Zaslal: so únor 24 2018, 14:39 Předmět: Smysluplné využití kondenzátoru
Zdravím, ujal jsem se opuštěného kondenzátoru(viz příloha) a uvažuji o smysluplném využití v bastlení,fotovoltaice,automotive aj. Napadá prosím někoho z Vás jak ho využít. Děkuji za dobré rady nebo inspiraci.
Zaslal: so únor 24 2018, 15:27 Předmět:
K odpalování náloží?
Nebo k nějakému mega fotoblesku? _________________ Civilizace založená na oboustranné lepící pásce nemůže dobře skončit...
I kdyby se z tebe jednou stal král, neodsuzuj lidi, kteří ti nebudou provolávat slávu- raději se zeptej sám sebe, proč tomu tak není...
Zaslal: so únor 24 2018, 17:02 Předmět:
misocko- 3x 38 µF, to už je trochu víc.
Velké blesky jsem nekuchal, ale v malých (třeba z kompaktních fotoaparátů) jsem viděl i třeba jen 47µF/400V. _________________ Civilizace založená na oboustranné lepící pásce nemůže dobře skončit...
I kdyby se z tebe jednou stal král, neodsuzuj lidi, kteří ti nebudou provolávat slávu- raději se zeptej sám sebe, proč tomu tak není...
Zaslal: so únor 24 2018, 17:05 Předmět:
Je to olejopapírák,změř ho jako dvoupól (kterýkoliv 2 vývody) a můžeš ho použít i jako rozběhovej,tam kde vyhoví kapacitně.Míval jsem olejopapíráků hodně (od pár nF do 47uF,vše 400-800V,nejvíc jich bylo 640VAC).Daly se z toho dělat docela fajne vyhýbky na velkej výkon.Ty malý na vejškový,ty velký do basový.K tomu cívky motaný z normálního CY 1.5-4 stahovaný bindrama.
Takovýhle kondenzátory jsou konstruovány na vysoký "průchozí" proudy, který jima tečou. proto jsou takhle hovadsky velký a "neforemný". Taky by sis možná mohl všimnout nápisu "overpressure disconector", což je přetlaková pojistka proti situaci, kdy se z takovýho kondenzátoru může stát "granát" v případě jeho selhání. (stejně jsem jich pár měl v rukách po výbuchu). V podstatě jde o to, když se kondenzátor nafoukne, prvně se mu vyduje vrchní část (stane se z něj logo Androidu ) a utrhne se vnitřní přívod ke svitkům uvnitř.
jelikož jsou určeny pro "průmyslové použití", jsou pro použití doma k ničemu.
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru. Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory
Informace na portálu Elektro bastlírny jsou prezentovány za účelem vzdělání čtenářů a rozšíření zájmu o elektroniku. Autoři článků na serveru neberou žádnou zodpovědnost za škody vzniklé těmito zapojeními. Rovněž neberou žádnou odpovědnost za případnou újmu na zdraví vzniklou úrazem elektrickým proudem. Autoři a správci těchto stránek nepřejímají záruku za správnost zveřejněných materiálů. Předkládané informace a zapojení jsou zveřejněny bez ohledu na případné patenty třetích osob. Nároky na odškodnění na základě změn, chyb nebo vynechání jsou zásadně vyloučeny. Všechny registrované nebo jiné obchodní známky zde použité jsou majetkem jejich vlastníků. Uvedením nejsou zpochybněna z toho vyplývající vlastnická práva. Použití konstrukcí v rozporu se zákonem je přísně zakázáno. Vzhledem k tomu, že původ předkládaných materiálů nelze žádným způsobem dohledat, nelze je použít pro komerční účely! Tento nekomerční server nemá z uvedených zapojení či konstrukcí žádný zisk. Nezodpovídáme za pravost předkládaných materiálů třetími osobami a jejich původ. V případě, že zjistíte porušení autorského práva či jiné nesrovnalosti, kontaktujte administrátory na diskuzním fóru EB.