Vítejte na Elektro Bastlírn?
Nuke - Elektro Bastlirna
  Vytvořit účet Hlavní · Fórum · DDump · Profil · Zprávy · Hledat na fóru · Příspěvky na provoz EB

Vlákno na téma KORONAVIRUS - nutná registrace


Nuke - Elektro Bastlirna: Diskuzní fórum

 FAQFAQ   HledatHledat   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   ProfilProfil   Soukromé zprávySoukromé zprávy   PřihlášeníPřihlášení 

Metabo GB 18 LXT BL Q I + WPB 18 LT BL 11-125 - zkušenosti

 
Přidat nové téma   Zaslat odpověď       Obsah fóra Diskuzní fórum Elektro Bastlírny -> Elektrické nářadí
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Xant



Založen: Jul 04, 2018
Příspěvky: 32

PříspěvekZaslal: ne říjen 22 2023, 12:49    Předmět: Metabo GB 18 LXT BL Q I + WPB 18 LT BL 11-125 - zkušenosti Citovat

Nemám v úmyslu kritizovat DeWalt – za tu cenu si svou práci odvedli více než dobře i když to někdy bylo spíše utrpení a nadávání (zejména sloupy VO, navrtávání CU pásoviny), přesto nelze říci křivého slova. Za ty 3-4 roky mají své nejlepší dávno za sebou, polovina odešla, sklíčidel už se vyměnilo také dost a nechce se mi kupovat celé sady baterií, když nejsem rozhodnutý pokračovat s DeWalt. Současně dodávám, že lemplům a ukáčkům do pracek Hilti nepatří a je mi milejší, když zničí DeWalt za 6, než Hilti za 15. Příklep není důležitý, protože do zdí/betonu mají SDSka. Jde mi hlavně o vrtání průchodek pro raznice, CU pásoviny, ocelových plechů, řezání závitů do sloupů atd.

Otázka zní, máte konkrétně s tímto modely pozitivní zkušenosti, odolnost, výdrž v ostrém řemeslném provozu (elektrikáři). Každý nafasuje AKU vrtačku s bruskou, nabíječku a k tomu 4-6 baterií (18 V 5.2 Ah).

P.S.: Lempl a jeho pracky zničí cokoliv, mě jde o kvalitu, životnost a jestli si poradí s desítkou, nebo dvanáctkou závitem do sloupu VO.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
tal



Založen: Feb 11, 2005
Příspěvky: 106

PříspěvekZaslal: ne říjen 22 2023, 17:16    Předmět: Citovat

Používám METABO ale starší mám ho asi 5 let ten 12 závit zvládne v pohodě je třeba dávat pozor na ruce ta sila je opravdu velká ale jak píšeš někdo dokáže zničit cokoli.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Xant



Založen: Jul 04, 2018
Příspěvky: 32

PříspěvekZaslal: po říjen 23 2023, 18:32    Předmět: Citovat

Díky.

Pro sebe a ještě jednomu vyvolenému rád zaplatím Hilti sakumprásk a vím, že když mu dám stromeček od Hilti (stupňový vrták), tak mu to vydrží a bude se k tomu náležitě chovat. Zacházení je kamenem úrazu poslední doby.

Díky za postřeh, s Metabo žádné zkušenost nemám a docela mě zaujal svou cenou i když zázraky nečekám.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
milosak



Založen: Nov 27, 2018
Příspěvky: 485
Bydliště: Praha zapad

PříspěvekZaslal: út říjen 24 2023, 15:30    Předmět: Citovat

Mám od Metaba více jak 6 let :
aku vrtačku s převodovkou, flexu s plochou
hlavou, vrtačku/šroubovák, elektrikářské kladivo vrtací - vše aku
jedinou flexu na 230V

Za mě super před tím jsem kupoval od 90 let vše od modr. bosche, ale tam
ta kvalita prostě nebyla.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Xant



Založen: Jul 04, 2018
Příspěvky: 32

PříspěvekZaslal: út říjen 24 2023, 20:23    Předmět: Citovat

S Bosch (pro jistotu, ale vždy mluvím o Professional – Heavy Duty) jsem se také dost zklamal, ale zase mají náhradní díly na cokoliv. Ovšem zcela podstatná je cena za opravu a zda se to vůbec vyplatí. Dost mě štvali s bateriemi. Osobně mám rád unifikované univerzální baterie pro celou sérii.

I tak díky za názor, na Metabo jsem nějak nenarazil ani na stavbách, kde dříve býval hodně Bosch, dneska je to Makita/DeWalt. Sem tam vidím Hilti, Milwaukee a Fein, ovšem je jich jako šafránu.

Dnes jsem je objednal po čtyřech kusech na vyzkoušení a vybavení nováčka – čerstvě po vyučení, ale nadmíru zručný, šikovný a pečlivý. Potřebuje prakticky vše, od ručního nářadí přes kladivo, vysavač i sadu kufrů. Rok bude dělat v tandemu a pak se osamostatní (doufám, že vydrží).
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma   Zaslat odpověď       Obsah fóra Diskuzní fórum Elektro Bastlírny -> Elektrické nářadí Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 1

 
Přejdi na:  
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra.
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.
Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům
Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory

Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Forums ©
Nuke - Elektro Bastlirna

Informace na portálu Elektro bastlírny jsou prezentovány za účelem vzdělání čtenářů a rozšíření zájmu o elektroniku. Autoři článků na serveru neberou žádnou zodpovědnost za škody vzniklé těmito zapojeními. Rovněž neberou žádnou odpovědnost za případnou újmu na zdraví vzniklou úrazem elektrickým proudem. Autoři a správci těchto stránek nepřejímají záruku za správnost zveřejněných materiálů. Předkládané informace a zapojení jsou zveřejněny bez ohledu na případné patenty třetích osob. Nároky na odškodnění na základě změn, chyb nebo vynechání jsou zásadně vyloučeny. Všechny registrované nebo jiné obchodní známky zde použité jsou majetkem jejich vlastníků. Uvedením nejsou zpochybněna z toho vyplývající vlastnická práva. Použití konstrukcí v rozporu se zákonem je přísně zakázáno. Vzhledem k tomu, že původ předkládaných materiálů nelze žádným způsobem dohledat, nelze je použít pro komerční účely! Tento nekomerční server nemá z uvedených zapojení či konstrukcí žádný zisk. Nezodpovídáme za pravost předkládaných materiálů třetími osobami a jejich původ. V případě, že zjistíte porušení autorského práva či jiné nesrovnalosti, kontaktujte administrátory na diskuzním fóru EB.


PHP-Nuke Copyright © 2005 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Čas potřebný ke zpracování stránky 0.12 sekund