Vítejte na Elektro Bastlírn?
Nuke - Elektro Bastlirna
  Vytvořit účet Hlavní · Fórum · DDump · Profil · Zprávy · Hledat na fóru · Příspěvky na provoz EB

Vlákno na téma KORONAVIRUS - nutná registrace


Nuke - Elektro Bastlirna: Diskuzní fórum

 FAQFAQ   HledatHledat   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   ProfilProfil   Soukromé zprávySoukromé zprávy   PřihlášeníPřihlášení 

Budoucnost "české" elektroniky
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4
 
Přidat nové téma   Zaslat odpověď       Obsah fóra Diskuzní fórum Elektro Bastlírny -> Nezařaditelné
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
DolfiG



Založen: May 25, 2008
Příspěvky: 375
Bydliště: Prešporok

PříspěvekZaslal: st červen 25 2008, 10:23    Předmět: Citovat

Páni, ale dá sa nadávať na nejaké pravé slovenské a české výrobky? Já o takých ani moc neviem. A keď sa ulakomím na niečo predávané pod starou značkou, kruto na to doplatím. (Napr. ETA, pigľajz a malý ručný vysávač. Tí šikmookí nedokážu ani opletený kábel spraviť, aby sa nezhrčil. A vysávač, no stíhačka MIG 21 bola tuším tichšia).

No máte to za jedno. Vysávač Elektrolux. Najvychytenejšia komerčná značka. Oxigen, najdrahší model. Mám už tretí kus. Dvakrát odišiel a autorizovaný servis ho nedokázal v zákonnej lehote opraviť. Mám pokračovať ...?

Poďme sa radšej baviť o tom, na čo sme všetci odborníci. O sexe a futbale/ hokeji ...

A zdravím všetkých diskutujúcich pre dnešný pekný deň..
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
anonym






PříspěvekZaslal: st červen 25 2008, 10:42    Předmět: Citovat

NEONI napsal(a):
... do ktorej napáli liedatlo s hmotnosťou tisíce ton...

B-767 má maximální vzletovou hmotnost 175 tun Rolling Eyes
Návrat nahoru
NEONI



Založen: Feb 11, 2007
Příspěvky: 505
Bydliště: SVK

PříspěvekZaslal: st červen 25 2008, 12:52    Předmět: Citovat

Very Happy Very Happy predpokladám, že v technickej dokumentacií budovy by sme našli presne typ B-767 s maximálnou vzletovou hmotnosťou 175 ton Very Happy..ale to je jedno mas pravdu tisice ton bolo prehnane cislo...to beriem späť
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
mihal



Založen: Apr 06, 2005
Příspěvky: 1837
Bydliště: Zilina

PříspěvekZaslal: st červen 25 2008, 15:47    Předmět: Citovat

Mozno to nepotrva dlho a vyrobne sa z vychodu pristahuju k nam (uz to zacalo - Kia, pssst). Ale s elektronikou to vidim biedne, bude tu asi len montaz, maximalne nejaka znecistujuca vyroba. Vyvoj technologii je kontrolovany, to co sa uvolni uz za moc nestoji. Confused Ale zatial mame aspon vodu, tak by sa tu mohli puzdrit chipy, alebo oplachovat suciastky Laughing
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
rnbw



Založen: Mar 21, 2006
Příspěvky: 33934
Bydliště: Bratislava

PříspěvekZaslal: čt červen 26 2008, 7:17    Předmět: Citovat

Mame tu Samsung - neviem, co vsetko tu robia, ale LCD TV a monitory urcite. Samozrejme z dovezenych dielov, ale to je len dobre.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Crifodo



Založen: Oct 11, 2005
Příspěvky: 15005

PříspěvekZaslal: čt červen 26 2008, 19:17    Předmět: Citovat

Ano, na našem území (= ČR+SR) funguje hlavně montáž v zahraničních (nadnárodních) firmách za podmínek daňových úlev nebo prázdnin, to znamená pro stát žádný daňový zisk, přitom stát nás zatěžuje daněmi cca z 50%.
Jedná se statisticky vzato o nejmíň kvalifikované práce za nízkou mzdu, žádné know-how českých hlav.

ČEŠI JSOU PRO CIZÍ FIRMY ZAJÍMAVÍ JAKO LEVNÍ LOPAŤÁCI, ČESKÁ ZEMĚ JAKO LEVNÝ POZEMEK A LEVNÝ PROSTOR PRO POSTAVENÍ KRÁTKODOBÉ FABRIKY.

