Vítejte na Elektro Bastlírn?
Nuke - Elektro Bastlirna
  Vytvořit účet Hlavní · Fórum · DDump · Profil · Zprávy · Hledat na fóru · Příspěvky na provoz EB

Vlákno na téma KORONAVIRUS - nutná registrace


Nuke - Elektro Bastlirna: Diskuzní fórum

 FAQFAQ   HledatHledat   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   ProfilProfil   Soukromé zprávySoukromé zprávy   PřihlášeníPřihlášení 

DVB-T príjem
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 61, 62, 63, 64, 65  Další
 
Přidat nové téma   Zaslat odpověď       Obsah fóra Diskuzní fórum Elektro Bastlírny -> Příjem DVB-T, DVB-C, DVB-S, IPTV a dalších
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
vladodyno



Založen: Feb 25, 2010
Příspěvky: 596
Bydliště: Moravský sv. Ján, Slovensko

PříspěvekZaslal: ne září 06 2020, 17:48    Předmět: Citovat

Už som vymenil. Smile
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
dvorak



Založen: Apr 25, 2013
Příspěvky: 1638

PříspěvekZaslal: čt září 10 2020, 16:08    Předmět: Citovat

Na Černé Hoře naběhl MUX 23 na k 31, je v něm v HD Seznam a TV Barrandov a také NASA v UHD.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
jardavysocina



Založen: Feb 22, 2012
Příspěvky: 155
Bydliště: Přibyslavice u Třebíče

PříspěvekZaslal: po září 14 2020, 9:11    Předmět: Citovat

Zdravím, zkoušel už někdo z Vás tuto anténu " Emme Esse 44LX40, ICE, kanál 21-40, 1470mm ?

Jarda
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Hill
Administrátor


Založen: Sep 10, 2004
Příspěvky: 16929
Bydliště: Jičín, Český ráj

PříspěvekZaslal: po září 14 2020, 19:19    Předmět: Citovat

dvorak napsal(a):
Na Černé Hoře naběhl MUX 23 na k 31, je v něm v HD Seznam a TV Barrandov a také NASA v UHD.

Tento multiplex jede už přes tři neděle, ale musím připomenout jednu drobnost týkající se právě NAS TV UHD: většina settopboxů toto rozlišení neumí ani poslat po HDMI rozhraní, některé zobrazují "není služba" nebo "nepodporovaný formát". Naopak FULL HD televiziry to umí snad všechny.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
nonius



Založen: Nov 27, 2019
Příspěvky: 59

PříspěvekZaslal: po září 14 2020, 20:47    Předmět: Citovat

Opravdu Full HD televizory umí zobrazit vysílání v tak vysokém rozlišení? To je zajímavé, nemáte namysli spíše 4K televizory?

Většina set-top-boxů to sice neumí zobrazit, ale například Mascom MC720T nebo AB Cryptobox 702T to dokáže nahrát a je možné to přehrát na počítači nebo možná také na jiném zařízení, které umí přehrát video ve 4K s kodekem HEVC (H265). Ale zatím jsem nesehnal dostatečně rychlý počítač, který by to přehrál plynule, tak ani nevím, jestli je to rychlostí počítače nebo je chyba v nahrávce.

Máte s tím nějaké zkušenosti?
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Habesan



Založen: Jan 12, 2009
Příspěvky: 6346
Bydliště: Plzeňsko

PříspěvekZaslal: po září 14 2020, 21:41    Předmět: Citovat

Vynechat nejvyšší obrazový kmitočty není žádný umění.
Na tom je ta komprese založená.
Tak jich prostě vynechaj víc...

_________________
Sháním hasičák CO2
(Nemusí mít platnou revizi.)
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
xsc



Založen: Sep 25, 2014
Příspěvky: 5518

PříspěvekZaslal: út září 15 2020, 5:47    Předmět: Citovat

nonius napsal(a):
Ale zatím jsem nesehnal dostatečně rychlý počítač, který by to přehrál plynule, tak ani nevím, jestli je to rychlostí počítače nebo je chyba v nahrávce.
Máte s tím nějaké zkušenosti?
Je na to potřeba buď grafika s akcelerací h.265, nebo aspoň i5. Jinak nebylo by to nic nového, některé staré STB s podporou mpeg2 taky uměly nahrát mpeg4. Nahrávání je jen posílání streamu na disk. Pokud STB dokáže oddělit správný stream a nepomrvit hlavičku, tak to nahraje. Data uvnitř ho nezajímají.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
nonius



Založen: Nov 27, 2019
Příspěvky: 59

PříspěvekZaslal: út září 15 2020, 19:13    Předmět: Citovat

Zkoušel jsem to přehrát přes VLC na Intel Core i5 (3.generace, IvyBridge) a video s rozlišením 3840x2160 se nepřehrávalo plynule, video s rozlišením 1920x1080 šlo pěkně plynule. Hledal jsem, jaké jsou minimální požadavky pro přehrávání UHD videa s kodekem H265 a našel jsem, že by to měl zvládnout až procesor Intel Core i3/i5/i7 6.generace (Skylake). Grafické karty to také moc neumí, zvládají to většinou pouze ty výkonnější (podle zjištěných informací).
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
xsc



