Vítejte na Elektro Bastlírn?
Nuke - Elektro Bastlirna
  Vytvořit účet Hlavní · Fórum · DDump · Profil · Zprávy · Hledat na fóru · Příspěvky na provoz EB

Vlákno na téma KORONAVIRUS - nutná registrace


Nuke - Elektro Bastlirna: Diskuzní fórum

 FAQFAQ   HledatHledat   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   ProfilProfil   Soukromé zprávySoukromé zprávy   PřihlášeníPřihlášení 

Zesilovač signálu kabelové TV

 
Přidat nové téma   Zaslat odpověď       Obsah fóra Diskuzní fórum Elektro Bastlírny -> Řešení problémů s různými konstrukcemi
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
mekky
Neregistrovaný





PříspěvekZaslal: čt únor 16 2006, 22:34    Předmět: Zesilovač signálu kabelové TV Citovat

Dobrý den, mám absolutně laický dotaz. Zapojil jsem na anténní rozvod kabelové televize 3 TV přístroje. Obraz je velmi špatný. Pokud mám zapojenu jen jednu TV je vše v pohodě. Lze tento problém řešit nějakým anténním zesilovačem? Popř. kde se zaptat a jaké jsou ceny? Děkuji.
Návrat nahoru
Hill
Administrátor


Založen: Sep 10, 2004
Příspěvky: 19531
Bydliště: Jičín, Český ráj

PříspěvekZaslal: čt únor 16 2006, 23:08    Předmět: způsob? Citovat

Jde o způsob, čím jsi to rozbočil. Jestli stoupačkovým vedením s průchozími zásuvkami, tak se nediv. Ty mají odbočný útlum typicky 15dB, tedy leze z nich asi 18% napětí při správném přizpůsobení, tedy asi 3% výkonu. Zbytek se vyzáří na zakončovacím odporu jako teplo.

Protože nejlepší zesilovač je žádný zesilovač, použij hybridní rozbočovače 1:1. Ty mají útlum jen asi 3,5dB, t.j. na každém výstupu je asi 67% napětí (45% výkonu) - to máme celkem 90%, ztráty jsou tu viditelně daleko menší. Ta televize, co je na jednom z výstupů sama, to nemůže ani pocítit.
Druhý výstup vyveď k další televizi a před ni zapoj stejný hybridní rozbočovač a pokračuj ke třetí.

Teprve, když to nepomůže, kup linkový širokopásmový zesilovač cca 10 až 12 dB s neprůchozím napájením ("do kabelu" - je k mání třeba v Terozu nějak kolem dvou set peněz, k tomu potřebuješ napájecí zdroj s výhybkou do 150,-). Měl by zvládnout signál už těsně před prvním rozbočovačem.
Jestli se budou kanály navzájem rušit, nezvládl ho; pak mu bude slušet umístění těsně před rozbočovačem druhým.

Ale stejně se mi to nějak nezdá. Sám mám z kabelovky pomocí výše uvedených hybridních rozbočovačů připojené přímo video, za ním první rozbočovač do televize a "do vedle", v sousední místnosti rozbočovač druhý. Zesilovač žádný a přesto signál naprosto dostatečný.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Miradim



Založen: Oct 29, 2005
Příspěvky: 207

PříspěvekZaslal: čt únor 16 2006, 23:18    Předmět: Re: Zesilovač signálu kabelové TV Citovat

Jakým způsobem jsi zapojil rozvod?Použil jsi kvalitní anténní rozbočovač nebo jsi to zmastil bez něho.Pokud máš dostatečně silný signál měl by pasivní rozbočovač stačit.Pokud ne,použij aktivní anténní rozbočovat. Pokud nemáš patřičné znalosti nebo si na to netroufáš požádej někoho o pomoc nebo se obrať na prodejce těchto rozbočovačů a určitě ti poradí.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Mourek



Založen: Sep 17, 2005
Příspěvky: 1285
Bydliště: Praha

PříspěvekZaslal: pá únor 17 2006, 4:51    Předmět: Citovat

přesně jak je výše mám nekolik rozbočovaču za sebou, dokud byl datel kabel tak OK, potom přišlo UPC a při změně signálu na německé normy zeslábl signál. Známý mi to změřil bylo to pod dolní tolerancí, potom trochu přidali a stejně mám zesilovač teď dobrý až na ty programy
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
jopein



Založen: Jul 07, 2005
Příspěvky: 413
Bydliště: Kostelec na Hané

PříspěvekZaslal: pá únor 17 2006, 7:53    Předmět: Citovat

Jak bylo řečeno, použít kvalitní rozbočovače, i kabel a správně to zapojit.
Ideální je změřit úroveň signálu v zásuvce a pak se rozhodnout jestli zesilovač nebo ne.
K tomuto účelu se vyrábějí zesilovače, třeba toto
http://www.antech.cz/cz/pdf/kat-cz-ca_ai.pdf
http://www.antech.cz/cz/pdf/kat-cz-tae300.pdf
http://obchod.antenysatelity.com/default.asp?skupina=19
http://www.eltasat.cz/scripts/zbozi.php?KID=111
http://www.vpcentrum.wz.cz/antenasat.htm
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma   Zaslat odpověď       Obsah fóra Diskuzní fórum Elektro Bastlírny -> Řešení problémů s různými konstrukcemi Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 1

 
Přejdi na:  
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra.
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.
Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům
Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory

Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Forums ©
Nuke - Elektro Bastlirna

Informace na portálu Elektro bastlírny jsou prezentovány za účelem vzdělání čtenářů a rozšíření zájmu o elektroniku. Autoři článků na serveru neberou žádnou zodpovědnost za škody vzniklé těmito zapojeními. Rovněž neberou žádnou odpovědnost za případnou újmu na zdraví vzniklou úrazem elektrickým proudem. Autoři a správci těchto stránek nepřejímají záruku za správnost zveřejněných materiálů. Předkládané informace a zapojení jsou zveřejněny bez ohledu na případné patenty třetích osob. Nároky na odškodnění na základě změn, chyb nebo vynechání jsou zásadně vyloučeny. Všechny registrované nebo jiné obchodní známky zde použité jsou majetkem jejich vlastníků. Uvedením nejsou zpochybněna z toho vyplývající vlastnická práva. Použití konstrukcí v rozporu se zákonem je přísně zakázáno. Vzhledem k tomu, že původ předkládaných materiálů nelze žádným způsobem dohledat, nelze je použít pro komerční účely! Tento nekomerční server nemá z uvedených zapojení či konstrukcí žádný zisk. Nezodpovídáme za pravost předkládaných materiálů třetími osobami a jejich původ. V případě, že zjistíte porušení autorského práva či jiné nesrovnalosti, kontaktujte administrátory na diskuzním fóru EB.


PHP-Nuke Copyright © 2005 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Čas potřebný ke zpracování stránky 0.13 sekund