Vítejte na Elektro Bastlírn?
Nuke - Elektro Bastlirna
  Vytvořit účet Hlavní · Fórum · DDump · Profil · Zprávy · Hledat na fóru · Příspěvky na provoz EB

Vlákno na téma KORONAVIRUS - nutná registrace


Nuke - Elektro Bastlirna: Diskuzní fórum

 FAQFAQ   HledatHledat   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   ProfilProfil   Soukromé zprávySoukromé zprávy   PřihlášeníPřihlášení 

Domcí kino bez digitalu - prosím o radu

 
Přidat nové téma   Zaslat odpověď       Obsah fóra Diskuzní fórum Elektro Bastlírny -> Poradna
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Peterr6
Neregistrovaný





PříspěvekZaslal: čt leden 08 2009, 5:48    Předmět: Domcí kino bez digitalu - prosím o radu Citovat

Dobry den, potreboval bych poradit ohledne zapojeni domaciho kina bez digitalniho prijimace. Mam televizi se zabudovanym digitalnim tunerem. Koupil jsem si domaci kino s dvd recorderem ale bez digitalniho prijimace. Takze vlasne nemuzu pres dvd sledovat ale hlavne ani nahravat digitalni programy. Byl jsem se na toto zeptat v nekolika elektrech ale dostalo se mi ruznych odpovedi. ... Pomuze mi kdyz do dvd recorderu zapojim pres scart jen digitalni tuner? ... Scart mezi tv a dvd je na dvd porad digitalni programy nevyladim. Dekuji za pomoc...
Návrat nahoru
Hill
Administrátor


Založen: Sep 10, 2004
Příspěvky: 19534
Bydliště: Jičín, Český ráj

PříspěvekZaslal: čt leden 08 2009, 7:31    Předmět: Citovat

Ne, že by otázce bylo zrovna dokonale rozumět, po několika přidaných a popřesunovaných čárkách mezi slovy jsem vydedukoval asi toto: máš signál DVB-T a chceš ho nahrávat, což rekordér neumožňuje, protože nemá vestavěný digitální tuner.
Existuje možnost nahrávat analogově přes scart z televize. Má to tu nevýhodu, že na ten program, co nahráváš, musíš současně koukat.
Nebo si k rekordéru budeš muset přikoupit set-top box a dávat pozor, aby jeho digitální výstup šlo připojit do digitálního vstupu rekordéru.
Jestli ten ho nemá, zbude ti zase jen scart. A nahrávání analogového signálu. Ten, když budeš nahrávat z STB výstupu VIDEO, bude to stejné, jako z analogového vysílání. V tom případě se sháněj po set-top boxu s výstupy RGB (nejlíp ve scartu), protože pak to propojíš jen kabelem scart-scart nebo RGB-scart a bude to chodit.
Veškeré komponentní výstupy YUV, YPrPb a podobné, s oblibou používané dnes u kde čeho, totiž ve scartu nemají definované piny a, pokud pro ně nemáš samostatné cinche i na rekordéru, prostě je do něj nedostaneš. Jedině černobílý signál Y do vstupu VIDEO.
Scartem se zrovna tak nepřenáší digitální TV signál: v době, kdy vytlačil starší šestikolíkový DIN-AV-konektor, se o nějakém digitálu nikomu ani nesnilo. Pokud nepočítám propojení sběrnic třeba videa a televize, aby si video mohlo zkopírovat nastavení kanálů na televizi (což se dařilo jen u přístrojů téhož výrobce a ještě ne u všech).
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Peterr6
Neregistrovaný





PříspěvekZaslal: čt leden 08 2009, 17:45    Předmět: Citovat

Takze jestli jsem to pochopil spravne tak si poridim set-up box, ktery ma zezadu diru na scart a zapojim to do dvd recorderu do druheho scartu ano? Nebo to musim spojit nejakym jinym kabelem (RGB) ? Akorat prodavac v jednom elektru mi jeste rikal, ze by ten set-up box mel mit nejake casovani nebo neco takoveho. Jestli to pomuze tak poslu odkaz na to kino a televizi. Jeste jednou dekuji.
Návrat nahoru
Banda



Založen: Mar 22, 2005
Příspěvky: 1170
Bydliště: OV

PříspěvekZaslal: čt leden 08 2009, 18:08    Předmět: Citovat

Je to správně, koupíš digitální přijímač (set-top-box) a normálním kabelem Scart-Scart, propojíš s DVD rekordérem. No a pokud si chceš nahrávat video během Tvé nepřítomnosti, je potřeba, aby DVD rec. a digi. přijímač měli funkci - zapnutí v danou dobu (onen časovač).
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Hill
Administrátor


