Vítejte na Elektro Bastlírn?
Nuke - Elektro Bastlirna
  Vytvořit účet Hlavní · Fórum · DDump · Profil · Zprávy · Hledat na fóru · Příspěvky na provoz EB

Vlákno na téma KORONAVIRUS - nutná registrace


Nuke - Elektro Bastlirna: Diskuzní fórum

 FAQFAQ   HledatHledat   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   ProfilProfil   Soukromé zprávySoukromé zprávy   PřihlášeníPřihlášení 

HDD sa pocas jazdy PC vypne a zapne.
Jdi na stránku Předchozí  1, 2
 
Přidat nové téma   Zaslat odpověď       Obsah fóra Diskuzní fórum Elektro Bastlírny -> Výpočetní technika
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
pole



Založen: Nov 17, 2005
Příspěvky: 1487

PříspěvekZaslal: pá prosinec 02 2005, 5:37    Předmět: Citovat

No hladal som na tej stranke co si mi dal ale nechapem preco o mojej doske EPOX EP-7KXA tam niet ani zmienky Sad
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Mourek



Založen: Sep 17, 2005
Příspěvky: 1285
Bydliště: Praha

PříspěvekZaslal: pá prosinec 02 2005, 22:20    Předmět: Citovat

No tak to teda nevím proč tam ta deska není. Pokusím se po něčem kouknout, ale kdyby to náhodou chodilo , i bez flashe ,bylo by to lepší. Možná by to vzalo ten disk rozdělený.zkus to napiš
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
pole



Založen: Nov 17, 2005
Příspěvky: 1487

PříspěvekZaslal: so prosinec 03 2005, 17:15    Předmět: Citovat

A do kolko GB beru stare dosky nove disky?
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Mourek



Založen: Sep 17, 2005
Příspěvky: 1285
Bydliště: Praha

PříspěvekZaslal: so prosinec 03 2005, 19:12    Předmět: Citovat

to se liší deskou a verzí BIOSU a tahle deska zatím není k nalezení. Chce to si nákup rozmyslet , chtělo by to už SATA , novou desku Athlon 64 ale kde vzít peníze chápu . Co napsat Ježíškovi, Vánoce jsou za dveřmi.
Navíc ten disk může deska vidět ale ne vezmou ho Winy. Tuším že XP berou 160GB až od SP1. Zatím bych nejdůležitější data narval na CD a přemýšlel jak to udělat.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Jirka



Založen: Jul 01, 2005
Příspěvky: 2031
Bydliště: zbídačený kraj

PříspěvekZaslal: so prosinec 03 2005, 20:00    Předmět: Re: HDD Citovat

pole napsal(a):
No tak idem kupit novy disk. aby som to mohol zalohovat. Bude mi fungovat taka 160Gb aj na starom biose a doske z roku 2000?


Tento disk ti tam asi spolehive fungovat nebude, je to starsi deska, posledni bios vydali nekdy v roce 2000. A ma to jeste cipovou sadu KX-133, radic ATA-66.

nejake parametry:
http://www.overclockers.com.au/techstuff/r_epox_7kxa
http://active-hardware.com/english/reviews/mainboard/ep-7kxa.htm

a posledni bios je asi tady:
http://www.treiberupdate.de/treiber-download/download-25032-treiber-Epox-Epox%20EP%207KXA.html
pod disketou odkaz BIOS

Ja mam desku microstar z roku 2001 s cipsetem KT133A, ATA-100, a pro HDD nad 120GB je taky nutny upgrade biosu

_________________
*****
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
Kocur



Založen: Mar 27, 2005
Příspěvky: 343
Bydliště: Loštice

PříspěvekZaslal: so prosinec 03 2005, 20:48    Předmět: Citovat

Jen moje malá skušenost z dneška.Mám tu 3Ks CD-ROM mechanik,navěděl jsem která jde a nejde,tak jsem se rozhodl je roztřídit a postupně rozdělat.Jelikož náhradní zdroj nemám doma,ale v garáži kam se mě v té zimě nechtělo rozhodl jsem se připojit CD-ROM přímo k mému PC za provozu.Jedna s CD-ROM byla zablokovaná a po připojení zřejmě pokleslo napětí na zdroji a v HDD kleplo přesně jak jsi popisoval,tohle následovalo vždy po připojení pouze napájení bez datovýho kabelu.Možnost závady na zdroji bych nevylučoval a pokusil si sehnat jiný třeba od kamaráda jen na vyzkoušení a vyloučení problému se zdrojem.To jen že jsem si stím dnes hrál a vzpoměl si na tebe. Shocked
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Mourek



Založen: Sep 17, 2005
Příspěvky: 1285
Bydliště: Praha

PříspěvekZaslal: ne prosinec 04 2005, 20:34    Předmět: Citovat

Jak tak čtu co napsal Kocur tak jsem prohlédl diskuzi zpět a vidím že jsi netestoval zdroj. Mě tuhle odešel zdroj 550W tak, že PC naběhlo při připojeným jednom disku, jinak se nedalo zapnout. Naštěstí jsem ho měl 22měsíců, výrobce to špatně načasoval. Ten zdroj zkusit taky. Ale zálohu udělat , neexistenci zálohy jsem řešil mockrát (mohu to uživatelům říkat furt a až to spadne záloha není)a u specializované firmy, pokud se to povede , je to drahé.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
pole



Založen: Nov 17, 2005
Příspěvky: 1487

PříspěvekZaslal: po prosinec 05 2005, 0:41    Předmět: Citovat

No skoda ze nevyrobili novsi BIOS nez z roku 2000 Sad Bola to dost popularna doska. Aspon co som pocul....

