Vítejte na Elektro Bastlírn?
Nuke - Elektro Bastlirna
  Vytvořit účet Hlavní · Fórum · DDump · Profil · Zprávy · Hledat na fóru · Příspěvky na provoz EB

Vlákno na téma KORONAVIRUS - nutná registrace


Nuke - Elektro Bastlirna: Diskuzní fórum

 FAQFAQ   HledatHledat   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   ProfilProfil   Soukromé zprávySoukromé zprávy   PřihlášeníPřihlášení 

Imobilizér

 
Přidat nové téma   Zaslat odpověď       Obsah fóra Diskuzní fórum Elektro Bastlírny -> Teorie
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
ATonda



Založen: Dec 21, 2008
Příspěvky: 16

PříspěvekZaslal: ne prosinec 21 2008, 23:15    Předmět: Imobilizér Citovat

Přeji všem krásný den,
před mnoha léty jsem se hrabal v elektronice, ale dnes nevyměním ani vadný tranzistor Cry Podnikám jako zámkař (klíče, zámky a pod). Rád bych vás požádal, zda tu je někdo, kdo my vysvětlí nebo doporučí literaturu o imobilizérech a DO v automobilech. Jak je to vlastně s plovoucím kódem a jak probíhá otevření DO auta. Pokud je jeden neměnný kód, tak to chápu, ale pokud je plovoucí tak jak to funguje, když několikrát naprázdno, mimo auto dám povel k otevření a pak přijdu k autu a otevřu ho?
Děkuji předem Tonda
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Mendor



Založen: Apr 16, 2008
Příspěvky: 223
Bydliště: Kladno

PříspěvekZaslal: po prosinec 22 2008, 20:27    Předmět: Citovat

Nějak takhle se mě ptají jako autoelektrikáře většinou začínající čorkaři aut.
Nechceš dělat něco podobného ?
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
ATonda



Založen: Dec 21, 2008
Příspěvky: 16

PříspěvekZaslal: út prosinec 23 2008, 20:31    Předmět: Citovat

Chci, jak to víš Laughing
Jak jsem psal, jsem zámečník a dělám to už asi 10let. a zajímá mě teorie. Všímám si, že auta jsou čím dál více "napěchovaná" elektronikou a pokud v tomto oboru "zaspím", bude pozdě. Chci se vzdělávat a nechci zaspat jako před 25ti léty. A proto vítám každou informaci.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Mendor



Založen: Apr 16, 2008
Příspěvky: 223
Bydliště: Kladno

PříspěvekZaslal: út prosinec 23 2008, 22:32    Předmět: Citovat

Malá citace z jiného fóra jak funguje plovoucí kód.

citace:
Plovouci kod je v dnesni dobe u alarmu bezna vec, dalkovy ovladac pri kazdem zmacknuti vysle jiny kod. Na to reaguje jednotka v aute a otevre/zavre. Pokud tento kod zaznamena zlodej, tak mu to je na nic, protoze jednotka vi, ze tento kod ted byl jiz pouzit a musi nasledovat jiny, ktery ma v databazi.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
ATonda



Založen: Dec 21, 2008
Příspěvky: 16

PříspěvekZaslal: st prosinec 24 2008, 1:03    Předmět: Citovat

To je mi jasné, že pokud nahraji kód, tak ho již podruhé nemohu použít. Mám sice osobní zkušenost s novým MB. Pomocí PDA jsem nahrál kód a ten jsem posléze vyslal na auto. Auto se otevřelo a majitel se posadil na zadek Shocked. Uklidnil jsem ho, že to podruhé nepůjde. Co se týče infrapaprsku, tak ten dokážu nahrát a přečíst pomocí běžného PDA a softu. Ale není mi jasné, jak je to s kódem, pokud několikrát za sebou "naprázdno" mimo auto dám příkaz otevřít. Logicky bych pochopil, když mám plovoucí kód, tak podle nějakého algoritmu jde řada čísel za sebou a řídící jednotka ví, že má přijít po čísle 156 číslo 6589 a pak 52, ale co když přeskočím 6589 a vyšlu 52. Logicky by byla chyba. Toto mi není jasné.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
mtajovsky



Založen: Sep 19, 2007
Příspěvky: 3697
Bydliště: Praha

PříspěvekZaslal: čt leden 08 2009, 22:03    Předmět: Citovat

To s tou databází je poněkud podezřelé tvrzení. Co až se celá databáze vyčerpá? Podobné věci se obvykle řeší na základě generace náhodných dat a zpracování asymetrickou kryptografií. Nebo se následující kód vybírá podle psudonáhodného generátoru, který se průběžně synchronizuje. Vektor nastavení - v podstatě binární vektor, určující zpětnovazební propojky toho generátoru, potom individualizuje dvojici vysílač - přijímač.

ATonda << vzájemné rozhození klíče a auta se klidně může stát. Potom je v návodu určena posloupnost kroků vedoucích k obnovení synchronismu. Většinou kombinace zamykání nebo odemykání fyzickým klíčem plus časové intervaly.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
dracekvo



Založen: Feb 10, 2009
Příspěvky: 507

PříspěvekZaslal: ne únor 15 2009, 17:03    Předmět: Citovat

Podle me to funguje tak, ze prijimac vi jaky kod ma prijit. Pokud pride jiny, tak se podiva jestli neodpovida nejakemu nasledujicimu, treba do +20 kroku. Pokud odpovida, tak se auto odemkne a prijimac se sesynchronizuje.
Pokud uz je kod moc vzdalen, prijimac odmitne s vysilacem dale komunikovat a musi se udelat rucni synchronizace.
Klicenku si klidne muzes rozhodit tim, ze ji budes mackat na prazdno.

(uvedene informace nemam nikde overene, je to pouze muj nazor, jak by takovahle vec mohla fungovat)
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma   Zaslat odpověď       Obsah fóra Diskuzní fórum Elektro Bastlírny -> Teorie Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 1

 
Přejdi na:  
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra.
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.
Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům
Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory

Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Forums ©
Nuke - Elektro Bastlirna

Informace na portálu Elektro bastlírny jsou prezentovány za účelem vzdělání čtenářů a rozšíření zájmu o elektroniku. Autoři článků na serveru neberou žádnou zodpovědnost za škody vzniklé těmito zapojeními. Rovněž neberou žádnou odpovědnost za případnou újmu na zdraví vzniklou úrazem elektrickým proudem. Autoři a správci těchto stránek nepřejímají záruku za správnost zveřejněných materiálů. Předkládané informace a zapojení jsou zveřejněny bez ohledu na případné patenty třetích osob. Nároky na odškodnění na základě změn, chyb nebo vynechání jsou zásadně vyloučeny. Všechny registrované nebo jiné obchodní známky zde použité jsou majetkem jejich vlastníků. Uvedením nejsou zpochybněna z toho vyplývající vlastnická práva. Použití konstrukcí v rozporu se zákonem je přísně zakázáno. Vzhledem k tomu, že původ předkládaných materiálů nelze žádným způsobem dohledat, nelze je použít pro komerční účely! Tento nekomerční server nemá z uvedených zapojení či konstrukcí žádný zisk. Nezodpovídáme za pravost předkládaných materiálů třetími osobami a jejich původ. V případě, že zjistíte porušení autorského práva či jiné nesrovnalosti, kontaktujte administrátory na diskuzním fóru EB.


PHP-Nuke Copyright © 2005 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Čas potřebný ke zpracování stránky 0.14 sekund