Založen: Sep 25, 2014
Příspěvky: 5518

PříspěvekZaslal: út září 15 2020, 19:25    Předmět: Citovat

Skylake tam mají proto, že už má integrovanou grafiku s akcelerací, byť ještě mírně domrvenou. Ale vím, že to jde i bez akcelerace. Mám i5 právě Skylake a když akceleraci vypnu (protože někdy ani nechodí/padá), tak to procesor utáhne i s nějakou rezervou. i5 Ivy to možná upočítá, ale nejspíš to ta její grafika brzdí.
Pokud jde o samostatné grafiky, tak to zvládají i ty levnější, ale musí být nové. U Nvidie to začala podporovat první NV960, z levných to zvládá NV1030. V AMD grafikách se moc nevyznám, ale všechny integrované grafiky v Ryzenech G to umí.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
kokun



Založen: Jun 21, 2008
Příspěvky: 7895
Bydliště: Valachy

PříspěvekZaslal: st září 30 2020, 20:03    Předmět: Citovat

SKYLINK ANTÉNA+, PRVNÍ PLACENÉ DVB-T2 V ČESKU: DESET KANÁLŮ VĚTŠINOU V HD A VČETNĚ EROTIKY
citace:
UVNITŘ CENA, NABÍDKA A VIDEO – Značka oznámila podrobnosti k chystanému placenému pozemnímu televiznímu vysílání pro Prahu a okolí.

Doteď hlavně satelitní Skylink hodlá v říjnu spustit novou službu placeného televizní vysílání v DVB-T2/HEVC, Anténa+. Určena je divákům z Prahy a okolí vybaveným kompatibilním televizním přijímačem s mechanikou PCMCIA/CI+ (set-top boxů s CI+ moc v domácnostech není). Do mechaniky zastrčíte zakoupený přístupový modul, který obdržíte buď na webu antenaplus.cz nebo v prodejnách Datart v Praze a okolí.

Cena služby je 125 Kč měsíčně, přičemž zaplatit si ji můžete od jednoho měsíce do jednoho roku. Startovací balíček Antény+ stojí 499 Kč a obsahuje přístupový modul (249 Kč) a předplatné na první dva měsíce. Součástí služby je i internetová televize Skylink Live TV s videotékou, ...

A které kanály v Anténa+ najdete?

• Film+ HD (evropské i americké filmy)
• JOJ Cinema HD
• LEO TV (erotický kanál)
• Minimax (pořady pro předškolní a školní děti)
• National Geographic HD (dokumentárně vzdělávací stanice)
• Nova HD
• Nova Sport 1 HD a Nova Sport 2 HD (NHL, NBA, UFC, Moto GP, francouzská fotbalová liga, atd.)
• Prima HD
• Viasat Nature HD (dokumenty o přírodě)



Skylink_Antena_baleni.jpg
 Komentář:
 Velikost:  54.21 kB
 Zobrazeno:  8 krát

Skylink_Antena_baleni.jpg



_________________
Honza - kokúň
__________________________
Žádný učený z nebe nespadl, ale pitomce jako by shazovali
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Kvicala_r



Založen: Jan 19, 2005
Příspěvky: 2926
Bydliště: Haná / N.J.

PříspěvekZaslal: st září 30 2020, 20:57    Předmět: Citovat

jj, a až si hejlové nakoupí dostatečně, my vám to zase opálkujeme. Sem zvědavý, kde ty ceny budou do roka. Mají k tomu i list kompatibilních krámků, aby se neopakovaly problémy s ICE?
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
xsc



Založen: Sep 25, 2014
Příspěvky: 5518

PříspěvekZaslal: st září 30 2020, 22:50    Předmět: Citovat

Inflace u Skylinku dosahuje asi 30% ročně Smile Ale který blázen by si to kupoval jen kvůli Nově v HD a Novasportu...
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
rayx



Založen: Sep 26, 2014
Příspěvky: 231

PříspěvekZaslal: čt říjen 01 2020, 10:44    Předmět: Citovat

Budou zajímavá čísla penetrace po půl roce, myslím že v tomhle stavu prodejné jen neinformovanému zákazníkovi ...

https://www.skylink.cz/antenaplus?utm_source=antenaplus.cz

Ad to CI níže, je ale legrační, jak píší jen o tuneru s T2, ale podpoře H.265/HEVC ani zmínka ... Very Happy

Jaké vybavení potřebuji, aby mi Anténa+ fungovala?
Služba Anténa+ funguje pouze na televizorech s vestavěným DVB-T2 tunerem. Pokud máte k vašemu televizoru připojen set-top box s DVB-T2 tunerem, služba Anténa+ vám nebude fungovat. Váš televizor by měl zároveň mít slot na vsunutí CA modulu, který od nás obrdžíte ve Startovacím balíčku Anténa+. Podívejte se na boční nebo zadní stranu televizoru. CA modul se vkládá do slotu nadepsaného „CI“ nebo „CI+“. Některé televizory nemají vestavěný slot na CA modul, ale v balení obsahují adaptér s CI slotem, který do televizoru musíte zapojit a do něj modul Anténa+ vložit.
Pokud váš televizor splňuje výše uvedené požadavky a nacházíte se v dosahu signálu programu Praha TV, pak vám služba Anténa+ bude fungovat.

