Vítejte na Elektro Bastlírn?
Nuke - Elektro Bastlirna
  Vytvořit účet Hlavní · Fórum · DDump · Profil · Zprávy · Hledat na fóru · Příspěvky na provoz EB

Vlákno na téma KORONAVIRUS - nutná registrace


Nuke - Elektro Bastlirna: Diskuzní fórum

 FAQFAQ   HledatHledat   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   ProfilProfil   Soukromé zprávySoukromé zprávy   PřihlášeníPřihlášení 

S: Oprava osciloskopu Kenwood DSC7020 Brno / Praha / Olomouc

 
Přidat nové téma   Zaslat odpověď       Obsah fóra Diskuzní fórum Elektro Bastlírny -> Poptávka služeb, nabídky zaměstnání
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
JirkaRCK



Založen: Apr 25, 2010
Příspěvky: 226
Bydliště: Olomouc/Brno

PříspěvekZaslal: út únor 20 2024, 9:32    Předmět: S: Oprava osciloskopu Kenwood DSC7020 Brno / Praha / Olomouc Citovat

Zdravím, prioritně to dám do této sekce, jelikož bych nejraději poptal opravu. Případně později nabídnu na díly Smile

Jedná se o dvoukanálový hybridní osciloskop (analogové vykreslování s digitálním OSD a digital storagem) někde z devadesátek. Poptávám někoho z Brna a okolí, potažmo Prahy / Olomouce, kam mívám služebky, zdali by se nechtěl pustit do opravy, na kterou si netroufám a která je dle HES Brno nerentabilní (a mám podezření, že nepřesně diagnostikovaná). Odměnu bych si představoval okolo 5000 Kč. Můžu i na fakturu a jsem plátce DPH.

Popis výskytu závady: Podle mě to musí být zdroj, respektive něco okolo stabilizátorů pro digitální obvody. Osciloskop začal zamrzat, kdy se signál při analogovém režimu dál vykresloval, ale nebylo možné přepínat rozsahy a v OSD buď zamrzl čas, nebo se OSD úplně rozsypalo a místo něj na displeji šuměly pixely. Toto se stávalo vždy cca po 10 minutách provozu a dalším zahřátím odeznělo, kdy bylo možno dále osciloskop používat. Takto jsem jej asi měsíc trápil, ale výskyt jevu začal úměrně používání růst a pak se začal přidávat stav, kdy obrazovka vůbec nenaběhla a paprsek vyběhl do levého horního rohu. Dvakrát jsem jej ještě přemluvil opětovným vypnutím a zapnutím, ale pak už tento stav nastal permanentně.

Vyjádření servisu: Chybné V a H vychylování, nutná kalibrace, která zabere týden práce a je nerentabilní. Nerad bych podkopával autoritu servisu, ale přijde mi to nepravděpodobné vzhledem k tomu, jak se jev projevoval v čase a čím byl předcházen a doprovázen (mrznutí digitální části). Netuším, zdali je pracnost vskutku taková a jestli je to omyl, nebo blbý souběh náhod, kdy se osciloskop takto poškodil v době, kdy už byl vadný zdroj. Podle servisu je nicméně zdroj 100% dobrý.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Michal22



Založen: Mar 28, 2012
Příspěvky: 7826
Bydliště: Brno

PříspěvekZaslal: út únor 20 2024, 9:56    Předmět: Citovat

Zkusil bych ještě Elex Brno (https://www.elexbrno.cz/)
_________________
Civilizace založená na oboustranné lepící pásce nemůže dobře skončit...
I kdyby se z tebe jednou stal král, neodsuzuj lidi, kteří ti nebudou provolávat slávu- raději se zeptej sám sebe, proč tomu tak není...
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
ondraN



