Z hotových bych to viděl jedině na něco z přístroje typu staré video, tuner apod., tam bývalo více nezávislých hladin.
Typicky jdi po něčem, co mělo FL display. Nicméně nepíšeš odběry z jednotlivých větví, to může být kámen úrazu.
Zkus být podrobnější (obvyklý problém zdejších dotazů) včetně možných tolerancí napětí, jak se to dále zpracovává, k čemu slouží atd. _________________ Kdo chce, hledá způsob;
kdo ne - hledá důvod.
Zaslal: so září 30 2023, 9:04 Předmět:
Bo jsem měl nedavno v ruce tohle, tak ti můžu nabídnout, jestli je to v toleranci
Dubnica 9wn 667 56
25V /1,5A
16V /0,3
18V / 0,1
10,5V /0,2
45V /0,012
Založen: Mar 16, 2005 Příspěvky: 33711 Bydliště: Česká Třebová, JN89FW21
Zaslal: so září 30 2023, 9:11 Předmět:
Hele, napadá mě takový docela zvěrstvo - (starý) zvonkový trafa. Mají sekundár s odbočkou, která jde poměrně obstojně rozdělit. Místo 8V vinutí s vývodem v přibližně 37% závitů tak dostaneš dvě oddělený špulky, jedna bude dávat 3V a druhá 5V - obvykle to bejvá dimenzovaný pro odběr 0,5A a je to zkratuvzdorný (díky konstrukci jádra s mezerou a díky nadsazenýmu počtu závitů na volt).
Kdybys takhle vzal 2-3ks těch traf a všecky primáry jim spojil ve stejný fázi paralelně, dostaneš na sekundární straně několik mnoho možností spojení oddělenejch špulek do série - na první pohled je to blázinec a kukaččí hnízdo, ale když se v tom rozebereš, dává to v principu velký množství různejch možností ... Už jen spojením tří sekundárů do série dostaneš řadu 3 + 5 + 3 + 5 + 3 + 5 = 24V s vyvedenýma hodnotama (0); 3; 8; 11; 16; 19 a 24 voltů. Přitom kdybys jedno nebo dvě trafa na primáru obrátil (přefázoval), pak při zachování fáze na sekundáru dostaneš následující možnosti podle toho kterýho obrácenýho trafa: (0); 5; 8; 13; 16; 21 a 24V nebo (0); 3; 8; 13; 16; 19 a 24V případně (0); 3; 8; 11; 16; 21 a 24V. Pokud by ses odhodlal k rozstřižení sekundárů a napojení propojek drátem, dostaneš ještě větší množství možnejch kombinací vinutí - který navíc můžeš ještě podle potřeby porozdělovat na víc samostatnejch sekcí. _________________ Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
Zaslal: so září 30 2023, 10:01 Předmět:
Požadované proudy 0,8/0,3/0,1A, primár volitelný 400/240V. Je to pro pohon brány, tolerance běžné kolísání síťového napětí.
To ferdislav - dík za nabídku, budu to konzultovat s majitelem, jestli bude pro dám vědět.
Konzultováno, musí být použit primár na vyšší napětí....
Naposledy upravil jardafiala dne so září 30 2023, 10:57, celkově upraveno 1 krát.
Zaslal: so září 30 2023, 11:00 Předmět:
No není to až taková vzácnost. Běžně vidím (nedělám do toho ale podle toho co mi občas známý přinese) dvě napětí sekundáru a schválně, aby se nedalo použít běžné sériové trafo, tak třeba 15/9V a podobně. Tady jsou dvě napětí pro elektroniku a těch 20 pro relátka a příslušenství. Jo a přívod je 3x400V.
1/ na aukro se občas objeví staré napájení na hračky, ITES?. Tam je sekundár dobře přístupný k přimotávání nebo odmotávání bez nutnosti rozebírat jádro.
2/ Nestačilo by jedno vinutí 20V/1A + 2 x step-down měnič (Vout=12V, a Vout=8.0)? Pohon vrat nebude nic extra senzitivního na přesnost +/-V
Zaslal: so září 30 2023, 15:32 Předmět:
Jenicek - dík ale je to velký, a už jsem někde výš upravil požadavek - je potřeba primár 400V (nebo 380 chcete-li). Ptal jsem se spíš proto, jestli jsou taková trafa k mání (myslel jsem si že ne) nebo jestli jenom špatně hledám. Díky všem za snahu pomoci, pořeším to dvěma trafy, něco jsem si vyoral tak to dám dohromady.
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru. Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory
Informace na portálu Elektro bastlírny jsou prezentovány za účelem vzdělání čtenářů a rozšíření zájmu o elektroniku. Autoři článků na serveru neberou žádnou zodpovědnost za škody vzniklé těmito zapojeními. Rovněž neberou žádnou odpovědnost za případnou újmu na zdraví vzniklou úrazem elektrickým proudem. Autoři a správci těchto stránek nepřejímají záruku za správnost zveřejněných materiálů. Předkládané informace a zapojení jsou zveřejněny bez ohledu na případné patenty třetích osob. Nároky na odškodnění na základě změn, chyb nebo vynechání jsou zásadně vyloučeny. Všechny registrované nebo jiné obchodní známky zde použité jsou majetkem jejich vlastníků. Uvedením nejsou zpochybněna z toho vyplývající vlastnická práva. Použití konstrukcí v rozporu se zákonem je přísně zakázáno. Vzhledem k tomu, že původ předkládaných materiálů nelze žádným způsobem dohledat, nelze je použít pro komerční účely! Tento nekomerční server nemá z uvedených zapojení či konstrukcí žádný zisk. Nezodpovídáme za pravost předkládaných materiálů třetími osobami a jejich původ. V případě, že zjistíte porušení autorského práva či jiné nesrovnalosti, kontaktujte administrátory na diskuzním fóru EB.