Založen: Mar 16, 2005 Příspěvky: 32853 Bydliště: Česká Třebová, JN89FW21
Zaslal: čt duben 03 2008, 19:31 Předmět:
Mívali ho v Praze v prodejně HUTNÍK v Růžové ulici (paralelně s pravou stranou Václaváku z pohledu od Muzea...) - jenže se přestěhovali kamsi do Kobylis nebo do kterého pekla a kde jinde sehnat takovou lapálii, nemám dnes tušení. Zkoušel jsi něco jako bývalo ŘEMPO? Nebo klempíře, případně zámečníky/strojaře - tenký mosazný plech se dost používal a používá pro tzv. KAPILÁRNÍ PÁJENÍ, ti by mohli kousek opatřit! _________________ Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
Hrubku plechu musis dat ci je to 0.005,0.01,0.2 atd.to je tasko poradit kde yohnat v kazde fabrika sa najde mosadzny plech ale nie vo vsetkych hrubkach.
Zaslal: čt duben 03 2008, 20:55 Předmět:
S tím kapilárním pájením dobrý nápad. Chtělo by to sehnat někoho kdo se zabývá pájením smyček pásových pil - ti používají odstřižky tenkého mosazného plechu.
Založen: Jan 17, 2007 Příspěvky: 6632 Bydliště: Milotice u Kyjova
Zaslal: čt duben 03 2008, 21:00 Předmět:
valla napsal(a):
neviem kde mam zohnat takyto plech najmensej hrubky a co najrovnejci potrebujem tak 80X6,5cm
kdyby jsi napsal k čemu to chceš, tak ti třeba někdo napíše na způsob : vyřešil jsem tento problém měděným sprejem nastříkaný na průhlednou umělohmotnou blánu nebo použil jsem trojku plech pozink a jde to taky a nebo roizstřihal jsem plechovku od piva ....
Zaslal: čt duben 03 2008, 22:55 Předmět:
Přidávám se k dotazu, nechci zakládat nové vlákno:
sháním plochý vodič - přesněji plochý pocínovaný měděný (nebo bronzový či mosazný) pásek, šířka cca 5mm, tl 0,2mm. Používá se to jako napájecí sběrnice, ke které se pájejí vývody magnetů, takže toho potřebuji řádově metry v kuse (minimálně 20, 100m klubko bych asi také snesl). Prošel jsem a poptal kde co, ale zatím marně, staré zásoby došly. Nejblíže tomu jsou pásky, používané jako spojky na akupaky, nabízejí mi ale jen 20cm kusy, což je málo. Stříhání z tabulí plechu je také problém, ideální by pro mne byly min. 2,5m kusy vcelku a to na pákovkách nestřihnu. Nepotkali jste někdo něco podobného???
Zaslal: pá duben 04 2008, 6:54 Předmět:
jsem vděčný komunistům, za jejich plánování na pětiletky. A taky svému kolegovi, který jim nevěřil, takže tajně plánoval na desetiletky. Díky tomu, vlastním (zdědil jsem) podobných ptákovin hafo a nemusím nic shánět... jinak, když už něco takového dojde, tak zkouším Feronu...
Zaslal: pá duben 04 2008, 17:00 Předmět:
plechy na dveře (naspodek) proti obytí se dávají z mag. nerezy (jestli se nepletu), ale nemuselo by špatne vypadat, kdyby jsi to udělal následovně (pokud se ti nepodaří sehnat mosaz):
- sehnat jakýkoliv plech nebo plast a přestříkat to sprejem, který se používá na plast. krabičky jako EMI ochrana, jedná se o vodivý měděný lak, ale není to zrovna nejlevnější...
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru. Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory
Informace na portálu Elektro bastlírny jsou prezentovány za účelem vzdělání čtenářů a rozšíření zájmu o elektroniku. Autoři článků na serveru neberou žádnou zodpovědnost za škody vzniklé těmito zapojeními. Rovněž neberou žádnou odpovědnost za případnou újmu na zdraví vzniklou úrazem elektrickým proudem. Autoři a správci těchto stránek nepřejímají záruku za správnost zveřejněných materiálů. Předkládané informace a zapojení jsou zveřejněny bez ohledu na případné patenty třetích osob. Nároky na odškodnění na základě změn, chyb nebo vynechání jsou zásadně vyloučeny. Všechny registrované nebo jiné obchodní známky zde použité jsou majetkem jejich vlastníků. Uvedením nejsou zpochybněna z toho vyplývající vlastnická práva. Použití konstrukcí v rozporu se zákonem je přísně zakázáno. Vzhledem k tomu, že původ předkládaných materiálů nelze žádným způsobem dohledat, nelze je použít pro komerční účely! Tento nekomerční server nemá z uvedených zapojení či konstrukcí žádný zisk. Nezodpovídáme za pravost předkládaných materiálů třetími osobami a jejich původ. V případě, že zjistíte porušení autorského práva či jiné nesrovnalosti, kontaktujte administrátory na diskuzním fóru EB.