Vítejte na Elektro Bastlírn?
Nuke - Elektro Bastlirna
  Vytvořit účet Hlavní · Fórum · DDump · Profil · Zprávy · Hledat na fóru · Příspěvky na provoz EB

Vlákno na téma KORONAVIRUS - nutná registrace


Nuke - Elektro Bastlirna: Diskuzní fórum

 FAQFAQ   HledatHledat   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   ProfilProfil   Soukromé zprávySoukromé zprávy   PřihlášeníPřihlášení 

Čištění TV od prachu (před opravou)
Jdi na stránku Předchozí  1, 2
 
Přidat nové téma   Zaslat odpověď       Obsah fóra Diskuzní fórum Elektro Bastlírny -> Televizory, monitory a projektory - PORADNA pro amatéry a začátečníky
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
achil



Založen: Dec 01, 2004
Příspěvky: 221

PříspěvekZaslal: ne srpen 07 2005, 15:03    Předmět: Citovat

Acilpyrin to je super. Já jsem našel desetníky (dětská kasička), jehličí, nateklý vosk ze dvou svíček (to by vopruz vyňoupat ho ven), platací jehlici. Samostatnou kapitolou jsou kytičky na televizi a následné přelití. A nej to byl úklid paní pečlivé, která dokonale smyla uhlíkový povrch obrazovky (vono to furt špinilo tak jsem to vzala kartáčkem a jarem). Střílelo to jak u Verdunu. Tehdá jsem to vzdal.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
toom



Založen: Sep 17, 2004
Příspěvky: 327

PříspěvekZaslal: po srpen 08 2005, 8:07    Předmět: Citovat

Sleduju tu zajimavy zkusenosti, tak taky nejakou pridam Very Happy . Napriklad je lahudka servis TV, ktera lezela v kurniku nebo holubniku, to fakt nevim, protoze do toho nedelam Question , ale bylo nadelano i vevnitr Na posrání . Taky jsem mel doma TV, neznamy puvod, ale po sejmuti krytu to vevnitr vypadalo jako v GM-ku. Majitel si zrejme nahradni dily skladoval na miste cinu (vse zaprasene, takze asi neslo o to, vyhodit to i s TV), byl tam i manual.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
xmarty08



Založen: Jul 10, 2005
Příspěvky: 257

PříspěvekZaslal: po srpen 08 2005, 9:48    Předmět: Citovat

Já měl jednou televizi z nějakýho kadeřnictvý a to byla taky lahůdka, přes prach a vlasy nebyla vidět ani jediná součástka, bylo to nechutný, fouknul jsem do toho kompresorem a utíkal se schovat za roh baráku, než to opadne Shocked Ale taky sem se potkal se srandovní opravou, přinesli mi věž-Aiwu na 3CD, že nehrají cd-žádný div, říkal jsem si, ale nebylo to prachem ani optikou, jejich děti si hrály a poslali tam přes šuplík házecí kostku, která se zasekla hned za pojezdem optiky a ta se pak nehla... Někdy je to sranda, dělat opravy Very Happy
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
ok1umb



Založen: Nov 28, 2004
Příspěvky: 74
Bydliště: okr. Kladno

PříspěvekZaslal: po srpen 08 2005, 22:37    Předmět: Citovat

No jsou tu některé přízpěvky pro pobavení ale nyní vážně. Používám stlačený vzduch venku, důkladně vyfoukám před opravou. Menší díly vyperu v ultrazvukové pračce s jarovou vodou, někdy tech. benzinem.
O koupání ve vaně jsem také slyšel vyprávět, ale sám bych to nezkoušel. Tak přeji všem čistou práci.

_________________
Zdravím Míra UMB
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Tomhais



Založen: Nov 07, 2005
Příspěvky: 13

PříspěvekZaslal: so prosinec 10 2005, 21:44    Předmět: Citovat

hop napsal(a):
Jednou jsem našel v TVP několik acylpirinů při vadné synchronizaci.Chlapi v hospodě poradili že to pomůže naházet je zadní mřížkou.A fakt tam byly.
Taky myší hnízdo se našlo-překouslá cívka H-oscilátoru.

