Vítejte na Elektro Bastlírn?
Nuke - Elektro Bastlirna
  Vytvořit účet Hlavní · Fórum · DDump · Profil · Zprávy · Hledat na fóru · Příspěvky na provoz EB

Vlákno na téma KORONAVIRUS - nutná registrace


Nuke - Elektro Bastlirna: Diskuzní fórum

 FAQFAQ   HledatHledat   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   ProfilProfil   Soukromé zprávySoukromé zprávy   PřihlášeníPřihlášení 

TOM TOM go 700
Jdi na stránku Předchozí  1, 2
 
Přidat nové téma   Zaslat odpověď       Obsah fóra Diskuzní fórum Elektro Bastlírny -> Navigace
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
rnbw



Založen: Mar 21, 2006
Příspěvky: 28208
Bydliště: Bratislava

PříspěvekZaslal: čt únor 11 2021, 15:21    Předmět: Citovat

Ano, cele zle...
1. Kapacita mensia ako povodna.
2. CF karta pochybneho povodu a funkcnosti.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
jardafiala



Založen: Jun 20, 2010
Příspěvky: 507
Bydliště: Česká Lípa

PříspěvekZaslal: út březen 16 2021, 12:36    Předmět: Citovat

rnbw napsal(a):
Ano, cele zle...
1. Kapacita mensia ako povodna.
2. CF karta pochybneho povodu a funkcnosti.


Tak pokračování

1. zakoupil jsem kartu 4Gb za směšných 120Kč.
2. CF karta funguje, program TOMTOM Home mi provedl i jakési aktualizace, vidím na něm strukturu adresářů, přidal mi tam nějaké hlasy. Teď je problém jinde (podle očekávání). Protože mi původní paměťové medium chcíplo při pokusu o zálohování nemám teď žádné použitelné mapy, přesněji řečeno mám mapu kanárských ostrovů a guamu. Jak by to bylo možné vyřešit? Viděl bych to tak, že nějaký ochotný majitel zařízení by mohl zkopírovat obsah a dát ho na "ulozto.cz", byl bych vděčný.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
hafca



Založen: Jul 27, 2004
Příspěvky: 4000
Bydliště: 25km na západ od Prahy

PříspěvekZaslal: út březen 16 2021, 15:57    Předmět: Citovat

Tak to nefunguje. Musíš tam mít "navcore", což je něco jako windows v PC. To tam podle všeho máš, když to TT home nabídl aktualizace a hlasy.
Dalším krokem je najít a stáhnout mapu, která si s tím navcore bude rozumět. Aktuální mapy mají číslo 1065.xxxx. To čtyřčíslí znamená verzi mapy (se kterým navcore bude fungovat) a co mapa umí.
Zkopírovat funkční mapu od někoho nejde. Mapa je svázaná s číslem navigace a jiná, než aktivovaná v konkrétní navigaci ti fungovat nebude.
Správný postup je, koupit si mapu u TT a ten ti jía aktivuje. Jenže tohle už je problém, protože TT přestal staré verze navigací podporovat.
Druhý postup je ten, že si mapu upirátíš, to ale tady asi řešit nebudem.
Já ti podle verze navcore můžu napsat, jakou mapu máš hledat. Stačí na to jen jeden řádek ze souboru ttgo.bif. Většinou je to řádek č.8 nebo ten, kde je napsáno ApplicationVersionVersionNumber= a to číslo.

_________________
Kdyby Edison nevynalezl elektřinu, do teď se díváme na televizi při svíčkách.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
jardafiala



Založen: Jun 20, 2010
Příspěvky: 507
Bydliště: Česká Lípa

PříspěvekZaslal: út březen 16 2021, 16:14    Předmět: Citovat

Dík za info, tak nějak jsem si myslel, že to nepůjde tak snadno. Předal jsem navigaci pirátům, ať se starají, mám u nich službičku k dobru. Když to nevyjde tak se ozvu. Vypadá to, že nu Tomtomů je to stejná svoloč jako u holuxu - používal jsem tachometr na kolo se záznamem tras holux GPsport 245 a loni v dubnu přestala zaznamenávat (kvůli jakési změně formátu času či co), na stránkách "podpora ukončena" a nazdar. Kdo si pak u takové firmy koupí jiné zařízení? To je opravdu už lepší koupit něco u číňana - používám ještě jinou asi čínskou navigaci a Igo mapy a není s tím žádný problém.
To je to samý jako koupit si Windows a při změně hardwaru mají blbé kecy že jsem se stal obětí pirátství a kdesi cosi kolem. Nehledě na to, že ať dělám co dělám, čistím, nesviním, používám mail, internet na zprávy a mapy a bankovnictví a stejně se časem zasviní tak, že nezbude než přeinstalovat. Aspoň že můj telefon (NOKIA 2630) není chytřejší než já.


Naposledy upravil jardafiala dne st březen 17 2021, 9:00, celkově upraveno 2 krát.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
jirys



Založen: Sep 02, 2009
Příspěvky: 246
Bydliště: Morava

PříspěvekZaslal: út březen 16 2021, 16:17    Předmět: Citovat

Poslal jsem ti SZ
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
jardafiala



Založen: Jun 20, 2010
Příspěvky: 507
Bydliště: Česká Lípa

PříspěvekZaslal: st březen 17 2021, 11:49    Předmět: Citovat

To jirys
Mapy jsem stáhnul (nepoužívám torrent, musel jsem nainstalovat a chvilku bojovat) dík, posílám SZ

To hafca
todle tomtom.com/sweet/navcore/navcore_7.903.9183.go700.cab je navcore číslo podle kteríého najdu vhodné mapy? Když tak kde?

dík J.Fiala
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
hafca



Založen: Jul 27, 2004
Příspěvky: 4000
Bydliště: 25km na západ od Prahy

PříspěvekZaslal: st březen 17 2021, 12:08    Předmět: Citovat

Dej sem číslo z toho řádku, jak jsem psal. To je jediný použitelný údaj nebo dej printscreen z navigace. Tam to najdeš někde v menu, kde je info. Bez toho se nedá pořádně poradit.
Printscreen se dělá tak, že si vytvoříš v rootu navigace složku s názvem "screen" a do ní uložíš prázdný soubor bez koncovky jen se stejným názvem. Stačí něco z poznámkového bloku. Pak už jen stačí dotknout se pravého horního rohu displeje, ozve se zvuk závěrky fotoaparátu a ve složce máš printscreen,
Hromada map je třeba na ulozto.

_________________
Kdyby Edison nevynalezl elektřinu, do teď se díváme na televizi při svíčkách.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
hafca



Založen: Jul 27, 2004
Příspěvky: 4000
Bydliště: 25km na západ od Prahy

PříspěvekZaslal: čt březen 18 2021, 18:52    Předmět: Citovat

V odkazu je tabulka, co která mapa umí a jaké potřebuje navcore.
citace:
https://i.imgur.com/QHuD0NH.png

_________________
Kdyby Edison nevynalezl elektřinu, do teď se díváme na televizi při svíčkách.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma   Zaslat odpověď       Obsah fóra Diskuzní fórum Elektro Bastlírny -> Navigace Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Jdi na stránku Předchozí  1, 2
Strana 2 z 2

 
Přejdi na:  
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra.
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.
Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům
Nemůžete stahovat ani prohlížet přiložené soubory

Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Forums ©
Nuke - Elektro Bastlirna

Informace na portálu Elektro bastlírny jsou prezentovány za účelem vzdělání čtenářů a rozšíření zájmu o elektroniku. Autoři článků na serveru neberou žádnou zodpovědnost za škody vzniklé těmito zapojeními. Rovněž neberou žádnou odpovědnost za případnou újmu na zdraví vzniklou úrazem elektrickým proudem. Autoři a správci těchto stránek nepřejímají záruku za správnost zveřejněných materiálů. Předkládané informace a zapojení jsou zveřejněny bez ohledu na případné patenty třetích osob. Nároky na odškodnění na základě změn, chyb nebo vynechání jsou zásadně vyloučeny. Všechny registrované nebo jiné obchodní známky zde použité jsou majetkem jejich vlastníků. Uvedením nejsou zpochybněna z toho vyplývající vlastnická práva. Použití konstrukcí v rozporu se zákonem je přísně zakázáno. Vzhledem k tomu, že původ předkládaných materiálů nelze žádným způsobem dohledat, nelze je použít pro komerční účely! Tento nekomerční server nemá z uvedených zapojení či konstrukcí žádný zisk. Nezodpovídáme za pravost předkládaných materiálů třetími osobami a jejich původ. V případě, že zjistíte porušení autorského práva či jiné nesrovnalosti, kontaktujte administrátory na adrese admin (zavináč) ebastlirna.cz


PHP-Nuke Copyright © 2005 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Čas potřebný ke zpracování stránky 0.12 sekund