Vítejte na Elektro Bastlírn?
Nuke - Elektro Bastlirna
  Vytvořit účet Hlavní · Fórum · DDump · Profil · Zprávy · Hledat na fóru · Příspěvky na provoz EB

Vlákno na téma KORONAVIRUS - nutná registrace


Nuke - Elektro Bastlirna: Diskuzní fórum

 FAQFAQ   HledatHledat   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   ProfilProfil   Soukromé zprávySoukromé zprávy   PřihlášeníPřihlášení 

Olympus C 740 UZ - pojistka?

 
Přidat nové téma   Zaslat odpověď       Obsah fóra Diskuzní fórum Elektro Bastlírny -> Fotoaparáty, kamery a jiné optické přístroje
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Alni



Založen: Nov 12, 2006
Příspěvky: 11

PříspěvekZaslal: po říjen 08 2007, 9:39    Předmět: Olympus C 740 UZ - pojistka? Citovat

Když jsem fotil,došly mi baterky a přístroj se vypnul s vytaženým objektivem.(Signalizace vybité baterie u tohoto přístroje je nějaká divná,pořád ukazuje dostatek energie a najednou se rozsvítí červený simbol baterie,že je vybito,a přístroj se vypne).Vždycky jsem dal jiné baterie a fotilo se dál.Nyní jsem vložil nabité baterie a nic,foťák mrtvý.Tak jsem začal pátrat po příčině.Až jsem celý foťák rozebral,tak mne napadlo změřit napětí z baterií a nic.Pod dílem spouště jsou vývody od baterií,pěkně přelepené izolační páskou.No a tady je šikovně schovaná součástka úplně podobná miniaturnímu odporu.Na pouzdru je jen číslo 4000.Předpokládám,že jde o pojistku 4000mA.Neví někdo,zda je to skutečně pojistka a zda se dá někde sehnat?Když jsem tuto součástku měřil ohmetrem tak se jeví jako přerušená a po překlemování se foťák normálně zapnul.Nejraději bych to nechal překlemované,ale nemám z toho dobrý pocit.Otázkou je,proč pojistka odešla,možná to byla jen náhoda...
Ještě jedna věc mě trápí,dobíjení baterií.Pořídil jsem si nabíječku v sadě se čtyřmi bateriemi GP 2500mAh,baterie jsem nabil asi 15x a je po nich(jedna baterie je vadná),koupil jsem tedy baterie TRONIC 2500mAh,po pěti nabitích to stejné,jeden článek vadný.Vzal jsem tedy poslední rezervní baterky KODAK 2500mAh,vydržely jen jedno nabití a zase jeden článek vadný.Tak nevím,zda mám takovou smůlu na vadné akumulátory,nebo zda mi je ničí ta nabíječka.Nabíječka je GP Power Bank Quick 3,Model: GPPB 27GS,doba nabíjení 8 hodin.Po nabití jsou baterky vařící,což se mi moc nelíbí,ale asi je to normální.
Můžete mi někdo doporučit skutečně solidní nabíječku?Díky za rady.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
ZdenekHQ
Administrátor


Založen: Jul 21, 2006
Příspěvky: 25741
Bydliště: skoro Brno

PříspěvekZaslal: po říjen 08 2007, 10:31    Předmět: Citovat

Baterky mají být max. vlažný, některý supernabíječky jsou spíš určený jako likvidátory aku. Změř napětí na článcích a proud do nich a uvidíš.

Ta signalizace stavu baterek je opravdu divná, mě to taky vadí.

Ty pojistky se shání špatně, většinou jsou moc velký.

_________________
Pro moje oslovení klidně použijte jméno Zdeněk
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?
]
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
patex



Založen: Jan 24, 2005
Příspěvky: 53
Bydliště: Trnavský kraj

PříspěvekZaslal: po říjen 08 2007, 11:56    Předmět: Citovat

Mam Olympus 745 tiež mam problem s indikáciou baterií, tiež som mal problém s nabíjacími baterkami až nakoniec som kupil Energizer 2500mah a už ich mám 2roky a v pohode aj keď nie som zástanca Energizer.Skúšal som RAM a 5x použité a sú na vyhodenie iba tak max do svetla.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Jancis1



Založen: Aug 05, 2005
Příspěvky: 473

PříspěvekZaslal: po říjen 08 2007, 16:07    Předmět: Citovat

Ja som kúpil nabíjačku SOLID MW1270 aj so štyrmi akumulátormi MINWA 2300mAh spolu za 650Sk (nabíjačka ich nabila približne za 4 hodiny), ale tie mi dlho nevydržali. Kúpil som si dve GP 2500 a dve SANYO po 85Sk! a zatiaľ držia dobre a ani sa nehrejú tak ako sa hriali tie MINWA. Mám foťák Canon A510 3,2MPx a jedna sada mi vydrží aj 300 fotiek. Cool Tiež ale neskoro hlási vybité akumulátory.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Hill
Administrátor