Mám set-top box. Bude mi Anténa+ fungovat?
Ve většině případů bohužel ne. Anténa+ funguje pouze na televizích, které mají vestavěný DVB-T2 tuner a lze do nich vložit CA modul.

Už nějaký CA modul doma mám. Můžu ho použít?
Bohužel ne. Anténa+ funguje pouze s CA modulem, který si objednáte ve Startovacím balíčku Anténa+.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
kokun



Založen: Jun 21, 2008
Příspěvky: 7895
Bydliště: Valachy

PříspěvekZaslal: st říjen 07 2020, 17:24    Předmět: Citovat

NOUZOVÝ STAV UŽ PODRUHÉ PŘECHOD NA DVB-T2 NEZASTAVÍ. ZBÝVAJÍCÍ VYSÍLAČE DVB-T SE VYPNOU VČAS
citace:
Do ukončení druhé televizní digitalizace zbývá vypnout pět základních vysílačů multiplexů 2 a 3, které provozují České Radiokomunikace. Ty fungují již od března ve speciálním režimu.

Beze změny a v řádných termínech dokončí České Radiokomunikace (CRA) vypínání celoplošných televizních multiplexů 2 a 3, které jako poslední ze čtyř celoplošných sítí DVB-T ještě nezavršily přechod na nový vysílací standard DVB-T2. Data vypínání těchto vysílačů neovlivní ani stav nouze, ...
...

_________________
Honza - kokúň
__________________________
Žádný učený z nebe nespadl, ale pitomce jako by shazovali
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
ok1hga



Založen: Nov 28, 2006
Příspěvky: 9906
Bydliště: Česká Třebová

PříspěvekZaslal: čt říjen 29 2020, 22:58    Předmět: Citovat

dvorak napsal(a):
Na Černé Hoře naběhl MUX 23 na k 31, je v něm v HD Seznam a TV Barrandov a také NASA v UHD.

. . . ale od včerejška signál zeslábl kdy to skoro nejde.
pozoroval někdo z vás taky tuto změnu ?

Muxy 21 a 22 mají signál dostatečný, ale Mux 23 je strašně slabý a přitom by vysílač měl mít stejný výkon.

Mux 24 mi jde taky perfektně a přitom má pětinový výkon proti Muxu 23.

zdroj: https://www.mapavysilacu.cz/mapmux.html



cernahora.jpg
 Komentář:
 Velikost:  95.95 kB
 Zobrazeno:  4 krát

cernahora.jpg



cernahorarozhledna.jpg
 Komentář:
 Velikost:  44.87 kB
 Zobrazeno:  3 krát

cernahorarozhledna.jpg


Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma   Zaslat odpověď       Obsah fóra Diskuzní fórum Elektro Bastlírny -> Příjem DVB-T, DVB-C, DVB-S, IPTV a dalších Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 61, 62, 63, 64, 65  Další
Strana 62 z 65

 
Přejdi na:  
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra.
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.
Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům
Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory

Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Forums ©
Nuke - Elektro Bastlirna

Informace na portálu Elektro bastlírny jsou prezentovány za účelem vzdělání čtenářů a rozšíření zájmu o elektroniku. Autoři článků na serveru neberou žádnou zodpovědnost za škody vzniklé těmito zapojeními. Rovněž neberou žádnou odpovědnost za případnou újmu na zdraví vzniklou úrazem elektrickým proudem. Autoři a správci těchto stránek nepřejímají záruku za správnost zveřejněných materiálů. Předkládané informace a zapojení jsou zveřejněny bez ohledu na případné patenty třetích osob. Nároky na odškodnění na základě změn, chyb nebo vynechání jsou zásadně vyloučeny. Všechny registrované nebo jiné obchodní známky zde použité jsou majetkem jejich vlastníků. Uvedením nejsou zpochybněna z toho vyplývající vlastnická práva. Použití konstrukcí v rozporu se zákonem je přísně zakázáno. Vzhledem k tomu, že původ předkládaných materiálů nelze žádným způsobem dohledat, nelze je použít pro komerční účely! Tento nekomerční server nemá z uvedených zapojení či konstrukcí žádný zisk. Nezodpovídáme za pravost předkládaných materiálů třetími osobami a jejich původ. V případě, že zjistíte porušení autorského práva či jiné nesrovnalosti, kontaktujte administrátory na adrese admin (zavináč) ebastlirna.cz


PHP-Nuke Copyright © 2005 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Čas potřebný ke zpracování stránky 0.16 sekund