Vítejte na Elektro Bastlírn?
Nuke - Elektro Bastlirna
  Vytvořit účet Hlavní · Fórum · DDump · Profil · Zprávy · Hledat na fóru · Příspěvky na provoz EB

Vlákno na téma KORONAVIRUS - nutná registrace

Nuke - Elektro Bastlirna: Diskuzní fórum

FAQFAQ   HledatHledat   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   ProfilProfil   Soukromé zprávySoukromé zprávy   PřihlášeníPřihlášení 

Prosba - žebrání
Jdi na stránku 1, 2  Další

Přidat nové téma   Zaslat odpověď       Obsah fóra Diskuzní fórum Elektro Bastlírny -> Nezařaditelné
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
AZK401

PříspěvekZaslal: út září 03 2024, 19:07    Předmět: Prosba - žebrání Citovat

Jak jsem už psal, Bing mi píše čínsky, ale zajímavý, komunikaci s číňany odmítá , ale nejenom on, i Google Chrome - prostě na žádným čínským webu mi nejde odeslat objednávka. Přitom e-bay i Amazon mi i z USA fungujou normálně, české e-shopy ani nemluvě.

Potřebuji (dlužím) nějaký čipy, prosil jsem tady už jednoho mistra světa, kterej všechny mistruje jak kupovat z Číny, ale ani neodpověděl.

Takže nepřidali byste mi to někdo až budete kupovat na Ali nebo tak někde?
Platím předem a bohatě se odměním. Very Happy Very Happy Very Happy
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Pikofarad

PříspěvekZaslal: út září 03 2024, 20:07    Předmět: Citovat

Přes Firefox to jde u Alíka anglicky,rusky,polsky.Vytvoříš ověřený účet a nakupuješ.Konektory,které v česku nikdo neprodává, přišly za 10dní.Doprava grátis,cena zboží směšná,30kč.Až se divím jestli se jim to vyplatí.Asi nejsou tak nenažraní jako český podnikatel
ransom

PříspěvekZaslal: út září 03 2024, 20:27    Předmět: Citovat

A co že tam chceš? Na Ali nakupuju furt.
AZK401

PříspěvekZaslal: út září 03 2024, 20:55    Předmět: Citovat

Tak FF jsem nezkoušel. Dík, zkusím. Jinak zaregistrovat mi jde, přihlásit taky, ale tlačítko objednat, nebo poslat poptávku nereaguje, nebo mi napíše, abych se přihlásil. Mám second-hand počítač z nějaký banky, kde asi budou nějaký vykuchaný Win10, aby personál hákoval a neflákal se vybíráním dovolený a erotickýho prádla. Sice by to mělo být repasovaný, ale třeba to dělali ajťáci vod PhDr. Ivan Bartoš, Ph.D.
Very Happy Very Happy Very Happy :

@Ransom - díky, dám SZ
BOBOBO

PříspěvekZaslal: st září 04 2024, 19:21    Předmět: Citovat

Nepochopím , cože to chceš bez přihlášení z druhé strany světa ?????? Nauč se na temu , kup tam šminky a pokračuj . Neuvěřitelný .
AZK401

PříspěvekZaslal: st září 04 2024, 20:29    Předmět: Citovat

@BOBOBO
Nejdřív si přečti, co jsem napsal a pak poučuj. Přihlásit mi jde, i na druhým konci světa, ale je mi to prd platný.
Těm, kteří byli ochotni mi pomoc a ne si honit triko, jsem vysvětlil, že mám second-hand počítač po nějaký bance, kde asi chtěli, aby personál hákoval a ne si hledal dovolený, takže jsou asi vykuchaný WIN10. Korporáty a státní správa to často dělají. Takže mi třeba nejde potvrzovat spokojenost u některých převaděčů formátů atd. A Edge mi ukazuje vyhledávání v čínštině. Ale to se už opakuju.
Zdravím a posílám gottwaldovské: dvakrát měř, jednou řež!
judeware

PříspěvekZaslal: st září 04 2024, 22:04    Předmět: Citovat

To by snad nebyl problém prohlídnout (to PeCe). Vedra už budou za námi.
EKKAR

PříspěvekZaslal: st září 04 2024, 22:14    Předmět: Citovat

Hele, s tou bankou to asi nebude pravda - měl jsem cca 10-12 roků z5 v rukách workstejšnu "dy" z jedný banky, člena "Velký čtyřky" - a v tom byl 20MByte HDD, smazanej až tak hluboko, že vůbec ani nevěděl co je, nezbyl v něm čitelnej ani bit, natož celej byť vokrouhanej systém. Nakonec jsem ho musel vyndat a v druhý mašině udělat low-level format, aby se do něj dalo něco nainstalit. To co popisuješ může bejt z korporátu, ale prošlý nějakým procesem zpětnýho odběru a recyklace, zahrnující vymazání zbytků po provozních věcech - ale ne v takovým paranoidním stupni utajení, k jakýmu sahají banky ...

A kutilmile - nelituju tě Mr. Green Mr. Green !!!
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
rnbw

PříspěvekZaslal: st září 04 2024, 22:19    Předmět: Citovat

EKKAR napsal(a):
20MByte HDD

To bola 286ka?
EKKAR

PříspěvekZaslal: st září 04 2024, 22:37    Předmět: Citovat

Ne, fakt v tom byl takovej HDD. Ta workstejšna byla v BIOSu nastavená na boot z interní sítě, ten HDD tam byl spíš jako RAM-disk. Musel jsem do toho vrazit 250GByte disk ze svejch zásob, aby na tom chodily aspoň XPéčka ... Stejně to pak kleklo na degradaci, nepomohla ani výměna elytů, celý se to poondilo a skončilo to v bedně se šrotem, bylo to klasický "dy" = nepasovalo do toho prakticky nic neznačkovýho, snad jen "oplatky" s RAMkama a HDD, jinak všecko absolutně mechanicky nekompatibilní včetně zdroje...

