Založen: Jul 27, 2004 Příspěvky: 4491 Bydliště: 25km na západ od Prahy
Zaslal: út říjen 25 2022, 20:43 Předmět:
Máme to stejně. Na zadělání a kynutí je to výborné, ale dál raděj už klasicky. Zkoušeli jsme v tom i koláčovou formu co k tomu byla a taky žádná hitparáda. _________________ Kdyby Edison nevynalezl elektřinu, do teď se díváme na televizi při svíčkách.
Založen: Jul 21, 2006 Příspěvky: 25741 Bydliště: skoro Brno
Zaslal: út říjen 25 2022, 20:52 Předmět:
Třeba na knedlíky používám obyčejný nejlacinější kvasnice, ale zjistil jsem, že se musí metlou rozšlehat v nějaké tekutině, u mě v mlíce. Když jsem je jen drobil, nefungovalo to.
Takže extra teplý mlíko (trošku), mouka, špetka cukru, metla a pak nechat vzejít (to je za chvilku). Pak to naliju do pekárny, přidám zbytek ingrediencí a namíchám těsto. _________________ Pro moje oslovení klidně použijte jméno Zdeněk
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]
Založen: Apr 02, 2011 Příspěvky: 17788 Bydliště: Nový Bydžov
Zaslal: čt říjen 27 2022, 15:39 Předmět:
Nojo, Zdenku, ale na míchání těsta stačí nějakej pomaloběžnej robot či mixér s hákem a nebo v nejhorším mísa s vařečkou, na to jsem nemusel kupovat pekárnu. _________________ Jirka
Založen: Nov 10, 2009 Příspěvky: 2462 Bydliště: u Velvar, mezi D8 a R7
Zaslal: čt říjen 27 2022, 19:21 Předmět:
Záleží na kolik topíš, v chladu to kyne hůř. A nádoby většiny robotů se blbě mejou, nebo naplní půl myčky. Nádoba pekárny se dobře myje. A ještě se mi nestalo, aby nadrobené droždí nevzešlo a hrál jsem si s kváskem.
Jsou i různé programy podle značky. Mám tu Lidl, nějakou jako eta fiesta a poslední je číňan, který ale měl docela slušné hodnocení, protože se prodává na amazonu. A jednoprogramový Panasonic, sakra musím ten bordel začít likvidovat.
Založen: Mar 16, 2005 Příspěvky: 31873 Bydliště: Česká Třebová, JN89FW21
Zaslal: čt říjen 27 2022, 22:24 Předmět:
Celeron napsal(a):
Nojo, Zdenku, ale na míchání těsta stačí nějakej pomaloběžnej robot či mixér s hákem a nebo v nejhorším mísa s vařečkou, na to jsem nemusel kupovat pekárnu.
Někdo má pohybový problémy a těsto nevymíchá a nevyválí, jsou lidi, který jsou nemocní (karpální potíže nebo "luskavý palce") a pak taky jsou lidi, který mají vrozenou tulení nemoc - občas se to prej dá léčit, údajně historicky dost dobře fungovala pažba Mauseru ´98k nebo gumoléčba VUMLem, v dnešní době netuším, jaký jsou účinný přípravky ... _________________ Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
Založen: Jul 21, 2006 Příspěvky: 25741 Bydliště: skoro Brno
Zaslal: so říjen 29 2022, 13:10 Předmět:
V zimě to dávám kynout na akumulačky na špalky, abych to nepřipálil ( ) a to valí jak blázen. _________________ Pro moje oslovení klidně použijte jméno Zdeněk
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]
Lidi se dají různě stimulovat k nakupování toho nebo nenakupování onoho.
To si mohli taky říct v závodní kuchyni v Treblince, když vařili polévku ze shnilých brambor, dokud nám to ubytovaní žerou...
Máslo v nákupním košíku relativně leze nahoru a suma vyrobenýho tuzemskýho z mléčného tuku (máslo v původním významu) možná leze dolů, s tím jak se vyvíjejí stavy dobytka, cena krmiv, energií atd.
Jen by mě zajímalo jak by obstály na německém trhu výrobky značené pouze v češtině.
