž když chci skenovat. Takže stahuji fotky na jiném PC. Jinak na Win98 někdy USB zlobí zkus najít na webu výrobce desky ovladač USB pro W98SE. Lepší jsou XP


No skener mám zánovní (MUSTEK), a mám dojem že se mu to nelíbí (Ve správci zařízení jsem ho měl po nové instalaci se žlutám výkřičníkem) Teď už ho mám úplně pryč, ale problém to neřeší.

Ale zjistil jsem jednu věc. Nainstaloval jsem s přiloženého CD pouze ovladače. A když připojím foto s USB tak naběhme modrý pruh že se stahují data , jenže někdy se zastavi hned, někdy dojede až dokonce, někdy dokonce a zmizne. Po každém připojení se mi vždy objeví další disk "H", jenže když naněj klepnu tak jsou vněm jen tři soubory (icona s foťákem a 2 x nějaké *.ini) jinak nic.

Jenže asi s 50 pokusů se mi 3x povedlo spojit PC tak , že modrá čára se načetla a zmizela a po klepnutí na "H" se mi objevily nějaké složky a v něm byly fotky s foťáku a šly stáhnout vpohodě do PC. Tak jak by to mělo fungovat.

Ale když zavřu oknu a zkusím to znova, tak jsem opět jen "H" disk s třemi soubory. Toto (správné načtení ) se mi povedlo tak 3x z padesáti pokusů.

Poraďte kde může být chyba. Paměťová karta ?, (nová 256-Kngston), Foťák ?nebo nemohly by to dělat slabé baterky? Nebo já už fakt nevím.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Nagant



Založen: Nov 11, 2005
Příspěvky: 1064
Bydliště: Hradec Králové

PříspěvekZaslal: st březen 08 2006, 22:57    Předmět: Citovat

No, na kvalitu SD karet Kingston existují různé názory, třeba na jejich určitou problematičnost v kapesních počítačích PALM. Ale víš jak to ve spotřební elektronice je, někdo nemůže nějaké značce přijít na jméno a jiný si ji pochvaluje, byť třeba jen pro omezenou zkušenost, štěstí na kus či povedenou várku apod.

Doporučil bych vyzkoušet ještě jinou SD kartu (nebo MMC), ale úplně nejdřív vyzkoušet fotoaparát na jiném PC; pokud není šance vyzkoušet jinde, navštívit nějaký solidní fotolab a požádat je o pomoc a test stažení fotek do PC.

Jinak kolem těch SD karet Kingston mrkni do diskuze na http://www.pdasoft.cz/modules.php?name=Forums
Ber to jako podnět, já po tom, co jsem to tam četl jsem radši koupil SD kartu Legend (128MB) a jsem (zatím Smile ) spokojen - Palm Tungsten T.

Může to být třeba jen nekompatibilita karty s fotoaparátem nebo špatný kontakt slot - karta, vadný kus, vadný USB kabel nebo (v nejhorším) závada na fotoaparátu.
Zatím bych se přikláněl k té nekompatibilitě či závadě karty. Zkusit naformátovat ve fotoaparátu, jiném zařízení či čtečce.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
badoch



Založen: Feb 23, 2005
Příspěvky: 592
Bydliště: SM

PříspěvekZaslal: st březen 15 2006, 20:26    Předmět: Citovat

Takže abych to uzavřel,

Spolehlivého spojení PC a FOTO jsem nedosáhl. Těžko říct kde byl problém, dělal jsem zkoušel vše možné i nemožné. V rámci PC nevím jestli byl problém tam (vše co mám na USB, -webkamera,skener,blutooth,teď i čtečka karet kterou jsem si kvůli tomu koupil pracuje bez jakýchkoliv problémů s potřebnými ovladači pro WIN98).

Měl jsem možnost foťák skusit na jiném PC s WIN-XP a fungovalo to napoprvé na 100%.

Dopadlo to naštěstí tak, že jsem vše vrátil (kupoval jsem to přes net) Kupodivu nebyl žádný problém a teď čekám až mi dojdou zpět peníze.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Nagant



Založen: Nov 11, 2005
Příspěvky: 1064
Bydliště: Hradec Králové

PříspěvekZaslal: st březen 15 2006, 20:50    Předmět: Citovat

Pokud tomu dobře rozumím tak jsi vrátil foťák. Tak přeju hodně štěstí při výběru jiného typu. Jo, funkčnost softwaru je často na některých OS všelijaká. Evil or Very Mad
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma   Zaslat odpověď       Obsah fóra Diskuzní fórum Elektro Bastlírny -> Fotoaparáty, kamery a jiné optické přístroje Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 1

 
Přejdi na:  
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra.
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.
Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům
Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory

Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Forums ©
Nuke - Elektro Bastlirna

Informace na portálu Elektro bastlírny jsou prezentovány za účelem vzdělání čtenářů a rozšíření zájmu o elektroniku. Autoři článků na serveru neberou žádnou zodpovědnost za škody vzniklé těmito zapojeními. Rovněž neberou žádnou odpovědnost za případnou újmu na zdraví vzniklou úrazem elektrickým proudem. Autoři a správci těchto stránek nepřejímají záruku za správnost zveřejněných materiálů. Předkládané informace a zapojení jsou zveřejněny bez ohledu na případné patenty třetích osob. Nároky na odškodnění na základě změn, chyb nebo vynechání jsou zásadně vyloučeny. Všechny registrované nebo jiné obchodní známky zde použité jsou majetkem jejich vlastníků. Uvedením nejsou zpochybněna z toho vyplývající vlastnická práva. Použití konstrukcí v rozporu se zákonem je přísně zakázáno. Vzhledem k tomu, že původ předkládaných materiálů nelze žádným způsobem dohledat, nelze je použít pro komerční účely! Tento nekomerční server nemá z uvedených zapojení či konstrukcí žádný zisk. Nezodpovídáme za pravost předkládaných materiálů třetími osobami a jejich původ. V případě, že zjistíte porušení autorského práva či jiné nesrovnalosti, kontaktujte administrátory na diskuzním fóru EB.


PHP-Nuke Copyright © 2005 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Čas potřebný ke zpracování stránky 0.15 sekund