Vítejte na Elektro Bastlírn?
Nuke - Elektro Bastlirna
  Vytvořit účet Hlavní · Fórum · DDump · Profil · Zprávy · Hledat na fóru · Příspěvky na provoz EB

Vlákno na téma KORONAVIRUS - nutná registrace


Nuke - Elektro Bastlirna: Diskuzní fórum

 FAQFAQ   HledatHledat   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   ProfilProfil   Soukromé zprávySoukromé zprávy   PřihlášeníPřihlášení 

Měřák 400V odběru
Jdi na stránku 1, 2, 3, 4, 5  Další
 
Přidat nové téma   Zaslat odpověď       Obsah fóra Diskuzní fórum Elektro Bastlírny -> Silnoproudá technika
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
evlo



Založen: May 25, 2009
Příspěvky: 111

PříspěvekZaslal: út srpen 03 2021, 20:16    Předmět: Měřák 400V odběru Citovat

Půjde 2F kotel, údajně 400v, ale nevím jestli to není proste 2x230v odběr měřit dvěma měráky proudu pro 1F 230V, že bych prostě sečetl co to naměří, nebo potřebuji opravdu nějaký drahý 400 3 fazový měřák? A bude ten vůbec umět měřit když jsou zatížené jen 2 faze? Zaleží od typu, ale myslím prostě z alíku.

Případně mělo by cenu zvážit nějaký měřák co měří cívkou kolem drátu?

"active power(The active power current voltage only for A phase, if balance it's all the same for 3 phase)" u toho pišou, což nevím co znamená, protože u mě to rozhdoně balanced nebude

nasel jsem video pro podobnej 230V https://www.youtube.com/watch?v=rmwuT8bZ9yg
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
samec



Založen: Dec 19, 2017
Příspěvky: 2774

PříspěvekZaslal: út srpen 03 2021, 20:28    Předmět: Citovat

Stačí jeden jednofázový na 230V a nameraný údaj vynásobiť x2.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
evlo



Založen: May 25, 2009
Příspěvky: 111

PříspěvekZaslal: út srpen 03 2021, 20:33    Předmět: Citovat

Nejsim si prave jisty, protoze
230v to meri mezi N a F
kdyzto pokud by kotel byl fakt 400V a ne 2x230V, coz jako teoreticky to mozne je, ze by to tak meli, tak by to pak prece muselo merit F1 a F2, ne?
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
PavelFF



Založen: Feb 18, 2008
Příspěvky: 4515
Bydliště: Brno

PříspěvekZaslal: út srpen 03 2021, 22:40    Předmět: Citovat

evlo napsal(a):
....odběr měřit dvěma měráky proudu pro 1F 230V, že bych prostě sečetl co to naměří, ...
Dva měřáky proudu jsou nesmysl (nebo aspoň redundance). Spotřebičem poteče jen jeden proud a bude stejný na vstupu i na výstupu.

Co ve skutečnosti potřebuješ změřit? Proud(A), příkon(W) nebo spotřebu(Wh)?

Pokud potřebuješ měřit příkon, pak stačí jednofázový wattmetr, ale jeho napěťový vstup musí vydržet 400V. Což nebude běžné u jednofázového měřáku.

Dalo by se to, s trochou hraní, obejít napěťovým transformátorem nebo předřadníkem a zobrazený údaj přepočítat.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
evlo



Založen: May 25, 2009
Příspěvky: 111

PříspěvekZaslal: st srpen 04 2021, 6:50    Předmět: Citovat

Ideální něco takovýho https://www.aliexpress.com/item/1005003034220893.html ale aby to to fakt měřilo, ale zas co jsem se díval, tak jediný jiný co jsem našel je nějaký schindler electric za 5000 a to furt nevím jestli to by to fungovalo.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
ZVUK2000



Založen: Apr 22, 2012
Příspěvky: 3546
Bydliště: Karvinsko

PříspěvekZaslal: st srpen 04 2021, 7:06    Předmět: Citovat

Jako podružné elektroměry dávám toto. Cena něco kolem 1000Kč


elektroměr.jpg
 Komentář:
 Velikost:  69.82 kB
 Zobrazeno:  63 krát

elektroměr.jpg


Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
evlo



Založen: May 25, 2009
Příspěvky: 111

PříspěvekZaslal: st srpen 04 2021, 7:09    Předmět: Citovat

To máš dobrý, ale když to nemá žádný datový výstup, natož nějaký použitelný jako zigbee3, tak to mě moc nepomůže, že.
A fakt teda netusim jak by slo konvertovat ty impulsy na zigbree nebo jestlit o fakt dokaze merit 400V jen na dvou fazich a na 3. nic
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
evlo



Založen: May 25, 2009
Příspěvky: 111

PříspěvekZaslal: st srpen 04 2021, 8:27    Předmět: Citovat

PavelFF napsal(a):
evlo napsal(a):
....odběr měřit dvěma měráky proudu pro 1F 230V, že bych prostě sečetl co to naměří, ...
Dva měřáky proudu jsou nesmysl (nebo aspoň redundance). Spotřebičem poteče jen jeden proud a bude stejný na vstupu i na výstupu.


"active power(The active power current voltage only for A phase, if balance it's all the same for 3 phase)"


takze to teda nevadi, protoze kdyz budou zatizene 2 faze ze 3 a meri to jen jednu, tak by to i tak zmerilo dobre, kdyz by to bylo jak pises.