Založen: Jan 17, 2007 Příspěvky: 6319 Bydliště: Husinec-Řež
Zaslal: pá červen 30 2023, 15:43 Předmět:
Já si na chleba/vaření kupuju máslo, ale nevidím nic špatného na rostliném tuku - ten tedy povětšinou používám v neztuženém stavu. No, třeba směsný tuk Zlatá Haná tuším byla taky v poho.
Jo, pokud tím nahrazuješ máslo a čekáš stejný výsledek, tak chápu, že nejsi spokojen.
Založen: Nov 10, 2009 Příspěvky: 2462 Bydliště: u Velvar, mezi D8 a R7
Zaslal: pá červen 30 2023, 20:27 Předmět:
Crifodo napsal(a):
Máslo v nákupním košíku relativně leze nahoru.
V Lidlu bylo Máslo z Vysočiny za 29,9 a určitě po dobu tří týdnů (Možná předtím od jiného výrobce). Teď má za 30, Penny tu svou značku, já s ní problém neměl. Bývá to polské.
Založen: Mar 16, 2005 Příspěvky: 31873 Bydliště: Česká Třebová, JN89FW21
Zaslal: pá červen 30 2023, 21:18 Předmět:
Norma říká, že výrobek s označením "Máslo" musí obsahovat minimálně 82% mlíčnýho tuku - a to, co se může označovat jako "ČERSTVÉ MÁSLO" nesmí bejt zmrazovaný, tzn. že se to nesmí dlouhodobě skladovat. Většina toho, co se prodává jako normální "máslo" je vytažená ze státních potravinovejch "nedotknutelnejch zásob", často skopčáckejch, kde leží máslo zamražený na nějakejch -35°C nebo ještě hloub po dobu 10 let než projde garance kvality, následně je to přešlehaný průmyslovým mixérem aby se odstranila hrudkovitost získaná rozmrazením a znovu se emulgovala voda a vržený na trh "s akční cenou". Na první pohled se to tváří stejně, ale po namazání se PŘI SROVNÁNÍ projeví jiná chuť a jiná struktura = kdo nemá možnost položit to vedle "čerstvýho másla", obvykle rozdíl nepozná - a to ještě je to poznatelný jen za studena, namazaný, jako surovinu do pečení nebo vaření nikdo nemá šanci rozpoznat čerstvý máslo od dlouhodobě skladovanýho. Biologicky, výživově i chemicky je to máslo, akorát prostě kráva, která to mlíko kdysi v minulosti nadojila, už mezitím asi tak 3x prošla kolotočem teletník-kravín-jatky-kafilérka ... A samozřejmě, mluvím pouze o potravině, vyráběný čistě šleháním smetany z kravskýho mlíka, ne o nějakejch náhražkách vyráběnejch technologicky na bázi katalytický chemie z rostlinnejch a jinejch tuků. _________________ Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru. Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory
Informace na portálu Elektro bastlírny jsou prezentovány za účelem vzdělání čtenářů a rozšíření zájmu o elektroniku. Autoři článků na serveru neberou žádnou zodpovědnost za škody vzniklé těmito zapojeními. Rovněž neberou žádnou odpovědnost za případnou újmu na zdraví vzniklou úrazem elektrickým proudem. Autoři a správci těchto stránek nepřejímají záruku za správnost zveřejněných materiálů. Předkládané informace a zapojení jsou zveřejněny bez ohledu na případné patenty třetích osob. Nároky na odškodnění na základě změn, chyb nebo vynechání jsou zásadně vyloučeny. Všechny registrované nebo jiné obchodní známky zde použité jsou majetkem jejich vlastníků. Uvedením nejsou zpochybněna z toho vyplývající vlastnická práva. Použití konstrukcí v rozporu se zákonem je přísně zakázáno. Vzhledem k tomu, že původ předkládaných materiálů nelze žádným způsobem dohledat, nelze je použít pro komerční účely! Tento nekomerční server nemá z uvedených zapojení či konstrukcí žádný zisk. Nezodpovídáme za pravost předkládaných materiálů třetími osobami a jejich původ. V případě, že zjistíte porušení autorského práva či jiné nesrovnalosti, kontaktujte administrátory na diskuzním fóru EB.