Vítejte na Elektro Bastlírn?
Nuke - Elektro Bastlirna
  Vytvořit účet Hlavní · Fórum · DDump · Profil · Zprávy · Hledat na fóru · Příspěvky na provoz EB

Vlákno na téma KORONAVIRUS - nutná registrace


Nuke - Elektro Bastlirna: Diskuzní fórum

 FAQFAQ   HledatHledat   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   ProfilProfil   Soukromé zprávySoukromé zprávy   PřihlášeníPřihlášení 

jak napojit Lm 3915 na předzesilovač ?

 
Přidat nové téma   Zaslat odpověď       Obsah fóra Diskuzní fórum Elektro Bastlírny -> Poradna
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
legal



Založen: Feb 03, 2005
Příspěvky: 129
Bydliště: Ostrava

PříspěvekZaslal: čt leden 10 2008, 13:55    Předmět: jak napojit Lm 3915 na předzesilovač ? Citovat

Zdravím pánové,mam problém a uvažuji jak ho vyřešit.jedna se o to že mam Wu metr s lm 3915.Postaveny podle plánku z amara 11/2000.koukal jsem na katalogový list a dospěl k závěru že asi signál z předzesilovače stačit nebude.Proto se ptám jak by jste to vy navrhly aby indikátor ukazoval již vybuzení předzesilovače a nepotřeboval signal z koncového stupně.Díky za nápady.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Cust



Založen: Jan 17, 2007
Příspěvky: 6332
Bydliště: Husinec-Řež

PříspěvekZaslal: čt leden 10 2008, 14:06    Předmět: Citovat

na vystup predzesilovace zapojit dalsi zesilovac jen pro VU, nebo zvysit citlivost VU
navic VU metry se davali na vstupy zesilovacu jen pro pripad zaznamu signalu na pasku, jinak nemaji zadny smysl.
Davali se na vystup koncaku pro indikaci vybuzeni, coz v podstate taky smysl nema. V profi zesicich se to nepouziva vubec nebo je jen ledka na indikaci limitace (coz si ostatne budu delat ted taky).
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
PLV



Založen: Oct 21, 2007
Příspěvky: 400
Bydliště: Litovel

PříspěvekZaslal: čt leden 10 2008, 15:18    Předmět: Citovat

U pořádného zesilovače, který používám pro různě silné signály, potřebuji vědět, jestli není vstup přebuzený a zrovna tak potřebuji vědět, jak je koncák vybuzený, takže není pravda, že nějaké VU metry a jiné kontroly přebuzení nemají smysl.
_________________
Netřep se mnou!
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Cust



Založen: Jan 17, 2007
Příspěvky: 6332
Bydliště: Husinec-Řež

PříspěvekZaslal: čt leden 10 2008, 15:39    Předmět: Citovat

koncovy zesilovac ma konstantni zesileni urcene vnitrnim zapojenim.
vystupni signal je dan urovni vstupniho signalu a jeho zesilenim, udava se citlivost, pokud tedy date VU metr na vstup a na vystup musi vzdy ukazovat stejne hodnoty (uroven napeti na vystupu je prosty nasobek napeti na vstupu) pokud se nad tim zamyslite, pak VU metr opravdu ztraci smysl (jde prece jen o to aby zesik nemohl jit do limitace), na vstup zesilovace se navic preci zapojuje linkovy vstup s normovanou urovni signalu a pokud pripojujete predzesik, tak by mohl mit trimr na nastaveni urovne, ktere se nastavi jednou provzdy.
Vybuzeni zesilovace se nastavuje potenciometrem pripojenym na vstup zesilovace (tento potenciometr byva vetsinou nazvany VOLUME, popripade Hlasitost). Pripojit VU metr na vystup predzesilovace pred Volume je opravdu jen vhodne na ten zaznam, aby se donastavila spravne vybuzeni zaznamove hlavy magice. Jinak je to fakt holy nesmysl (jestli ne, tak mi vysvetlete duvod).

EDIT: pro legal, dej si do vyhledavani tady na foru VU metr, bylo to tu nekolikrat, urcite se dozvis spoustu plodnych informacich. O tom konkretnim obvodu z amara, co tak to naskenovat a dat to sem, ne kazdy ma sbirku amar doma
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
stepa



Založen: Jan 05, 2007
Příspěvky: 4669
Bydliště: poblíž HK

PříspěvekZaslal: čt leden 10 2008, 16:21    Předmět: Citovat

to legal: zapojuje se na vystup koncaku(jinam nema smysl), aby si videl kdy a jak mas vybuzeny/prebuzeny konce. Nechapu proc to chces zapojovat za predzesilovac, jde to, ale je to zbytecne. Dej to na vystup koncu, nebo alespon vysvetli,proc to chces davat na predzes.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
legal