Založen: Sep 10, 2004
Příspěvky: 19537
Bydliště: Jičín, Český ráj

PříspěvekZaslal: po říjen 08 2007, 17:51    Předmět: Citovat

Nechal jsem si doporučit tužkovky Panasonic Infinium 2100mAh, protože mám HP M525 (takový šestimegový žebrák na dvě tužkovky, ale co bych nechtěl za křížovku, že?) a to je žrout: nové alkalinky po 26 snímcích bez blesku (nebo necelých 40, když mezi nimi nechám vysunutý objektiv) vycuclé k nepotřebě.
Infinium žádný problém, na jedno nabití přes 150 snímků, náhradní aku po měsíci od nabití se tváří jako čerstvě nabité - podle přebalu mají samovybíjení na 80% kapacity za rok, což zatím vypadá jako možné, ve srovnání s tím třeba GP2700mAh ztrácejí rychleji.
Nabíjím pulsujícím proudem o střední hodnotě 240 mA po dobu 12-14h.
Jenže ten rok samovybíjení asi nevyzkouším, za měsíc není 150 snímků tak moc (dříve jsem fotil víc, dokud jsem si dělal fotky sám).
Jinak ta indikace je tam úplně stejně na prd, taky nic nehlásí předem: aspoň ale zatáhne objektiv a řekne, že energie nestačí na další snímek.
Zlatá stříbrná Praktica L2! Zrcadlovka, bez baterek, počítadlo informuje, kolikátý snímek je hotový...
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
forbidden



Založen: Feb 14, 2005
Příspěvky: 8978
Bydliště: Brno (JN89GF)

PříspěvekZaslal: po říjen 08 2007, 18:16    Předmět: Citovat

S tim nicenim akumulatoru nabijeckou mam uplne stejny problem. Mam Sanyo NC-MQR02, k tomu sadu Sanyo 4x 1850 mAh a 4x 2100 mAh. Fotak Olympus C720UZ. Po asi roce pouzivani se zacala projevovat zajimava zavada, fotak na plne nabite baterky udelal cca 10-20 snimku a lehl. Merenim jsem zjistil, ze se nenabila jedna z baterii, pokazde jina a pokazde v jinem slotu nabijecky. Resil jsem to tak, ze jsem tu baterku nabil samostatne, ale je to otravny, bez meraku nikdy nevim, ktera to je. Pak jsem zkusil baterie pred nabijenim vybit vsechny na stejny napeti - bez uspechu. Nakonec to po asi trech letech dopadlo tak, ze jednu baterku uz nejsem schopen nabit vubec nijak. Koupil jsem novou sadu Ansmann 2700 mAh a zatim jsou v pohode, ale zda se mi, ze ty rychlonabijecky jsou vsechny na dve veci, rozhodne to nedela akumulatorum dobre i kdyz jsou na takove nabijeni podle vyrobce delany.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
ZdenekHQ
Administrátor


Založen: Jul 21, 2006
Příspěvky: 25741
Bydliště: skoro Brno

PříspěvekZaslal: út říjen 09 2007, 9:06    Předmět: Citovat

Když se podíváte na dnešní rychlonabíječky, většinou je tam údaj, že nabíjí např. proudem 800mA a dost. Nezávisle na kapacitách článků,teplotě, nedá se nijak přepínat. Pak se nelze divit, že jdou brzy články do háje.
_________________
Pro moje oslovení klidně použijte jméno Zdeněk
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?
]
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma   Zaslat odpověď       Obsah fóra Diskuzní fórum Elektro Bastlírny -> Fotoaparáty, kamery a jiné optické přístroje Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 1

 
Přejdi na:  
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra.
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.
Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům
Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory

Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Forums ©
Nuke - Elektro Bastlirna

Informace na portálu Elektro bastlírny jsou prezentovány za účelem vzdělání čtenářů a rozšíření zájmu o elektroniku. Autoři článků na serveru neberou žádnou zodpovědnost za škody vzniklé těmito zapojeními. Rovněž neberou žádnou odpovědnost za případnou újmu na zdraví vzniklou úrazem elektrickým proudem. Autoři a správci těchto stránek nepřejímají záruku za správnost zveřejněných materiálů. Předkládané informace a zapojení jsou zveřejněny bez ohledu na případné patenty třetích osob. Nároky na odškodnění na základě změn, chyb nebo vynechání jsou zásadně vyloučeny. Všechny registrované nebo jiné obchodní známky zde použité jsou majetkem jejich vlastníků. Uvedením nejsou zpochybněna z toho vyplývající vlastnická práva. Použití konstrukcí v rozporu se zákonem je přísně zakázáno. Vzhledem k tomu, že původ předkládaných materiálů nelze žádným způsobem dohledat, nelze je použít pro komerční účely! Tento nekomerční server nemá z uvedených zapojení či konstrukcí žádný zisk. Nezodpovídáme za pravost předkládaných materiálů třetími osobami a jejich původ. V případě, že zjistíte porušení autorského práva či jiné nesrovnalosti, kontaktujte administrátory na diskuzním fóru EB.


PHP-Nuke Copyright © 2005 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Čas potřebný ke zpracování stránky 0.15 sekund