Dal jsem na straší utp kabel RJ45 a protáhl po domě a nepřipojím se pc odesílá ale nepřijímá všechny piny jsem zkontroloval ohmicky 1:1 a v pořádku
zkusil jsem jiný kabel utp ale křižený a tím se spojím
Založen: Feb 21, 2011 Příspěvky: 3530 Bydliště: Český Středozápad (JO70AD)
Zaslal: pá březen 30 2018, 11:37 Předmět:
Akorát máš txx prohozený zelený pár s oranžovým, ale pokud to máš na obou stranách stejně, tak to z hlediska funkce nemůže vadit. Akorát je to prasárna. Problém bych viděl v blbě namačknutých konektorech. Ujisti se, že jsou skutečně průchozí všechny žíly a nikde mezi nimi není zkrat a skontroluj domačknutí jednotlivých pinů (nožů). Ideální je sehnat si dvě samice RJ45 (třeba se starých síťovek) a měření dělat přes ně, nebo si někde půjčit tester. _________________ Člověk se celý život učí jenom proto, aby ve stáří všechno zapomněl.
„Když už člověk jednou je, tak má koukat aby byl. A když kouká, aby byl, a je, tak má být to, co je, a nemá být to, co není, jak tomu v mnoha případech je.“ J. Werich
Založen: Oct 03, 2005 Příspěvky: 1638 Bydliště: nedaleko Humpolce
Zaslal: pá březen 30 2018, 11:44 Předmět:
Eleman napsal(a):
Akorát je to prasárna.
Jaká prasárna??? Má to zapojeno podle T568A, viz výše. Je to standard, který se má používat v EU (např. státní úřady pouze áčkově). V USA se používá béčko. Tak prosím nešířit nesmysly...
Založen: Feb 21, 2011 Příspěvky: 3530 Bydliště: Český Středozápad (JO70AD)
Zaslal: pá březen 30 2018, 11:59 Předmět:
Tak to se omlouvám, to mne nenapadlo. Všechny kabely co mám doma, kupované i dělané jsou asi americké . Však je to jenom o barvách (všechny páry jsou stejné).
Nicméně pořád platí, že v sestavení párů txx chybu nemá. _________________ Člověk se celý život učí jenom proto, aby ve stáří všechno zapomněl.
„Když už člověk jednou je, tak má koukat aby byl. A když kouká, aby byl, a je, tak má být to, co je, a nemá být to, co není, jak tomu v mnoha případech je.“ J. Werich
Tak je tam prostě karta, která automaticky přepnout křížení neumí nebo to blbě detekuje. Nebylo napsáno, kam je zapojen druhý konec, jestli se křížit má nebo nemá. Není na druhém konci router, který má jeden z výstupů křížený i nekřížený?
Zaslal: pá březen 30 2018, 18:53 Předmět:
Eleman napsal(a):
... (všechny páry jsou stejné).
....
To není tak úplně pravda. Každý kroucený pár má jiné stoupání, pokud by bylo stejné, byly by větší přeslechy mezi páry.
A čím hustější zkrut, tím vyšší odolnost proti rušení z okolí. Ale zase o něco jiná indukčnost vedení
Zaslal: so březen 31 2018, 9:54 Předmět:
To fakt myslíš vážně? já to nidky nepitval, ale byl sem přesvědčený, že má být impedance 120Ω. Tak ybch čekal ty zkruty na všech párech stejné. A i kdyby náhodou ně, tak primárně používané páry zelená/oranžová určitě.
Mám jít hledat a řezat nějaky poctivy UTP?
Časy uváděny v GMT + 1 hodina Jdi na stránku 1, 2Další
Strana 1 z 2
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru. Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory
Informace na portálu Elektro bastlírny jsou prezentovány za účelem vzdělání čtenářů a rozšíření zájmu o elektroniku. Autoři článků na serveru neberou žádnou zodpovědnost za škody vzniklé těmito zapojeními. Rovněž neberou žádnou odpovědnost za případnou újmu na zdraví vzniklou úrazem elektrickým proudem. Autoři a správci těchto stránek nepřejímají záruku za správnost zveřejněných materiálů. Předkládané informace a zapojení jsou zveřejněny bez ohledu na případné patenty třetích osob. Nároky na odškodnění na základě změn, chyb nebo vynechání jsou zásadně vyloučeny. Všechny registrované nebo jiné obchodní známky zde použité jsou majetkem jejich vlastníků. Uvedením nejsou zpochybněna z toho vyplývající vlastnická práva. Použití konstrukcí v rozporu se zákonem je přísně zakázáno. Vzhledem k tomu, že původ předkládaných materiálů nelze žádným způsobem dohledat, nelze je použít pro komerční účely! Tento nekomerční server nemá z uvedených zapojení či konstrukcí žádný zisk. Nezodpovídáme za pravost předkládaných materiálů třetími osobami a jejich původ. V případě, že zjistíte porušení autorského práva či jiné nesrovnalosti, kontaktujte administrátory na diskuzním fóru EB.