Založen: Aug 16, 2022
Příspěvky: 407
Bydliště: Roztoky

PříspěvekZaslal: út únor 20 2024, 13:02    Předmět: Citovat

Správně je to DCS7020 nebo DCS7040, pro ty, kdo budou hledat manuál. Jinak je to domeček plný koleček, několik procesorů, rychlé paměti. Podle popisu to na závadu zdroje moc nevypadá. Mohl bych se na to podívat, už jsem pár takových osciloskopů dělal, ale moc si od toho neslibuj. Pokud to nebude lehce vystopovatelné, může oprava zabrat mnoho desítek hodin a rozhodně bude nerentabilní. pokud budeš mít zájem, pošli SZ (bydlím kousíček od Prahy)
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
JirkaRCK



Založen: Apr 25, 2010
Příspěvky: 226
Bydliště: Olomouc/Brno

PříspěvekZaslal: ne březen 31 2024, 10:18    Předmět: Citovat

Díky za reakce, na základě toho, co popisuje OndraN, se na to asi spíš vykašlu a děkuji za tip na ten brněnský bazar, vypadá opravdu dobře a na ty moje účely občasného Nf bastlení a občasné kontroly senzorů na motorkách v garáži asi koupím nějaký výběhový digitální Agilent. Alespoň pro mé účely půjde použít i pro orientační měření spektra a výkonu.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
EKKAR



Založen: Mar 16, 2005
Příspěvky: 31860
Bydliště: Česká Třebová, JN89FW21

PříspěvekZaslal: ne březen 31 2024, 10:51    Předmět: Citovat

Stejně bych se na tu zdrojovou část podíval - elyty minimálně změřit na ESR a svod, ale nejenom studený, ale taky ohřátý fénem na takovejch 40-50°C a nezapomenout na totéž v případě blokovacích keramik. Už se mi stalo, že ohřátá keramika zničehož ništ ztratila kapacitu a chovala se jako izolant - s poklesem teploty se vrátila do "kondenzátorovýho" stavu. Bod zlomu nastával při cca 55°C, takže kondík měřenej v ruce byl OK. Zapájenej do desky se taky choval OK, ale když se zavřel futrál a vnitřní teplota se zvedla na běžnou provozní kolem 60-70°C, najednou prd!! a obvod začal kmitat. Po výměně za jinej kus bylo všecko zas v pořádku, teplota neteplota. Byl to normální žlutej kulatej terčíkovej kerkond z Lanškrounskýho krámu od Kučery, vysloveně jen blokovací - takže nevím značku ani druh materiálu, označení bylo jen "104" = 100nF.
_________________
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...

A kutilmile - TY MNĚ TAKY Mr. Green Mr. Green !!!
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma   Zaslat odpověď       Obsah fóra Diskuzní fórum Elektro Bastlírny -> Poptávka služeb, nabídky zaměstnání Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 1

 
Přejdi na:  
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra.
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.
Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům
Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory

Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Forums ©
Nuke - Elektro Bastlirna

Informace na portálu Elektro bastlírny jsou prezentovány za účelem vzdělání čtenářů a rozšíření zájmu o elektroniku. Autoři článků na serveru neberou žádnou zodpovědnost za škody vzniklé těmito zapojeními. Rovněž neberou žádnou odpovědnost za případnou újmu na zdraví vzniklou úrazem elektrickým proudem. Autoři a správci těchto stránek nepřejímají záruku za správnost zveřejněných materiálů. Předkládané informace a zapojení jsou zveřejněny bez ohledu na případné patenty třetích osob. Nároky na odškodnění na základě změn, chyb nebo vynechání jsou zásadně vyloučeny. Všechny registrované nebo jiné obchodní známky zde použité jsou majetkem jejich vlastníků. Uvedením nejsou zpochybněna z toho vyplývající vlastnická práva. Použití konstrukcí v rozporu se zákonem je přísně zakázáno. Vzhledem k tomu, že původ předkládaných materiálů nelze žádným způsobem dohledat, nelze je použít pro komerční účely! Tento nekomerční server nemá z uvedených zapojení či konstrukcí žádný zisk. Nezodpovídáme za pravost předkládaných materiálů třetími osobami a jejich původ. V případě, že zjistíte porušení autorského práva či jiné nesrovnalosti, kontaktujte administrátory na diskuzním fóru EB.


PHP-Nuke Copyright © 2005 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Čas potřebný ke zpracování stránky 0.24 sekund