Vítejte na Elektro Bastlírn?
Nuke - Elektro Bastlirna
  Vytvořit účet Hlavní · Fórum · DDump · Profil · Zprávy · Hledat na fóru · Příspěvky na provoz EB

Vlákno na téma KORONAVIRUS - nutná registrace


Nuke - Elektro Bastlirna: Diskuzní fórum

 FAQFAQ   HledatHledat   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   ProfilProfil   Soukromé zprávySoukromé zprávy   PřihlášeníPřihlášení 

Antivir
Jdi na stránku Předchozí  1, 2
 
Přidat nové téma   Zaslat odpověď       Obsah fóra Diskuzní fórum Elektro Bastlírny -> Nezařaditelné
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Lepo



Založen: Apr 01, 2006
Příspěvky: 243

PříspěvekZaslal: po březen 23 2009, 12:20    Předmět: Citovat

Vecer spolu jdeme na dve a tak mu pred tim otevru toto vlakno a necham ho to precist. V kazdem pripade velmi vsem dekuji za rady a nazory.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Carel



Založen: Nov 16, 2006
Příspěvky: 572
Bydliště: Šumava

PříspěvekZaslal: po březen 23 2009, 13:06    Předmět: Citovat

Maskot napsal(a):
Psal jsem Ti priklad jednoho z nich,ten je uplne za nula Smile http://www.free-av.com/

Zkoušel jsem různé free"antiviráky" a vždy byly problémy.Teď mám od začátku roku Aviru a naprostá spokojenost Exclamation
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
eljaro



Založen: Dec 03, 2004
Příspěvky: 441
Bydliště: Krnov

PříspěvekZaslal: po březen 23 2009, 13:21    Předmět: Citovat

No to vše mi připomíná mého bratra kaky mněl podobný počítačový starosti ! mněl už nemá ! nahrál jsem mu AVG a jeklid už nic jiného nechce ! Very Happy
Upřesněju jde o legální AVG mé! Jako správný počtář jsem zjistil že když si vemu multilicenci tak je to levnější legální a bez problémů na jeden komp to vychízí cca na 400,- na dva roky ! tudíž není co řešit ! doma mám dvě pc na dílně taky tak není očem leda rozšířit počet licencí letos je jisté že budu brát multi pro 10uživatelů zas bude dva roky klid !

Myslím že obecně je to i u jiných výrobců antivyrů multi vyjde levněji - a mimochodem je mnohem stabilnější -nevím proč ale je !

PS:omluvte pravopis dík
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky AOL Instant Messenger MSN Messenger
MOTOROLA



Založen: Feb 26, 2005
Příspěvky: 260

PříspěvekZaslal: po březen 23 2009, 14:30    Předmět: Citovat

Myslel jsem to stejně,jako to píše HILL. Nepochopil jsem, když se v dílně kope do za.ku tak jestli ho má pro podnikání nebo na hraní her.Pokud s ním nepodniká tak tam může mít free AVG nebo AVAST.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
mtajovsky



Založen: Sep 19, 2007
Příspěvky: 3697
Bydliště: Praha

PříspěvekZaslal: po březen 23 2009, 17:09    Předmět: Citovat

Hill napsal(a):
Nerozhoduje ani tak, jestli má ten počítač v obýváku, v dílně, nebo (jako jeden kamarád důchodce) s ním leží celé hodiny pod palubkou a snaží se přijít na to, jak z auta dostat víc s menší spotřebou.
Důležité je, která osoba si ho koupila a nač.
Jestli si ten počítač koupila (na vedení účetnictví a skladů v dílně) firma Konopka a dala si ho do nákladů živnosti, pak je to počítač s komerčním využitím.
Nebo si ho koupil pan Konopka na surfování a hry, aniž by se objevil v účetnictví, pak se jedná o nekomerční využití s možností instalovat třeba a....! zdarma. Jestli na tomto počítači bude navíc používaný účetní a evidenční software, vznikne možná zajímavý právnický problém, ale z hlediska antiviráku se jedná stále o soukromý počítač (i když občas slouží komerčním účelům).


Bohužel, výklad je ten, že je skutečně podstatné, jaké je použití programu a nezáleží na počítači. To znamená, jestliže vezmu domácí počítač se SW pro nekomerční použití a začnu na něm provádět komerční aktivity, například zpracování účetnictví a inkriminovaný SW je vzhledem k mé činnosti aktivní (což antivir je, protože mj. kontroluje spouštěné aplikace), pak jsem porušil licenční podmínky.