Skusim ist s HDD za kamosom ze co to bude robit unho. A prepalime to cele na DVD zalohy. Zo 10medii je v pohode daco obetujem. Tiez si skusim pozicat novy zdroj.

A keby bol HDD pokazeny co mam robit, ked novy HDD nie kvoli tomu ze by mi nesiel na starej doske a na nove komponenty (MB,procesor,Pamate,Grafika,)nemam tak uvazujem este o kupe dakeho jazdeneho HDD tak okolo 80G. Ale zasa ci sa to oplati anepokazi do roka. Ved kdo by predaval celkom velky 80G disk....

Inak co by ma staly nove komponenty asi tak na daku lahsiu zostavicku? Ja to pouzivam zvacsa na net, napalovanie, pocuvanie muzicky, kreslenie schem a navrhovanie DPS, photoshop, jednoducha 2D grafika sietotlac, a audio softy HDD recording..., Pripadne by som chcel skusit aj daco s videom strihy .... Hry nehram vobec a niesom maniak do PC tuningu. Chcem daco hlavne spolahlive, primeraneho vykonu, a aj tiche Smile. A hlavne nemam vela penazi a nechcem investovat do komponentov ktore budu mat o 2 mesiace polovicnu cenu.
Prosim poradte mi dake komponenty z tohoto velkoskadoveho ceniku v ktorom nakupujem. http://files.agem.sk/cena/cena49_xls_format.xls .
Poradte mi daku spolahlivu dosku ktora bude 100percentne kompatibilna s procakom, pametami, a SB LIVKOV ktoru mam doma. Diky

Inak nieje zbitocne kupovat ATLON 64 ked 64bitovy Windovs este ani neexistuje? Doma aj tak fungujem na 2000prof a staci bohate.

A Preco SATA? Ked to vyslo cital som na to recenziu ze to nema podstatne zvysenie rychlost (prenosova rychlost je rovnaka ako u ATA133) Len to ide cez menej kablou a nezatazuje proc. Koli kompatibilite so starsimi PC by som kupil ATA133.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Kocur



Založen: Mar 27, 2005
Příspěvky: 343
Bydliště: Loštice

PříspěvekZaslal: po prosinec 05 2005, 12:18    Předmět: Citovat

No podle toho co píšeš by stačil bohatě 1GHz procesor,ale na to stříhání videa je zapotřebí co nejlepší PC,záleží jestli to budeš dělat jen příležitostně,nebo často.
Když jsme točily videoklip,tak skoro každá úprava ve střihu se musí přepočítat a je rozdíl jestli čekáš 1min nebo 10min, a to je závislý na CPU.
Jinak co se týče 64bit CPU,tak proč nebýt nachystanej až vyleze 64bit Win a to stejný se SATA,vždyt máš možnost používat i ATA133.
Já osobně na to jel asi půl roku s 10Gb diskem a až měl peníze tak jsem koupil 160Gb SATA a rozdíl tam byl viditelný,protože ten starší disk jel asi jen na ATA100 a co jsem se ptal,tak jich jede většina na ATA100.
A stím novým PC?
Já osobně to řeším tak,že bednu si ponechám,dizajn mi nevadí,jel jsem jak dlouho i na 250W zdroj,pak jsem sehnal silnější,koupil desku ,CPU a RAM,potom grafiku a nakonec HDD,vše s časovým odstupem kromě desky,CPU a RAM,tam je to jasný,to bude těžko pasovat ze starýho PC.Neměl bych taky na to koupit vše naráz.
Postupně jsem přešel z 300MHz na 600MHz a ted jedu na 1,8GHz stále se starou bednou.Ty komponenty co zbyly jsem vždy prodal bez problémů.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma   Zaslat odpověď       Obsah fóra Diskuzní fórum Elektro Bastlírny -> Výpočetní technika Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Jdi na stránku Předchozí  1, 2
Strana 2 z 2

 
Přejdi na:  
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra.
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.
Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům
Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory

Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Forums ©
Nuke - Elektro Bastlirna

Informace na portálu Elektro bastlírny jsou prezentovány za účelem vzdělání čtenářů a rozšíření zájmu o elektroniku. Autoři článků na serveru neberou žádnou zodpovědnost za škody vzniklé těmito zapojeními. Rovněž neberou žádnou odpovědnost za případnou újmu na zdraví vzniklou úrazem elektrickým proudem. Autoři a správci těchto stránek nepřejímají záruku za správnost zveřejněných materiálů. Předkládané informace a zapojení jsou zveřejněny bez ohledu na případné patenty třetích osob. Nároky na odškodnění na základě změn, chyb nebo vynechání jsou zásadně vyloučeny. Všechny registrované nebo jiné obchodní známky zde použité jsou majetkem jejich vlastníků. Uvedením nejsou zpochybněna z toho vyplývající vlastnická práva. Použití konstrukcí v rozporu se zákonem je přísně zakázáno. Vzhledem k tomu, že původ předkládaných materiálů nelze žádným způsobem dohledat, nelze je použít pro komerční účely! Tento nekomerční server nemá z uvedených zapojení či konstrukcí žádný zisk. Nezodpovídáme za pravost předkládaných materiálů třetími osobami a jejich původ. V případě, že zjistíte porušení autorského práva či jiné nesrovnalosti, kontaktujte administrátory na diskuzním fóru EB.


PHP-Nuke Copyright © 2005 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Čas potřebný ke zpracování stránky 0.17 sekund