Vítejte na Elektro Bastlírně
Nuke - Elektro Bastlirna
  Vytvořit účet Hlavní · Fórum · DDump · Upload · Profil · Zprávy · Hledat na fóru · Hledat v článcích

Dobrovolné příspěvky na provoz EB

Nuke - Elektro Bastlirna: Diskuzní fórum

 FAQFAQ   HledatHledat   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   ProfilProfil   Soukromé zprávySoukromé zprávy   PřihlášeníPřihlášení 

Koupím RAM 4GB PC

 
Přidat nové téma   Zaslat odpověď       Obsah fóra Diskuzní fórum Elektro Bastlírny -> Sháňka po přístrojích, součástkách nebo náhradních dílech
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
TAKJAN



Založen: Nov 17, 2011
Příspěvky: 6152

PříspěvekZaslal: ne únor 17 2019, 11:38    Předmět: Koupím RAM 4GB PC Citovat

DDR2, 400MHz, 2ks 4GB.
Těžko sehnatelné, pro intel, ne amd.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
TAKJAN



Založen: Nov 17, 2011
Příspěvky: 6152

PříspěvekZaslal: po únor 18 2019, 15:24    Předmět: Citovat

Tohle je už asi dnes pasé, co. Sice je někde mají, ale za hroznou pálku.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
EKKAR



Založen: Mar 16, 2005
Příspěvky: 23513
Bydliště: Česká Třebová

PříspěvekZaslal: po únor 18 2019, 15:37    Předmět: Citovat

A hlavně, 400MHz DDR2 bejvávaly menší, buď 512M, nebo maximálně 1G na jedný "oplatce". Už samotnou jednogigovou sezeneš jen v nějakým rychlejším provedení, tipuju to tak 800MHz a víc - což by mámoprknu nemělo vadit, rychlejší paměť si umí umravnit a bude ji časovat jen takovým kmitočtem, jakej umí sběrnice. U větší ani nepochybuju, že by měli něco pomalejšího - mrkni, jen jeden í-krám z mnoha: https://www.czc.cz/operacni-pameti-pro-stolni-pc/produkty?q-c-0-f_2027450=sDDR2%20DIMM&q-c-2-f_94358670=s2%20x%202GB&q-c-1-f_94358670=s1%20x%202GB
_________________
...nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
rnbw



Založen: Mar 21, 2006
Příspěvky: 23578
Bydliště: Bratislava

PříspěvekZaslal: po únor 18 2019, 15:53    Předmět: Citovat

Zase nezmysly. DDR2 moduly su bezne 2GB.
Neviem, ci existuju 4GB, ktore by fungovali vsade.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
p32



Založen: Jan 13, 2007
Příspěvky: 10409
Bydliště: Olomoucko

PříspěvekZaslal: po únor 18 2019, 16:05    Předmět: Citovat

Nemusí to být hlavně, ale DDR1 byly na 333 nebo 400 MHz (Celeron nebo plný Intel).
DDR2 byly na dvojnásobek, tzn. na 666 MHz (333x2) nebo 800 Mhz (400x2) a zůstaly jen 800 MHz a to ještě jen max. 2 GB, takže na 4 GB musíš mít desku se 2 sloty.
DDR3 jsou na další dvojnásobek (333x2x2=1333 MHz nebo 400x2x2=1600 MHz) - 1 kousek max. 8 GB
DDR4 jsou na další dvojnásobek (333x2x2x2=2666 MHz atd.) - 1 kousek max. 16 GB
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
EKKAR



Založen: Mar 16, 2005
Příspěvky: 23513
Bydliště: Česká Třebová

PříspěvekZaslal: po únor 18 2019, 16:06    Předmět: Citovat

rnbw napsal(a):
Zase nezmysly. DDR2 moduly su bezne 2GB.
Neviem, ci existuju 4GB, ktore by fungovali vsade.
Čti pořádně - já netvrdím, že DDR2 by nebyly 2G nebo i větší, ale že takový nejsou s rychlostí časování 400MHz - tak pomalý se dělaly ještě v době, kdy byly běžně jen moduly 0,5 nebo nejvejš 1G. I na mámoprknu "aušus" M2N-E se socketem AM2 a procíkem Athlon 64 s 90nm jádrovým jádrem Orleáns z roku 2007 (na trhu od 3Q 2006) jsem měl už 667MHz DDR2 - 2ks po 512MB nějaký no name a pozdějc 800MHz DDR2 vod Kingstona, 4x po 1GB na každý "oplatce".
_________________
...nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
p32