Já jsem se dostal ke staré Tesle s tím,že si ji rozeberu na součástky,po otevření jsem tam našel plno chlupů a výkalů,opravdu nechutný Very Happy Ignorant
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail MSN Messenger
Oldradio



Založen: Oct 12, 2005
Příspěvky: 995
Bydliště: Praha

PříspěvekZaslal: so prosinec 10 2005, 22:07    Předmět: Citovat

Jednou jsem dostal darem černobílý TVP Tesla Pluto, který asi 10 let fungoval v kuchyni a taky podle toho vypadal. Rozebral jsem ho, všechny díly včetně plošňáku a obrazovky i vychylovačkama umyl odmašťovačem a vodou, nechal asi týden vyschnout a televize šlape dodnes. Odmašťování přežil i tuner, mf a VN trafo.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
miromatus



Založen: Dec 11, 2004
Příspěvky: 356
Bydliště: SK Levice

PříspěvekZaslal: ne prosinec 11 2005, 13:34    Předmět: Citovat

mam tu prave ovp ,po oprave KRS a vycistenia vzducom, občas prskanie na trafe od jadra na okolie , tv od tazkeho fajciara, trafo zanesene nikotinom som vybral ,ocisil liehom trafo aj kable,vysusil a zatial to slape .
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
daton



Založen: Mar 05, 2005
Příspěvky: 192

PříspěvekZaslal: ne prosinec 11 2005, 19:23    Předmět: Citovat

No já mám taky jeden bonus, ještě na OPP se těžko nějaká oprava odmítala, protože to muselo být hodně zdůvodněné a tak se to většinou muselo udělat. ale proč to píšu dostalo se mi do rukou rádio, tuším že to byla Riga ta v tom dřevěném obalu (typ už nevím) a byla u paní která milovala kočky . Tenkrát ještě nějaké granule na záchod nebyly a ty kočky měly hajzlík přímo za tímhle rádiem. Pánové 14 dní bylo rozděláné na dvoře na OPP a smrdělo to tak že i náměstek chodil dolů, kdo si to tahá do práce kočky. Když už jsem to musel potom dělat tak jsem koupil za své pitralon a celou dřevěnou skřín jsem zalil pitralonem, ale stejně to byl humus, na který když si vzpomenu mi smrdí ještě dnes.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
achil



Založen: Dec 01, 2004
Příspěvky: 221

PříspěvekZaslal: ne prosinec 11 2005, 23:26    Předmět: Citovat

Jo to chápu. Chodím po bytech a občas je to taky na špunty do nosu. V Mlčení jehňátek použily při ohledání mrtvoly nějakou mastičku pod nos asi na přebití toho smradu a taky jsem někde viděl klips na nos, kterej uzavře nozdry. Někdy by se mi toto hodilo.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma   Zaslat odpověď       Obsah fóra Diskuzní fórum Elektro Bastlírny -> Televizory, monitory a projektory - PORADNA pro amatéry a začátečníky Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Jdi na stránku Předchozí  1, 2
Strana 2 z 2

 
Přejdi na:  
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra.
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.
Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům
Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory

Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Forums ©
Nuke - Elektro Bastlirna

Informace na portálu Elektro bastlírny jsou prezentovány za účelem vzdělání čtenářů a rozšíření zájmu o elektroniku. Autoři článků na serveru neberou žádnou zodpovědnost za škody vzniklé těmito zapojeními. Rovněž neberou žádnou odpovědnost za případnou újmu na zdraví vzniklou úrazem elektrickým proudem. Autoři a správci těchto stránek nepřejímají záruku za správnost zveřejněných materiálů. Předkládané informace a zapojení jsou zveřejněny bez ohledu na případné patenty třetích osob. Nároky na odškodnění na základě změn, chyb nebo vynechání jsou zásadně vyloučeny. Všechny registrované nebo jiné obchodní známky zde použité jsou majetkem jejich vlastníků. Uvedením nejsou zpochybněna z toho vyplývající vlastnická práva. Použití konstrukcí v rozporu se zákonem je přísně zakázáno. Vzhledem k tomu, že původ předkládaných materiálů nelze žádným způsobem dohledat, nelze je použít pro komerční účely! Tento nekomerční server nemá z uvedených zapojení či konstrukcí žádný zisk. Nezodpovídáme za pravost předkládaných materiálů třetími osobami a jejich původ. V případě, že zjistíte porušení autorského práva či jiné nesrovnalosti, kontaktujte administrátory na diskuzním fóru EB.


PHP-Nuke Copyright © 2005 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Čas potřebný ke zpracování stránky 0.13 sekund