Zdravím,
třeba se vám to někde válí nebo jste na to někde natrefili... Rád bych sehnal roli (role) papíru do hydro-thermografu co je na snímku. Šíře toho papíru - ideálně 17 cm.
Nebo víte kde se to dá sehnat?
Díky
termograf.jpg
Komentář:
Velikost:
63.07 kB
Zobrazeno:
187 krát
_________________ Frýba a láska zvítězí nad Hemalou a nenávistí!
Zkus se poptat zde nebo zde. Něco k tématu se řeší ještě tady. Stávající papír s perforací je asi do některého ZPA zapisovače. Tvůj výrobek je co zač? Umí denní nebo týdenní záznam?
Založen: Mar 16, 2005 Příspěvky: 32853 Bydliště: Česká Třebová, JN89FW21
Zaslal: čt prosinec 20 2018, 13:44 Předmět:
Měli jsme to na vojně. Na ten válec, kterej se dal jednoduše vyjmout, se nasazoval stupnicovej papír natištěnej na obyčejnej formát A4 - jedna hrana papíru zahnutá o 90° se vložila do drážky v tom bubnu, list se namotal na buben a zajistil se kovovým páskem držícím ten volnej konec. Předtisky byly z nějaký profesionální tiskárny, vzpomínám si že měly logo tiskařskýho podniku = byly nejspíš tištěný ofsetem nebo nějakým podobným megahromadným způsobem, určitě si je nikdo nevyráběl na koleně pomocí tužky a pravítka - a technologie PC tisku byla na úrovni 9-jehličkovejch tiskáren a traktorovýho průklepovýho papíru ... _________________ Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
Zaslal: čt prosinec 20 2018, 20:33 Předmět:
Přesně jak píšeš, Karle. Taky jsem ho v tom s.áči měnil snad stokrát. Jestli si to dobře pamatuju, tak na jedno natažení tejden. _________________ Rotor rotuje a stator stagnuje...
Založen: Dec 24, 2017 Příspěvky: 7880 Bydliště: Praha 6 - Petřiny
Zaslal: čt prosinec 20 2018, 21:17 Předmět:
Ten papír, co tam je není origo, měl jsem ho dvě role a vydržel mi asi rok.
A je to jak se píše - válec jde vyndat, natáhne se klíčkem a jednu otáčku to udělá za týden. Horní rafička zapisuje vlhkost, spodní teplotu. V těch rafičkách je takový zásobník na asi 1 ml inkoustu, ten tam vydrží poměrně dlouho.
Nemám to na nějaké spešl hyper super přesné měření, taky mě napadlo, že by tam mohl jít papír co byl do faxu, taková ta role. Vždycky kus ufiknout a dát ho tam. _________________ Frýba a láska zvítězí nad Hemalou a nenávistí!
Zaslal: čt prosinec 20 2018, 22:29 Předmět:
Ten papír měl rastr zvlášť pro teplotu a zvlášť pro vlhkost. Ta nás zajímala nejvíc . Použít normální papír půjde, ale celé to měření je ale potom o h..u. Nehledě k tomu, že ten přístroj se čas od času snad kalibroval, i když pro měření vlhkosti se používaly žíně, a taky se balil do mokrých hadrů. Co si tak vzpomínám. _________________ Rotor rotuje a stator stagnuje...
No právě, s obyčejným papírem nebude mít měření žádnou vypovídací hodnotu, snad jen jako ukazatel trendu. Kdysi jsem to taky chtěl koupit, jenže nabízený přístroj byl uvnitř někým dodrbaný a žíně urvané. A hlavně, stejně by mi k ničemu nebyl...
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru. Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory
Informace na portálu Elektro bastlírny jsou prezentovány za účelem vzdělání čtenářů a rozšíření zájmu o elektroniku. Autoři článků na serveru neberou žádnou zodpovědnost za škody vzniklé těmito zapojeními. Rovněž neberou žádnou odpovědnost za případnou újmu na zdraví vzniklou úrazem elektrickým proudem. Autoři a správci těchto stránek nepřejímají záruku za správnost zveřejněných materiálů. Předkládané informace a zapojení jsou zveřejněny bez ohledu na případné patenty třetích osob. Nároky na odškodnění na základě změn, chyb nebo vynechání jsou zásadně vyloučeny. Všechny registrované nebo jiné obchodní známky zde použité jsou majetkem jejich vlastníků. Uvedením nejsou zpochybněna z toho vyplývající vlastnická práva. Použití konstrukcí v rozporu se zákonem je přísně zakázáno. Vzhledem k tomu, že původ předkládaných materiálů nelze žádným způsobem dohledat, nelze je použít pro komerční účely! Tento nekomerční server nemá z uvedených zapojení či konstrukcí žádný zisk. Nezodpovídáme za pravost předkládaných materiálů třetími osobami a jejich původ. V případě, že zjistíte porušení autorského práva či jiné nesrovnalosti, kontaktujte administrátory na diskuzním fóru EB.