A kutilmile - nelituju tě Mr. Green Mr. Green !!!
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
martinkopp

PříspěvekZaslal: čt září 05 2024, 5:53    Předmět: Citovat

AZK401 napsal(a):
@BOBOBO
Nejdřív si přečti, co jsem napsal a pak poučuj. Přihlásit mi jde, i na druhým konci světa, ale je mi to prd platný.
Těm, kteří byli ochotni mi pomoc a ne si honit triko, jsem vysvětlil, že mám second-hand počítač po nějaký bance, kde asi chtěli, aby personál hákoval a ne si hledal dovolený, takže jsou asi vykuchaný WIN10. Korporáty a státní správa to často dělají. Takže mi třeba nejde potvrzovat spokojenost u některých převaděčů formátů atd. A Edge mi ukazuje vyhledávání v čínštině. Ale to se už opakuju.
Zdravím a posílám gottwaldovské: dvakrát měř, jednou řež!

Kdybys napsal rovnou "mám iracionální strach nakupovat v zahraničí a nepřesvědčíte mne o opaku) místo vymýšlení za vlasy přitažených historek o bankovních počítačích, vyhnul by ses takovým komentářům a všichni by to pochopili.

Historce že ti banka nebo jakýkoliv korporát prodá PC i s jejich systémem na kterém pracovali (a nejlíp i uloženými hesly že Smile ), neuvěří nikdo, zvlášt když se chová tak zvláštně, že ti ze záhadného důvodu neumožní nakoupiit jen tam kde to zrovínka potřebuješ. Smile Jedna pravda je lepší než tisíc lží.
DukeNuke

PříspěvekZaslal: čt září 05 2024, 7:29    Předmět: Citovat

Korporáty a jiné, kterým opravdu záleží na bezpečnosti prodávají použité počítače, ale bez disku.
A co se týče nákupu - můžu pomoct, ale ne z alíka. Nakupuju přes paypal a ten alík neakceptuje.
AZK401

PříspěvekZaslal: čt září 05 2024, 13:45    Předmět: Citovat

@ martinkopp
diskutuješ jenom se svou fantazií a ne s tím co já uvádím. Jen tak dál a můžeš napsat román.

Ať už to banky a korporace dělají jak chtějí při časté výměně parku, fakt je, že se jejich počítače objevují na sekundárním trhu po stovkách, třeba tady: https://www.levnapc.cz/Catalog.aspx?ctid=308&search=&prf=&prt=&mfr=&iso=false&sia=false&eur=false&pm=list&pwt=false&p=45 odkud mám za 20 let už pátý.

Jak formátovali HD, nebo jestli dával prodejce nový nevím, ale skoro vždycky to mělo nějaké nestandardní úpravy - jednou to nekomunikovalo s telefonem, jindy se musely stáhnout ovladače tiskárny, nebo to odmítalo upravovat fotky. Snadno opravitelné.

Takže pokračuj v pábení, teď bych prosil tu o Hejkalovi!

@Nukeduke - Děkuji za ochotu, dávám SZ.
AZK401

PříspěvekZaslal: čt září 05 2024, 14:01    Předmět: Citovat

ransom napsal(a):
A co že tam chceš? Na Ali nakupuju furt.

Děkuju za ochotu, dával jsem SZ.
martinkopp

PříspěvekZaslal: čt září 05 2024, 14:30    Předmět: Citovat

AZK401 napsal(a):
@ martinkopp
diskutuješ jenom se svou fantazií a ne s tím co já uvádím. Jen tak dál a můžeš napsat román.

Ať už to banky a korporace dělají jak chtějí při časté výměně parku, fakt je, že se jejich počítače objevují na sekundárním trhu po stovkách, třeba tady: https://www.levnapc.cz/Catalog.aspx?ctid=308&search=&prf=&prt=&mfr=&iso=false&sia=false&eur=false&pm=list&pwt=false&p=45 odkud mám za 20 let už pátý.

Jak formátovali HD, nebo jestli dával prodejce nový nevím, ale skoro vždycky to mělo nějaké nestandardní úpravy - jednou to nekomunikovalo s telefonem, jindy se musely stáhnout ovladače tiskárny, nebo to odmítalo upravovat fotky. Snadno opravitelné.

Takže pokračuj v pábení, teď bych prosil tu o Hejkalovi!

Njn, my víme, je to asi příliš nízkými otáčkami větráku, že ti počítač neumožní objednat z číny Smile Při sepisování těch bajek sis ale neuvědomil jednu zásadní věc. Každý kdo by měl takový bizarní problém by položil otázku "jak to opravit aby to fungovalo" a ne "kdo mi to objedná a přepošle" Smile A co mobil, ten máš taky z korporátu? Aha, zapoměl jsem, ty budeš mít bezpochyby 5110 Smile.

Při takových obchodech je podstatná důvěra a důvěryhodnost je díky těm nesmyslům co tu píšeš a do kterých se zamotáváš na bodu 0. Kdybys napsal pravdu od začátku, určitě by se někdo našel. Vem si z toho ponaučení pro příště, s pravdou nejdál dojdeš.
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma   Zaslat odpověď       Obsah fóra Diskuzní fórum Elektro Bastlírny -> Nezařaditelné Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Jdi na stránku 1, 2  Další
Strana 1 z 2

Přejdi na: