Zaslal: so duben 18 2009, 15:36 Předmět: Označovanie vstup. a výst. veličín v elektronike
Zdravím,
mám literatúru, v ktorej je vstupné napätie raz označené ako UIN a potom ako uIN, kde IN je index. Podobne aj výstupné. Mám to chápať tak, že pokiaľ je výstupné napätie uvedené s malým u, tak to znamená striedavú hodnotu, a keď veľkým U, tak to značí jednosmerné napätie?
Vopred díky za pomoc.
Zaslal: so duben 18 2009, 15:58 Předmět:
Pochopil jsi to dobře. _________________ Pokud něco chcete a neodpovídám,pošlete SZ https://chiptron.cz - novinky ze světa elektro (Arduino, Raspberry Pi, ESP8266, STM32, ESP32...)
Peťus
Ešte by som sa spýtal:
- čiže keď označujem na schéme výstupné napätie, a je to jednosmerné napätie, len má určité zvlnenie, konkrétne ide o výstupné napätie spínaného zdroja, mám toto napätie označiť veľkým U ?
- a tiež, keď mám graficky zobrazený priebeh výstupného napätia a je tam vidieť zvlnenie, mám to tiež označiť veľkým U
- a podobne aj pre vstupné napätie, ktoré je tiež zvlnené, veľké U ?
Zaslal: so duben 18 2009, 16:54 Předmět:
vonder123 napsal(a):
Ešte by som sa spýtal:
- čiže keď označujem na schéme výstupné napätie, a je to jednosmerné napätie, len má určité zvlnenie, konkrétne ide o výstupné napätie spínaného zdroja, mám toto napätie označiť veľkým U ?
No jasne, zvlneni mas pomalu na kazdym SS napeti. Zvlneni je ST slozka superponovana na SS.
vonder123 napsal(a):
- a tiež, keď mám graficky zobrazený priebeh výstupného napätia a je tam vidieť zvlnenie, mám to tiež označiť veľkým U
Co zobrazujes? SS napeti? Nebo superponovanou ST slozku? Jestli stridavou slozku tak malym, pokud cele, tak velkym.
Ale zase bych to nehrotil..."jinej kraj, jinem mrav". At literatura, nebo datasheety, videl jsem oboje znaceni. Pouze u teoretickych vzorcu a vypoctu se to vicemene dodrzuje. _________________ ...to co pisu nemyslim zle, ikdyz to tak muze vyznit...
Zaslal: so duben 18 2009, 17:17 Předmět:
Tak tak Šťépa to vysvětlil jasně.Bral bych to tak,když to děláš pro sebe tak je hlavní že tomu rozumíš ty.Ale když pro jiného mělo by se to dodržovat.Ať v tom není chaos. _________________ Pokud něco chcete a neodpovídám,pošlete SZ https://chiptron.cz - novinky ze světa elektro (Arduino, Raspberry Pi, ESP8266, STM32, ESP32...)
Peťus
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru. Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory
Informace na portálu Elektro bastlírny jsou prezentovány za účelem vzdělání čtenářů a rozšíření zájmu o elektroniku. Autoři článků na serveru neberou žádnou zodpovědnost za škody vzniklé těmito zapojeními. Rovněž neberou žádnou odpovědnost za případnou újmu na zdraví vzniklou úrazem elektrickým proudem. Autoři a správci těchto stránek nepřejímají záruku za správnost zveřejněných materiálů. Předkládané informace a zapojení jsou zveřejněny bez ohledu na případné patenty třetích osob. Nároky na odškodnění na základě změn, chyb nebo vynechání jsou zásadně vyloučeny. Všechny registrované nebo jiné obchodní známky zde použité jsou majetkem jejich vlastníků. Uvedením nejsou zpochybněna z toho vyplývající vlastnická práva. Použití konstrukcí v rozporu se zákonem je přísně zakázáno. Vzhledem k tomu, že původ předkládaných materiálů nelze žádným způsobem dohledat, nelze je použít pro komerční účely! Tento nekomerční server nemá z uvedených zapojení či konstrukcí žádný zisk. Nezodpovídáme za pravost předkládaných materiálů třetími osobami a jejich původ. V případě, že zjistíte porušení autorského práva či jiné nesrovnalosti, kontaktujte administrátory na diskuzním fóru EB.