Založen: Sep 10, 2004
Příspěvky: 19534
Bydliště: Jičín, Český ráj

PříspěvekZaslal: čt leden 08 2009, 18:10    Předmět: Citovat

Pokud počítáš s tím, že budeš využívat funkci časovaného nahrávání, pak samozřejmě hledej settopbox s vlastním časovačem a výstupem RGB nebo aspoň kompozitním CVBS, ale to je jako bys nahrával z analogu v PALu, čili hlavní výhoda RGB je v nenávratnu.
No a šňůru k tomu kup podle toho, jaké konektory bude mít ten settopbox.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Peterr6
Neregistrovaný





PříspěvekZaslal: čt leden 08 2009, 18:18    Předmět: Citovat

Opravdu dekuji za vase vycerpavajici odpovedi. Pujdu si koupit set-up box s funci zapnuti v danou dobu a takovy aby mel scart. Protoze jeden je jeste v recorderu volny. A uz budu moci nahravat z programu, ktere bezi jen na digitalu.... Nestacilo by mi mit akorat ten set-up box jen stale zapnuty (aby nemusel mit tu funkci zapnou v case) ?
Návrat nahoru
Hill
Administrátor


Založen: Sep 10, 2004
Příspěvky: 19534
Bydliště: Jičín, Český ráj

PříspěvekZaslal: čt leden 08 2009, 21:28    Předmět: Citovat

Stačilo. Konečně - je to měsíčně jen asi 40 korun za elektriku navíc.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Peterr6
Neregistrovaný





PříspěvekZaslal: út leden 13 2009, 19:53    Předmět: Citovat

Zdravím, koupil jsem si tedy set-up box ale nedari se mi jej zpojit tak, abych pres dvd vyladil digitalni programy. Prikladam obrazek zapojeni jak by to asi melo byt. Jediny rozdil je ze ja uz v televizi dvb zabudovane mam. Tak mam udelat v zapojeni nejakou zmenu? Diky moc...


asdfasdf.JPG
 Komentář:
Zapojeni

Stáhnout
 Soubor:  asdfasdf.JPG
 Velikost:  126.85 kB
 Staženo:  71 krát

Návrat nahoru
Banda



Založen: Mar 22, 2005
Příspěvky: 1170
Bydliště: OV

PříspěvekZaslal: út leden 13 2009, 22:08    Předmět: Citovat

Zkusím poradit nejdřív jen tak zlehka.
Ze Settopboxu půjde kabel scart-scart do DVD rekordéru a z DVD rekordéru zase kabel scart-scart do TV.
Aby jsi nahrál pořad ze Settopboxu, je potřeba na DVD rekordéru navolit vstup AV1 nebo AV2 (názvy nemusí sedět) podle toho v kterém scartu je Settopbox zapojen.
Zatím bych to dál nerozebíral, nerad bych, aby jsi se do toho zamotal. Budeme čekat na tvou odpověď, jak jsi pořídil.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma   Zaslat odpověď       Obsah fóra Diskuzní fórum Elektro Bastlírny -> Poradna Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 1

 
Přejdi na:  
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra.
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.
Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům
Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory

Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Forums ©
Nuke - Elektro Bastlirna

Informace na portálu Elektro bastlírny jsou prezentovány za účelem vzdělání čtenářů a rozšíření zájmu o elektroniku. Autoři článků na serveru neberou žádnou zodpovědnost za škody vzniklé těmito zapojeními. Rovněž neberou žádnou odpovědnost za případnou újmu na zdraví vzniklou úrazem elektrickým proudem. Autoři a správci těchto stránek nepřejímají záruku za správnost zveřejněných materiálů. Předkládané informace a zapojení jsou zveřejněny bez ohledu na případné patenty třetích osob. Nároky na odškodnění na základě změn, chyb nebo vynechání jsou zásadně vyloučeny. Všechny registrované nebo jiné obchodní známky zde použité jsou majetkem jejich vlastníků. Uvedením nejsou zpochybněna z toho vyplývající vlastnická práva. Použití konstrukcí v rozporu se zákonem je přísně zakázáno. Vzhledem k tomu, že původ předkládaných materiálů nelze žádným způsobem dohledat, nelze je použít pro komerční účely! Tento nekomerční server nemá z uvedených zapojení či konstrukcí žádný zisk. Nezodpovídáme za pravost předkládaných materiálů třetími osobami a jejich původ. V případě, že zjistíte porušení autorského práva či jiné nesrovnalosti, kontaktujte administrátory na diskuzním fóru EB.


PHP-Nuke Copyright © 2005 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Čas potřebný ke zpracování stránky 0.22 sekund