Založen: Jan 13, 2007
Příspěvky: 10409
Bydliště: Olomoucko

PříspěvekZaslal: po únor 18 2019, 16:09    Předmět: Citovat

TAKJAN napsal(a):
DDR2, 400MHz, 2ks 4GB.
Napiš, co je to za desku, toto totiž neseženeš nikde. Buď je to jen DDR se 400 MHz nebo to je DDR2 a mají 800 MHz.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
ivanko18



Založen: May 31, 2009
Příspěvky: 115

PříspěvekZaslal: po únor 18 2019, 23:00    Předmět: Citovat

mam tieto 4ks
https://www.kingston.com/datasheets/KHX6400D2LLK2_4G.pdf
ak je zaujem cena do ss
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
rnbw



Založen: Mar 21, 2006
Příspěvky: 23578
Bydliště: Bratislava

PříspěvekZaslal: po únor 18 2019, 23:11    Předmět: Citovat

To je kit dvoch 2GB modulov.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Nakadah



Založen: Oct 06, 2013
Příspěvky: 979
Bydliště: Ostrava

PříspěvekZaslal: po únor 18 2019, 23:32    Předmět: Citovat

Hledej Kingston KVR800D2N6/4G. Na ebayi jsou, ale cena se ti líbit nebude. 2GB moduly seženeš o hodně snadněji.

Ale pokud si měl opravdu na mysli 400MHz moduly PC3200, tak ty už najdeš jedině ECC pro serverové desky. DELL je používal v PowerEdge například. Je to dnes už fakt exotika.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Behemot



Založen: Nov 01, 2013
Příspěvky: 822

PříspěvekZaslal: ne duben 07 2019, 8:53    Předmět: Citovat

Ale samozřejmě že se vyráběly 4GB moduly, dělala to většina brandů, jen to prostě opravdu i dnes stojí výrazně víc jak dvojnásobek ceny 2GB.

AMD má výhodu, že sežere high-density čipy, to se dá sehnat za cenu 2GB low-density modulů a bez problémů do 95+ % AMD mašin nacpat 8-16 GB v DDR2.

DDR2-400 v kapacitě nad 1 GB neexistuje, není to mýlka a neukazuje to poloviční frekvenci (protože DOUBLE data rate, akorát že to 2 znamená DOUBLE×2, takže quadruple, u DDR3 je to 2×2×2=8/octuple - no prostě poď na mě z boku Laughing )? To dělá třeba CPU-Z.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma   Zaslat odpověď       Obsah fóra Diskuzní fórum Elektro Bastlírny -> Sháňka po přístrojích, součástkách nebo náhradních dílech Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 1

 
Přejdi na:  
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra.
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.
Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům
Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory

Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Forums ©
Nuke - Elektro Bastlirna

Informace na portálu Elektro bastlírny jsou prezentovány za účelem vzdělání čtenářů a rozšíření zájmu o elektroniku. Autoři článků na serveru neberou žádnou zodpovědnost za škody vzniklé těmito zapojeními. Rovněž neberou žádnou odpovědnost za případnou újmu na zdraví vzniklou úrazem elektrickým proudem. Autoři a správci těchto stránek nepřejímají záruku za správnost zveřejněných materiálů. Předkládané informace a zapojení jsou zveřejněny bez ohledu na případné patenty třetích osob. Nároky na odškodnění na základě změn, chyb nebo vynechání jsou zásadně vyloučeny. Všechny registrované nebo jiné obchodní známky zde použité jsou majetkem jejich vlastníků. Uvedením nejsou zpochybněna z toho vyplývající vlastnická práva. Použití konstrukcí v rozporu se zákonem je přísně zakázáno. Vzhledem k tomu, že původ předkládaných materiálů nelze žádným způsobem dohledat, nelze je použít pro komerční účely! Tento nekomerční server nemá z uvedených zapojení či konstrukcí žádný zisk. Nezodpovídáme za pravost předkládaných materiálů třetími osobami a jejich původ. V případě, že zjistíte porušení autorského práva či jiné nesrovnalosti, kontaktujte administrátory na adrese admin (zavináč) ebastlirna.cz


PHP-Nuke Copyright © 2005 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Čas potřebný ke zpracování stránky 0.11 sekund