Moc to nechapu, protoze 400V se da ziskat zapojeni faze1 a faze2, ale proste pak uz by prece ani nepotrebuovali ten neutralni vodic napr., ne?
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
nonius



Založen: Nov 27, 2019
Příspěvky: 72

PříspěvekZaslal: st srpen 04 2021, 9:02    Předmět: Citovat

Všechny elektroměry (se kterými jsem se zatím setkal) umožňují měřit spotřebu u spotřebičů zapojených na jednu fázi a nulový vodič, nebo na dvě nebo tři fáze a nulový vodič, nebo pouze na dvě nebo tři fáze bez nulového vodiče. Musí být ale zapojený nulový vodič do elektroměru i přesto, že se nevyužije pro napájení spotřebičů.
Ten elektroměr DTS-353 by to měl umět, protože jsem nenašel k němu pořádný návod, tak to nevím jistě. Podobný (možná stejný) jsem už zapojoval a měří dobře.
Dejte si také pozor na maximální velikost proudu, který dokáže měřit.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
evlo



Založen: May 25, 2009
Příspěvky: 111

PříspěvekZaslal: st srpen 04 2021, 9:08    Předmět: Citovat

Asi jsem to nenapsal dost přesně
Mě zajímá průběh/historie/log odběru, ne jeho hodnota
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
nonius



Založen: Nov 27, 2019
Příspěvky: 72

PříspěvekZaslal: st srpen 04 2021, 9:28    Předmět: Citovat

Na čem chcete tu spotřebu zobrazovat? Přímo na displeji přístroje nebo to bude připojeno na nějaké PLC nebo jiné zařízení.
Ty elektroměry mají výstupní kontakt a jeden pulz odpovídá nějaké spotřebě. Některé mají také RS-485, to by se dalo také využít.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
samec



Založen: Dec 19, 2017
Příspěvky: 2774

PříspěvekZaslal: st srpen 04 2021, 9:56    Předmět: Citovat

Jak presne chceš merať tú spotrebu? Nestačí ti jednoduché logovanie času zapnutia a vypnutia ohrevu? Z napätia a watáže ohrievača si spočítaš aj výkon a spotrebu.

A toto si doštudujte. Všetci. Lebo tu bľabotáte hlúposti.
https://sites.google.com/site/elektrickemereni/merici-metody/m%C4%9B%C5%99en%C3%AD-3f-v%C3%BDkonu
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
ZVUK2000



Založen: Apr 22, 2012
Příspěvky: 3546
Bydliště: Karvinsko

PříspěvekZaslal: st srpen 04 2021, 10:02    Předmět: Citovat

Co chceš studovat? Odkaz je na měření výkonu W = V x A a ne spotřeby Ws = J Smile
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
PavelFF



Založen: Feb 18, 2008
Příspěvky: 4515
Bydliště: Brno

PříspěvekZaslal: st srpen 04 2021, 11:32    Předmět: Citovat

samec napsal(a):
Stačí jeden jednofázový na 230V a nameraný údaj vynásobiť x2.
Když už jsi začal s hloupostmi, tak tato tvoje je excelentní. Původně jsem to nechtěl komentovat, ale řekl sis o to.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
petrfilipi



Založen: Sep 13, 2005
Příspěvky: 2268

PříspěvekZaslal: st srpen 04 2021, 12:59    Předmět: Citovat

Myslím, že každý nový 3f elektroměr bude mít impulsní výstup. A pak stačí jen počítat ty impulsy a máš příkon, třeba tento elektroměr má 400impulzů na 1kWh. Ale trochu se to komplikuje tím, když bys z toho chtěl vypočítat cenu, protože musíš uvažovat vysoký a nízký tarif. Fakturační elektroměr si to přepíná a kdybys to chtěl vědět taky, musel bys koupit nějaký standardní (dvoutarifní) elektroměr (třeba zde) a přepínat ho pomocí HDO.

PF


Naposledy upravil petrfilipi dne st srpen 04 2021, 13:07, celkově upraveno 4 krát.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma   Zaslat odpověď       Obsah fóra Diskuzní fórum Elektro Bastlírny -> Silnoproudá technika Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Jdi na stránku 1, 2, 3, 4, 5  Další
Strana 1 z 5

 
Přejdi na:  
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra.
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.
Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům
Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory

Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Forums ©
Nuke - Elektro Bastlirna

Informace na portálu Elektro bastlírny jsou prezentovány za účelem vzdělání čtenářů a rozšíření zájmu o elektroniku. Autoři článků na serveru neberou žádnou zodpovědnost za škody vzniklé těmito zapojeními. Rovněž neberou žádnou odpovědnost za případnou újmu na zdraví vzniklou úrazem elektrickým proudem. Autoři a správci těchto stránek nepřejímají záruku za správnost zveřejněných materiálů. Předkládané informace a zapojení jsou zveřejněny bez ohledu na případné patenty třetích osob. Nároky na odškodnění na základě změn, chyb nebo vynechání jsou zásadně vyloučeny. Všechny registrované nebo jiné obchodní známky zde použité jsou majetkem jejich vlastníků. Uvedením nejsou zpochybněna z toho vyplývající vlastnická práva. Použití konstrukcí v rozporu se zákonem je přísně zakázáno. Vzhledem k tomu, že původ předkládaných materiálů nelze žádným způsobem dohledat, nelze je použít pro komerční účely! Tento nekomerční server nemá z uvedených zapojení či konstrukcí žádný zisk. Nezodpovídáme za pravost předkládaných materiálů třetími osobami a jejich původ. V případě, že zjistíte porušení autorského práva či jiné nesrovnalosti, kontaktujte administrátory na adrese admin (zavináč) ebastlirna.cz


PHP-Nuke Copyright © 2005 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Čas potřebný ke zpracování stránky 0.21 sekund