Vítejte na Elektro Bastlírn?
Nuke - Elektro Bastlirna
  Vytvořit účet Hlavní · Fórum · DDump · Profil · Zprávy · Hledat na fóru · Příspěvky na provoz EB

Vlákno na téma KORONAVIRUS - nutná registrace


Nuke - Elektro Bastlirna: Diskuzní fórum

 FAQFAQ   HledatHledat   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   ProfilProfil   Soukromé zprávySoukromé zprávy   PřihlášeníPřihlášení 

Program KOVOPROG pro SPT16 a 32

 
Přidat nové téma   Zaslat odpověď       Obsah fóra Diskuzní fórum Elektro Bastlírny -> NC stroje
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
notnob22



Založen: Sep 29, 2008
Příspěvky: 3

PříspěvekZaslal: po září 29 2008, 9:46    Předmět: Program KOVOPROG pro SPT16 a 32 Citovat

Zdravím.

Chci se zeptat, zda někdo z Vás nemá náhodou program KOVOPROG s plc pro NC soustruhy SPT16N, N-A, SPT32N. Sám vlastním Program Kovoprog i s HW klíčem, koupil jsem jej se strojema, jen k té 32 nemám řídicí program, proto se chci zeptat zda někdo z Vás nemá s tímto programem zkušenosti, či zda nemá někdo parametry té 32 pro kovoprog.

Děkuji Lukin
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Hardmesr



Založen: Feb 09, 2009
Příspěvky: 14
Bydliště: Morava

PříspěvekZaslal: po únor 09 2009, 14:52    Předmět: Citovat

na použití KOVOPROGu pro konkrétní stroj a řídící systém potřebujete konkrétní postprocesor. Tento je vázaný na zakoupený CAM KOVOPROG. U staré verze 2.7 jsou postprocesory zapsány přímo v jádru KOVOPROGu a dnes je prakticky nemožné do Vašeho KOVOPROGu nějaký přidat. Společnost to již neprovádí. Nová verze 4.** má postprocesory zvlášť a dá se k programu zajistit. Společnost si je však chrání a zase lze použít postprocesor pouze k Vašemu číslu KOVOPROGu. Jako jedinou možnost vidím zakoupení postprocesoru pro Váš stroj, tento si zakoupit u společnosti Peška&Brtna, Computer service, Tábor. Společnost najdete na internetu. Nevím zda jsem Vás potěšil.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Hardmesr



Založen: Feb 09, 2009
Příspěvky: 14
Bydliště: Morava

PříspěvekZaslal: po únor 09 2009, 15:03    Předmět: Citovat

Ještě jsem si vzpoměl na jednu možnost zajištění postprocesoru pro Vaše stroje v případě , že máte verzi KOVOPROGu 2.7 a vážný zájem. Společnost Peška&Brtna je velmi solidní a jistě Vám vyjde vstříc proto, že vlastní i staré verze s postprocesory pro Vámi uvedené stroje. Myslím, že případná cena Vás nezrujnuje.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
notnob22



Založen: Sep 29, 2008
Příspěvky: 3

PříspěvekZaslal: st únor 25 2009, 16:45    Předmět: Citovat

Moc děkuji za vaše rady. Obrátím se tedy na výrobce programu,snad mi nějak vyjde vstříc.Mám verzi 4.03.36 takže je to jedna z těch novějších.Snad to půjde nějak aktualizovat.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Hardmesr



Založen: Feb 09, 2009
Příspěvky: 14
Bydliště: Morava

PříspěvekZaslal: st únor 25 2009, 21:37    Předmět: Citovat

Měl bych Vás upozornit, na opatrný postup. Nejdříve se zeptejte jestli nebude nějaký problém v případě, že jste Kovoprog zakoupil se strojem. Mám taký divný pocit, že by se to nemělo. Nemám v tom ale jistotu, je to vždy předmětem smlouvy. Já ale nevidím nic v možnosti používání. Při instalaci Kovoprogu a jeho spuštění a kliknutím v horní liště na "Nápověda" zjistíte verzi Kovoprogu a při kliknutí vlevo na trojúhelník vpravo od okénka "stroj" se vám rozbalí všechny použitelné postprocesory které můžete okamžitě použít. Pokud jej neumíte ovládat, zaškolí Vás u tvůrce Kovoprogu, případně někdo, kdo jej má, třeba i já. Ještě přidám, že postprocesor, co Vám schází na SPT32 se dá zakoupit k verzi 4...za cca 8000 Kč, možná i levněji, to je ale o jednání s tvůrcem. Pokud ale tyto stroje trochu znám, tak je výstup stejný jako u SPT16 s jiným počtem nástrojů v dolní a horní hlavě a výstup se dá myslím lehce pro SPT32 upravit na PC, nebo po přenosu programu do stroje na systému. Hardmesr
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma   Zaslat odpověď       Obsah fóra Diskuzní fórum Elektro Bastlírny -> NC stroje Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 1

 
Přejdi na:  
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra.
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.
Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům
Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory

Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Forums ©
Nuke - Elektro Bastlirna

Informace na portálu Elektro bastlírny jsou prezentovány za účelem vzdělání čtenářů a rozšíření zájmu o elektroniku. Autoři článků na serveru neberou žádnou zodpovědnost za škody vzniklé těmito zapojeními. Rovněž neberou žádnou odpovědnost za případnou újmu na zdraví vzniklou úrazem elektrickým proudem. Autoři a správci těchto stránek nepřejímají záruku za správnost zveřejněných materiálů. Předkládané informace a zapojení jsou zveřejněny bez ohledu na případné patenty třetích osob. Nároky na odškodnění na základě změn, chyb nebo vynechání jsou zásadně vyloučeny. Všechny registrované nebo jiné obchodní známky zde použité jsou majetkem jejich vlastníků. Uvedením nejsou zpochybněna z toho vyplývající vlastnická práva. Použití konstrukcí v rozporu se zákonem je přísně zakázáno. Vzhledem k tomu, že původ předkládaných materiálů nelze žádným způsobem dohledat, nelze je použít pro komerční účely! Tento nekomerční server nemá z uvedených zapojení či konstrukcí žádný zisk. Nezodpovídáme za pravost předkládaných materiálů třetími osobami a jejich původ. V případě, že zjistíte porušení autorského práva či jiné nesrovnalosti, kontaktujte administrátory na diskuzním fóru EB.


PHP-Nuke Copyright © 2005 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Čas potřebný ke zpracování stránky 0.13 sekund