Vítejte na Elektro Bastlírn?
Nuke - Elektro Bastlirna
  Vytvořit účet Hlavní · Fórum · DDump · Profil · Zprávy · Hledat na fóru · Příspěvky na provoz EB

Vlákno na téma KORONAVIRUS - nutná registrace


Nuke - Elektro Bastlirna: Diskuzní fórum

 FAQFAQ   HledatHledat   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   ProfilProfil   Soukromé zprávySoukromé zprávy   PřihlášeníPřihlášení 

Pokladna Fujitsu General G-1400

 
Přidat nové téma   Zaslat odpověď       Obsah fóra Diskuzní fórum Elektro Bastlírny -> Poradna
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Lesnik



Založen: Jan 31, 2006
Příspěvky: 94

PříspěvekZaslal: po leden 07 2008, 13:36    Předmět: Pokladna Fujitsu General G-1400 Citovat

Mám tu pokladnu Fujitsu General G-1400 u které vybouchla záložní baterka, po výměně se mi ale nadaří jí rozběhnout. Vůbec se nerosvítí displej. Asi na to bude nějaký fígl, údajně se musí zadat nějaký kód. Nevíte náhodou někdo jak na to ?
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
kondor



Založen: Jul 31, 2005
Příspěvky: 205
Bydliště: Česká Lípa

PříspěvekZaslal: po leden 07 2008, 16:35    Předmět: Citovat

Nevím jak FUJITSU,ale většina SHARP a JMC GOLd pokladen se resetovala následujícím způsobem-klíček nebo systémový přepínač do polohy PRG,vytáhnout ze zásuvky,stisknout současně číselná tlačítka 1 3 7 9 / čili všechny rohové / a podržet-přitom zasunout kabel do zásuvky.Po nastartování se ovšem pokladna nastavila do základního stavu,čili cokoliv v ní bylo naprogramováno přišlo vniveč.Jinak doporučuji nějakého servisáka co se tím zabýval,já jen 15 let a už to 8 let nedělám.Ale proberu všechnu dokumentaci co mi ještě zbyla,jestli tu k ní náhodou něco nemám.Dám vědět kdybych našel.
Kondor
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Lesnik



Založen: Jan 31, 2006
Příspěvky: 94

PříspěvekZaslal: po leden 07 2008, 17:43    Předmět: Citovat

Moc díky za radu Kondore, zkusil jsem to, ale nic to nedělá. Tak to zřejmě bude nějaká jiná kombinace. Zkoušel jsem najít něco na netu, ale je to asi už příliš starý stroj, nebo to tam prostě není. Kdybys náhodou něco našel moc by mi to pomohlo jelikož pokladnu potřebuji mít v provozu. Díky.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
kondor



Založen: Jul 31, 2005
Příspěvky: 205
Bydliště: Česká Lípa

PříspěvekZaslal: po leden 07 2008, 19:58    Předmět: Citovat

Tak jsem prošel všechny dokumentace,mám tu mraky typů pokladen SHARP,TEC,SANYO,JCM GOLD,.... ale Fujitsu ani jedinou.Jak se to projevuje že to nejde,to ani "nepípne"?A jak jsi myslel že vybouchla baterka?To jako že se vybila?Potom by ale neměl být problém po výměně za jinou normálním způsobem ji nahodit.Zdroj maká?Je vidět žhavení displeje?Kdybych to měl před sebou na stole tak bych si s tím pohrál,a možná bych na něco přišel ale takhle fakt nevím.8 let je dost dlouhá doba,a tohle je už "střep" co pamatuje Šemíka ještě jako hříbě.Ale poptám se bývalých kolegů jestli někdo něco nemá,i když pochybuji.Dám vědět,jak jsem dopadl
Jen pro kontrolu-toto by měla být ta G-1400,je to tak?
Kondor



G-1400.jpg
 Komentář:

