Vítejte na Elektro Bastlírn?
Nuke - Elektro Bastlirna
  Vytvořit účet Hlavní · Fórum · DDump · Profil · Zprávy · Hledat na fóru · Příspěvky na provoz EB

Vlákno na téma KORONAVIRUS - nutná registrace


Nuke - Elektro Bastlirna: Diskuzní fórum

 FAQFAQ   HledatHledat   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   ProfilProfil   Soukromé zprávySoukromé zprávy   PřihlášeníPřihlášení 

Creativ Inspire T6060 - 5+1

 
Přidat nové téma   Zaslat odpověď       Obsah fóra Diskuzní fórum Elektro Bastlírny -> Audiotechnika
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
hajeklubos



Založen: May 01, 2008
Příspěvky: 628
Bydliště: Praha 5

PříspěvekZaslal: pá únor 23 2024, 10:37    Předmět: Creativ Inspire T6060 - 5+1 Citovat

Po 20letech začal vrčet ve všech kanálech tento PC zesilovač. Vše ukazovalo na vadný hlavní filtrační C. Závada se projevuje nepravidelně jednou za pár dní a mizí po poklepání na bednu. Dělá to i s odpojenými vstupy, tak zvenku to nechodí. Když jsem to nechal vrčet, tak se to postupně zesilovalo. Kontrola hl. C 6G8/25V analyzátorem tvrdila, že je OK. Pro jistotu jsem ho vyměnil. Za pár dní vrčení znova, moc pěkné. Bohužel jsem nepropájel můstek atd. protože je blbě přístupný. Tak to vypadá, že budu muset nechat zapnutý zesilovač vedle na stole , čekat až to začne a očuchat osciloskopem odkud ta 50tka chodí. Poklep na součástky nepomáhá, zesilovač jede. Taková blbost, má někdo nápad na co se ještě soustředit?
Píšu to hlavně proto, že jsem objevil kurvítko. Jde o bednu 25x25x20cm. Po povolení jde panel vytáhnout jenom o 5cm a drží na plátu mechovky. Když jsem ji odříznul tak to popojelo ale panelu se ven moc nechtělo. Začal jsem čoud podraz. Odmontoval jsem kryt reproduktoru, povolil reproduktor. Krátké dráty k reproduktoru Číňan přilepil horkým lepidlem na součástky DPS. Kdybych více zatáhnul tak jsem zničil desku nebo reprák. A o to šlo. Tak bacha na to kdyby se to někomu dostalo na stůl. Demontáží jsem po těch letech zjistil proč tento zesilovač hraje mizerně basy. Ozdobný kryt o průměru asi 18cm kde je víc plechu než děr chrání chcípáckej basák 10cm a není tak na něj vidět. Čekal jsem 15.
Pozn. Pro zajímavost nevíte někdo jakou má rychlost přeběhu Philips TDA8947 ?
Luboš
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
ransom



Založen: Jul 19, 2020
Příspěvky: 1621
Bydliště: Náchod

PříspěvekZaslal: pá únor 23 2024, 11:54    Předmět: Citovat

On to nemusí být úplně zlý úmysl. Kabeláž se fixuje, aby se neklepala. Kurvítko by kurvilo prostě provozem, ne při rozebírání. Tam to jde za ne/opatrností kutila.

Slew-rate asi nezjistíš, pokud se někdo neobtěžoval ho změřit a zveřejnit. Snad jsem někde četl 0.6V/µs.
Ono nemá smysl ho udávat u takový čudly. Zajímavý je to u HiFi zesilovače nad 100W, respektive ještě víc u výkonných PA. Čím výkonnější zesilovač, tím zajímavější (a naopak).

Nezačne ten krám při vrčení i topit?
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
eleferner



Založen: Jun 04, 2016
Příspěvky: 550
Bydliště: Brno

PříspěvekZaslal: pá únor 23 2024, 13:30    Předmět: Citovat

Sice je to asi jen nahoda, ale mne to stejne delaji 5.1 repraky Logitech Z 5500. Bruceni se pravidene zesiluje a zeslabuje s periodou asi 5 sekund, dela to i ve standby rezimu. Bruci jen subwoofer, satelity jsou tiche. Je to kvuli tomu, ze koncove zesaky (velke IO na chladicich, typ uz nevim) jsou ve skutecnosti napajene porad, ve standby se jen utlumi pres mute vstup. Proto taky ty repraky ve standby zerou 10 W (Greta by mela radost). Kdysi jsem zkousel hledat pricinu, ale i v mem pripade byly kondiky OK. Nakonec jsem se na to vykaslal, protoze DPS koncaku by sel velmi blbe vymontovat z chladice, ktery je soucasne zadni stena subwoofer bedny. Kdyz mi bruceni vadi, tak zkratka repraky vytahnu ze zasuvky... :-/
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
hajeklubos



