Vítejte na Elektro Bastlírn?
Nuke - Elektro Bastlirna
  Vytvořit účet Hlavní · Fórum · DDump · Profil · Zprávy · Hledat na fóru · Příspěvky na provoz EB

Vlákno na téma KORONAVIRUS - nutná registrace


Nuke - Elektro Bastlirna: Diskuzní fórum

 FAQFAQ   HledatHledat   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   ProfilProfil   Soukromé zprávySoukromé zprávy   PřihlášeníPřihlášení 

Smart UPS 1000 SU1000RMI2U - hlási vysoké vstupné napätie

 
Přidat nové téma   Zaslat odpověď       Obsah fóra Diskuzní fórum Elektro Bastlírny -> Svářečky, UPS, nabíječe, měniče, zdroje, trafa a další
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Dike



Založen: Jun 13, 2006
Příspěvky: 25

PříspěvekZaslal: so listopad 25 2023, 20:51    Předmět: Smart UPS 1000 SU1000RMI2U - hlási vysoké vstupné napätie Citovat

Dobrý deň.
Opravujem - (amatérsky) záložný zdroj Smart UPS 1000 Rack.
Problém je taký, že ide len na batérie, pretože po pripojení na power chute ukazuje, že je na vstupe 275V. Keďže je odchýlka viac ako 12% od maximálneho navoleného napätia, prepne na batérie.
Samozrejme je to nezmysel, nameral som 232V.+- 5V po opakovaných meraniach. Máte s tým niekto skúsenosti?
Ďakujem za odpoveď.

Ešte dodám, mám aj druhý zdroj, ten funguje tak ako má. To len aby sme vylúčili chybné zapojenie kábla, alebo chybu softu.
Ale... power chute z tohoto zdroja nenačíta ani sériové číslo, ani dátum výmeny batérií. Sú tam len hviezdičky.


Naposledy upravil Dike dne so listopad 25 2023, 20:55, celkově upraveno 1 krát.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
rnbw



Založen: Mar 21, 2006
Příspěvky: 33842
Bydliště: Bratislava

PříspěvekZaslal: so listopad 25 2023, 20:55    Předmět: Citovat

Premerat ESR elytov na doske. Male mozu byt vyschnute.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Dike



Založen: Jun 13, 2006
Příspěvky: 25

PříspěvekZaslal: so listopad 25 2023, 20:57    Předmět: Citovat

Ďakujem vám, vyskúšam.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
rnbw



Založen: Mar 21, 2006
Příspěvky: 33842
Bydliště: Bratislava

PříspěvekZaslal: so listopad 25 2023, 21:12    Předmět: Citovat

Citam ten dodatok - vyzera to na poskodeny obsah EEPROM. Okrem ineho tam je ulozeny aj parameter "line voltage gain"...
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
EKKAR



Založen: Mar 16, 2005
Příspěvky: 31768
Bydliště: Česká Třebová, JN89FW21

PříspěvekZaslal: ne listopad 26 2023, 1:06    Předmět: Citovat

rnbw napsal(a):
Premerat ESR elytov na doske. Male mozu byt vyschnute.
Vykašlat se na nějaký měření a s výjimkou toho velikýho kyblíku, paralelně zapojenýho k baterkám, poměnit šmahem všecky elyty na desce, hlavně ty menší kapacity pod 100uF, ale i ty větší- prostě elyty jako takový. Jejich stárnutím a vysycháním zhoršený parametry (jak snížená kapacita, tak zvýšený ESR) vedou k zblbnutí zbytku elektroniky.
_________________
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...

A kutilmile - TY MNĚ TAKY Mr. Green Mr. Green !!!
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Dike



Založen: Jun 13, 2006
Příspěvky: 25

PříspěvekZaslal: ne listopad 26 2023, 11:05    Předmět: Citovat

rnbw napsal(a):
Citam ten dodatok - vyzera to na poskodeny obsah EEPROM. Okrem ineho tam je ulozeny aj parameter "line voltage gain"...


Ano, pravdepodobne je to tak. Elyty som premeral, sú OK.
Ale UPS fungovala, len zobrazovala vstupné napätie 275V. Svietila kontrolka prepätia (AVR TRIM), ale fungovala. No keď som ju pripojil na power chute a prepísal parameter "high voltage max" z 225V na maximálnu možnú 245V, ups prepla na baterky a aktivovala TRIM. Odvtedy s tým neviem pohnúť.
Neviem ako funguje meranie vstupného napätia. Možno zbytočne hľadám chybu v elektronike, asi to bude "zblbnutá eeprom".
Ale neviem, ako ju prepísať.