Založen: Feb 03, 2005
Příspěvky: 129
Bydliště: Ostrava

PříspěvekZaslal: čt leden 10 2008, 16:46    Předmět: Citovat

chtěl jsem ať mi to funguje i při malých hlasitostech,zjistil jsem že po napojení na koncák to při vyšší hlasitosti svítí cele jak vánoční stromeček prostě všech 10 diod svítí stále ,proto se stepo zeptám,nemůže to vadit tomu obvodu Lm když bude třeba delší dobu takto vybuzen že všechny led budou svítit naplno??Nebo to mám raděj opravdu nastavit aby svítila poslední led až při plném vykonu a při běžné poslechové hlasitosti sem tam blikla 1 dioda.Asi 2 možnost ať to má smysl,známý to kdysi měl na zesilovači ale nevím jak přesně totiž uděláno tak že to měl řízeno vstupním signálem a mohl zesilovat jak chtěl aniž by se led přebudili nebo při malých hlasitostech nesvítily.tak jsem to právě chtěl udělat jak ten známý.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
stepa



Založen: Jan 05, 2007
Příspěvky: 4669
Bydliště: poblíž HK

PříspěvekZaslal: čt leden 10 2008, 17:15    Předmět: Citovat

Jde o to jestli chces, aby to bylo funkcne spravne, nebo aby ti to blikalo i pri malych hlasitostech. Kdyz to bude funkcne spravne, tak ti pri male hlasitosti bude svitit pouze 1-2 LEDky, ale kdyz z toho chces udelat vietnamskou trznici, tak si ji udelej, ale nebude to o nicem vypovidat a orientovat se podle toho neda. Indikator vybuzeni je vlastne opticka kontrola vybuzeni koncu. Kdyz se ti to tak nelibi, tak zmen delic na nastaveni urovne a pohraj si s tim dokud ti to nebude vyhovovat...vzdyt mas taky na vstupu trimr na nastaveni citlivosti. Topit bych nerekl, ale hrat ano...nic ti nebrani v tom dat tam 2mA LED, ale svab ma vydrzet 1,4W vyzareneho vykonu, takze by se upect nemel. Taky nesmis zapominat, ze to je LOG stupnice.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
legal



Založen: Feb 03, 2005
Příspěvky: 129
Bydliště: Ostrava

PříspěvekZaslal: čt leden 10 2008, 18:30    Předmět: Citovat

tak rozhodl jsem se že to nechám na vystupu Konc.stupně jako Vu metr tak jak to má byt.Diky všem za připomínky.Jdu teď nastavit pomoci osciloskopu max vybuzení zesilovače na svit 10led při počátku limitace. Very Happy
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
stepa



Založen: Jan 05, 2007
Příspěvky: 4669
Bydliště: poblíž HK

PříspěvekZaslal: čt leden 10 2008, 18:39    Předmět: Citovat

Dostav to az pri zatizenych koncakach...naprazdno muze byt limitace o neco vys(ale to je jenom takovy detail) Wink . Kolik dB mas rozsah indikace? Tohle bude asi takovych 25-30dB. Ja jsem upravou zapojeni dosahl nejakych 50dB.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma   Zaslat odpověď       Obsah fóra Diskuzní fórum Elektro Bastlírny -> Poradna Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 1

 
Přejdi na:  
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra.
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.
Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům
Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory

Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Forums ©
Nuke - Elektro Bastlirna

Informace na portálu Elektro bastlírny jsou prezentovány za účelem vzdělání čtenářů a rozšíření zájmu o elektroniku. Autoři článků na serveru neberou žádnou zodpovědnost za škody vzniklé těmito zapojeními. Rovněž neberou žádnou odpovědnost za případnou újmu na zdraví vzniklou úrazem elektrickým proudem. Autoři a správci těchto stránek nepřejímají záruku za správnost zveřejněných materiálů. Předkládané informace a zapojení jsou zveřejněny bez ohledu na případné patenty třetích osob. Nároky na odškodnění na základě změn, chyb nebo vynechání jsou zásadně vyloučeny. Všechny registrované nebo jiné obchodní známky zde použité jsou majetkem jejich vlastníků. Uvedením nejsou zpochybněna z toho vyplývající vlastnická práva. Použití konstrukcí v rozporu se zákonem je přísně zakázáno. Vzhledem k tomu, že původ předkládaných materiálů nelze žádným způsobem dohledat, nelze je použít pro komerční účely! Tento nekomerční server nemá z uvedených zapojení či konstrukcí žádný zisk. Nezodpovídáme za pravost předkládaných materiálů třetími osobami a jejich původ. V případě, že zjistíte porušení autorského práva či jiné nesrovnalosti, kontaktujte administrátory na diskuzním fóru EB.


PHP-Nuke Copyright © 2005 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Čas potřebný ke zpracování stránky 0.13 sekund