Stáhnout
 Soubor:  G-1400.jpg
 Velikost:  44.87 kB
 Staženo:  141 krát

Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Lesnik



Založen: Jan 31, 2006
Příspěvky: 94

PříspěvekZaslal: po leden 07 2008, 20:46    Předmět: Citovat

Jo, je to přesně ta na fotce G-1400. Závada vznikla tak, že se pokladna nejdříve zablokovala. Stalo se to po tom, co jsme si všimli, že je nastaveno špatné datum. Snažili jsme se naprogramovat dnešní datum, ale po provedené operaci se pokladna zablokovala a to tak, že z kláves fungovala jen klávesa na posun papíru a svítil display. Po stisku jakékoliv klávesy se objevovalo E jako error. Jelikož se nám již něco podobného stalo, ovšem že to bylo úplně stejné říci nemůžeme jelikož je to už dlouho, pokladnu jsem rozdělal a šel po baterce. Je tam lithiovka 3V, kterou jsem měřil a měla 2,25V. Dal jsem tam ne úplně novou, protože momentálně nemám, baterku, která má 2,85V a od té doby se mi pokladna vůbec nerosvítí. Tím myslím displej. Napájení předpokládám funguje, protože pokladna před mou operací svítila, zatím jsem ho neměřil, ale svítí optočlen u otáčení číselníku, takže něco tam jde. Asi tím jak jsem odpojil baterku, je potřeba pokladnu znovu nastartovat podobným způsobem jaký jsi popisoval. Zatím moc díky.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Lesnik



Založen: Jan 31, 2006
Příspěvky: 94

PříspěvekZaslal: út leden 15 2008, 15:15    Předmět: Citovat

Tak už se mi povedlo pokladnu probudit ze spánku, ještě musím nějak zjistit, jak se dají naprogramovat prázdné řádky aby účtenka vyjela dostatečně ven a dala se utrhnout bez posouvání.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
anonym






PříspěvekZaslal: pá leden 25 2008, 9:14    Předmět: Citovat

Ahoj .

Mám taky takovou pokladnu a problém s tiskárnou. Potřebuji nějaká kolečka a nebo celou na ND.

pokud se Ti jí nepodaří opravit tak a fungujr Ti tisk nebo pokud někdo má nějakou s dobrou tiskárnou dejte vědět.

Děkuji za pochopení.

jarda.zebra@seznam.cz|

tel. 602951115
Návrat nahoru
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma   Zaslat odpověď       Obsah fóra Diskuzní fórum Elektro Bastlírny -> Poradna Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 1

 
Přejdi na:  
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra.
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.
Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům
Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory

Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Forums ©
Nuke - Elektro Bastlirna

Informace na portálu Elektro bastlírny jsou prezentovány za účelem vzdělání čtenářů a rozšíření zájmu o elektroniku. Autoři článků na serveru neberou žádnou zodpovědnost za škody vzniklé těmito zapojeními. Rovněž neberou žádnou odpovědnost za případnou újmu na zdraví vzniklou úrazem elektrickým proudem. Autoři a správci těchto stránek nepřejímají záruku za správnost zveřejněných materiálů. Předkládané informace a zapojení jsou zveřejněny bez ohledu na případné patenty třetích osob. Nároky na odškodnění na základě změn, chyb nebo vynechání jsou zásadně vyloučeny. Všechny registrované nebo jiné obchodní známky zde použité jsou majetkem jejich vlastníků. Uvedením nejsou zpochybněna z toho vyplývající vlastnická práva. Použití konstrukcí v rozporu se zákonem je přísně zakázáno. Vzhledem k tomu, že původ předkládaných materiálů nelze žádným způsobem dohledat, nelze je použít pro komerční účely! Tento nekomerční server nemá z uvedených zapojení či konstrukcí žádný zisk. Nezodpovídáme za pravost předkládaných materiálů třetími osobami a jejich původ. V případě, že zjistíte porušení autorského práva či jiné nesrovnalosti, kontaktujte administrátory na diskuzním fóru EB.


PHP-Nuke Copyright © 2005 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Čas potřebný ke zpracování stránky 0.14 sekund