Protože současně podpora v nicnedělání je nastavena tak, že není moc velký rozdíl pracovat jak robot v takové asijské monotovně a nebo být na podpoře, ČEŠI SE DO TAKOVÉ FABRIKY MOC NEPOHRNOU= CIZÍ INVESTOR SI NAVEZE CIZÍ LOPAŤÁKY KTEŘÍ BUDOU DĚLAT JEŠTĚ ZA MÍŇ NEŽ ČESKÝ LOPAŤÁK A BUDOU TLAČIT NA SNIŽOVÁNÍ ČESKÉ PRŮMĚRNÉ MZDY.
CIZÍ GASTARBAJTR MOC PENĚZ ZE SVÉHO CHUDÉHO VÝDĚLKU V MÍSTĚ FABRIKY NEUTRATÍ ALE POŠLE RODINĚ DO SVÉ ZOUFALÉ ZEMĚ.
Až cizí fabrice skončí daňové prázdniny, přesune montovnu jinam, ale CIZÍ LOPAŤÁCI TU ZČÁSTI ZŮSTANOU A BUDOU DĚLAT BUGR, OBVLÁŠŤ JESTLI SE MEZITÍM ROZMNOŽÍ...
Jak to vypadá ve velkých francouzských městech, kde před časem zkoušeli přitáhnout na levnou práci Alžířany, v Německu s Turky, v Británii s Pakistánci, na jihu US s Mexikány...
Máme se na co těšit.
Jiná věc je, že ty cizí obří fabriky potřebujou energii, kterou odebírají z ČEZu, který pak počítá energii i pro obyvatele podle kapacity svých elektráren které dodávají do zdejší sítě.
Jiná věc je, že české komunikace jsou vytíženy vlaky a kamiony pro tranzit výrobků z firem, které mají z výše uvedených důvodů místo podnikání na českém území.



A teď si to porovnejme se Švýcarskem, které podporuje malé a střední podnikání, které vyváží švýcarské know-how a ne švýcarské lopaťáky, přísně kontroluje imigraci a místo rozprodeje pozemků Asiatům na montovny pumpuje turisty z návštěv švýcarských penzionů, hotelů a farem. Neumím si představit, že by švýcarská vláda poskytla Asiatům pozemek na deset let bez nutnosti platit ve Švýcarsku tlustou daň.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
kevin_mitnick



Založen: May 20, 2007
Příspěvky: 1778

PříspěvekZaslal: čt červen 26 2008, 20:12    Předmět: Citovat

A to jeste vetsina tech montoven je postavena jen jako levne plechove haly bez vetrani a klimatizace, v lete je tam +40 v zime stezi +15 (kdybych do takovych podminek poslal zamestnance ja jako maly cesky podnikatel, tak mne inspekce prace stahne z kuze).

A v zajmu minimalizace nakladu ani nemaji sklady, a jejich skladem je tech 1000 kamionu na D1 se vsemi "pozitivnimi" dusledky na provoz na silnicich a pocet dopravnich nehod. A po vyprseni danovych prazdnin adije dal na vychod.

Zarivym prikladem je treba ON Semiconductors. Na Slovensku zaviraji, v Roznove omezuji vyrobu a vse jde smer Singapur, Honkong, Taiwan...
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma   Zaslat odpověď       Obsah fóra Diskuzní fórum Elektro Bastlírny -> Nezařaditelné Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4
Strana 4 z 4

 
Přejdi na:  
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra.
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.
Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům
Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory

Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Forums ©
Nuke - Elektro Bastlirna

Informace na portálu Elektro bastlírny jsou prezentovány za účelem vzdělání čtenářů a rozšíření zájmu o elektroniku. Autoři článků na serveru neberou žádnou zodpovědnost za škody vzniklé těmito zapojeními. Rovněž neberou žádnou odpovědnost za případnou újmu na zdraví vzniklou úrazem elektrickým proudem. Autoři a správci těchto stránek nepřejímají záruku za správnost zveřejněných materiálů. Předkládané informace a zapojení jsou zveřejněny bez ohledu na případné patenty třetích osob. Nároky na odškodnění na základě změn, chyb nebo vynechání jsou zásadně vyloučeny. Všechny registrované nebo jiné obchodní známky zde použité jsou majetkem jejich vlastníků. Uvedením nejsou zpochybněna z toho vyplývající vlastnická práva. Použití konstrukcí v rozporu se zákonem je přísně zakázáno. Vzhledem k tomu, že původ předkládaných materiálů nelze žádným způsobem dohledat, nelze je použít pro komerční účely! Tento nekomerční server nemá z uvedených zapojení či konstrukcí žádný zisk. Nezodpovídáme za pravost předkládaných materiálů třetími osobami a jejich původ. V případě, že zjistíte porušení autorského práva či jiné nesrovnalosti, kontaktujte administrátory na diskuzním fóru EB.


PHP-Nuke Copyright © 2005 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Čas potřebný ke zpracování stránky 0.18 sekund