Taktiež ma znepokojujú informácie, ktoré posiela do SW. Výrobné číslo + iné vlastné parametre tam chýbajú, alebo sú zmätočné. Dokonca sa neprihlási ako "APC Smart UPS 1000", Ale ako "APC Smart UPS ???"
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
rnbw



Založen: Mar 21, 2006
Příspěvky: 33842
Bydliště: Bratislava

PříspěvekZaslal: ne listopad 26 2023, 12:01    Předmět: Citovat

Vybat EEPROM a precitat v programatore. Ked mas funkcnu UPS rovnakeho typu, tak precitaj EEPROM aj z nej. Potom ich porovnaj.

Kedze si do tej poskodenej uz zapisoval, budu asi data uz prepisane nespravnymi hodnotami. V tom pripade pouzit dump z funkcnej a upravit hodnoty. To bude priamo v dumpe problem (bude tam asi nejaky checksum). Ale exituje nejaky program APCFIX, ktorym sa to da urobit priamo v UPS.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Dike



Založen: Jun 13, 2006
Příspěvky: 25

PříspěvekZaslal: ne listopad 26 2023, 12:37    Předmět: Citovat

V prepálení eeprom problém nevidím. Len náplň nemám. Mám tu Smart UPS1000, ale táto nie je racková verzia. Čiže ani model nebude sedieť.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
rnbw



Založen: Mar 21, 2006
Příspěvky: 33842
Bydliště: Bratislava

PříspěvekZaslal: ne listopad 26 2023, 13:02    Předmět: Citovat

Presny model mozno nebude vadit - firmware je spolocny pre viac modelov a presny typ je nastaveny v EEPROM.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Dike



Založen: Jun 13, 2006
Příspěvky: 25

PříspěvekZaslal: ne listopad 26 2023, 20:16    Předmět: Citovat

Takže problém je vyriešený. Napichol som sa na zdroj cez Hyperterminál.
V eeprom boli ponastavované hodnoty FF. Takže ani nemohla riadne fungovať. Dokonca som si všimol že prebíjala baterky a podobne.

Našiel som toto vlákno, podľa neho som to doladil.

http://www.ebastlirna.cz/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=43232&highlight=opravy+smartups+apc+700+750+++1000

Ďakujem vám všetkým, hlavne 8832, ktorý uverejnil podrobný manuál.
Hlavné je že pomohol a všetko je OK.
Cool
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma   Zaslat odpověď       Obsah fóra Diskuzní fórum Elektro Bastlírny -> Svářečky, UPS, nabíječe, měniče, zdroje, trafa a další Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 1

 
Přejdi na:  
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra.
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.
Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům
Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory

Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Forums ©
Nuke - Elektro Bastlirna

Informace na portálu Elektro bastlírny jsou prezentovány za účelem vzdělání čtenářů a rozšíření zájmu o elektroniku. Autoři článků na serveru neberou žádnou zodpovědnost za škody vzniklé těmito zapojeními. Rovněž neberou žádnou odpovědnost za případnou újmu na zdraví vzniklou úrazem elektrickým proudem. Autoři a správci těchto stránek nepřejímají záruku za správnost zveřejněných materiálů. Předkládané informace a zapojení jsou zveřejněny bez ohledu na případné patenty třetích osob. Nároky na odškodnění na základě změn, chyb nebo vynechání jsou zásadně vyloučeny. Všechny registrované nebo jiné obchodní známky zde použité jsou majetkem jejich vlastníků. Uvedením nejsou zpochybněna z toho vyplývající vlastnická práva. Použití konstrukcí v rozporu se zákonem je přísně zakázáno. Vzhledem k tomu, že původ předkládaných materiálů nelze žádným způsobem dohledat, nelze je použít pro komerční účely! Tento nekomerční server nemá z uvedených zapojení či konstrukcí žádný zisk. Nezodpovídáme za pravost předkládaných materiálů třetími osobami a jejich původ. V případě, že zjistíte porušení autorského práva či jiné nesrovnalosti, kontaktujte administrátory na diskuzním fóru EB.


PHP-Nuke Copyright © 2005 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Čas potřebný ke zpracování stránky 0.16 sekund