Dokonce k takovému porušení může dojít i časově později, než je vlastní činnost na počítači. Typický příklad toho jsou prostředky pro vývoj SW, které některé firmy licencují zdarma pro studijní účely. Začínající programátor v rámci svého studia vyvine nějakou zdařilou aplikaci, ale častěji SW knihovnu. Později zjistí, že se naskytla příležitost takto vytvořené dílo komerčně uplatnit, a porušení licenčních podmínek je na světě.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Hill
Administrátor


Založen: Sep 10, 2004
Příspěvky: 19538
Bydliště: Jičín, Český ráj

PříspěvekZaslal: po březen 23 2009, 17:46    Předmět: Citovat

Rozumím tomu tak, že obchoduji-li s produktem vytvořeným na počítači (ceníky, databáze, prodej fotografií či jiné grafiky, tvorba webových stránek za úplatu, překlady, hostingové služby a podobně), zkrátka z počítače vypadne něco, za co se platí, jde o komerční využití. Bez pochyb.
Zrovna tak bych nediskutoval o využití počítače při internetovém prodeji, ovšem jen na straně prodávajícího. Vlastně nahrazuje výkladní skříň prodejny.
Je ale použití stejně komerční, když z tiskárny počítače vypadne dvakrát do měsíce faktura na služby, které s tím počítačem nemají co dělat, třeba na dodávku litých podlah? Tam totiž slouží nanejvýš jako registrační pokladna... ale asi jo - ta faktura je přece taky od toho, aby se za ni zaplatilo.

Ta hranice je vždy tam, kde ji kdo chce mít.
A, ovšem: v zájmu prodejce software je, prohlásit každý počítač za sloužící komerčním účelům, i kdyby posloužil jen jako pomůcka dvakrát za rok.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Zmije



Založen: Jun 30, 2005
Příspěvky: 1569
Bydliště: Pardubický kraj

PříspěvekZaslal: po březen 23 2009, 20:17    Předmět: Citovat

Jak to tak pozoruju, tak sem rád že nějaký ten pátek jedu na Linuxu, tam to není s virama tak horký, ale jednou to asi taky příde. Docela by mě zajímalo jak je to s tim odepisováním u živnostníků, já jsem si vždycky myslel, že si o cenu toho sw akorád sníží základ daně, ale podstatnou část výdajů stejně zaplatí ze svého, nebo se pletu a zaplatí mu to stát?
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Hill
Administrátor


Založen: Sep 10, 2004
Příspěvky: 19538
Bydliště: Jičín, Český ráj

PříspěvekZaslal: po březen 23 2009, 21:27    Předmět: Citovat

Nepleteš se, skutečně o nákup licence se snižuje jen základ daně.
Nikdo za tebe přece nic platit nebude.
Navíc nákupem licence se nestáváš jejím vlastníkem, ale kupuješ si jen právo ten SW používat za podmínek uvedených v licenční smlouvě.
Pokud s podmínkami nesouhlasíš, většinou nelze SW nainstalovat.
Držitelem všech ostatních práv je stále autor, skupina spoluautorů, distribuční firma atd...
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma   Zaslat odpověď       Obsah fóra Diskuzní fórum Elektro Bastlírny -> Nezařaditelné Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Jdi na stránku Předchozí  1, 2
Strana 2 z 2

 
Přejdi na:  
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra.
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.
Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům
Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory

Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Forums ©
Nuke - Elektro Bastlirna

Informace na portálu Elektro bastlírny jsou prezentovány za účelem vzdělání čtenářů a rozšíření zájmu o elektroniku. Autoři článků na serveru neberou žádnou zodpovědnost za škody vzniklé těmito zapojeními. Rovněž neberou žádnou odpovědnost za případnou újmu na zdraví vzniklou úrazem elektrickým proudem. Autoři a správci těchto stránek nepřejímají záruku za správnost zveřejněných materiálů. Předkládané informace a zapojení jsou zveřejněny bez ohledu na případné patenty třetích osob. Nároky na odškodnění na základě změn, chyb nebo vynechání jsou zásadně vyloučeny. Všechny registrované nebo jiné obchodní známky zde použité jsou majetkem jejich vlastníků. Uvedením nejsou zpochybněna z toho vyplývající vlastnická práva. Použití konstrukcí v rozporu se zákonem je přísně zakázáno. Vzhledem k tomu, že původ předkládaných materiálů nelze žádným způsobem dohledat, nelze je použít pro komerční účely! Tento nekomerční server nemá z uvedených zapojení či konstrukcí žádný zisk. Nezodpovídáme za pravost předkládaných materiálů třetími osobami a jejich původ. V případě, že zjistíte porušení autorského práva či jiné nesrovnalosti, kontaktujte administrátory na diskuzním fóru EB.


PHP-Nuke Copyright © 2005 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Čas potřebný ke zpracování stránky 0.13 sekund