Založen: May 01, 2008
Příspěvky: 628
Bydliště: Praha 5

PříspěvekZaslal: pá únor 23 2024, 14:20    Předmět: Citovat

Možná jsem to nenapsal úplně přesně. Tak,že zapnuté je to trvale. Je klid, jede to naprázdno, žádné audio, nic nebručí, najednou skokově začnou vrčet všechny zesilovače. Bass nejvíce. Když to takto nechám asi 10min tak mám dojem, že někdo o patro níž pikuje šramačkou. Nakopnu bednu. Ticho, vše OK. Několik dní nic a tak dokola. Včíl mudruj. Musím na to pověsit měřáky a čekat až to začne. Až se k tomu dostanu dám vědět. W metr před trafo dám také. Údaj ale půjde nahoru protože to začne být buzené a půjde to do výkonu?? Uvidíme.
Pozn. Trafo je u tohoto typu mimo bednu.
Luboš
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Habesan



Založen: Jan 12, 2009
Příspěvky: 7090
Bydliště: Plzeňsko

PříspěvekZaslal: so únor 24 2024, 14:26    Předmět: Citovat

Už se zde na fóru párkrát objevila zkušenost, že tyhle integrované obvody, hlavně v těch najlacinějších zesilovačích, občas takhle odejdou a začnou šumět.
Po výměně za shodný typ je zase na pár let pokoj.

_________________
Sháním hasičák s CO2 "sněhový", raději funkční.
(Nemusí mít platnou revizi.)
(Celkově budu raději, když se to obejde bez papírů.)
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
hajeklubos



Založen: May 01, 2008
Příspěvky: 628
Bydliště: Praha 5

PříspěvekZaslal: so březen 16 2024, 11:04    Předmět: Citovat

Trochu posun. V koncích to není protože, když odpojím "dálkové" drátové ovládání VOLUME a BASS + sluchátka+ in, tak to zmizí. Padesátka ze zdroje to také tímto asi nebude. Zvuk vypadá jako odpojené stínění vstupů. Když s kabelem ovládání kroutím, vrčí pořád. (vstupy bez kabelů k PC) Nakopnu bednu a je celý den klid. Je to protivný, kdyby to alespoň řvalo furt.
Luboš
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma   Zaslat odpověď       Obsah fóra Diskuzní fórum Elektro Bastlírny -> Audiotechnika Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 1

 
Přejdi na:  
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra.
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.
Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům
Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory

Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Forums ©
Nuke - Elektro Bastlirna

Informace na portálu Elektro bastlírny jsou prezentovány za účelem vzdělání čtenářů a rozšíření zájmu o elektroniku. Autoři článků na serveru neberou žádnou zodpovědnost za škody vzniklé těmito zapojeními. Rovněž neberou žádnou odpovědnost za případnou újmu na zdraví vzniklou úrazem elektrickým proudem. Autoři a správci těchto stránek nepřejímají záruku za správnost zveřejněných materiálů. Předkládané informace a zapojení jsou zveřejněny bez ohledu na případné patenty třetích osob. Nároky na odškodnění na základě změn, chyb nebo vynechání jsou zásadně vyloučeny. Všechny registrované nebo jiné obchodní známky zde použité jsou majetkem jejich vlastníků. Uvedením nejsou zpochybněna z toho vyplývající vlastnická práva. Použití konstrukcí v rozporu se zákonem je přísně zakázáno. Vzhledem k tomu, že původ předkládaných materiálů nelze žádným způsobem dohledat, nelze je použít pro komerční účely! Tento nekomerční server nemá z uvedených zapojení či konstrukcí žádný zisk. Nezodpovídáme za pravost předkládaných materiálů třetími osobami a jejich původ. V případě, že zjistíte porušení autorského práva či jiné nesrovnalosti, kontaktujte administrátory na diskuzním fóru EB.


PHP-Nuke Copyright © 2005 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Čas potřebný ke zpracování stránky 0.11 sekund